Növénybörze, tetőfok a pincében és óriási garázsvásár

Csütörtök


Jó estét, Mr. Waldheim! premier előtti vetítés

Ruth Beckermann aktivistaként próbálta megakadályozni Kurt Waldheim megválasztását, de emellett kamerájával dokumentálta is a politikai eseményeket. Több, mint 30 év távlatából újra elővette az archívumából a filmeket, és tévés anyagokkal kiegészítve próbálja elemezni az ausztriai politikai kultúra eme fordulópontját. A film bemutatja, hogyan kapálózik a hazugságból szőtt hálóban csapdába esve a korábbi ENSZ Főtitkár, aki két háborús évet „kifelejtett” az életrajzából. A film azt is elemzi, hogy hogyan omlott össze a nagy illúzió, hogy Ausztria csupán a nácik első áldozata volt. A Berlinalén a Legjobb dokumentumfilm díját bezsebelő filmet most a Három Hollóban lehet premier előtt megtekinteni.

Eksztázis / Climax
Táncosok buliznak egy erdő közepén, hogy a próbák után levezessék magukat. Szól a zene (a tracklisten többek között: Cerrone, Patrick Hernandez, M/A/R/R/S, Daft Punk, Aphex Twin, Soft Cell, Moroder) , folyik a sangría, ez utóbbi egy kis LSD-vel feljavítva, ami meg is teszi a kellő hatást: lüktetés, hallucináció, transz, felszínre törő neurózisok és pszichózisok. Kinek a menny, kinek a pokol. Gaspar Noé filmjét pedig a Puskinban lehet megnézni, a Frankofón keretében.

Mordái
Most már végre élőben is bemutatkozik Budapest legfrissebb folk zenekara, a Mordái a Toldiban.
A Mordái a 60-as, 70-es évek kisérletező magyar népzenei vonulatok repertoárjából táplálkozó folk rock zenekar. Hangvételében az útonállók sötét szellemiségét idézi meg.

Péntek


Konferencia: Bölcsészet és kreatív gazdaság

Nagyon szuper konferencia lesz az ELTE BTK szervezésében arról, hogy milyen pontokon kapcsolódik a kreatív gazdaság és a különböző bölcsészettudományi ágak. A Kreativ.hu-n volt nemrég egy tök jó cikk arról, hogy az utóbbi években hogyan közeledtek egymáshoz az ELTE BTK Média szakja és a hallgatókat felszívó különböző kreatív iparágak, így a konferencián többnyire arról lesz szó, hogy milyen a kreatív szakmák piaci helyzete, hol kapcsolódik össze a kettő és hogy hogyan lehet ezt továbbfejleszteni.

Sekilonil és Akkordance koncert @Gólya
A sekilonil első koncertje a Gólyában volt, december 30-án - most újra bemutatják szerzeményeiket. Fellép velük az Akkordance. Az Akkordance egy a gimis évek alatt alakult zenekar, a tagok azóta felnőttek, harmincas fiatalok lettek, új hangzásukban pedig elektromos ritmusokat vegyítenek torzított gitárokkal. A sekilonil az élet nagy problémáira keresi a megoldást mi mással mint egy kis gitárzenével.

Virginia Beach Party
Lehet menni segget rázni egy tematikus buliba a Vittulába, ahol három Virginia államból, szomszédos városokból (Norfolk, Virginia Beach) származó producer munkásságát játszák majd, akiknek történetesen a kétezres évek legnagyobb slágerei voltak köszönhetőek: Pharrell Williams, Chad Hugo, Timbaland. Lesz minden Justin Timberlake-től Gwen Stefaniig, Nelly Furtado-tól Nelly-ig, a Clipse-től Ariana Grandéig, Beyoncétől Missy Elliottig, Snoop Doggtól Britney Spears-ig.

Nőnapi Girl Power buli a Beatben
Nőnapon csak csajok a DJ pultban! Unod már, hogy mindig fiúk tolják a zenét a Beatben? Bár egyre több lány kerül be időről-időre a keverők mögé, egy estére most mindenféle műfaji megkötés nélkül teljes mértékben övék az irányítás. Kemény lesz, mint a tavaszeleji hajnalok jege, forró, mint a Beat levegője teltházkor, a szerelembe esés pedig egyszerűen elkerülhetetlen.
A szerelem tárgyai: Tightskiller & Lovely Rita, kösz h aggódsz, Csók, Izomláz, Klór (Dia+Panna). Fiúk csak a parketten! (Disclaimer: tightskiller=én)

Galactic Jackson & Saint Leidal The 2nd | Auróra Boogie Nights
Egy éjszakára az Aurórában elfelejtik youtube-dj-zés korát és autentikus diszkóparádét csinálnak a pincében bakelitekkel. Számot csak akkor kérhetünk, ha eltaláljuk, hány darabot számlál Galactic Jacksonék párját ritkító lemezgyűjteménye.90-es évekbeli acid, techno, rave, trance, jungle, happy hardcore és egy kis gabber.Susogós melegítők cipzárját megjavítani, görkorikat szorosan bekötni!

Dan Shake ~ mhmm
Dan Shake az elmúlt években meghatározó nyomot hagyott a világ tánc zenei színterén a funk lelkületű produkcióival és lehengerlő DJ szettjeivel. Amellett, hogy egy kifinomult lemez turkálóról van szó, 2014 óta komoly kiadóknál jelennek meg alkotásai. A debüt lemeze Moodymann Mahogani Music kiadójánál 3AM Jazz Club néven robbant be a köztudatba, azóta pedig érzéki cut-ok sokaságát adta ki Shake kiadóján és máshol. Most Alexandr és Soundbank társaságában táncoltatja izzadtra a Toldit.

Kérem a Következőt! \ Suhaid / HuskyJoe / TelenkóÁbel \ 03.08.
Nőnap alkalmából mindhárom fiú kitesz magáért a Gólyában, csakis magasztos céljuk lebeg majd a szemük előtt: alaposan megtáncoltatni minden lányt.

Amigos club ba lesz egy felejthetetlen buli lesz.
Ehhez nem is fűznénk hozzá semmit, az esemény leírása mindent elmond:
“2019.03.08 an az amigos club ba 20.00 tol reggel 6.00 it tartó buli lesz egy Nőnapi alkalmából Egy felejthetetlen buli Zenéről gondoskodik skupina Boss és Zenekarja Belépőjegy 1500 Ft / fő ingyenes buszjárat telefonszám 70/606-4765 sok szeretettel vár mindenkit”

49864301_2317658031799901_1567802323059605504_o.jpgAuróra

Szombat


Közösségi ruhavásár a Jelenben: Pesti szakadt #1

Somody Evelin újságíró és Kemény Gabriella költő-influencer a minimalizmus és zero-waste jegyében közösségi ruhacserét szerveznek a hasonlóan gondolkodó ladybossoknak a Jelenben. “Szekrényeink túlcsordulnak ruhákkal, mégis kiolthatatlan a vágy, hogy ezt bővítsük, és beszorítsunk még egy 27. felsőt a többi 26 mellé, miközben csak 10-et szeretünk igazán hordani.” Hasonló késztetéseket érzőknek ott a helye.

≈ markett vol.7 ≈ vásár a Lumenben!
Végre itt a tavasz, és itt az idei első ≈ markett ≈ ! Szombaton a megszokott fantasztikus kínálattal találkozhatunk a nagy Lumenben, többek között kitelepül a Müskinn, a Hurrikán Press, a Rebu Ceramics, a Racka, a Lüszil Stúdió, de lesz Csató Csenge-Szurcsik Erika tetkó is!

Növénybörze - Dzzs Bár
Palántakedvelők, növényzabálók és fotoszintézisben élők figyelem! Elérkezett a Dzzs Bár első növénybörzéje, ahol első kézből szerezhetjükbe legújabb fikuszunk, pozsgásunk vagy épp a Chilei Araukáriánk a lakásunklegnagyobb örömére. Az eventben lehet jelentkezni árulni is.

So, which band is your boyfriend in? // Nőnapi filmvetítés
So, which band is your boyfriend in? filmvetítés nőnap alkalmából az Aurórában. A film nők és gender-fluid emberek élményeit mutatja be a nagy-britanniai zenei szcénában, a pozitív és negatív dolgokat egyaránt, na meg azt, hogyan lehet érdemben változtatni az utóbbiakon. A belépés ingyenes, ám a szervezők minden női higiéniai terméket szívesen fogadnak, amit másnap a Food Not Bombs Budapest aktivistái osztanak majd szét. És ha már ott vagyunk, maradhatunk is a támogatói házibulira, ugyanis a kerületi önkományzat megint inzultálja az Aurórát.

Tetőfok a pincében. Lopunk és Balaton a Hunniában
A Lopunk és a Balaton egyesült erővel fejti ki. Az est állítása: Ülni fogsz. A Lopunk fenderdecibel-poétikája miatt pontosan kezd 9-kor. Közgép-zászló is lesz.

Distant Objects : Business City (FIN)
A Distant Objects bulijához tényleg kicsit messzire kell menni, ugyanis kint lesz Óbudán, a kilences megállójánál. Viszont megéri. A Business City kb. a legforróbb underground technocsoport, egyenesen Finnországból. Acid technoval érkeznek, szettjeik a live és a DJ-zés elemeit vegyítik. Melléjük érkezik Justine Perry, aki a berlini klubok után mostanában inkább Párizsban próbálgatja magát, de játszott már Londonban és Isztambulban is.

Kruder & Dorfmeister / 3 hours DJ Set / Akvárium Klub - NagyHall
Kruder & Dorfmeister három órás szettel térnek vissza az Akvárium nagytermébe, ahová potitekergetésük 25 éves évfordulóját ünneplő turnéjuk keretében érkeznek.

BestOf Klub ★ Hip Hop Boyz ✘ Dj Dominique ★ 03.09.
Hegyek helyett most elég a Népligetig menni, hogy kitomboljuk azt a sok mindenfélét, ami a fejünkben van. A Hip Hop Boyz éjjel ott fog várni ránk, míg a party véget ér, utána pedig DJ Dominique vár mindenkit egy kis arconpörgéssel.

Egész hétvége


Óriás kétnapos garázsvásár!

Tavaszindító kétnapos kültéri garázsvásárt tartanak a MÖBELKUNST szomszédságában. A szervezők szeretnek mindenfélét összegyűjteni, hát most felhalmozódott egy szép nagy kupac, amiből lehet válogatni. Lesz sok-sok bútor és lámpa, párszáz darab új design ajándéktárgy, sokszáz kisebb-nagyobb régiség, rengeteg régi magyar és külföldi hanglemez, régi Hifik, lemezjátszók, orsós magnók, sokezer érdekes könyv, sehová sem sorolható mindenféle és még ingyen elvihető dolgok is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr1114675394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása