Százforintos garázsvásár, Gyuri bá DJ-szettje és rengeteg animációs film

Csütörtök


Bullás József: Időkerék - Kiállításmegnyitó

A Deák Erika Galéria évadzáró kiállítása két jeles eseményt is ünnepel: Bullás József 60. születésnapját, illetve a galéria fennállásának 20. évfordulóját. Bullás József művészetét emblematikus műveken keresztül mutatják most be a nyolcvanas évektől napjainkig, a megnyitón az ligazításban segítségünkre lesz Petrányi Zsolt, művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője.

A Bármicvó fiúk : filmbemutató és közönségtalálkozó
A Bem moziban mutatják be Olá Katalin új filmjét, A Bámicvó fiúkat. A történet középpontjában két “fiú” Bármicvó ünnepségére történő felkészülés áll. Mindkettőjük számára fontos pillanat ez, ugyanakkor a zsidó hagyomány szerinti férfivé válás útját a köztük lévő 70 év korkülönbség miatt jelentősen különbözően élik meg. A közönségtalálkozón ott lesz Oláh Katalin, a film rendezője és Csukás Sándor operatőr.

Goodbois ¤ Szakkör
Jupiter&Juno és Sazabio zenés gálaestje a Szakkörben, sok diszkóval meg afrobeattel, meg ki tudja még mivel, de az biztos, hogy nem az az ücsörgős buli lesz. Már csak az esemény borítóképéért is édemes kattintani.

TELEP Házibuli / Gyuri bá presents DJ Cadik & Zosha
Gyuri bá a budapesti underground titkos mozgatója: soha nem DJ-zett, nem MC-zett, nem írt veretes albumokat, de ha nem jelent meg egy bulin, akkor biztos lehettél benne: valami nem stimmel. Gyuri bá most előbújik a sötétből, elviszi magával a Teleprea kedvenc basszuszenei lemezelőit, és még saját receptúrájú dzsúzzal is készül! Talp nem marad szárazon.

TOLDI Live / Bozo / The nobody elses
Azt a viccet hallottad már, amikor a Bozo bemegy a Toldiba és találkozik a The nobody elses-zel? Ha nem, akkor jó, mert ez nem egy vicc, hanem tényleg megtörténik és csak ezen a napon ez a két zenekar végre egy színpadon mutatja meg, hogy mit tud. Nézd meg te is, hogy mi történik, ha a balatoni hullámlovasok találkoznak a csíkszeredai menőarcokkal és nyugtázd magadban, hogy ez a november is remekül végződik. Lesznek új számok, régi számok, számok, melyekre még csak nem is számítottál volna, meglepetések, szem nem marad szárazon. Röviden: Bozo és The nobody elses közös koncert. 

Péntek


100 forintok éjszakája.

November utolsó péntek estéjén több ezer tárgy mindössze 100 Ft/darab áron a Tabáni Garázsvásárban. Lemezek, Dvd-k, kazetták, könyvek, konyha felszerelés, szerszámok, műszaski cikkek, szóval mindenféle áru. Ő R Ü L E T!

PestiEstek: Tudósok vinyl-és CD-bemutató, Ricsárdgír Mini /A38/
A Tudósok NEM!!! Az Eszperantó Királyság Hivatalos Himnuszai című, 2001 és 2016 közötti albumainak legkülönösebb számait felvonultató, festményekkel és szöveggel súlyosbított művészeti albummal kiegészített bakelit- és CD-formátumban is megjelent első válogatáslemezét mutatja be ezen az estén, melynek vendége régi barátjuk, a Ricsárdgír zenekar lesz, akik Tudósok feldolgozásokat is játszanak majd, de fellép majd Tövisházi Ambrus is, aki a Trottel Records gondozásában megjelent lemez(eke)t masterelte. A koncertek előtt 19 órától drMáriás tárlatvezetést tart kiállításán az A38 Kiállítótérben, amelyen koncertre váltott belépővel lehet részt.

Shall Not Fade ~ mhmm x Nightdrive
A Shall Not Fade kiadója harmadik szülinapjuk alkalmából az alapító KGW Augusztustól az év végéig Európát, Ázsiát és Ausztráliát turnézza körbe a roster-jéből válogatott zenészekkel. A tavalyi emlékezetes debütjük után úgy gondolták ők is, hogy illene ismét Budapestre elnézni. Hozzá csatlakozik Route 8, Pierre Moritz, Fort Madeline és Drizzy egy-egy szett erejére.

Funkyzeit vol.02.
A Fészek Művészklub a budapesti művészvilág egy régi, majdnem elfelejtett, helyszíne, ahol már az 1900-as évektől festőművészek, szobrászok, zenészek és énekesek mulattak. Ha péntek este barátokra, fílinges zenére és csillogó félhomályra vágysz egy különlegesen titokzatos térben: itt a helyed mert a lemezlovasok a diszkó, funk és house alapokból merítik az inspirációt, azt kevés vodkához keverik, megszórják némi aciddal...egyszóval a forró hangulat garantált.

▩ LÄRM ▩ Éclipse ▩ ▩ Phase Fatale ▩ DJ Stingray ▩
Detroit és Berlin találkozik pénteken az Akácfa utca feketedobozában. DJ Stingray detroit technóját, és húsz év tapasztalatának szelekcióját hozza a világ minden tájáról, Phase Fatale viszont az elektronika igen széles szeletébe nyújt majd nekünk egy kis belehallást.

46244433_1901044770002618_4917180148769357824_o.jpgKüss Mich (fotó: Szombat Éva, ki más)

Szombat


Budai Lemezbörze a Tinta Art Caféban: December 01. szombat

Szombaton a már szokásos hatalmas használt lemez választék a legkülönbözőbb zenei stílusokban, régiségek, ritkaságok, igazi kincsek a Tintában. Még munka után is érdemes lesz benézni, tényleg.

virágéknál PIN workshop vol. 3 ~
Az előző workshopok egyre jobban sikerültek, úgyhogy Virág akarácsonyi időszakra készülve most gyorsan csinált még egyet, hiszen ez tökéletes alkalom arra, hogy mindenki maga készítse el a karácsonyi ajándékot valaki szeretett emberének. Lehet hozni saját ötletet is, mit együtt lehet majd megvalósítani.

K10M: Iron Steel Total Leatherette Norms Új Bála Gördön&Splatter
2008. november 28-án volt az első Küss Mich. A helyzet azóta csak fokozódott. A születésnapi bulin a Gólyában fellép a glasgowi Green Door színtérből kinőtt poszt-indusztriál duó, a Total Leatherette, valahol az Ike Yard, a DAF és a Cruising háromszögéből; az egzisztenciális és életfilozófiai kérdéseket kavargó-rángatózó radikális hülye hardcore-ral hajtó Norms; a poszt-apokaliptikus speed metal black and roll punk trió Iron Steel; valamint a tropikal-indusztriál-proto-techno-szintipunk hibridet tekerő Új Bála. A koncertek után Splatter és Gördön, azaz a Küss Mich játsszák mások zenéit, úgy, ahogy ők szokták.

Volkova Sisters, Terra Profonda
Nagyon nem érdemes kihagyni a Volkova Sisters szombati koncertjét a Trafóban. A jazzből, népzenéből, blues-ból és underground zenei világból merítő trió intenzív jelenléte és intimitása, a zene sámánisztikus ereje és finomsága minden Terra Profonda koncertet szertartássá varázsol. A szerzemények között találunk avant-garde megoldásokkal operáló zsigeri rhythm and bluest, gyötrő szerelmeket temető, gyönyörű folk-balladákat és szóló énekes darabokat is. Fülledt, szenvedélyes, drámai szerzeményeik szakítanak a hagyományos hangzásvilággal és szerkesztésmóddal. E különleges este alkalmából két kiváló zenésszel kiegészülve állnak színpadra: Salamon Soma a népzene frontja felől érkezik a zenekarba, Mózes Zoltán „Mózi” pedig számos műfajban mozog otthonosan: játszik kísérleti zajzenét, flamencót, thrash metalt, világzenét.

Lydmor, vendég: Maneuver Maneuver - Dürer Kert
Lydmor, az excentrikus dán lány mindig a kés hegyén táncol sötétség és világosság, szeretet és hideg, rend és káosz között. Ha sikerül eljutnod egy koncertjére, akkor flörtölni, táncolni, sírni és sikítani fog és megöleli a szívedet a brutálisan őszinteségével, ami a pumpáló, ritmikus elektronikus zenén keresztül érint meg, csakúgy, mint az érzelgős, álmodozós oldala is. Különleges hangját többször hasonlították már Grimes-hez, Kate Bushoz vagy éppen Björkhöz. Lydmor nemrég tért vissza egy rejtélyes utazásról Shanghaiból, azóta pedig az idén megjelenő új lemezén dolgozik. Előtte a magyar Maneuver Maneuver melegít.

Wooden Soulkör
Újra a “deszka lelkek” válogatják az első téli szombat hideg éjszakáján a forró house számokat a Szakkörben. És mint tudjuk, a jó house zene melegíti a testet és a lelket egyaránt.

Emlékbuli - radiocafé 98.6
Már több mint 7 éve hallgatott el sokak kedvenc rádiója, de azóta valahogy senkinek nem jutott eszébe összehozni a dj-ket, műsorkészítőket, és persze a hallgatókat. Pedig ki ne szeretne radiocafés zenékre táncolni, és együtt idézgetni a kedvenc műsorajánlókat? Egy egész éjszakás nosztalgiázás a Mikában azokkal, akiknek a 98.6 hullámhossza örökre a radiocafét jelenti. A dj pultban is mindenki ismerős lesz: Cyborg Templar, Infragandhi, Rob, Marvin.

Vasárnap


Gardróbvásár - Nagymamám gardróbjának kipakolása

Vasárnap mindenkit szerettel egy Nagymam gardróbjának kipakolására, ami valójában nem is egy szekrény, hanem egy szoba volt tele kortalan és rendhagyó darabokkal. Az említett Mama egy stílusikon volt a maga idejében, papát is ő öltöztette. A szervező szeretné, ha olyan emberekhez kerülnének a ruháik, akik nem csak megbecsülik, de büszkén is hordják majd őket. A kipakoláson akadnak majd darabok a 60-as évektől kezdve egészen a 90-es évekig szóval igazi időutazás lesz!

Szabó Veronika: Queendom
Nyolc lény, nyolc női test. Szüzek, királynők, bölcsek, anyák és harcosok. Megjelennek neked és általad. Megelevenednek fantáziáidból és visszaveszik, ami az övék. A Queendom a kortárs színház, a fizikai színház és a dragshowk metszéspontján egyensúlyoz. Improvizációkra épül előre lefektetett játékszabályok mentén, így minden este új előadás születik, amelynek a nézői jelenlét fontos alkotója. Női és férfi ábrázolásokat vonultat fel a reneszánsztól a mai popkultúráig. Szerepeket mutat be és vetít egymásra, amíg a határvonalak elmosódnak, és a néző tekintete rajzolhatja őket újra. Kihagyhatatlan.

Egész hétvége


16. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál

Közel 300 rövidfilm és 14 egész estés alkotás látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Három Hollóban, a Ludwig Múzeumban, a Francia, Legyel és Cervantes Intézetekben, a vetítéseken kívül pedig workshopok, koncertek és további programok várják az érdeklődőket.

Refuge Awakening Weekend
Végre-valahára felébresztik a Menedéket, és igazi bisztrót csinálnakbelőle: új szuperkreatív séffel, komoly kajákkal, igényes piákkal, extrakedves felszolgálással és jó zenékkel érkezünek Asztalt foglalni érdemes.

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr7214404584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása