Jár a bravó akkor is, ha kisfebruárig tartottad a száraz Januárt!

Programok január utolsó hétvégéjére

Attól még jó ember vagy, hogy hétről-hétre a bulikat várod, van lelked akkor is, ha Van Buuren-mixet üvöltetsz zsebgettóblaszterből a kisföldalattin, és oda szoktál figyelni másokra, ha nem épp Józsefvárost hugyozod utcafronti oldalba kocsmából jövet. Ezért is ajánlok rögtön péntek délutánra jótékonysági bulit, így gyorsan jó és büszke lehetsz magadra. Még mindig marad 48 órád, hogy lelakhasd!

ÉHEZŐK VIADALA JÓTÉKONYSÁGI ÉLELMISZERGYŰJTÉS@KOSSUTH TÉR // 01.24. péntek, fél hattól  

A szervezők olyan tradicionális versenyszámokkal, mint célbadobás répával, időre éhezés, karfiol bowling és még sok egyéb éhezős megmérettetéssel várnak viccesen, rászorulóknak szánt tartós élelmiszerekkel megpakolva, vagy a rászánt pénzzel (átutalva) pedig komolyan. Ami összejön, azzal már indulnak is a teherautók azokra a vidékekre, ahol kevés jut az ilyesmikből. A te szíved, az ország szíve, lehet ott a tali, aztán még bármi lehet.

Itt van minden részlet és pár konkrét tartós élelmiszer azok közül, amiket általában tartotok otthon

KRITIKUS TÖMEGGÉ HÍZÁS@KOSSUTH TÉR // 01.25. szombat, 14h

Háromezernél is többen jelölték lapzártánkig a Közismert Fitnessguru mások által megalázónak érzett kijelentéseit kikérjükmagunknak!-protesztet. A kontraakció egyik menüpontja a tervek szerint zsíroskenyérezés, látható eredménye a kritikus tömeggé hízás, lehetősége pedig szerintem a Tökös Közismert Fitneszgurué lehetne, ha kiállna téríteni egy növényi alapú margarinkészítménnyel kent lowcarb karéjjal. Ha kint vagy és ilyesmi történik, lécci ápdételj!

A buliproteszt itt dagad Facebook-eseménnyé

ORSZÁGOS KOLBÁSZ ÉS SAJT FESZTIVÁL@MILLENÁRIS PARK // 01.25-26. szombat-vasárnap

Ha bőség-hiány, dagadék-fitneszedék szélsőségek mentén egymásnak feszülő érzelmi kilengések nélkül, nem állást foglalva egy ügyért vagy ügy ellen találkoznál élelmiszerekkel a hidegben, ki ne hagyd az arany középutat, tematikájában pedig a parasztreggeli lényegét választó budai gasztrofesztet. Nem akarok spoilerezni, de elképesztő finom sajtokat ismerhetsz meg, amik finomak kolbásszal, és nem várt párja érkezik a kolbinak is, a sajt!

A rendezvény ingyenes, a kolbász -sajt kóstoló 1 főre 1490 Ft

DEEPTRONIC VOL2@CAT BUDAPEST // 01.24. péntek, éjjel 11 utántól

Másodszor viszi a régi nevei közül GMK-ként legismerősebb gozsdus helyre (igen, itt történt meg a Hamilton-Palvin instaszenzáció), a CAT-be (CAT Budapest, jegyezd meg) új bulisorozatát a lassúkezű dípháuzból, legfeljebb melódiás díptekig, okosteknóig építkezések elismert generálkivitelezőiből (Truesounds és tsai) álló konzorcium. Az első összejövetel alapján lesznek páran, vidám kikapcsolódásra számíts, barátságos arcokkal, csinos lányokkal, mély témákkal.

 

Nem szoktad, de most itt fogod csekkolni ki jelölte goingra az eseményt 

EELKE KLEIJN b2b MISS MELERA@CINEMA HALL // 01.24. péntek, éjjel 11 után

Ha nem gondolkozni jársz a partikba, vagy ennél azért veretősebb kell, hogy ne aludj el és kipumpáld magadból a stresszt, amit beléd tesz a kilóméterről, meg fényezésről kérdezésősködő sok hülye, aki aztán persze nem vesz semmit, még átgondolja. Mit lehet átgondolni ezen? Mint az Eelke Klejnen, semmit, egyértelműen kell! Ezt a bulit ő tuti nem fogja elalibizni, négykezesben bevált játékostársával közösre tervezett 7 órás szettje kábé egy éjszakai buszműszak, bőven lesz benne fordulat, meg katatón zötyögés, olyan díptek-minimáldíp zenékkel, amiket nem a dalszövegük miatt szeretünk feltétlenül. Ha nem ismered őket, mielőtt benéznéd, az Eelke a szakállas faszi, a csaj Miss Melera Amszterdamból.

Jegyárak, becsekk, cím itt 

 

VAN MÉG HOVA MENNED PÉNTEKEN

UNI' Beats@Aper // a Síp utcai hip-hop szcéna java

Progressive House/Melodic Techno Night@Filter // nagyklub-hangulat baráti kivitelben, Acryl és Brawan rezidenciáján

Galactic Jackson & Saint Leidal The 2nd@Auróra // megint, újra, mindig

Distant Objects@Flashback // HBD, DO! Első évfordulós ünnep jeånne-nel,  sőt lesz Hyperaktivist!

NEM ÜLHETSZ OTTHON SZOMBATON SEM

Feel the funk baby@Ankert // aki funkok közé keveredik, azt megeszik a diszkósok: Vida G, Nixon, Hanzee, Vamos Dj, Sam Starion

 

louis-hansel-yluvncfi500-unsplash.jpg

(cover Photo by Louis Hansel on Unsplash)

Eddig tartott a Nyuguár, irány az éjszaka, mielőtt eltundrásodik a társasági életed

Idén az első két punnyadós hétvégének elégnek kellett lennie arra, hogy kiheverd a mindent, az italnagykereknél vége a leltárnak, a klubpromoterek meg már nagyon pörögnek a diszkosszal a kvalifikációs körben, hogy megmutassák, 2020-ban mit jelent majd nagyot dobni.

sandro-katalina-k1bo_vtizss-unsplash.jpg

Photo by Sandro Katalina on Unsplash

AJÁNDÉKOT KAPTÁL, majd OOPS HITS ME!@ANKER'T 01.17. péntek 19h/22h

Ha munka után rögtön tűzöl az ANKER'Tbe, még simán licitálhatsz korrupciós hűtőmágnesre, kenőpénzcsipeszre, és kismillió egyéb, médiamunkásoknak évvégi ajándékba küldött, márkázott biszbaszra, amiket a médiamunkásoknak persze eszük ágában sem volt zsebre vágni. Ehelyett inkább évek óta elárverezik az ötletes tárgyakat, a többi bizniszolajozó figyelmességgel, és az egyre komolyabb, a cégektől kifejezetten erre a célra érkező felajánlással együtt, a mára már intézménnyé hagyományosult AJÁNDÉKOT KAPTÁL bulin. Tavaly 2,5 millió jött össze, a befolyt összeg idén is a hajléktalanokat segítő Léthatáron Alapítvány munkáját segíti majd. Annyit hagyj a kártyádon, hogy később még pár kör szeszesital kijöjjön, ha ottragadsz az OOPS HITS ME! sorozat huszonharmadik eseményén, ami ezúttal a szörnyen hangzó 10-es évek (kétezertizesek, basszus, mostantól ér rajtuk röhögni vagy visszasírni őket) kiváló hangzású slágereivel veszejt el.

Kövesd ezt és ezt a Facebook eseményt, hogy odatalálj. Ja, a jótékonysági esten találkozhatsz öreganyánkkal, az Index-szel, és az árverésre dobott cuccaival is!

ADAM X@LÄRM péntek 23h

A Technokunst másodszor hozza el hozzánk a Sonic Groove kiadó atyját, a New York-i technoszcéna alapfiguráját, Adam X 3 órás szettet ígér, őt Dork és Isu mester vezeti fel és kíséri le, az egész buli nagyon odabaszósnak ígérkezik, jó ha kipihenten érkezel. Éjfélig 2500, egy után 4000, közte 3000 a jegy, ha előbb elindulsz, a különbség kiadja az übert.

 

Itt látod, ki csekkolt be az eseményre

DANCE MACABRE + HESSZ@The Studios péntek 19h

Ha nincs erőd szétküldeni magad teknóval, eggyel finomabb ajánlatom péntekre a Studios Sound tudományos techno és ismeretterjesztő house bulija az egyre fölkapottabb hasonló nevű klubban. A föld alatt lesz gépzene workshop és live performance Lau, CT Kidobó a Cutoff Agency és Acideal jóvoltából, interaktív vizuállal fűszerezve, a galérián pedig a Kifolyó team pörgeti a lemezeket és gondoskodik a rugózásról hajnalig.

Interestedet kifejezheted az esemény fácséján

BOSTON 168 live@AKVÁRIUM BLACK HALL szombat 23h

Még van a 4000 forintos jegyekből, az olcsóbb elővétesek gyorsan sold outosak lettek, akik régóta tervezik a bulit, azoknak látatlanban várós és bejövős, de te se maradj le, azok a legjobb partik, amiket nem terveztél, nem ismered a fellépőket, meg a közönséget. Pénzed meg bármelyikre lenne. A black mambások a terem zsírúj Martin Audio Club System hangrendszerére eresztik rá a vasaikkal az olasz pszichedelikusacid-duót. Sergio Pace és Vincenzo Ferramosca élőben, analóg cuccokon olyat nyomnak, hogy kiolvad tőle a shazamod a mobilképernyődre. Savad nem lesz a végén!

Az esemény itt. 

 

TÉLI ETYEKI PIKNIK@ETYEK szombat 10h

Ha el kellett engedned a pénteket, ébredés utáni ivászattal kárpótol a szombat, a pankabb borturisták, mint te amúgy is kihagyják a habiszti-hangember-papírkutya brigádnak való nyári borpartikat Etyeken. Hurka, kolbász, forralt bor, léleksimogató zenés programok, szimpatikus borserpák, meg haverkodós gazdag faszik családostul, talpig haute couture hegymászó casualban.

A jó borok mellett a kajamenük is bitang jól hangzanak, leírva, az esemény oldalán.

 

JÉGPÁLYÁK ÉJSZAKÁJA@VÁROSLIGETI MŰJÉGPÁLYA szombat 21:30 

Elő a flitteres élvédővel, jumbóbojtos kötött sapival, nem minden nap fogózhatsz helyes fiúkkal, csinos csajokkal zárás után, Európa legszebb jegén, hétköznapi jegyárért. Ideális, -2-3 fokos hőmérséklet, szikrázó jég, prémium büféáru vár, és még bármi is becsúszhat.

A jegyedet itt veheted meg előre.

 

KEGYELEMKETTES@GÓLYA szombat 22h

A körúton belüli kulturklán-tagok körében méltán egekig fanatizált bulizenekar ezen a koncertjén is eljátsza mind a 12 dalát, miközben aranyláncokat dobálnak. De szerintem ez kamu. Mert jópofák, meg minden, cuki csajok járnak a koncertjeikre, meg eleve Gólya, viszont akkora gázsijuk nem lehet, hogy beleférjen. Persze azért még hátha, ha elkapsz egyet, azonnal Insta!

Koncert-beharangozó itt.

 

KIÉGETT APUKÁK KLUBJA@NEMDEBÁR szombat 20:30

Ha felőled bármi jöhet, sőt akármi is jó, vagy épp a tököd tele van azzal, hogy a gyerek képtelen teli csűddel kapura szúrni, pedig már 3 éves, meg a mai ebéd stefániavagdalttal benne a tojással, amit apósod szeret, nem te, azzal pláne, hogy a nejednek jár a szieszta, te meg csak gürizel. Te is érzed, ugye, hogy pont ideje lenézned a Nemdébe? Valami biztos lesz, meg llkrndsz (felkelők) is, pohár után nyúlás, nyűg nélkül, hasonsorsú belbudaiakkal.

Erről van szó.

 

SUPERNOVA TECHNO X RAWE AFTER@DFFRNTROOM vasárnap 5h

 

Felesleges azon nyígni, hogy hol vannak azok a régi afterok, amikor itt vannak az újak. Reggel hatra bőven elég vekkert húzni, anyád is kezelhetőbb, ha egy szenyóval bocsáthat el, és nem te vered ki az ágyból, ahogy a sötétben hova mész, mit csinálsz ilyenkor. A buli a supernovások Liget klubos évnyitó szaggatásának afterja, tegnapi outfit simán jó, beszélgetésre ne, de atomrévre számíts, miközben mások enerváltan punnyadnak, mintha vasárnap délelőtt lenne.

Vasárnapod sava-borsa ez.

Jaj, két napig sírok, úgy mulatok, harmadnap meg jól behangversenyozok

Ha azért nem mész kis-, rendes-, és utószilveszterkor soha sehova, mert nincsenek jó bulik, vagy mert az interneten úgyis megy az újévi tüzijáték, egyszer csak úgy maradsz, és sajnálhatod, hogy kihagytad 2019

DECEMBER 30-án (prenye)

a Cinema Hall felkészülési partiján Seth Troxlert, Archie Hamiltont, Polarize Norbit, Garay Andrist és JaffaSurfat. Az elég pionír, amikor holnap hagyod a plebszt tolongani, mert ők még nem tudják, hogy a Szilveszter annyira tegnap, vagy tolongsz velük te is, de neked ez már az after, bitches! A nappali bulikban utazó citymatinésok délután ötre tették a kezdést, ami nem vicc, reggel négyig észre se veszed, hogy elszaladt a nap, és még ott van az egész 31-e bármire vagy mindenre. Ha vigyázol a karszalagodra, simán berakhatod _betétprogramnak_, ha csak hang vagy (ejtsd: fizikai és szellemi képességeid, és anyagi lehetőségeid tekintetében belátóan mérsékelt) lehet magában is az év utolsó bulija

a KOLLEKTIV TURMSTRASSE az Akváriumban. A Hamburg-Berlin tengelyen 20 éve együtt pörgő páros a kompjúterzene kajakkenusai, élőbenegyedi stílusban húznak-hajtanak a négynegyedes pályán, dinamikus-melankolikus teknójukat szokás hauznak is hívni. A bulira a VIP-jegy elfogyott, de ők általában a plebsnek is ugyanazt játsszák, ha beférsz jó lesz, ha kint maradsz, fészen még mindig becsekkolhatsz.

DECEMBER 31-én (nye)

kezdhetsz zsírsavban és buborékban gazdag, tápláló, ízletes, viszont diétaidegen reggelinek is beillő főétkezéssel Budapest zabavásárcsarnokában, a Hold utcai Belvárosi piacon. Fogyasztás fejébe este hatig irl hallgathatod a Dynamite Dudest nagybőgőn és szájharmonikán, Bestiák Miss Bee-t és Picasso Branch Rickyt valódi énekhangon, és még táncolhatsz is az élmény hentespultok és interaktív zöldségesstandok között, mert ilyenkor még azt is szabad, és fizetned sem kell érte külön.  A Pezsgő(s) Nappali Szilveszter a Piacon ingyenes, délelőtt 10-től este hatig.

Ha szülőként komolyan veszed a bulizást, add le a gyereket a Sárkány Center kölyökparkjának ottalvós kölyökbulijába. 5500 forintért te bébiszittert házhoz tuti nem, a kölök viszont még enni is kap a távolban! (Reggel meg két jeggyel be tud jönni a Deákig, ha elég nagy már hozzá, de jegy se kell, ha még nem)

 

Őrülten kurucnak ígérkezik, ahogy kackiás bajszú fiatalok, elegáns dolmányaikat összecsillámporozva átmulatják magukat a következő évtizedbe, az idei programvágta nagy ígérete a GLITTER HUSZÁR buli a pesti KIOSKban, malackocsonyás, bárány osso buccós, szarvastatáros menüválogatással, ha kéred, akár gluténmentesen is, ha nem kéred, sétálójeggyel 9900, válogatás nélküli, korlátlan étel-, ital-, és magasélet-fogyasztással 59.900-ért.

getfvid_10000000_772733029857126_8105043007227198645_n.png

A dinamitos haveroknak iparkodniuk kell a piacbuliról, játszanak este a Tilos Szilveszteren a Mikában, neked elég bármikor odaérned, ha hagyományos, családias légkörben buliznál. Csak a _szokásos_, két szinten Tilos Dj-k, éjfél előtt Dynamite Dudes (ld. elébb), érkezéskor welcome-pogácsa, és a Tilos közösség apraja-nagyja. A belépő két rugó, azzal is a Tilost támogatod!

Lesz még

  • Stranger Synths az Upside Downban, ahol táncolhatsz Hopper rendőrfőnökkel és Elevennel a Netflix egyik legmenőbb sorozata inspirálta retróbuliban, csak ne tűnj el, ha lehet!
  • DJ Lala, és a szokásos brigád a Kekszben. Közéjük ilyenkor tudsz a leggyorsabban bekerülni, ha neked nincs ilyened és vágysz egyre, vagy pikk-pakk lecserélheted a régit, mert ők már nem olyanok, mint régen.
  •  Boomdadaboom Acid Szilveszter Infragandhival, Weghával, Titusszal az Ambientben, ehhez most mondom, majd miután ott ugráltál, bólogattál, heggesztettél velük pirkadatig, ugye megmondtam, hogy minden savuk arany!

Acidszilveszter

Január 1. (afnye)

Az egyre nagyobb figyelmet kapó, és végre a hazai kulturpolitika támogatását is élvező, hagyományai mentén évről-évre megújuló programja, ami miatt most tényleg érdemes este nyolcra ébresztőt állítanod, nem véletlenül lett idén a jövő év hivatalos Központi újévi eseménye.

PÁNDI BALÁZS (és gesztár barátai) hagyományos újévi koncertje helyszínéül ezúttal is Budapestet választotta, Budapest pedig őt. Az ötödik éve sikeres showról egyelőre annyit tudunk, hogy a gesztárok bejelentése folyamatosan történik majd, és hogy az a bizonyos dal lehet, hogy elhangzik majd a hangverseny folyamán, illetve során, ezért várjuk izgatottan, és mert ilyenkor tali és bratyi-csomag megfizetése nélkül is testközelből élvezhetjük és üdvözölhetjük a Művész Urat. Programfannival érkezőknek a belépés ingyenes!79275722_2524661830983519_5069951379573833728_o.jpg

Ha máshol nem, itt találkozunk, addig meg toljátok, mintha idén már nem lenne több holnap!

35 pluszosok, pár napig nem unatkoztok!

Nick Warren, Sinead O'Connor, és a 80 éves Gyuribácsi is élő műsort ad a napokban

Klasszikusok adják egymásnak a kilincset a következő pár napban, ha mindegyiküket nem is nézed meg, mert életművük tök különböző stílusokban vésődött bakelitre, égett CD-re, tömörítődött bitekbe, egyet válassz ki, szerezz rá last minute-jegyet, és bulizz, amíg bulizhatsz!

NICK WARREN @ Cinema Hall  - december 6. péntek

Monterreyből jövet, Moszkvába menet ugrik be hozzánk az öreg proghausz-mester, a Soundgarden kiadó, rádióműsor, világméretű eseményszervező, és ki tudja még mi alapítója. A bristoli papa 31 éve tolja a szórakoztatóipart, a liverpooli Cream körnényékén világhírű DJ-ből a múlt évezred végén csinált a Global Underground valódi sztárt, vagy épp ő a kiadóból a legendás GU 003 Prague CD(!)-vel, amióta Ibizától Kecelig azóta is istencsászár. 

Ha a Home csopiban sóhajtozás helyett, hogy jaj, kriszpöli nikvoren 2004, úristen, AZ mi volt, élnél inkább, hívd a szittert, és irány a Cinema Hall!

EVENT ÉS RÉSZLETEK ITT

 

SINEAD O'CONNOR @ NAGYHALL - december 9. hétfő

Magyarországon sokak első kopasznő-élménye, a tányérantennáról jövő Super channelen, 1990-ből (majd  a Zenebutikból '91 közepéről), mert bizony nem Britney Spearsé az eredeti, ahogy az ír énekesnő Nothing compares 2 you-ja sem az övé, hanem eredetileg Prince-é, de ez mit sem von le senki nagyszerűségéből az említettek közül, ráadásul seven hours and just two days, hogy az ír asszony élőben is mutasson a sajátjából valamennyit. A legendásan társadalomkritikus, egy ideje muszlim O'Connor 4 év óta először turnézik, hétfőn ennek állomása az Akvárium NagyHallos koncertje, ha elmész, neked is szól a könnyes szemű cujú! és a többi nóta, amik nyilván amúgy is sokkal jobbak, mint az 29 éve agyonjátszott sláger.

EVENT ÉS JEGYVÁSÁRLÁS ITT

 

KORDA GYÖRGY ÉS BALÁZS KLÁRI @ TÜSKECSARNOK - december 7. szombat

Az olasz nyelvtan és illem szerint elől szereplő férfiember, és csodálatos asszonya jubileumi koncerttel ünnepli Gyuri bácsi 80. születésnapját. Az energikus magyarpop-inventort a nem kevésbé menő TNT, Zoltán Erika, és DJ Dominik is meglepi a bulin, így tényleg visszarepülhetsz azokba az időkbe, amikor még nem létezett áfás számla, és a szakállas férfiak csekket váltottak pénzre. Mindez szombaton, a Tüskecsarnokban, van még jegy, viheted apukádat is!

 

Így borbuliztok ti!

ma_rton_napi_borfesztiva_l_gelle_rt_lakoszta_lye_tterem_pala_gyi_eszter_costes_4.jpgBiztosan nem én vagyok egyedül, aki a Bartók Béla út környékén azért gondolja át kétszer, hova üljön be, mert nem biztos abban, hogy véletlenül nem egy széknek látszó kortárs szoborra trónol, vagy egy portugál sztárszobrásztól próbál italt rendelni az első káeurópai kiállítása megnyitóján. A kortárs kultúrboulevard kapujában patinásoskodó Gellért szálló arisztokrata stichje pedig még a legműveltebb alkoholistát is elbizonytalaníthatja abban, hogy kultúraértése és irodalomismerete is odaért-e, ahova az ivászati intelligenciája alapján simán beengednék. 

Ilyesmi eszedbe ne jusson, ha a Karinthy-i irodalmiság, a kulináris élvezetek és a literatúra, az író és a környék elválaszthatatlan kapcsolatára felfűzött

Márton napi borfesztivál is ott van a lehetséges hétvégi programjaid között. Mert lesz sör is. Meg Biebers. Meg persze liba is.

0. nap 11.07. csütörtök

Este hattól Így söröztök ti butiksörfesztivállal indul a buli a Gellért Söröző & Brasserie-ben. Korlátlanul vedelheted kóstolhatod a mostanában legmenőbbnek számító söröket a fóti málnás búzától, a meggyes bigfooton át, a  felsőerjesztésű szűrt giorgióig. Lesz marhapofa és rántott köröm is, hogy fókuszban maradj az utolsó ízig a 28-ból.

Péntek-szombat (11.08-09.)

Borkóstolás rogyásig, afterparti bírásig. A kóstolópohárral délután öttől este tízig járkálhatsz a Gellért Hotel és Fürdőcsarnokban, miközben elvileg korlátlanszor, de azért mindenképpen mértékkel kérhetsz újabb és újabb kóstolót. Utána az after adja magát, ahol éjfélig decens kultfesztjáróra táncolhatod magad, aki így másnap is tip-top érkezik a nyitásra. Pénteken a Lóci játszik játszik, szombaton Biebers lesz. Jó lesz.

A költségeidet tervezheted fixen: a pénteki és szombati elővételi jegyeket még aznap is megveheted, délután négyig. 7990 forintért péntekre, 8990-ért szombaton. Ugyanezek teljes áron 1-1 ezressel drágábbak, a kétnapos bérletért 13.990-et kell leszurkolnod, a nulladik napi sörözés pedig 4990-ból kijön. 

A szombati borvacsora gurmémenüvel, borsorral, Nyári Krisztiánnal, és irodalomtörténeti finomságokkal sajnos már betelt, ahogy a libaságok arzenálját kínáló sunday brunch is, bár ki tudja, lehet hogy valaki lemondja. :) 

Ha belelapozol a tavalyi fotókba, kiderül, mire számíthatsz, sőt dresscode-ügyileg is találsz pár támpontot! 

Amiket mi ki nem hagynánk az idei Art Marketen. Neked se kéne.

Végre megint Art Market, és mert értjük ám a művészetet, nem csak szeretjük, alig várjuk, hogy testközelben legyünk a több száz embert megmozgató Michelangelo Pistoletto-féle Third Paradise Budapest programmal, ahogy az idén debütáló fotóművészeti szekció is izgalmasnak ígérkezik José Cura fotóművészetének első vásári bemutatkozásával. Mi ezekről nem maradnánk le. Szerintünk te sem.

MICHELANGELO PISTOLETTO és a HARMADIK PARADICSOM

Michelangelo Pistoletto az Art Market Budapest különleges vendégeként vesz részt a vásáron, amely 2019-ben kísérőprogramjaként mutatja be az alkotó Harmadik Paradicsom elnevezésű többnapos projektjét.
Michelangelo Pistoletto valóságos élő legenda a nemzetközi művészeti életben, Európa egyik legmagasabbra értékelt élő alkotója, művei a világ valamennyi jelentős gyűjteményében megtalálhatóak. Egyebek mellett a rendkívüli hatású Arte Povera művészeti mozgalom kulcsfigurájaként és a híres tükörfestmények alkotójaként ismert és keresett a világ művészeti piacain. A mester 1998-ban az észak-olaszországi Biella városában Cittadellarte - Fondazione Pistoletto néven különleges alapítványt és egy elhagyott textilgyárban komplex művészeti bázist hozott létre, amely a művész látásmódját tükröző, a társadalom és kultúra összefüggéseit középpontba helyező programok megvalósítására koncentrál.

pistoletto_apple_made_whole_again_by_kata_to_th.jpg

Michelangelo PISTOLETTO The apple made whole again 2009 wool / gyapjú 360X300


Pistoletto szellemi munkásságának jellemzője, hogy a művészetre és társadalomra vonatkozó gondolatait manifesztumok formájában fogalmazza meg, amelyek közül az egyik legismertebb az úgynevezett Third Paradise (Harmadik Paradicsom), amely egyébként a Cittadellarte jelenlegi tevékenységeit is alapvetően meghatározza. A Harmadik Paradicsom lényege, hogy miközben az első Paradicsom a természettel való harmonikus együttélés közege volt (Ádám és Éva), a másodikat a technikai forradalom és fejlődés vívmányai határozzák meg, a harmadik Paradicsomnak a korábbi kettő fúziójaként kell létrejönnie. Azért szükséges tehát erőfeszítéseket tennünk, hogy ez az újabb harmónia, egyfajta paradicsomi állapot létrejöhessen: a természet ugyan adott, de már nem élünk vele harmonikusan együtt, miközben a technikai fejlettség elég magas ahhoz, hogy a földön az emberek életét könnyebbé, kényelmesebbé és élvezhetőbbé tegye.

A programhoz kapcsolódóan létrehozott köztéri szobor, a ’The apple made whole again’ (Az újraegyesített alma) a Third Paradise egyik jelképeként használt almát ábrázolja. Az alkotás mögötti koncepció lényege, hogy az almát, amelyből kiharapott egy darabot az emberiség, és ezzel eltávolodott a természettől, a technika segítségével újra egésszé lehet alakítani. Az almába tehát a kiharapott rész látványos „öltésekkel” visszakerül. A Budapestre érkező szobor a program idején az Art Market Budapest kiállítási csarnokai szomszédságában, a Nemzeti Táncszínház különleges épületében kerül kiállításra.

A programsorozat keretében önkéntesek a közönség bevonásával a Harmadik Paradicsom motívumát formázó köztéri installációt helyeznek el Budapest egyes közterein, köztük az Art Market Budapest helyszínéül szolgáló Millenárison is.

ArtPhoto Budapest 

A nemzetközi sztártenor, José Cura itt mutatkozik be először fotóművészként művészeti vásáron, de kiállít a Lucien Hervé Alapítvány és látható lesz az Art Baselről érkező Bauhaus Contemporary című válogatás is.

oleg_kulik_gorilla_lena_rosseli_gallery.jpg

Oleg Kulik - Gorilla (Lena&Rosseli Gallery)

A részletes programot itt találod!

 jose_cura-_viejo_pintor_foto_art_market_budapest.jpeg

 José Cura: Viejo pintor (Fotó/Forrás: Art Market Budapest) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kagylóra sört, risztrettóra melanzsot

Fekete hétvége elé nézel, ha kagylózabáló vagy kávéőrült vagy! Két programot ajánlok, bármelyiken jampizhatsz, csajozhatsz, családozhatsz, sznoboskodhatsz, de az se baj, ha csak simán elmész és kipróbálsz pár új ízt, élményt, mint a rendes emberek. Szombaton végre Nórika is felteheti kedvenc kérdését anélkül, hogy az étlapba süppesszen a szekunder szégyen.

A kagylótok mennyire friss?

Elsőre erős táplálkozás-kultúrtörténeti elrugaszkodásnak tűnik, a földrajziról nem is beszélve, de mire való az utolsó langyos hétvége, ha nem a valóságtól elszakadásra a

SzeptemBeer Feszt és Feketekagyló Esten a Lupa Beach fehérhomokos, pálmafás vízpartján?

A karibi díszletbe rakott kézműves sörös, bajorkolbászos, sramlizenés, ingyenes kajapia-fesztiválon csak a nyámnyilák és Juhász doktor érik be a megszokottal, a bátrak a Hedon, a Horizont, és a Hübris után beállnak még a cseh Lobkowicz Group Platan 10° világos lágeréért, aztán a sváb táncosokhoz, utána texasibluesrock-pózba, végül bokáig a strandhomokba. A hősök pedig a szombati, workshop plusz kagylóesten barnasörrel készült kagylótáljaik fölött diadalmaskodnak.

kagylo3.jpg

A fesztivál mindkét hétvégi napon 11-től 23 óráig tart, a belépés ingyenes, a gyerekeket letámaszthatod az örzőben, ha jól viselkednek, vasárnap este tüzijáték! Ezalatt végig ingyenes a Lupa Busz, ami délelőtt 10.30-tól este 19.30-ig megy a Lupa felé, a Westend, Vapiano Váci út, Margit Híd, Budai hídfő, Flórián tér, Békásmegyer, Heltai J. tér megállókat érintve. Vissza először 11.25-kor, az utolsó a Lupáról 22.15 indul.

kagylo.jpg

Ha a közig. határon túl a tériszonytól elkap a szapora légzés, vagy inkább józanul szeretsz okosan bólogatni, kávésznoboskodj inkább a város közepén! A kávé világnapján, szombaton, a kimondva hasonló ízű

Kávé Napja 2019 bulin az Akváriumban

rengeteg új ízzel, ismerőssel, és felkészült baristával találkozhatsz, és egy nap alatt  annyi trend- és tudásfórral erősödhetsz, amivel egy évig biztosan a céges teakonyha alfája maradsz. Kétezer forintért, amiért minden állomáson jár kóstoló és háttérinfó. Ha korán mész, és bekészülsz pár Arabicától, még a Lupa is belefér és huss, hétfő lesz!

Utóbbira itt tudsz becsekkolni, a kagylóbuliról meg itt van infó.

A fesztiválszezon végére maradt a legmenőbb helyszín, ahol felléphetne bárki, olyan menő a háttér. Morcheeba, Róisín Murphy, José Gonzalez a Balaton Pikniken!

Pénteken még biztosan pompás idő lesz, és csak szombat éjjelig kell kitartania, hogy perfekt vége legyen a nyárnak. Hónapok óta remegünk ezért a hétvégéért, de te is bezsongsz, ha meglátod, hol lesz idén a Balaton Piknik! A Balatonboglári Gömbkilátóhoz inkább kirándulni szokás, én is voltam vagy háromszor, de egyik alkalommal sem arról ábrándoztam, milyen fasza lenne Bootsie-ra, Galactic Jacksonra zötykölődni alatta, meg flesselni a kivilágított gömbön egy Morcheeba-koncerttel a háttérben*. 

dji_0107.jpg

Fotó: Nagyon Balaton

A Piknik nappali elfoglaltság, ezen is (rendes nevén Mol Nagyon Balaton Balaton Pikniken) már péntek délben kifekszünk, és majd éjfélig ezt csináljuk majd kitartóan, aztán szombaton kábé ugyanerre készülünk. Nem ottalvós a buli, de ilyenkor már bőven akad szabad szállás a környéken. A Piknikre mehet kutya, gyerek, pokróc, frizbi, de kajás hűtőláda, dobócsillag, sátras utánfutó nem annyira. A színpad melletti Color teraszra meg bőven elég egy lecsippantós kártya, le se kell menned Kistücsökbe, mert

a Kistücsök jön fel hozzád a VIP-be!

ml4_8480.jpg

Fotó: Nagyon Balaton 

Mi pedig ezekért megyünk péntek-szombaton Boglárra:

DJ BOOTSIE eklektikus hiphop szettjéért - péntek 14:00

 

a Nicola Conte Spiritual Galaxy afrós spacejazzéért - péntek 21:30

 

Galactic Jackson eszelősen változatos bakelitjeiért - szombat 14:00

 

a Morcheeba és a Székesfehérvári Fémmunkás Vállalat alumínium remekművének találkozásáért - szombat 21:30

 

 

(Szolg.közl.: Orsi, ha nem futnánk össze személyesen, gratulálok és sok boldogságot!)

* Hanem hogy végre megállunk, és betúrhatom a szenyáimat. 

Ma csipkedned kell magad, hogy odaérj az összes hazai sztárbanda koncertjére a SZIN-en, holnap viszont zenállapotban várhatod a Legszebb Férfit, akit valaha shuffle-ozni láttál!

Kezdjük a végén! Az utolsó őrült nyári fesztiválon, a SZIN-en szombat este lép színpadra a bosnyák-svéd Salvatore Ganacci, akit ha táncolni is látsz DJ-szettje során, mindent láttál, amiért ma érdemes DJ-t fesztiválprogramba tenni!

A Szoborszerűen Szép Férfi a BORSODI NAGYSZÍNPAD-on lép fel, SZOMBATon 22:30-tól. 

 

Ma, PÉNTEKen viszont talán utoljára láthatsz ennyi fasza hazai sztárt ebben a szabadtéri szezonban!

Ebben a sorrendben elvileg nem maradsz le senkiről:

1. Ivan and the Parazol a Royal arénában 19:30 - 20:45

2. Bëlga a Bomba stage-en 20:00-21:30

3. Hiperkarma a Royalban 21:15 - 22:30

4. Subscribe a Pepsi nagyszínpadon 21:00 - 22:15

5. The Biebers a Bombán 22:00-23:30

6. Vad Fruttik a Pepsin 22:45 - 00:00

7. Irie Maffia  Royal aréna 23:00 - 00:30

Ha pedig csak annyi erőd maradt, hogy fesztiválgalériát nézegetnél, parancsolj! Itt gyűlnek a SZIN photo crew fotói, amiket köszönünk!

 SZINes képek

Keljünk útra a kellemes szombatban, fiatal barátom, fesztiválok pionírja, matrózom a programok parttalan vizein!

Amondó vagyok, készítsük elő az automobilt, és kocsizzunk ki Zamárdi partjára, kiskomámuram a kalandban! Mélyen egyetértek, bátyám, magam is kedvvel vennék részt a szombati mulatságokon! Kishölgyek beférnek? Hogy a teringettét ne, üstöllést induljunk!

63064091-0ff8-4342-b489-3ed1d24636db.jpeg

A betyárját, micsoda választékot nyújt ez a nap! A Strand fesztivál Petőfi parti fövenyén már a déli harangszó után három órával lám, LUDMILLA kisasszony válogat sorba a gramofonján, egyenetlen monotóniájú, a fülnek szokatlan, csavarüzemi hangzavarból flottul harmóniába fonódó, kellemes zakatolásokat. Elragadó!

Istenemre, komám, eztánra pazar választás lesz az átellenben sátrat vert B my Lake bálon a nyugati tájak elismert rézfúvósainak, PETER MAKTO és GREGORY S uraknak a mély álomból dervistáncba forgó, virtuóz tubajátéka a B pódiumon, mely alatt a közeli alkonyatnak hála, bátran fogyaszthatunk alkoholos hűsítőket. A kisasszonyoknak ehhez még túl világos van, de legyen erényük a türelem, hiszen hat órától a háztartások gépesítésében élen járó friztföldön otthonra és hangjára találó, MIND AGAINST talján páros muzsikál, míg a Nap a csodálatos aranyhídon át nem vonul és le nem bukik a horizonton. Onnantól szabad a tánc és a csók, mit innának, kisztihand, mivel?

Ne feledd szavad, de léptedben tedd, kedves árnyékom a díszmenetben, mert az energiával telt, modernül csengő, házias etűdök titánja, JENIA TARSOL, kinek fél Európa tapsol, a kései alkonyon, nyolcz órára hirdetett kezdettel hangversenyel a My színpad emelvényén, emelve az est fényén, a napcvikkeremre esküszöm, bánnánk, ha ezt elmulasztanánk. Kishölgyeim, addig magácskáék biztonságban, illő társaságban szórakozhatnak a Strand kivilágított, Ötöslottó kamaratisztásán a BLAHALUISIANA és más úrhölgyek társaságában. Szaporán topogni, a háromnegyed kilences kezdés közel van ám!

Hát hallod, úri barátom a pompában, majdnem mondtam valamit örömömben, annyira elvarázsol a muzsika, tán fogyasszunk, hogy megnyugodjak. Tiszteletreméltó, hogy a különös hangszerét egyedülállóan megszólaltani képes STEPHAN BODZIN művészúrban mennyi kiállás van, nem túlzok, ismétlem nem túlzok, de újra és újra magával ragad és magával ragad. Maradjunk még, ha nincs ellenedre, megbocsáss, itt a B pódium környékén, míg fiatalok vagyunk, legyen mit meséljünk a várva várt házfejlesző paganinik, a TALE OF US, és a melódiáikkal együtt mozgó és lélegző köncertlátogatók egymásra találásáról. Az örömünnep 8 fertályórányira vasárnapba nyúlva kezdődik, ami sziámi ikertestvérem az eufóriában, köztünk szólva  is hajnali kettő. A hölgyemények pedig, ide a rosdás bökőt, bajtársam a kishölgyterelgetésben, ha ott vannak, ahol sejteni vélem őket, oda is valók, a Strandoldali szerencsérejárókkal egyetemben az Ötöslottó mulatóban METZGER VIKTÓRIA önálló dalestjén.

A nemjóját, de megreggeledett! Én nem várnék a kiskisasszonyokra és a kufferjeikre, ha nem vagyok túl vindisgréc testvéröcsém az egyetértésben, tán immár megülnék egy palack karsztvízzel az automobilban. Tekints ide barátom, és mondd a szemembe, a táskáink megvannak? Megvannak. Ez a beszéd, pihenjünk meg, engedelmeddel. Hova parkíroztunk?