Magyar rapbuli, túlfűtött dark diszkó házibuli és az irodalom ünnepe

Péntek

 

THE NéG€RZ - MAGYAR RAP BULi - Beat On The Brat
A NéG€RZ most hosszabb kihagyás után visszatér egyik kedvenc helyére, a Beat on the Bratbe, ahová most kifejezetten csak a magyar hip-hopra koncentrálva mindenkinek elhozza az utca hangját azokból az időkből, amikor a rapnek még volt üzenete. De elvileg lesznek frissebb zenék is.

Para Péntek ★ Mikszi & Makszi ★ Úri Muri pince ★
Múlt héten nagy elánnal ugrott bele az idei szezonnak az Úri Muri pincéje, hogy most pénteken tovább fokozza a hangulatot: most Mikszi és Makszi kalauzol mindenkit eklektikus zenei utazásra térben és időben, a város legmeredekebben átalakuló pinceklubjában.

Nightdrive: Benedek /Live/US/PPU/Leaving rec./ Toldi
Nicky Benedek Los Angeles utcáiról hozza el a Bajcsyra a house, boogie, hip-hop, jazz-fusion és az experementális new age hangzását, amivel még évekkel ezelőtt kampót tett a fülünkbe. Az angyalok városában felnőtt Benedek úgy szívta magába a 90-es évek meghatározó zenei stílusait mint egy szivacs. Előtte/utána szupportál Sazabio, Telenkó Ábel és AIWA.

PIMP péntek - The Queen is Back
A Királynő visszatér a Központba, és varázsceruzájából csillogóbb ütemek szökkenek elő, mint valaha. A forróság, a várható erős hűvös éjszaka ellenére is felszítja az elfojtott vágyakat. Apuci a sétapálcájára támaszkodva, a félhomályból figyeli az eseményeket, hogy a megfelelő pillanatban a színre lépjen.

40779526_355133118574396_3554916205005526107_n.jpgSzakkör

Szombat

 

Rákóczi Kriminál IV. ✯ Kokainbárok és a háború utáni széthullás
Újabb szuper séta a Mindspace szervezésében a Rákóczi tér történetéről, ezúttal a Kokainbárokkal a középpontban. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Perc & Claudio PRC \ Der Morgen \\ Dürer Kert
A tenger alatti mélységből ezúttal egészen a világűrbe utazunk a Dürerben. Claudio PRC meditatív, már-már hipnotikus groovejai méltó felvezetésül szolgálnak Perc fémes, angolos, de annál kevésbé elegáns, beton kemény ritmusképleteinek, a tapasztalt szakértőkből álló magyar támogatás pedig csak hab a bizonyos tortán.

☉ Alcázar! ☉
Túlfűtött házibuli napnyugtától napkeltéig a szakkörben cosmo és dark diszkóval, vintage groove-okkal, house beütésekkel. Főmufitik Vedat Akdag és Aron Ya, vendégeskedik Gandharva.

Black Mamba pres: GusGus
Szinte pontosan két esztendővel legutóbbi telt házas bulija után ismét az Akvárium Klub vendége lesz az izlandi elektronikus zene talán legnépszerűbb formációja, az azóta kéttagúra fogyatkozott GusGus. Ezúttal a februárban megjelent, Lies Are More Flexible című album dalaival érkeznek az Erzsébet térre.

Diszkont #19 w/ Zovek
Diszkók, funkok, ezektől és néha saját maguktól is eltérő zenék, tehát gyakorlatilag ingyen táncolás, mert hát ezt ülve csak a Központ előtt állva lehet bírni, az is biztos. Rak Sazabio, rá pedig majd Zovek pakol.

Vasárnap


Pakold ki a gardróbod vásár - Akvárium Klub - Október 21.
Cseréld le ruhatárad és frissítsd fel a gardróbod fillérekből Ősszel is. Budapest egyik legnagyobb női-férfi-gyerek hasznàltruha vására az Akváriumban.

Mato Kultur ❑❑ Adis Abbé ❑ Marci Csorgo ❑ Bettina Nem
Képzeletbeli erdő bebarangolás fúvós szekciók, házias jazzek és diszkóbokrok csapásain, csikágó-patagónia-szíriusz tengelyen Adis Abbé, Marci Csorgo és Berrina Nem vezetésével az Ambientben.

Kedd


Sajátszínház / Éljen soká Regina!
Az Éljen soká Regina! egy hosszabb művészetpedagógiai, közösségi színházi, részvételi kutatási folyamat egyik fontos eredménye. Az előadás a (roma) nők és az ellátórendszer találkozásainak személyes tapasztalatait dolgozza fel. A nyolc szomolyai szereplő saját történetén keresztül a színdarab azt a kérdést feszegeti, hogy mit jelent az anyaság ma Magyarországon a vidéki kistelelpüléseken, nehéz anyagi körülmények között élő cigány nők számára.

Egész hétvége

 

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár
Ősszel a Margó történetében először beveszi a Várkert Bazárt, hogy az eddigieknél nagyobb helyen, több programmal, színesebb könyvvásárral ünnepelhessük együtt az irodalmat. Külföldi vendégekkel, koncertekkel, könyvbemutatókkal, beszélgetéssorozatokkal, családi programokkal várnak mindenkit egész hétvégén.

Macskafogó kiállítás
Most indul, de egész december végéig ingyenesen látogatható a Pannónia Stúdióban a film 32. születésnapja alkalmából nyílt tárlat, ahol mindenféle kulisszatitkot ismerhetünk meg.

8. Mozinet Filmnapok / and the Oscar goes to:
Budapesten a Puskin moziban és országosan további 13 város art mozijában immár hetedik alkalommal tekintheti meg a közönség a világ művészfilmtermésének legjavát, jóval a hivatalos hazai mozibemutató előtt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr7314311091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása