Növényörökbefogadó, szuper vásárok és a legjobb bulik

Fanni felírat, hoppácska! Ezentúl minden hétvégén megpróbálunk plusz egy fővel felíratni abba a buliba, ahova szívesen mennél plusz egy fővel, ha fel lennél írva. Most épp három olyan bulink van, ahol a tenyerünkből eszik a porta szeretnek minket, és fel tudunk íratni másodmagadal. Válassz az oldal alján, amihez múlj el 18 éves, ha szerencséd van, pénteken öt körül dobunk egy emailt arról, kit keress és mit mondj a bejáratnál! _programfrédi

Csütörtök


Minden mínusz 50

Kedvenc józsefvárosi butikunk, a Konfekció újra féláron adja a portékáját. Mindent, de tényleg mindent. Érdemes az instagramjukra ellátogatni, ahol napról-napra betekintést nyújtanak az aktuális választékba. A boltban most meg lehet venni a My Budapest fotósprojekt naptárát is, amivel hajléktalan embereket lehet támogatni. Akinek mázlija van, akár még Éva nénit is kifoghatja!

Szerelem és A szobalány
Két gyönyörű film a világ két különböző pontjáról, különböző időkből de a témájuk mégis ugyanaz: a szerelem, annak minden szépségével és nehézségével. Mindkettőt a Bemben vetítik, nagyjából egymás után.

Nem alszom 3.0
Szokásos csütörtök esti nem alvás a Szakkörben inszomniás lányoknak lányokkal, alvajáró fiúknak fiúkkal és álmukban beszélő lányoknak fiúkkal. Stimulánsok: disco és house a forró kávéhoz hideg sörhöz a wcre várakozáshoz, electro és dub techno a gátlástalan asztalon táncoláshoz. Házigazda: Missetill, grátisz: Kiki Mantic.

House In The Woods vol.I
A "House In The Woods vol. I" egy havonta jelentkező hétköznapi buli sorozat első állomása az Ambientben, egy friss dj csapat a Wooden Soul Crew szervezésében. Origóban a house, de a house-on belül szelik majd a lelki kilómétereket Chichagó, Kongó, Tel-Aviv, Bristol, Detroit között, sokszor megszakítva a városok nyüzsgő zaját a dzsungelek mélyéről jövő ritmikusan pulzáló kongák és kalimbák lelkeket simogató jatékával. A Wooden Soul dídzséi most Ákos V-vel egészülnek ki.

Péntek


A TANÚ - Bacsó Péter kultfilmje az Urániában

Az ötvenes évek legvadabb személyi kultuszát figurázza ki Bacsó Péter tíz évre betiltott, valós történelmi alakok ihlette szatírája, amely már a dobozban tartva is kultuszfilm lett. Az azóta is hódító filmszítírája ismét nagyvásznon látható. Az 1969-ben készült és 10 évre betiltott filmet a Filmarchívum digitális felújítási programjában teljes körűen restaurálták, most az Urániában lehet hasizomerősítés céljából újra megtekinteni.

Szinyova Gergő: No abracadabra
Szinyova absztrakciója a digitális képkorszak szülötte, a sokszorosítás és a nyomtatás különféle formái inspirálják, ciklusai a képek végtelennek tűnő áramlását is tematizálják. Műveiben a festészeti gesztusok egyediségét és relevanciáját konfrontálja a digitális kép végtelen reprodukálhatóságával. Ennek szellemében a Trafó Galériában most bemutatott új festményei is tartalmaznak grafikai vizuális referenciákat és áthallásokat, kezdve a rizográfiai eljárás „színelcsúszásaitól” a szekvenciálisan visszatérő motívumokig.

Blitz.Konyha csinnadratta!
Már néhány hete csendesen üzemelt, de most már hivatalosan is megnyitja kapuit a Blitz.Konyha néven újjászületett Madách téri gyöngyszem. Debütál a teljes menü, egyedülálló kemencéjük és csodálatos boraik. Ami tuti lesz: élőzene, kenyerek, pizzák, és minden, ami rájuk, illetve melléjük való.

2019: Űrtyúk
Jó szokása szerint ez évben is ellátogat közénk az Űrtyúk, aki ezúttal a hollókkal kokettál, a helyszín ugyanis a Három Holló. Jövetelére jó szokásunk szerint hetedhét országra szóló mulatságot rendeznek, hangos kukorékolás, kotkodácsolás, tollaskodás, sarkantyúzás várható. Az ünnepi zenei műsort celebrálják: Pörkölt Projekt, Orgazmo Postmortem, (halál;orgazmus) ... és az Interkarate: Űrhajó, Sajnosbatár Emlékzenekar.

Wave Twins - Half Half release session | guest: Kali
A Klinikában mutatja be első EP-jét a Wave Twins női technodj duója, ami egyúttal kazettán is megjelenik. E jeles alkalomból Kali vendégeskedik majd, érdemes lesz időben érkezni, mert a Klinika nem nagy, ellenben kicsi.

Disko Oriente ◦ Perdu
Makszi kókuszdió diszkó editekkel és dzsungelpozitív hauzokkal ismerőssé vált Perdu a szuperkorai tavasz nyitó statement vendégeskedih a Toldiban, mellé szupportál Adis Abbé, Bettina Nem, Marci Csörgő és Vedat Akdağ. T Á N C!

48421904_1518272454974462_4419839132214231040_o.jpgSzimplabolha

Szombat


Negyedik Szimplabolha

Szombaton újra csellenghetünk a belváros legcukibb régiségvásárán a város szívében, a Szimpla Kertben. Lesznek régi karácsofadíszek, fotók, festmények, akvarellek, szobrok, kisplasztikák, bizsuk, kerámiák, üvegtárgyak, vázák, hamutartók, porcelán nippek, teáskészletek, kisebb konyhai használkati tárgyak, dísztárgyak, lámpaburák, kis asztali lámpák, levélnehezékek, régi játékok, macik, babák, társasjátékok, lemezjátékok, retro játékok,művészeti albumok,régi magyar és külföldi mesekönyvek, szőnyegek.

02/09 Winterparade with Lee Burridge, Andrea Oliva, Richy Ahmed -*FANNI DUPLÁN FELÍRAT*
A két megszállott, álmodozó legenda együtt tér vissza Budapestre, Lee Burridge és Matthew Dekay nevekre hallgat, akik már mindketten sokszorosan bizonyították a hazai közönségnek, hogy a zene iránti szeretetük mekkora erőket mozgat, melyek általában táncban összpontosulnak. Most, a 18. Cinematinén mindkettőjüket megkapjuk, nappali élménnyel, kifogyhatatlan lemeztáskájuk tartalmával együtt, a nappali és az esti program részleteiért katt az esemény nevére!

Kék Ló záróbuli ismétlés: Szagos Hörigekkók és Deus Ex Quartet
A múlt heti Kék Ló búcsúbulin akkora volt az érdeklődés, hogy most a dupla zárókoncertet megismételik a Lumenben, hogy akik akkor nem fértek be, most el tudjanak jönni. A Szagos Hörigekkók ugyan már nem igen aktív, mégis egy-egy ritka alkalommal újra felbukkannak szürreális fennsíkjuk fátyolos horizontján. A Deus Ex tagjai részben improvizatív de többnyire kötött szerkezetű kompozícióival nyugodt, letisztult de olykor erős hangulatokat teremtve játszik. Zeneileg sokszínűen fejezik ki érzéseiket mely abból is fakad hogy mind a 4 tag zeneszerzőként is közreműködik. A kompozíciók gyakorlatilag a zenekar tagjai közt fennálló harmóniának vetületei. Zenéjükben több, különböző stílusból emelnek ki elemeket és rakják össze kiszámíthatatlanul, teljesen egyedi, tiszta és organikus elegyet alkotva.

Société Music: Felső Tízezer + Panel Surfers -*FANNI FELÍRAT*
Amennyiben bárki kételkedett volna benne, hogy Tatabányának van tengerpartja, az hallgassa meg a Panel Surfers bármelyik dalát, egyből eloszlanak majd a kételyei. A srácok izgalmas, friss színfoltot jelentenek a hazai aktuális szörf-garázs-punk-gitárpop színtéren, mégha ez utóbbiért (pop) csúnyán is néznek néha. A Felső Tízezerre pedig két fontos dolog biztosan igaz: soha sem akart bántani senkit, még mindenki meg tudja találni saját magát a dalaikban. Pop-punk a szó legnemesebb értelmében, powerpop, ahogyan annak születése táján értelmezték, vidám semmittevés, melankólia karöltve a reménnyel, hogy a végén azért minden jóra fordul, és a főhős úgyis megússza. A koncertek után Galactic Jackson és Sazabio segít majd feldolgozni a magvas gondolatokat és helyükre táncolni a vodka-szódákat.

Bolondos Dallamok vol 4/Telenkó vs Kidobó\
Eljött az idő újra egy kis bolondozásra a Központban. Innentől Telenkó hajszobrász úr szavait idéznénk: Ezúttal egy régi ismerős nekem, nektek pedig egy brand new misztikus figura az aki beáll mellém ezen az estén a kisasztalhoz! Ct Kidobóval a leglükébb közös zenei hülyéskedéseinket fogjuk vérkomoly arcal mikszelni!

Third Planet/Lemurian Folk Songs/The Nobody Elses/Liquidacid
Négy rapidkoncert az Aurórában: Liquidacidnek ez lesz a debütje lesz az est kezdő löketje, egy negyvenperces szám formájában. Elmeszakító dob, indokolatlanul széteffektezett és hosszú gitárszóló valamint agypuhító infrahangok a basszusládából. A Nobody Elses leginkább sychbeat, vagy powerpop, vagy surffunk erdélyből. Jellemzően energia nem vész el, sőt átalakul mégtöbb energiává. AThird Planet egy 2018 áprilisában alakult együttállás. Hetveneséveket idéző psych, matek prog, ráadásul kiemelkedően tehetséges zenészek karjaiból. Az estet a Lemurian Folk Songs pszihedelikus füstzenéje zárja. 

Vasárnap


Februári LemezPiac ⊙ Budapesti Lemezbörze

Ismét visszatér a legnagyobb hazai lemezbörze a Dürerbe. Lesz minden, aminek kicsit is köze van zenéhez: lp-éé, cd-ék, kazetták, pólok, poszterek, szóval minden.

Zero waste - Otthoni hulladékcsökkentés 3+1 lépésben
Eddig nem gondolkoztál még el raja, hogy mi a különbség hulladék és szemét között? Nem tudod, mit melyik kukába dobhatnál? Szeretnél környezettudatosabb életet élni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Ebben a hatvan perces előadásban a Szimplában szó lesz a helyes szelektív hulladékgyűjtésről, az itthoni hulladékfeldolgozásról és szemétkezelésről. Ezek után az előadó praktikus tippekkel igyekszik segíteni, hogy a résztvevők nekikezdhessenek a hulladékmentes életmódnak.

Egész hétvége


Elárvult növények örökbefogadása

Most le lehet adni a megunt - megsajnált - magányos - vagy figyelemzavaros növényeinket a Rákóczi téri növénykommunába. A mindespace csapatai gondját viseli, mi pedig akár meg is látogathatjuk. Csütörtöktől vasárnapig kettőtől nyolcig várják az örökbefogadandó flórákat a Víg utca 20. szám alatt. A növénykék először a Rákóczi Rekreáció aktív résztvevői lesznek, ami egy városi oázis, melegedő, kikapcsoló program sorozat, ezután átköltöznek a Rákóczi téri Vásárcsarnok egy váratlan pontjára.

Finnish Film Days / Finn Filmnapok
Finn Filmnapok a nem csak filmekkel többnyire a Toldiban. Érdemes mazsolázni a programok között, van közte szauna és metál is.

MusicTogether pres. DJ Wanted elődöntő | Week#06 at KAJAHU
A KAJAHU tehetségkutatója, a DJ Wanted beküldési határideje lejárt. A rekord magas jelentkezést hozó versenyre több országból is jelentkeztek. A verseny első szakasza már lezárult, a helyzet fokozódik, jmár zajlik a játszma a második pályán. Januártól zajlanak az elődöntők heti három estén keresztül Sterbinszky mentorálásával.  

Találd ki, hova írassunk fel!

 

 Van néhány buli, amire behopp helyett most mi is fel tudunk íratni. Nincs más doglod, mint kiválasztani az alábbiakból szívedhez legközelebb állót:

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr7014613490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása