Füstös-főzős fesztivál, zöldülő vásár és különleges bulik

Csütörtök


Rákócity: Két Ferenc közéleti nyomozó iroda

Miért van évek óta zárva a hentes? Mi történt Kovács Gyulával miután elhagyta az országot? Létezik-e még a víztornyot és a volt Nemzeti Színházat összekötő alagút? Hova szállítják a szelektált hulladékot? Kinek érdemes szólni, hogy javítsák ki a kátyút az utcasarkon? Hogyan közlekedtek a környék méltóságos kisasszonyai az 1930-as években? A Mindspace Nyomozó irodája a Rákóczi tér környékének lakosságát foglalkoztató, a helyi társadalmat érdeklő kérdésekre keresi a választ. Az eredmények, szöveges és fotódokumentáció formájában az irodában megtekinthetőek nyitvatartási időben.

Kale Lulugyi Pontoon
Szerdán szép csendben kinyitott a Pontoon, csütörtökön pedig már a Kale Lulugyival csapnak a húrok közé. A Kale Lulugyi mottója: meghallod, megszereted. De tényleg! Zenéjükkben keverednek a magyar, felvidéki, székely és cigány népi dallamok, hol világzenei, hol jazzes vagy rockos felhangokkal. szerintük hogy a zene képes összekötni az embereket, és összehozni a legkülönfélébb társadalmi csoportokat, szubkultúrákat, ha csak egy koncert erejéig is. Nagyon ajánlós.

▩ Lärm ▩ ▩ Dürüm Du Fromage x Sister Riot ▩
A legjobb kebabos-sajtos bulisorozaton a Lärmben ezúttal Vedat Akdağ és Incotoyable nyomatnak egy kis minimált, darkot, tribalt, vagy úgy általában elektronikát, és hozzájuk csapódik majd be Lau és Alexandr.

Péntek


Volkova Sisters 360°

Nehéz nem involválódni érzelmileg a Volkova Sisters bármelyik számának első néhány másodperce után. Ezt a bevonódást most egy egészen különleges koncertélmény segíti, pénteken ugyanis 360°-os elrendezésben, azaz a zenekart körbeállva lehet őket megnézni és garantáltan sírni az A38-on. Nehéz ritmusok és sérülékeny lelkek tökéletes találkozása lesz ez.

Makers of Budapest - Könyvbemutató
Végre bemutatják a régen várt Makers of Budapest című könyvet, mely képet ad a budapesti kortárs kézműves tervezők változatos és gazdag közegéről egyfajta élő korlenyomat létrehozásával. A 38 designert és 22 fővárosi boltot bemutató angol-magyar nyelvű kiadvány formátuma a képes album és a design guide határán született: informatív, esztétikus és funkcionális kötet egyben, amely egyszerre működik kreatív útikönyvként és gyűjteményes albumként. Az alkotóterületek alapján csoportosított designerek mellett felsorakoznak azok az üzletek és galériák is, ahol a tárgyak a tervezők saját műhelyei mellett elérhetőek. Az üzletek és műhelyek fellelését segítendő térképre is rendezték ezeket a pontokat. Szóval ennek a bulija lesz pénteken az Anker’tben!

Shaibo klippremier + live / Klinika
Pénteken a Klinikában lesz a Marokkóban készült Shaibo új klipjének, a Sun brought premierje. Az exkluzív klipbemutató eseményen debütál a megújult Shaibo hangzásvilága is, egy rövid koncerten megismerkedhetünk a Shaibo új zenei irányaival, vendégük pedig Chaerin Im lesz, egyenesen Koreából, aki közreműködőként ezentúl sokszor csatlakozik majd hozzájuk.

THE NéG€RZ CLASSiC R&B PARTY
A szöveget megfejtők részt vehetnek az eseményen a Központban: BUDAP€ST L€GjOBB RAP BULijA OLYANRA KéSZüL, AMiR€ MéG N€M VOLT PéLDA: THE NéG€RZ CLASSiC R&B PARTY A KöZPONTBAN! €LHOZZUK N€KT€K AZ R&B HANGJáT K€L€TTőL NYUGATiG, €LőV€SSZüK A L€GNAGYOBB SLáG€R€K€T AZOKBóL AZ iDőKBőL, AMiKOR AZ R&B-N€K VOLT üZ€N€T€. D€ A RAP SZ€R€LM€S€iRőL S€M F€L€DK€ZüNK M€G! A MűFAj LEGNAGYOBB éLő éS M€GHALT L€G€NDÁI éLőB€N FöLVéT€LRőL!

Tulpen & Narzissen
Végre a Tulpen & Narzissen is kiolvasztja télen befagyott energiáit, ezúttal a Beat on the Bratben tér vissza, vendégük mostl Hullámdiszkó Balázs lesz.

▩ LÄRM ▩ Tanz Global x DD ▩ ▩ Dauwd ▩
Lehet, hogy Berlinben most (is) éppen (szinte) minden a technóról szól, de a látszat csal: számolatlan olyan dolog fonódik kúszóbab módjára az egyértelmű, síkegyenes lábdobdöngetések alatt, amik szintén organikus talajra leltek a német fővárosban. A beszédes nevű African Acid Is The Future kollektívája először derék módon belekanalaz minden válogatott jóságba az etióp jazztől a kubai son-on át Fela Kuti taposós afrobeatjéig, hogy aztán desztillálja a hatásokat, és a kortárs elektronikus klubzene nyelvén kezdje beszéltetni azokat. Az eredmény olyasmi, mintha egy afrofuturista lelkész elment volna élete élményére a Tresorba, majd valahol a kettő között cikázva megtalálta volna a saját hangját. Dauwd, a AAITF szócsöve ezt a világokat összekapcsoló misszióját komolyan véve a Tanz Global eddigi talán legerősebb igazolása a Designer Drumsszal közösen, úgyhogy készüljünk fel a magas páratartalmú képzeletbeli dzsungelben való elveszésre az Akácfa utca feketedobozában.

42788018_1729041733872957_3979218772325040128_o.jpgVégre megint van Pontoon!

Szombat


Zöldülők Vására

Most kezded a "zöldülést"? Ezer kérdésed van, de nem tudtad eddig senkinek feltenni? Ezért találták ki a Zöldülők Vásárát! Ha sikerül felkelni, itt találkozhatunk a környezetbarát termékek gyártóival, forgalmazóival, beszélgethetünk velük és a többi zöldülővel is arról, hogyan tudunk kisebb környezeti terheléssel járó háztartást vezetni.

Rákóczi Reggeli
Sokszor ajánlottuk már, ez a hétvége sem kivétel. Tényleg nagyon hangulatos, tényleg nem éri meg kihagyni. Kellemes a kellemessel, hasznos a hasznossal.

FILA GRAFF JAM
Ismét Fila Graff Jam hol máshol, mint a Filatorigáton. Az idei rendezvény fő csapásvonala ismét a graffiti, de egy picit fűszerezik különböző workshopokkal, throw up battlelel és egyéb programokkal. A zenei részen DJ-k mellett idén meglepetés MC-k is helyet kapnak majd a színpadon. Részletek az eventnél.

Ruhavásár & tetkózás
Frenetikus ruhavásárt A Dürerben. Lesznek ruhák, cipők, kiegészítők, minden, ami szem-száj ingere, leginkább női ruhákra lehet számítani, de lesz néhány fiú cucc, de semmi flancolás. Lehet majd tetkóztatni őrületes stick n pokeokat Emma és Dorottya jóvoltából, Szilvia pedig igyekszik mindennek megfelelő zenei aláfestést biztosítani, illetve a teremben fellelhető alkoholos és nem alkoholos italok hol- és mibenlétéről felvilágosítást adni.

Füst Fesztivál - Az első
Az első tavaszi jó időt a Füst Fesztvál szervezői nem hagyhatták ki szabadtéri szórakozás nélkül.
Nem véletlen hogy a neve FÜST FESZTIVÁL! Több féle füsttel való ételkészítéssel találkozhatunk az egy napos program keretein belül. Főznek a föld alatt (pit oven) egy méter mélyen, lesz feszített nyárson sütés (assado), kerámia és szekrény smokerekben füstölögnek majd a húsok és a zöldségek. Zebegény fölé ereszkedő csodás dombok közé tették a helyszínt, pontosan a Sárkány dombra, ahonnan a jó kedv és finom ízek mellé eszméletlen látvány terül a Duna hosszú vonalaira. Igen, a naplemente is gyönyörű lesz.

Fran Palermo N°7 ✭ Akvarium Klub
Istét Fran Palermo az Akvában. A főváros egyik legmeghatározóbb fiatal koncertzenekarának ritmusos hangzásvilágában nagy szerepet játszik, hogy különböző nemzetek (köztük spanyol, kubai és görög) vére csörgedezik ereikben. Az excentrikus, multiinstrumentalista Henri Gonzo vezette – róla és az alkotói folyamatokról nemrég az Index egy 45 perces dokumentumfilmet is forgatott – banda trópusi megszólalásával és féktelen energiájával már jó ideje beírta magát a budapesti éjszakák nagykönyvébe. Most egy újabb felejthetetlen hangulatú rock and roll revüvel, illetve új dalokkal ünneplik meg fennállásuk hetedik évfordulóját.

Sun Ra Arkestra under the direction of Marshall Allen / SOLD OUT
Sun Ra Földre érkezésének 105. évfordulója és a hatvan éve megszakítás nélkül működő legendás zenekar vezetőjének, a szaxofonos Marshall Allennek 95. születésnapja alkalmából egy felejthetetlen európai turnéra indul a fáradhatatlan űrbéli big band, a Sun Ra Arkestra, és fényéveket bejáró útjuk során űrhajójukkal a Trafót is útba ejtik. Földöntúli élmény, jegyekért a jegycsencselős oldalakon és az eventben érdemes próbálkozni.

Vasárnap


I bike Budapest bringás felvonulás 2019

Örömtekerés és demonstráció egy olyan Budapestért, ahol mindenki biciklire tud ülni. Mert ahol jó bringázni, ott jó élni. Idén zenés piknik az elején és a végén is, új útvonal (Óbuda először), 4 híd, 2 rakpart, Alagút, Lánchíd, Andrássy út, utcazenészek, gyerekfelvonulás, biciklis programok, bringaemelés.

KERET Piknik + Focikupa
A KERET Szülihét utolsó napján egy csillezős piknikkel várnak minket a Keretesek a Bikás parkban, ahol megrendezik az első KERET Focikupát is. Pályára lépő csapatok: Deep Glaze SC, Platon Galaxisok FC, Carson Coma Football Club, Bohemian Betyars SC.

Midnight Music
Újra #MidnightMusic, azaz klasszikus zene azoknak, akik éjjel élnek! Ezúttal orosz vizekre evezünk Csajkovszkij dallamaival, a kapitányunk pedig Manfred Honeck lesz, akinek a vezényletével világszerte legendás koncertek születtek már. Babzsák, humor és zene most is lesz, már csak mi kellünk!

Egész hétvége


KERET Szülihét

Hetedik éves fennállásukat hétfő óta klubfesztivállal ünnepli a Keret, minden nap Budapest más meghatározó klubjába látogatnak el, mindenhova csudajó programokat víve.

Pontoon ~ Season 4!
Végre valahára kinyitott a Pontoon, ez a program igazából nem hétvégére, hanem egész nyárra szól. Túl vagyunk már velük jó pár élményekben bővelkedő nyáron. Bele sem kezdünk annak felsorolásába, hogy mennyi koncert / dj / vendég adta egymásnak a kulcsot a verbalizálhatatlan panoráma közepén. Arról, hogy idén is méltó szezon nyitásban legyen részünk, a szívünkhöz nagyon közel álló fellépők fognak gondoskodni. Egyértelmű, hogy 2019 nyarán is tali a parton!

Tavaszkert Dísznövény 2019 Szakkiállítás és Vásár
Még mindig nincs késő elkezdeni a tavaszi/nyári balkon/erkély/terasz/kertnövényzeten gondolkodni, a Budai Arborétumban pedig egész hétvégén virágok, növények kertészeti kellékek és szolgáltatások, gasztronómiai finomságok, természetközeli design alkotások mellett kiállítások, előadások és különféle növényes, zöld programok várják a kedves érdeklődőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr5314786170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása