Halálos tempójú technóbuli, különleges filmzenekoncert és rengeteg izgalmas dokumentumfilm. Felírjunk?

Fanni felírat, hoppácska! Ezentúl minden hétvégén megpróbálunk plusz egy fővel felíratni abba a buliba, ahova szívesen mennél plusz egy fővel, ha fel lennél írva. Most épp négy olyan helyszínünk van, ahol a tenyerünkből eszik a porta szeretnek minket, és fel tudunk íratni másodmagadal. Válassz az oldal alján, amihez múlj el 18 éves, ha szerencséd van, pénteken öt körül dobunk egy emailt arról, kit keress és mit mondj a bejáratnál! _programfrédi

Csütörtök


Kiállításmegnyitó | Iparterv 50+

Ötven éve került megrendezésre az Iparterv I. (1968) és Iparterv II. (1969) kiállítás, amely kánonteremtő fogalommá válva egy egész művészgeneráció névadójaként vonult be a hazai művészettörténetbe. Az IPARTERV 50+ című csoportos tárlat az egykori „Ipartervesek” legújabb munkáibó és a lezárt életművek legutóbbi szakaszából nyújt válogatást. Emellett pedig a kortárs reflexiók számára is megnyitja a teret, olyan alkotásokat bemutatva, amelyek az Iparterven szereplő alkotók egyes műveire reflektálnak. A kiállítást csütörtök este Hajdu István műkritikus nyitja meg a Ludwig Múzeumban.

Hello, We Are Société!
Hosszas előkészületek után elindulnak a Société Budapest saját rendezvényei is. Legelőször első kiállításukat, az Everyday Exotic-ot mutatják be, illetve összekötik a csütörtökönként rendszeressé váló Jazz Session első alkalmával. Az Everyday Exotic a kelet-közép európai képzőművészet néhány egyszerű, mai csodájára irányítja a Société közönségének figyelmét. A házban váratlan helyeken felbukkanó meghatározó alkotók munkái egy hibrid vizuális univerzumba kalauzolnak bennünket. A 。jazzbois 。triójában a klasszikusabb jazz világa keveredik a beat és a hiphop őszinte, aszfaltszagú zenei kultúrájával, ezzel egy karakteres, városias választ mutatva a kortárs jazz útkereséseire. A koncert után DJ Johnny Drama lemezgyűjteményét ismerhetjük meg közelebbről.

KÉK LÓ Záró - Szagos Hörigekkók szuperkoncert, Deus Ex Quartet
A Szagos Hörigekkók ugyan már nem aktív, mégis egy-egy ritka alkalommal újra felbukkannak a szürrealista fennsíkjuk fátyolos horizontján. Ráadásul most a Kék Lóban egy speciális koncerttel készülnek, mely láthatatlanul szupertitkos misszió. Utánuk pedig a Deus Ex Quartet debütáltatja első lemezét, és búcsúztatja a csodálatos underground jazz kocsmát. A koncertek után pedig a Kék Ló rezidens lemezlovasai hevítik a nyergeket hajnalig

VAN filmzenekar bemutatja: Rossz versek / A38, Budapest
A VAN filmzenekar visszatér az A38 Hajóra, hogy bemutassa a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan alkotóinak új filmjéhez, a Rossz versekhez készített zenéjét! Sok szeretettel várnak minden gyönyörű embertés csodálatos személyiséget.

III NoFear #4 III LAU III Technokool III
Egy kis kispénteki topognivaló a Központ nappali kávézójából elképesztő sebességgel házibulivá átalakuló kopott padlójára.

◉ Madeline a mélyben ⍙⍚ MA'AM & Porteleki Áron
A New Jersey-i tinédzser, Madeline történetének kompromisszumoktól mentes drámája a Sundance Filmfesztiválon debütált, ahol lenyűgözte a kritikusokat eredetiségével, bátorságával, és a főbb szerepeket alakító Molly Parker, Miranda July és a címszereplő Helena Howard átütő játékával. A filmvetítés után Makay Anna & Porteleki Áron friss produkciója, a popkultúra experimentális megközelítése mutatkozik be a Három Hollóban. Sosem hallott hangköltészeti, zaj és tánczenei elemek ütközése, femiszkulin szubdominancia ipari légkörben várható.

Péntek


Pawel Pawlikowski: Ida és Hidegháború az Urániában

Paweł Pawlikowski legújabb alkotása, a Hidegháború tarolt a decemberi Európai Filmdíj átadóján: öt kategóriában is kiérdemelte a fontos elismerést. Az Urániában az országos premier előtt ismét vászonra kerül, a rendező korábbi nagy visszhangot kiváltott, az Oscar-díjat, LUX-filmdíjat és többszörös Európai Filmdíjat nyertefilmjével, az Idával együtt. Mindkét filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

48281709_2146028395417941_891734428689104896_o.jpgBoldog lány a legutóbbi Tesco Discon az Akváriumban. Nyerj jegyet, legyél Te is boldog.

Tesco Disco // Akvárium - *FANNI FELÍRAT*
Tesco Disco az Akvárium Kishallban a Kiscsillag koncert után. A koncepció így úgy alakul, hogy az elején több magyar zene lesz a megszokott indie/alter vonalból, aztán ahogy halad előre az idő megfordul az arány és átcsúszunk egy rendes Tesco Discoba, amiben azért persze szintén szoktak magyar zenék lenni.

Breakcore Farsang vs. Davoria + Korgoth!
Nagyon kemény Breakcore Farsang a Fészek Kulturális Központban az Astorián. A farsang részen lesz Pándi & Poor Jiffy, Microbonics, Dj Frontin, Saboteur és Mesterházy, A Davoria részen meg Christoph Fringeli, Lynx,Thalium, Telesport, Squid23 és Log:n. A diszkdzsokék előtt Korgoth koncerttel kedveskednek.

Bravo Hits Party / 2009 Vs 2019 @Story -*FANNI FELÍRAT*
Nagyüzemű múltba révedés a nemrég nyitott Storyban, szigorúan csak nagyon friss és 10 évvel ezelőtti slégerekből válogatva, a #tenyearschallenge bulivonatára felkapaszkodva.

PÉNZ x EXILES x Food Not Bombs
Inkább csak ezt így idetesszük: "Csüggedt, csörömpölő, magányos agysejtjeid fáradtak? A PÉNZ és EXILES kortárs zenei formációi kifinomult ízlésvilágú, kellemes, pihentető hangulatú elektronikus zenei tánceseményre invitálnak, nem kísérleti, nem gyors, nem zajos és főleg nem radikális zenékkel a Toldi moziba! A részvétellel a Food Not Bombs Budapest munkáját támogatod!"

Baby GURLBO$$$ - szülinapi bulivonatozás
Egy éjszakás fun libegõ Wave Anna születésének jegyében a Szakkörben. Lábdübörögtetés Kali és Lau jóvoltából.

Szombat


Ruha-, könyv- és bűntudatcsere az Aurórában

Van egy csomó ruhád, amit nem használsz már? Egy csomó könyved, amit nem olvasol már? Vagy csak az az egy-egy darab a sarokban, amivel nem tudsz már mit csinálni? Most az Aurórában lehet elcsereberélni mindenféle más dolgokra. Ezzel nem csak másnak tehetünk jót, de még jobban is érezhetjük magunk, hogy nem termeltünk felesleges szemetet, nem dobtunk ki másoknak még használható dolgokat.

Wooden Soul Crew x Szimpla Sonar
Február első szombatján a Wooden Soul Crew-s srácok varázsolják át zenéjükkel, Miss Virgács pedig visuáljával a Szimpla Kávézó pincéjét a Szimpla Sonárt, egy igazi "multikulti" városi dzsungellé. Terítéken a Deep & Raw House és a Cosmic Disco.

▩ LÄRM ▩ Designer Drums ▩ ▩ Mama Snake ▩
A koppenhágai rapid techno színtér hősnője - Sara Svanholm, azaz Mama Snake - lesz a Designer Drums új évadának első lármás (höhö) vendége. Mintázata messziről felismerhető, halálos tempó, érzelmes-nagyívű szintiszőnyegek, szélvész technóba ágyazott - az univerzum csakráit csapoló - trance-ópuszok, felesleges komolykodás és dogmatizmus nélkül (feloldásként akár elektró, sőt a legenda úgy tartja, hogy akár még italó is előkerülhet egy-egy befogadóbb bulin).

Pure Lust pres. IORIE live (DE) at Toldi
Iorie német zeneszerző, dj és live-act felelős egy személyben. Dalainak - bármilyen tempóban legyenek is - egy célja van: mozgassa meg a testet, a szívet és a lelket. Saját zenéiben rendszeresen használ az utazásai során felvett hangokat, így őrzi meg az ott gyűjtött emlékeket. Ezek az emlékek a gyakran személyes és filozofikus szövegekkel kiegészült dalok sajátos hangzásában is visszaköszönnek. Kozmikus utazás az emlékek világába a Toldiban.

Ötkert pres. ABsOLUT Elyx Night • VIP Edition 0202 -*FANNI FELÍRAT*  
“Trust me, you can dance” - mondja a híres mém szerint nem más, mint a Vodka. Az Ötkert programfelhozatalában ezaz az este, ami teljes mértékben a minőségről szól, legyen az ital, dekoráció, vagy zenei felhozatal. Ezen az éjszakán különleges díszletbe borul az Ötkert, és még az eddiginél is elvarázsoltabb hangulattal várja a szombat este harcosait. Luxybb élményre vágyóknak még VIP lehetőség is van, aminek keretében egy óriás flamingóbol lehet inni!

Sobekin w/ Toto Chiavetta - *FANNI FELÍRAT*
A ,,kin” szó jelentése kettős; családtagot, rokont vagy a törzs egyik tagját is hívhatjuk így. A Sobekin az Aether havi gyűlése, amikor a törzs tagjai kapcsolódhatnak egymással és megoszthatják közös szenvedélyük a szofisztikált deep-melodic-ethnic hangzás iránt. Egy ilyen fontos esemény nem lehet teljes egy távoli rokon látogatása nélkül, akinek közelsége fontos a törzs tagjainak számára. Így érkezik most Toto Chiavetta, akinek kezei közül mély, perkusszív, olykor sötét, ám mindig harmonikus és jövőbe mutató zenék kerülnek ki.

Bernáthy & Zságer • Live Techno Session • (+Friends)
Technós kirándulás az Ambientben az improvizáció mezejére, túravezetők: Beráthy és Zságer.

BOTB Classics
A BEAT ON THE BRAT házibulija folytatódik a legszerethetőbb táncolható számokkal a világon.
1960's, 1980's vagy akár 2019, pop, indie, new wave, hiphop, punk, elektronika, minden korszak és stílus játszik, de azért többségben lesz az elmúlt 20 év és a gitár. DJ pultban a klub rezidensei váltják egymást, lehetőleg párban.

Egész hétvége


BIDF - Budapest International Documentary Festival

Ötödik alkalommal rendezik meg a Budapest International Documentary Festivalt, ahová világ több tucatnyi országából közel 40 különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon először vetített dokumentumfilmet hoznak el a budapesti a Cinema City Aréna moziba. Az Index szerkesztősége itt gyűjtötte össze a legfontosabb filmeket.

Találd ki, hova írassunk fel!

 

 Van néhány buli, amire behopp helyett most mi is fel tudunk íratni. Nincs más doglod, mint kiválasztani az alábbiakból szívedhez legközelebb állót:

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr2314600566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása