Acidos lüktetés, női önvédelmi workshop és francia filmnapok

Csütörtök


Verkstaden Ruhaklinika

Unalmas a pulcsid vagy elszakadt a kedvenc farmered? A Verkstadenes lányok most megpróbálják megmenteni. Hímzést, foltozást és felvarrózást tanítanak Vásár urcai üzletükben, adományalapon.

Nóvé Soma akusztik a Bélában
A Bartók legimpozánsabb bálterme, a Béla ismét vendégül lát egyet az aktuális underground zenei színtér megkerülhetetlen figurái közül. A nemzetközileg is jegyzett, pszicehdéliát és beatet mesteri módon összerázó Middlemist Red zenekar frontemberének - Nóvé Soma - akusztikus estje lesz csütörtökön, ahol elhangzanak feldolgozások és saját, a zenekar által nem játszott számai.

MHRS félévzáró-vizsgatemető & Budapest Open Mic
A MAjdnem Híres Rocksuli és a Budapes Open Mic közös Beat on the Brates buliján most mindenki megkaphatja a neki kijáró 15 perc hírnevet, hiszen most bárki beállhat a színpadra zenélni egy negyed óra erejére.

Galactic Jackson and Friends
A szintikirály havonta legalább egyszer feltűnik a Központban, hogy meghívott vendégeivel együtt elkalauzoljon bennünket a diszkó, a house, az acid, a funk és mindezek kombinációjának őrült és varázslatos világába.

Péntek


Tárlatvezetés és beszélgetés > No abracadabra

A Trafó Galéria Szinyova Gergő No Abracadabra című önálló kiállításához kapcsolódóan kerekasztalbeszélgetést szervez a fiatal magyar festészet jelenlegi helyzetéről, a digitális képkorszakhoz kapcsolódó kihívásairól és az elmúlt évek új absztrakt hulláma utáni lehetőségeiről. A beszélgetést Fenyvesi Áron, a kiállítás kurátora moderálja; résztvevői Szinyova Gergőn kívül Batykó Róbert és Kristóf Gábor képzőművészek, akiknek szintén az elmúlt hetekben nyíltak önálló kiállításaik. Alapból egy nagyon jó kiállítás, de így meg főleg sokkal izgalmasabb lesz.

Skate Kitchen
Esküszünk, nem szándékos az elfogultságunk a Bem mozival szemben, dehát nincs Budapesten még egy ilyen hely, ahol folyamatosan ilyen jó filmeket adnak. Többtízezres Instagramos rajongótáborral rendelkező valódi gördeszkasztárok a főszereplői a lélegzetelállító mutatványokkal teli Skate Kitchennek, amely a New York-i szubkultúrát mutatja be testközelből. A Sundance Filmfesztivál zajos sikerű közönségkedvencében a lányok megmutatják, hogy a deszkázás nem csak a fiúk világa. Mi ez, ha nem nagybetűs GIRLPOWER?

Calvin Love - A38 Hajó, Kiállítótér
Az egyébként szintisebb alapokkal operáló Calvin Love most akusztikus gitárral és - mindenki kapaszkodjon meg most kicsit - szaxofonnal érkezik az A38 kiállítótermébe, hogy a dunai fullpanorámában adja elő útkereső számait.

Alto Castello & Moroncsik szakkör
Dr. Bakonyi és Moroncsik kapitány rendel és minden ügyét, baját feledteti aka Alto Castello & Moroncsik ALLNIGHTER a Szakkörben.A maratoni duó maratoni szelekciója az elmúlt ötven évből: 1970-1980 - híradó és tv-szignál protódiszkók, 1980-1990 - nagyon vidám, vagy nagyon sötét szintis bolondságok középút nélkül, 1990-2000 - kompromisszummentes zongorista elektronika az évtized elejéről és végéről, 2000-2010 - péntek esti blokk a Viva Zwei-ról, 2010-2018 - Baleártól Bolíviáig, B-oldalaktól a 132 lejátszásos youtube slágerekig.

Csaknekedkislány ❥ Avm + Ule ❥ Táncolva Támogatni
A Város Mindenkié nem érti, miért lehetséges ma hazánkban, hogy gyermekes családokat lakoltatnak ki, ezért érdekvédelemmel küzd ez ellen. Az Utcáról Lakásba Egyesület nem tudja elfogadni, hogy ezek az emberek az utcán éljenek, ezért házakat építenek, hogy mindenkinek legyen hol laknia. A Csaknekedkislány szeretné, ha bulizás közben zenéjükkel jó dolgokat támogathatnának, ezért csinálnak egy fergeteges koncertet, hogy támogassák az AVM-et és az ULE-t. Hát ez lesz pénteken az Instantban.

Magdalena (DE) 20190301 at Akvarium Klub by PrimeFm & DHBP
Magdaléna visszatér az Akváriumba jelenlegi kedvenceivel, az Akvárium falai közé. Legutolsó alkalommal is komoly hangrobbanásoknak lehettek az ottlévők fültanúi, és most is hasonlóra, ha nem többre számíthatunk.

Analog Balaton // A38 - vendég: Hataah
Az Analog Balaton szerint hajó a legalkalmasabb helyszín arra, hogy megmutassák, miket tekergettek a télen. Elég sok olyan téma fog megszólalni ami eddig soha nem kapott helyet a setlistjükön és megvan rá az esély, hogy nem is fog. De azért aggódni nem kell, eljátszanak azokat is amiket már ismerünk.

Pure Lust pres. Hazai Nyitás 2.0 at Toldi
A Pure Lust most a hazai tehetségekre fókuszál legújabb sorozatában, pénteken először Kristóf Kelemen X Henri Gonzo (Fran Palermo) előben zenél majd, aztán Marci Csörgő b2b-zik HuskyJoeval, végül Daniel Santiagora köszönhetjük topogva a hajnalt.

ACID is the new black
Többször bebizonyosodott, hogy jól fekszik az acidos lüktetés a Premier Club-nak, úgyhogy időről időre tematizáltan savval árasztják el a helyet. Most két teremben is érvényesül amaró hatás, az első teremben Gactic Jackson, CRIME, LAU, Technokool, a végén Experimental b2b Mankind veretei, a második teremben Lake People, Mirmur, Marcello Baptiste, DJ Reload tekerget.

29388883_964868573681451_7195139293994549248_o.jpgAnalog Balaton egy éve a Kuplungban

Szombat


Budapest Art_Book Fair 2018 könyvbemutató, díjátadó

Szombaton megjelenik az első Budapest Art_Book Fair kiadvány, ezalkalomból pedig ki is hirdetik a Publikációs díj győztes munkáit az ISBN Galériában. Kötetlen beszélgetés keretében itt tekinthető meg először az elkészült négy művészkönyv: Kling Johanna, Kolcsár Zsolt, Moldovan Alíz, és a ZSÜD grafika munkái.

Nem virágot akarunk! ~ minifeszt
A NEM! - Nők Egymásért Mozgalom alternatív nőnapot / minifesztivált szervez, hogy arról beszélgessenek, hogy valójában mire lenne szüksége a nőknek. Lesz Adománygyűjtődoboz-készítő workshop menstruációs szegénységben élő nőkért, Női önvédelmi workshop és egy nőkkel foglalkozó alapítványokat és egyesületeket felvonultató érdekes kerekasztalbeszélgetés is. A programok után koncertek és buli!

2012 BULI
Hogyha valakit érdekel, hogy hogyan is nézhettek ki 2012 feltörekvő zenekarai és dj-i, annak mindenképpen az Aurórában a helye szombaton. Lesz Fancy Dress Party, Hó Márton és a Jégkorszak, Mayberian Sanskülotts, Halál Judit 2007-2012, Zombie Girlfriend és The Somersault Boy is!

Ricsárdgír NőnapiTrashCirkusz /The nobody elses /TheRicsardGirls
Éljenek a Lányok! Szombaton a nőké a főszerep az Instantban, ahol a Ricsárdgír megtartja a Nőnapi TrashCirkusz MegaShowt. Ünnepeljük együtt a GírLányokat és minden nőt A VILÁGON! Elképesztő vendégfellépő LÁNYOK, egyedi mörcsök, új dalok egy Gíres TrashCirkusz keretein belül. Állandó vendégénekeseik nélkül a zenekar saját bevallása szerint csak büdös kis lúzerek gyülekezete lenne. Fellép előttük a zseniális The nobody elses, és a nyertes zenekar, utánuk pedig a TheRicsardGirls Trash Dj Party.

Techno Műhely
Az immáron kiadóvá avanzsált Műhely idei első megjelenésének, Untitled99 LP2 lemezének bemutatója a Dürer kertben. Fullos techno, maximális topogás.

John Digweed /Extended Set/ - Akvárium Klub - NagyHall
John Digweed egy az igazi régi motorosok közül, annak idején az acd house egyik úttörőjének számított, és nem ám a levegőbe beszélünk, 2001-ben ő lett a DJ Mag Top 100 listáján a legjobb DJ az olvasók szavazata alapján. Ma már 52 éves, de lendülete cseppet sem kopott.

Egész hétvége


Budapest Photo Festival 2019

Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye, a Budapest Fotófesztivál igazi különlegességgel és egyben közép-európai premierrel nyitja meg 2019-es rendezvénysorozatát a február 28-án a Műcsarnokban. A harmadik éve megrendezett Fesztivál nyitókiállítását nem más, mint David Lynch, az amerikai függetlenfilm élő legendája, rendező, forgatókönyvíró, festő és zenész jegyzi. David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása, melyhez izgalmas tárlatvezetések és programok kapcsolódnak majd.

Budapest International Documentary Festival 2019 Extra
Rengetegen jelezték a BIDF rendezőinek, hogy időhiány vagy teltház miatt nem jutottak el egyes vetítésekre, így a mostani hétvégén újra leadják a fesztivál legnépszerűbb alkozásait.

SALE SALE SALE! Vol.2.
Visszatér a Spáros árzabáló és elsősorban a télikabátokat veszi célba a STORE5621-ben. Ugyanis jövőre is lesz tél. A piros pöttyel jelölt cuccok 50%, a kék pöttyel jelöltek 30%-os kedvezménnyel vihetők haza szerető új otthonukba.

9. Frankofón Filmnapok és Fesztivál
Ismét Fraankofón! Premier előtti vetítésekkel, csak a filmnapokon látható, egyedülálló alkotásokkal és beszélgetésekkel készülnek Budapeseten és 12 vidéki városban is! Természetesen az idén is több francia rendezővel és színésszel találkozhatunk a fesztiválon. A filmvetítések mellett koncertek, előadások, felolvasóestek és további programok is várnak minket.

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr114659533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása