Felszabadító érzelemkitörések, autentikus diszkóparádé és művészeti vásár a hétvégére

Péntek

 

Gosheven @ Akvárium
A Gosheven Szabó Bálint szóló projektje, tavaly megjelent lemezével a igyekszik megmutatni egyrészt, hogy milyen kemény és véget nem érő küzdelemmel jár elszakadni attól a konstruált férfiideáltól, amelyet már a megszületésétől fogva magán kell hordjon minden férfi, másrészt kísérletet tesz a nyugati zenét eluraló hangolási rendszer sztenderdjétől való elszakadásra is és a mai fül számára gyakran szokatlan hangolásokban igyekszik megtalálni az őseink ártatlanságát. Pénteken az Akváriumba már új lemezével érkezik.

Az Él a Béla bemutatja: Czeglédi Szasza akusztik
Czeglédi Szabolcs, azaz "Szasza" megkerülhetetlen figurája a magyar zenei életnek. A Manager és programszervező, énekes ésdalszerző a Run Over Dogs frontembereként többször bejárta Európát, turnézott az USA-ban, megjárta már a VOLT nagyszínpadát és kirobbanthatatlan fellépője az összes kis és közepes hazai fesztiválnak. A Bélába szólóban érkezik, ahol saját szerzemények mellett a zenei karrierjében meghatározó, számára fontos dalokat ad elő egy szál gitárral.

Top Gun
Naplementebén motorozó Tom Cruise alatt halkan felcsendülő Take My Breath Away - a jelenet. amiről mindenki tudja, hogy a Top Gunról van szó, még akkor is, ha igazából nem is szereti a filmet. Annak aki szereti, annak az a jó hírünk van, hogy megnézheti (megint) mozivásznon a Bemben.

Post New Punk Wave 70s 80s Party
A péntekenként szigorúan tematikus bulikkal készülő Beat on the Bratben most a punk, a new wave és a post punk van terítéken. Jehova, Vibrator és Janes Z főleg bakelitről fog játszani, ígéretük szerint eengeteg sercegő, búgó és váratlanul ugró VINYL lemezt tesznek majd fel.

Galactic Jackson & Saint Leidal The 2nd
Egy éjszakára Galactic Jackson és Saint Leidal The 2nd elfelejti a youtube-dj-zés korát és autentikus diszkóparádét csinál az Auróra pincéjében bakelitekkel.Számot csak akkor lehet kérni, ha eltaláljuk, hány darabot számlál Galactic Jacksonék párját ritkító lemezgyűjteménye. Ami lesz: 90-es évekbeli acid, techno, rave, trance, jungle, happy hardcore és egy kis gabber, ami ehhez kell: susogós melegítők cipzárját megjavítani, görkorikat szorosan bekötni.

RAVE-olution // Realité
A péntek elég rave-központú lesz, ugyanis a Fészek Kulturális Központban is ravebuli lesz, csak kicsit máshogy, itt ugyanis a techno művészettel párosul. A kiállítók között olyan neveket találhatunk, mint Almási Ádám, Juhász Levente vagy Vizi András, miközben a zenét olyan DJ-k szállítják mint a Tachnocool vagy Crime.

Pure Lust Night with Adis Abbé by Toldi
Jobb későn mint soha: pénteken a Pure Lust Night is szezont indít a Toldiban, játszanak: Adis Abbé, Kristóf Kelemen, Marcello Baptiste, Daniel Santiago és Bán Dániel, ebből adódóan hauztól világzenei ihletésű technón át minden is lehet.

37534513_2236870956599156_5865716988826877952_o.jpgBéla

Szombat

 

Rákóczi oázis : növény :: vásár : csere : örökbefogadás
Az óriási sikerre való tekintettel egy darabig szombatonként lesz Rákóczi oázis a Rákóczi téri Vásárcsarnokban. Lehet vinni megunt növényeket cserélni vagy akár eladásra is, de ha örökbefogadni vagy venni szeretnénk valamit otthonra, akkor is érdemes kinézni. Fontos: az árusítás regisztrációhoz kötött.

Mödanszié | Prsly, Zovek, The Stanley Maneuver
A szombat legjobb bulijáért egészen a Népszigetig kell menni, de megéri! A Mödanszié egy évente néhányszor jelentkező nyitott házibuli, egy egész estés egybeolvadás, ahol a hajtóerőt a zene és a tánc adja. Biztos, hogy lesz sok felszabadító érzelemkitörések, sok-sok közös pillanat és persze természetfeletti hangulatok a psych, disco, soul, jazz, house, funk, afro, r&b, dub, hiphop, rock és kísérleti elektronika keveredéseiből az 50-es évektől 2018-ig.

Klinika / Dope Calypso selector set
A Dope Calypso egyik fele tiszteletét teszi a Klinikában, hogy a legkedvesebb dalait elindítsa a zenelejátszónkon. De vajon melyik fele? Vagy lehet, hogy végül mindannyian elmennek? Csak akkor derül ki, ha mi is elmegyünk.

Falunap a Telepen!
Szombaton Telepen a Slow Village tagjai a színpad helyett most a DJ pult mögé állnak be, hogy egész este pakolják kedvenc zenéiket. Az biztos, hogy hip-hopnehéz buli lesz, de azért számíthatunk meglepetésekre is.

Visszajáró PÉNZ a Gólyában
A PÉNZ bulik a szervezők szerint olyanok, ahol csak a részvételért osztanak díjakat és a szíveink a dobogósok. Ahol nincs kis menü, csak agy menü. Ahol megőrizzük az igazság és a szeretet szellemét és a tempó határa a csillagos ég. Ha más nem, akkor azért érdemes menni, mert most még rophatjuk az utolsókat a Bókay utcában.

Le Grand Opening ★ Úri Muri pince ★
Az őszi-téli szezont nem akárhogy kezdi meg az Úri Muri pincéje, mindjárt öt DJ-vel, elkoptathatatlan bakelitekkel, fényesen csillogó CD-kkel, ízletes filékkel és gomolygó füsttel vágnak bele. A táncparkett várja a nyár során lógatott lábakat többek között DJ Titusszal, Telenkó Ábellel, DJ Kanada Káosszal és DJ Lavórral.

Egész hétvégén

 

Art Market Budapest 2018
Az ART MARKET BUDAPEST Közép- és Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő művészeti vására, Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs kiállítása. A 2018-ben nyolcadik alkalommal jelentkező esemény közel 6.000 négyzetméteren mintegy 500 művész több ezer alkotását mutatja be. A 4 kontinens 25 országából érkező 100 kiállító között valamennyi jelentős hazai kortárs galéria is jelen van.

Design Hét Budapest
Párhuzamosan zajlik a budapesti Design Hét megszámlálhatatlan nagyon jó programmal, lehetetlen kiemelni bármelyiket, a részletekért érdemes kattintani.

Grafityisz – Pop-up kiállítás a magyar karikatúra 170 évéből
Vicclapok a 19. század második felétől, az első magyar illusztrált élclap, a Charivari-Dongó, a Jókai Mór által kiadott Üstökös vagy a Bolond Miska. A felsorolt kiadványok az Országos Széchényi Könyvtár gyűjteményében is megtalálhatók. Októberben egy pop-up kiállításon keretében – többek között – ezeket is bemutatják a nemzeti könyvtárba látogatóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr2714297967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása