Zakatoló dobmunkák, inszomniás lányok és független filmes fesztivál

Csütörtök


Déri Miklós fotókiállítás - beszélgetés a művésszel

Déri Miklós „Nincs ártatlan kép” c. portréfotó sorozata a romákkal szembeni előítéletek gyökereivel foglalkozik, létrejöttük és működésük alapjait értelmezi, a tekintet konstruáló természetéről és hatalmáról beszél. Az apró részletekig gondosan megtervezett portrék mindezzel bátran és rendhagyó módon szembesítik a nézőt, gondolkodtatják el az identitásról, társadalomról, szubjektumról és a valóságról: a fotókhoz roma értelmiségiek álltak modellt, a képpárok egyik oldalán a hétköznapi valójukban, a másik oldalon egy-egy roma sztereotípiát megformálva láthatóak. A képek most a Nem Adom Fel Kávézóban kerülnek kiállításra.

The Grand Budapest Film Festival
Két napos, ingyenes filmfesztivál középpontban a független filmesekkel a Puskinban. Ez a fesztivál biztosít helyet és bemutatkozási lehetőséget azoknak a filmeseknek, akik nem feltétlenül dolgoznak nagy költségvetéssel, épp ezért biztosak lehetünk, hogy a mondanivaló és az okos, kreatív megoldások csodás válogatását fogjuk látni.

Eszeveszett mesék / Relatos salvajes
Pedro Almodóvar biztosra ment, amikor producerként felkarolta a filmet: az Eszeveszett mesék hazai pályán példátlan siker, mely nemcsak a korábbi blockbuster Szemekbe zárt titkok-at, de a legnagyobb hollywoodi filmeket is maga mögé utasította a bevételi listákon. Az elmúlt évek egyik legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Mi imádjuk!

SOLD OUT!! Ricsárdgír & Gustave Tiger & Rock Band For Old Men
Már teltházas, de azért iderakjuk a Ricsárdgír & Gustave Tiger & Rock Band For Old Men szülinapi zsúrját az A38 hajón, aki lemaradt lehet, hogy az eseménynél még talál eladó jegyet. Ráadásul a koncertek után bemutatkozik a megújult TheRicsardGirls Trash Dj Party a legújabb lánytagokkal. Az A38 olyan jó fej volt, hogy a zsúr hajnali 2-ig is tarthat. Ez sokkal jobb lesz mint a Burger Kinges szülinapi bulink kiskorunkban.

Nem alszom 2.0
Csütörtök esti buli a Szakkörben inszomniás lányoknak lányokkal, alvajáró fiúknak fiúkkal és álmukban beszélő lányoknak fiúkkal. Az ébrenlét stimulánsai disco és house a forró kávéhoz,  hideg sörhöz és a a wcre várakozáshoz, deep és dub techno a gátlástalan asztalon táncoláshoz.

Péntek


Kikeltető '18 ★ Záróbuli

Idén 220 jelentkező közül állt össze az ötödik Kikeltető legizgalmasabb 35 produkciójának a listája, melyek közül 12 bandát már novemberben megismerhettünk a Dürerben. Idén egy záróbulival tesznek pontot a KERET blog tehetségkutatójára, amin olyan fellépők lesznek, mint az Analog Balaton, a Carson Coma vagy épp a new school rap legfényesebb üstököse,Kapitány Máté. Utánuk Kikeltető zsűri allstars DJ szett.

Cica koncert a Kolinnal
Kicsit megkésett újévindító cicás koncert az Ötkertben a Kolinnal. Régi és új Kolin számokat lehet majd hallani a téli szezon egyetlen Kolin koncertjén. A koncert a NOÉ Állatotthonnal együttműködve a cica örökbefogadásra hívja fel a figyelmet, szóval a szervezők arra bíztatnak, hogy mindenkin legyen majd valami cicás ruhadarab.

Mella Dee ~ mhmm
Mella Dee llasszikus rave gyökerekből származó producer, akinek zakatoló dobmunkái és nyers szintetizátor használata olyan kamaszkori kedvenceiből merít inspirációt mint az UNDERGROUND RESISTANCE, Robert Hood // Floorplan, és a Head High. Évek óta sorra adja ki a tánctér izzítókat a house és techno különböző árnyalatai között evickélve. Izzadás szobaton a Toldiban.

Turquoise Carpet Night vol.III
Péntek esti nem takarítás, nem mosogatás az Ambientben. Topognivalót szolgáltatják: DISZKÓ, Wooden Soul Crew, Bettina Nem és safety%dance.

Buzi kisfiúk, Sickratman, Flash
Brutális diktatúra ellenes anarchia lesz pénteken az aurórában, ehhez már fűrészgépet hangszerként szerepeltető Flash is elég lenne, de hozzájuk csatlakozik a Buzi kisfiúk és Sickratman is, szóval ellenállásban és anarchiában tényleg nem lesz hiány.

49948901_2313692808860521_2986693637431099392_o.jpgToldi

Szombat


Notorious Reflexes at Vittula Gallery ///

A Vittula szombaton egy igazán egyedi fotókiállításnak ad otthont. A Notorious Reflexes két fiatal és tehetséges fotós, Leroy Drevdal és Kristóf Erdődy sok éves munkájából szemezget, mely segítségével a város egy sokak számára ismeretlen arcát mutatják be: az underground közösség egyszerre hedonista és drámai mindennapjait.

Platon Karataev akusztik duo, Somersault Boy @Gólya
A legelső Platon Karataev koncert a Gólyában volt, 2016-ban. A hely tömve volt, az énekes, Gergő nem mert a mikrofonba énekelni és kétszer kellett eljátszani az Elevatort. Most akusztik duóban lépnek fel és csak egyszer lesz Elevator, de legalább a mikrofonba énekelnek majd.Utánuk a hazai punk/powerpop örökifjú veteránja, a The Somersault Boy hosszú kihagyás után tér vissza a Gólya színpadára és úgy döntött, hogy egy az egyben eljátssza első nagylemezét, az idén 5 éves születésnapját ünneplő How To Do A Somersault című albumot, néhány újabb dallal megfejelve.

Charity Party/Támogatói buli a Deviszont Közösségi Térnek
Adeviszont Közösségi Tér egy közösségi tér kifejezetten szakiskolába és szakgimnáziumba járó fiataloknak Kispesten. A működtető fiatal szociális munkások, pedagógusok és társadalomkutatók céljukul tűzték ki, hogy segítsenek a fiataloknak megismernő az őket körülvelő világot és jobban elhelyezni magukat benne, megismerni a lehetőségeiket és fejlődni. A Három Hollós támogatói bulin fellép a Varsányi Szirének, a Contremarque, a TPSRPRT, a California Nightmares és lesz Tonyo dj set (Dope Calypso), a koncertek között pedig az alapítókkal és a segítőkkel lehet majd beszélgetni.

Don't Funk With My Soul
Úgy tűnik, hogy a soul és a funk egyszerűen nem tud kikopni a divatból, szombaton isThe Ball Hivatalos Funk és Soul szett lesz a Szakkörben. Lehet menni táncolni, sírni és inni.

Street Dreams X Trap Hungary at Analog Music Hall
Újhullámos nagy hiphop és trapbuli, ahol szinte mindenki ott lesz, aki lil: Kapitány Máté
Lil Frakk, Lil Holt, Shy Balenci, Golden Grasa, Zsolaa, Aesztetik, Siaga és Lil Sagittarius.

Designer Drums x Toldi: Young Marco
Jó hát amúgy ajánlgathatunk mi itt bármit, a szombati nagybetűs BULI úgyis a Toldiban lesz. Marco Sterk aka Young Marco aka "Az Ember Akinek, Ha Kedve Szottyan A Last Christmas-szel Zárja a Szettjét, Júliusban" nem először látogat Budapestre, és eddig mindig kíméletlenül megtáncoltatott minket. Annak, hogy harmadszorra is ködös szemekkel fogunk az első sorban táncolni az az egyszerű oka, hogy az a célkitűzése, hogy mindenképp furcsa, obskúrus, szokatlan trackekkel fog bulit csinálni, úgyhogy lesz itt minden, house, afro, tribal, dub, italo, new wave, techno, disco és ki tudja még mi.

Metamorphosis (szürrealista jelmezbál)
Jelmezbál valóságos és valóság fölötti szereplőkkel, láthatatlan tombolával és tomboló vágynélküliséggel. Titkolózó lomha tükrök, tétova lépcsők, buján hullámzó bársonyok. Szürrealista svédasztal és csiklandozó ínyek.A megfelelő zenei aláfestésről gondoskodik Árvay Gábor (Árvácska), Cutfinger, Zovek professzor, Galactic Jackson és Atomik A bál előtt arcfestő és hajszobrász is a bálozók rendelkezésére áll., jelmezkészítő szakkör a helyszínen, az esemény napján négytől nyolcig.

Vasárnap


Finisszázs Weegee - a híres, 1935-1960

Lehet pihengetni, de vasárnap zár a Mai Manó Weegee kiállítása. Weegee a depresszióval és gazdasági válsággal küzdő amerikai társadalomban szembesítette nézőit a magánnyal, a szegénységgel, és a bűnözéssel. Ugyanakkor megmutatta a szépség és a boldogság pillanatait is, mivel ezek is hozzátartoznak a New York-i Lower East Side életéhez, Harlemhez, Boweryhez. Életműve mégsem csupán a témája miatt vált ismertté, képeinek művészi ereje, drámai hatása, nyers realizmusa, éles kontrasztjai úttörő hatással voltak az elkövetkező fotográfus nemzedékekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr2514554600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása