Akusztikus techno, ébenfekete diszkó és lakótelepi nihil hétvégére

Csütörtök

 

Nyitó sulidiszkó és ingyen menza
Az egyre bővülő Rákóczi-kartell legújabb tagjaként nyit a Szakkör, ami leginkább magát csak az Életszervezők nappalijának aposztrofálja. Egyelőre pontosan nem tudjuk, mire számítsunk, elvileg a hely egyszerre közösségi tér, bár, lemezbolt és vegán étterem, mindenesetre a nyitás örömére ingyen vegán kaja jár a korán érkezőknek.

Disko Oriente
Kozmikus savazások és ébenfekete diszkó döfi bele a kést a csütörtök estékbe a Pontoonon, az elkövetők pedig a keleti kincsek megbízható csempészei: Vedat Akdağ, Adis Abbé, Kristóf Kelemen.

Nem vettek fel a Moméra buli Vol. II
Egy az irónia fűszerével alaposan megszórt buli a Beat on the Bratben mindenkinek, aki jelentkezett a Moméra, de nem vették fel, azért azoknak is, akiket felvettek, sőt azoknak is, akik egyáltalán nem is jelentkeztek. A busongó zenéről Dj NoMe, Dj :3, Dr Human & Dj@citromail.com, Doraxplorer, Dj no otokonoko és ¯\_(ツ)_/¯ gondoskodik.

▩ Palmhuset ▩ ▩ w/ Fossiles De L'Atlas ▩ 0823 ▩
Dinamikus, dobfókuszú tánczenék befogadása és életigenlő emlékképek előhívása az Akácfa utca sötétkamrájában, a Lärmben, a kémiai kötéseket és a technológiai megoldásokat szállítója a Fossiles de l'Atlas. 

Galactic Jackson and Friends
A szintikirály havonta legalább egyszer feltűnik a Központban, hogy meghívott vendégeivel együtt elkalauzoljon bennünket a diszkó, a house, az acid, a funk és mindezek kombinációjának őrült és varázslatos világába.

Péntek

 

Sör és Fű X BobaKrome - ELLÁTÓház ZeneUdvar
BobaKrome nem csak elképesztően pimasz és sokszor tirpák rímeiről ismert, nevéhez fűződik pl az Akkezdet Phiai lemezeinek produceri munkája, de a legviccesebb tény mégis vele kapcsolatban, hogy Drogriadó című száma a Magyar Honvédség drogellenes oktatófilmjének főcímzenéje. Utána miden idők egyik legjobb nevével rendelkező rapbandája, a Sör és Fű szállítja a klasszikus lakótelepi nihilt.

Nightdrive: Sofie /l.a./stonesthrow/nts radio/ at Pontoon
Sofie az a dj/promoter aki a legkirályabb hiphop/funk/rap/house szetteket tolja földön, vízen és levegőben, amellett, hogy az SOS radio műsorban az NTS-nél pakolgatja a lemezeket hétről hétre és a legjellegzetesebb és szerintünk leglazább Boiler Room happeningeket szervezi 2012 óta Los Angeles-ben. Mindemellet pedig még pont belefér, hogy a Stonesthrow records ügyeit is egyengesse. Egyértelműen a parton a helye - és nekünk is!

Designer Drums / Valyo Kikötő / 0824
Második és egyben utolsó önálló Valyo-estjéhez érkezett a Designer Drums, amely a fiúknak egyben búcsú is a Duna-part déli részéről erre a nyárra. Épp ezért minden mozgatható energiát összeporszívózva megpróbálják majd tetézni a legutóbbi szédítő estét, éjjelt és hajnalt.

Kozmikus Háttérsugárzás - lemezbemutató
A Kozmikus Háttérsugárzás definíciója szerint a KOZMIK jelentése Liberális Avantgard Transzhumanizmus, ennek értelmében a péntek esti sugárhullámok generálója Blöff (ft. Kósa b2b Lőri), Teltkarcsú Mátka (ft. Voffrejsz), Good Old Pusztulat, Mulat a Magyar (ft. Boldogasszonyról Való Litánia) és Havas János és a Boy (ft. Pötyi).

The Acoustic Minimal Techno party
Ritkán fordul elő hogy egy techno buliban a zenét igazi hangszereken, emberek játsszák. Ritkán, mivel a gépzene könnyedén ismétli önmagát, élőben azonban már sokkal nehezebb reprodukálni ugyanazt. A Tintában pénteken 10 zenész kísérletet tesz a minimal techno élő reprodukálására, az improvizáció eszközeivel. Azért ez elég izgalmasan hangzik, nem?

 21587280_1502610689785067_4845071260840955608_o.jpgVittula

Szombat

 

TGTR 002 w/ San Soda + Marquis Hawkes
Egyre többen jöttek rá, hogy a jó bulikat érdemes már napfényben elkezdeni. Erre törekszik a Together is, ezúttal a belga San Soda és a brit Marquis Hawkes vezényletével evezhetünk a naplementébe: disco, house, funk és techno minőségi egyvelege generálja a hullámokat.

KUNST
A Kunst Kovács Gergely (Gentry Sultan,Pásztorz) és Mészáros Ádám (Jü, ex-Pèterfy Bori & Love Band, ex-Erik Sumo Band,stb.) duójaként indult, majd Vereb Szabolcs (Gentry Sultan, ex-Pop Ivan,stb.) és Kapusi Viktor (The Best Bad Trip, Gnú,stb.) csatlakozásával osztódott quartettè. Végeredmény állítólag olyan, mintha a kései John Coltrane dashikiben pogózna egy no wave buliban, ahol kiment a mélynyomó.

Technodub Seance | Valyo kikötő
Szombaton a Valyo deszkaheverői között lesz az a technoszett, amiben tényleg elhangzik a szám, aminek nemes egyszerűséggel annyi a címe, hogy t o p o g.

▩ LÄRM ▩ Persephone ▩ ▩ Analog Soul (USA)
Az OMOH-alapító Alexandr legújabb sorozatának, a Pesephone-nak keretében egyből Brooklynból érkezik a bomba dj-duó, az Analog Soul érkezik és hozzák is magukkal house sötétebb, mélyebb felét, detroit technot, acidot és elektrót is.


Vasárnap

 

▩ Mato Kultur ▩ ▩ Pizza Amore ▩ Adis Abbé ▩

Képzeletbeli erdő bebarangolás fúvós szekciók, házias jazzek és diszkóbokrok csapásain havi egyszer a fekete dobozban, a túravezetők ezúttal is Adis Abbé és a Pizza Amore hamvas ifjai.

Egész hétvégén

 

2nap TANYA
A kötetlenebb élmények kedvelőinek ajánljuk a már korábban is ajánlott Tanyát Miskolctól nem messze. Az első nap ismét egy gondosan válogatott, tapasztalt dísz zsokékból álló budapesti főparancsnokság és szemtelenül fiatal derék fegyverhordozóik vetik vizsgálat alá a tanyasiak állóképességét, a második napon többnyire miskolci illetőségű friss, feltörekvő tehetségeknek adják át a stafétát a “nagyok”.

Gyüttment Fesztivál
Nagyon kedves kezdeményezése egyenesen Zebegényből, megcélozva a vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki értékrendet választó, tájba illeszkedő embereket, közösségeket, és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodókat.

Strand Fesztivál
Ha idén kimaradt volna a klasszikus értelemben vett vízparti fesztivál, akkor most még lehet pótolni. A Strand Fesztiválon idén fellép többek között a Thirty seconds to Mars, Robin Schulz, Rag n Bone Man, Fritz Kalkbrenner, a SNAP! és száznál több hazai zenekar.

B my Lake Festival
Pótolni a Stranddal egy időben, de most új helyszínen, a keszthelyi Zala Kempingben is lehet a B.my.Lake fesztiválon, ahol a fellépők között szerepel Richie Hawtin, Marco Carola, Maceo Plex és a Tale of Us.

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr9014197653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása