Kisfilmfesztivál, pop up növényvásár és rengeteg buli

Csütörtök


Somló Dávid, Makkai Dániel: Utcamágnes/téráram a Rákocityben

Somló Dávid és Makkai Dániel ezen a héten térelemző labort nyitottak a Rákocityben. A hét folyamán az érdeklődők bevonásával, játékos módon kutatták a közterek mozgásainak koreográfiáit. Lehetett csak érdeklődni, beszélgetni, de részt is venni a kutatásban, megfigyelésben. Mosz szerdán hattól az összegyültekkel közösen fognak kimenni a Blahára megfigyelni és némileg meg is változtatni a tér dinamikáját.

Fleet goes North x DISCO NAP EP bemutató
Télzáró szeánsz tánccal, levitálással és pasztelköddel az Instantban. A Fleet Goes North hagyományos definició alapján egy instrumentális post-rock zenekar, vagy inkább egy elfeledett hajóflotta, ami északra tart. A zenekar elegánsan állítja kontrasztba a művészi, finom zenei megoldásokat a zajosabb, kirobbanó hangzatokkal és lebegteti a közönséget a végtelen vizeken. A Disco Nap pedig négy budapesti lány hangszeres álmodozása a garázsból, valahol a Bikini Kill és a Warpaint között félúton. A zenekar a nyers, őszinte gitárzene és a pasztelszínű ábrándok ötvözetéből építi fel saját világát. Ráadásul ezen az estén mutatja be hamarosan megjelenő, első kislemezét is, és egyéb meglepetésekkel is készülnek a nagy napra.

Telepházibuli Originals: Senigeriádi+Dave
Mi ehhez valószínűleg nagyon fiatalok vagyunk, de elvileg volt még olyan idő a Madáchon, amikor még nem volt Gozsdu, nem volt Központ, nem volt ’’madácstér’’, csak TELEP volt. Az is még éppen a szárnyait próbálgatta, de márt azt sem akárhogyan. Amikor a Madách Imre út 8. szám előtt napnyugtától napkeltéig tömörülő tömeg közül sokan nem jutottak haza, hanem a bár valamelyik sarkában tértek nyugovóra, várva, hogy nyisson a reggeli műszak, hogy kiszabadulva a napsütötte teraszra elfogyaszthassák reggeli cappucinójukat (sima tejjel, cukorral, koffeinnel). Most ezeknek az időknek lesz emlékbuli.

Péntek


▩ LÄRM ▩ BNC x DD x KK ▩ ▩ Job Sifre ▩

Három szervező csapat - B O U N C E, a Designer Drums és a Kreative Kontrol - szoros ölelésében érkezik az amszterdami illetőségű Job Sifre a Lärm sötét menedékébe.Produceri munkája és dj stílusa egyaránt az EBM-ből, indusztriálból, hömpölygő technóból, a wave-zenék miriádjából vagy akár elcseszett szintipopból építkezik, élőben azonban az ezek elegyéből adódó morózus hangzást és komoly - sőt provokatív - szettjeit mindig letörölhetetlen, tejfelesszájú mosollyal kíséri.

Changing grey (live)/ Crimson/ Galactic Jackson at Toldi
Pozitív zenei és képi hullámokban gazdag estének ígérkezik a Friss Hús Budapest és a TOLDI pénteki összeborulása! Lesz Changing Grey live szett, DJ Crimson és a szintimágus Galactic Jackson.

55865239_1292523147569560_1145818285829259264_o.jpgFriss Hús közönsége a megnyitón

Szombat


Be Massive x Dunakanyar x daytime open-air

Tavaszköszöntő Be Massive Open Air party a Dunakanyar legszebb parti sétányán, 3 helyszínen. Ezzel az első bulival indít különleges szabadtéri sorozatot a Be Massive, ami a Dunakanyar legizgalmasabb helyszíneiről fog jelentkezni rendszeresen.Most Visegráddal pontosan szemben, közvetlenül a Duna partján fekvő Nagymaros egy csendes, békés hangulatú kisváros, úgyhogy ész nélkül veretés nem lesz.

Álmodj rózsaszínt / Pretty in Pink
Utolsó állomásához érkezett a Bem mozi Sulifilmek című sorozata, mely az Ákmodj rózsaszínttal zárul. Andie gimnazista a város rosszabbik oldaláról. Blane gazdag szívtipró, aki elhívja a lányt az érettségi bankettre. De amilyen gyorsan bontakozik ki a románc, olyannyira fenyegeti a körülmények nyomásának fájdalmas valósága. Szép idp lesz, de ha valakit nem vonz a séta és inkább bekuckózna, akkor tök jó program lehet.

Electrify vol. 19 // Gaika, Huerco S, Alpár
Az évad utolsó Electrify-ának főszereplői a brit rap legfrissebb tettre kész hangja Gaika, a légies ambient nosztalgikus vonalát újra divatba hozó Huerco S és a csodaszép szintetizátor miniatűröket megálmodó Alpár. Mindennek pedig a kortárs művészetek legotthonosabb otthona, a Trafó ad otthont.

Pesti Dráma? Hároméves!
Három éve pörgeti a legdrámaibb jános, Johhny Dráma nagyjából havi egyszer a legdrámaibb trekkeket a TELEPen válogatott világsztár vendégeivel, ezúttal DJ Crimsonnal. Arconpörgés tuti lesz.

Pizza Day II
Tavaly csurig töltötték a Három Hollót a kedvenc pizzás fiúink, úgyhogy most egy lényegesebb nagyobb - és ipari környezetben - ünneplik meg második szülinapjukat a Flashback Photo Studioban. Nagyon-nagyon erős a lineup, játszik például Adis Abbé, Max Sinclair, S Olbricht és Lau is. Egyelőre meghívásos, de érdemes bepróbálkozni.

Old School Breakbeat Party x Palotai, Retroid, DSH x Ambient
Dj Palotai, DSH és Retroid egy estére megidézik a Breakbeat aranykorát, és csak és kizárólag 2006 előtti break és tech-funk megjelenéseket fognak pörgetni. Hűha!

Frank Carter & The Rattlesnakes, support: The Pearl Harts
Első koncertjét adja itthon az Akvárium Klubban Frank Carter and the Rattlesnakes. A zenekar az End of Suffering című legújabb albumával érkezik a KisHallba. Három a magyar igazság: a Blossom és a Modern Ruin lemezek lélegzetelállító, kegyetlenül hatékony ‘csapásai’ után elérkeztünk a Frank Carter and the Rattlesnakes End of Suffering című harmadik albumához, amely egyszerre stadionokat megtöltő szándéknyilatkozat és mélységesen személyes segélykiáltás.

Egész hétvége


7. Friss Hús Rövidfilmfesztivál

7. alkalommal is van Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. Még a héten lehet megnézni a legújabb hazai és nemzetközi rövidfilmes termést. Évről évre egyre többen kíváncsiak, egyre gyorsabban fogynak a jegyek és egyre kevesebb az üres hely. Tavaly először volt LMBTQ+ szekció, idén egy volt Friss Hús, Tóth Barna az Oscar shortlistig jutott Susotázs című rövidfilmjével, egy másik, Tóth Luca pedig a Berlinale versenyprogramjába kapott meghívást, Lidérc úr című alkotásával. Érdemes mazsolázni a filmek között.

Urban Jungle Budapest Szobanövény Lakásvásár
Az Urban Jungle Budapest első pop up szobanövény vásárán most mindenki felfrissítheti az otthoni dzsungelt. A helyszínen (és persze online is) segítenek, hogy a számunkra a legmegfelelőbb növényeket választhassuk ki és vihessük haza. A négy napon át tartó vásáron a klasszikus kedvencek mellett limitált mennyiségben szobanövény-különlegességekkel is készülnek, pluszban rengeteg egyéb kiegészítő program lesz.

Budapest Central European Fashion Week AW1920
Minden évben itt gyűlik össze minden fashionista, hogy szétpózolja, szétfotózza aztán pedig szétposztolja a Várkert Bazárt. Ugyanakkor itt lehet megismerkedni a hazai designerek legfrissebb kollekciójával.

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr4714725261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása