Szabadtéri mozizás, köztéri rapbuli és az izzadós rave-vel berobbanó klubszezon

Csütörtök

 

diszkógömb készítő szakkör
Életminőség-javító lakásdekorációs eszközgyártás a Szakkörben potom kétezer forintért. Nem kell diszkópatkánynak lenni, hogy belássuk, hogy egy diszkógömb bárhol és bármikor jól jöhet, úgyhogy aki szívesen csodálná saját gyártmányú tükröcskegömblyét a nappalijában, az ha nagyon siet, még odaér. 

FTA //// Mesterségem címere
Sokan csak instagramról ismerik Mannát, vagyis Dezső Mariannát, aki jenleg a város egyik legforróbb tetkóművésze. Most TELEP galériája ad neki teret a részletesebb bemutatkozásra, ahol a kiállításmegnyitón temporary FTA tetkókkal és jó zenével vár mindenkit. 

Központ X TELEP prezent // Madách Raptér
Ilyen még nem volt, de YO, hogy most végre ONE! Ugyanazon a napon dob magas ötöst egymásnak a Madách tér két kultkrimója, a Központ és a TELEP. Mindkét helyen a rapzene műfaját és annak határterületeit célkeresztbe helyezve, de inkább csak a műfaját. Értelmiségi Stones Throw-tól az egyszerű ember Gucci Mane-jéig, idióta Ugly Godtól a sosem értékén kezelt Blackalicious-ig, Necro beteg pornószarától a Slum Village megunhatatlan dzsezzértelmezéséig, keleti parti boom baptől a délies aranyvillogásig minden lesz.

4K restaurált premier: Fábri Zoltán - Az ötödik pecsét
Egész hétvégén Budapesti Klasszikus Film Maraton van a főváros különböző pontjain, de van néhány film, amit külön is kiemelnénk: ilyen Fábri Zoltán klasszikusa, az Ötödik pecsét, mely végre teljeskörűen restaurált képi és hangvilággal kerül vászonra a Toldi Moziban.

Péntek

 

VOGUE Dance Budapest Free Open Class - Daniel Milan
A Vouge szó alatt most nem a nagymúltú magazint, de nem is Madonna azonos című dalát kell érteni, hanem azt a nyolcvanas évek alatt Harlem bálkultúrájában kialakult karaktertáncot, ami például Calvin Harris legújabb klipjében is megjelenik. Az órákon vogue femet és new way-t lehet majd tanulni, a koreográfiák mellett improvizációs feladatok is lesznek, és a megfelelő technikára is sok hangsúlyt fektetnek. 

Moszkva tér – szabadtéri vetítés
Klisé, de időről-időre érdemes elővenni klasszikus kedvenceinket, mert az eltel idő alatti események miatt akár teljesen új értelmet nyerhetnek bizonyos jelenetek. Valószínűleg a Moszkva tér is ezek közé a filmek közé tartozik, szintén a hétvégi Budapesti Klasszikus Film Maraton keretében vetítik le a Szent István téren.

Felső Tízezer lemezbemutató, Rock Band For Old Men@A38
Az A38 hajón mutatja be második nagylemezét a nemszabvány indierock/powerpopot játszó Felső Tízezer. A Majd lesz valahogy tíz új dallal debütált nemrég, az erősen koncepciózus album vidám dalokban járja körül a magány és a lelki kioffolódás témakörét. Az est másik zenekara az első lemezét készítő Rock Band For Old Men lesz: a Korb Géza szólóprojektjeként induló lofi/chillwave zenekar erényei jóval túlmutatnak azon, hogy aranyos kiskutyák vannak a klipjeikben és sokan vannak a színpadon.

Újzenés BULI - State Of The Art - Best of 2018 (EDDIG)
Aki egynél többször járt már a Beatben és elmúlt 24 éves, annak valószínűleg kínszenvedés lenne végighallgatni a Billboard Hot 100 listáját, vagy akár a brit kislemez chartot. Generation gap ide vagy oda, 2018 közepén végérvényesen kijelenthetjük, hogy közel nulla az átfedés a nemzetközi slágerlisták és a “bitóban” elhangzó aktuális számok között. Viszont nagyon sok tényleg jó szám jött ki idén, legyen szó pop, indie, elektronika, hiphop, pszichedelika dalokról, mind le fognak menni pénteken.

Tolni Vol.8. pres: Tolni Rave Rotation vol2 w\ Spy the Ghost
Neon, UV, izzasztó fáradhatatlan mozdulatok, vigyorok, révedő tekintetek - ez bizony a Tolni Rave Rotation az új Facebook-oldala szerint már egyszerűen csak TOLDIban. Tavaly már volt egy, amin pörgött a stroboszkóp, nem tudott kopni a lézer a falról, a füst ömlött és a neon giccs is csak úgy folyt. Volt aki megtalálta régi Buffalóját és nyakszorító nyakláncát, és volt, aki zselébe nyúlt életében először. Részletekért ezt a videót érdemes megnézni, pénteken valami hasonlót várhatunk. 

Tavalyi Rave Rotation a TOLDIban

Szombat

 

Idependent Label Fair Budapest 2018
Tavaly volt az első független kiadókat felsoroltató lemezbörze, melynek elsődleges céljai, hogy lehetőséget biztosítson a közönségnek, hogy új kiadókat, zenéket fedezzen fel, érdekes kiadványokat szerezzen be első kézből, minden esetben közvetlenül az adott kiadót támogatva, miközben a független kiadóknak olyan fórumot biztosít, ahol ez a közeg jobban megismerheti egymást, zenei profiltól függetlenül tapasztalatokat cserélhet. Aki kicsit is érdeklődik a zeneipar és lemezek iránt, annak k ö t e l e z ő.

⊰⊰⊰ NOS megnyitó ⊱⊱⊱
Már egy ideje csendben nyitva tart, de hivatalosan csak szombaton tárja ki kapuit a Nos, ahol saját megfogalmazásuk szerint vannak cuccok, ruhák, bútorok, kávé, workshopok, főzések, reggelik és brunch-ok, üldögélés, álldogálás vagy éppen meló.

BETWIXT Piknik / Északi Várfalsétány #SoundSystemByCobblers
Hogy ne csak mindig a fővárosiaknak kedvezzünk, íme egy remek, mezitlábas-bárányfelhős piknik Pécsről. Szombat délután az Északi Várfalsétányon debütál a Cobblers egyedi tervezésű, három elemes, kültéri bőröndös hangosítórendszere, melyet a Kaktus zenekar két tagja, Borbás Olivér és Irsik Bence avat fel először. Collect All And Save név alatt elkészítették a BETWIXT következő megjelenését, egy három számos ep-t, amit itt fognak bemutatni, utánuk pedig Sazabio játszik a különleges hangcuccon.

Day OFF
Az OFF Média szerkesztősége egy egész napos ünnepléssel és egy masszív zenei line-uppal búcsúztatja a nyarat Pontoonon, masszív alatt pedi olyanokat értünk mint a pipis számmal elhíresült Figura & Egs, Tink (MULATÓ AZTÉKOK), gyuris, DJ N1CE vagy Pizza Amore.

Black Cat White Cat Wedding
Szeptember 8-án szombaton egy bolgár/szerb határ menti lagzinak ad otthont a Dürer kert, hogy egész éjjel szerb, cigány, orosz fellépőkre és etno diszkóra rúgja ki a ház oldalát a kedves egybegyűlt, olyanokra mint a Besh o droM, a Csángálló zenekar, a Lashe Shave Együttes&Kethane tánccsoport, a Muzsik és Volkova és Vedat Akdağ. Hangolódás egy nagyon szuper promóvideóval

Sunflowerz & Secret pres. FERRO [NL] • Secret Season Opening
Szezont nyit Budapest egyik legtitkosabb klubja, a Secret Room is, ahol a kifinomult elektronika és a különleges dizájn szerelmesei találhatnak otthonukra immár harmadik éve. Twin Peaks képi világára emlékeztető dekoráció, piros függöny, pepita csempe, gigantikus indusztriális csillárok, a chesterfield bőr kanapékkal pedig egy polgári nappaliban érezhetjük magunkat, ahol ezúttal Ferro vedégeskedik, akinek BLATTI melegíti a lemezjátszókat. Fontos, hogy a listán csak azok fognak szerepelni, akik visszajelölik az eseményt, valamint a biztos bejutás érdekében érdemes korán érkezni.

Pop Párizsi - kedvencek feldolgozva | Káosz&Suhaid, Gólya 09.08
A Pop Párizsi táncesten a Budapest Brékcsokkerz két tagja, Kanada Káosz és DJ Suhaid mindenki által ismert világslágerek különféle országokbeli érdekes / fura, még érdekesebb / még furább, néha jobb, de általában rosszabb feldolgozásait játsszák. Cél a közös nem létezés tudatállapotában való feloldódás elfogadásának táncban kifejezett konkretizálása, mindez a még nagyon is nyitva tartó Gólyában.

_tgz1063.jpgSecret Room

Egész hétvége


Lumen Kifordulás II.
Három napon át élőzene, táncház és DJ-muzsika a Mikszáth téren késő estig. Pénteken és szombaton a Tintában after a Lumen legkedvencebb DJ-i talpalávalójára. Részletes programokért katt az esemény nevére, de a teljesség igénye nélkül lesz Bodoo, Kalóz Records DJ set, Tpsrprt, HuskyJoe de még Servet táncház is.

VIII. Food Truck Show Budapest
A hazai street food legnagyobbjai immáron nyolcadik alkalommal gyűlnek össze a lovin, hogy megmutassák mi az, ami a különleges konyháktól a hazaiig, a hamburgertől a gazdagon rakott, mártott szendvicseken át a kézműves sörökig lázban tartotta idén Budapestet.

Gallery Weekend Budapest 2018
A hazai kortárs képzőművészet szezonnyitó fesztiválja, a Gallery Weekend Budapest egy speciális fesztivál, a nemzetközi "gallery weekend" műfaj magyar meghonosítója. Egy hétvége, amikor bárki veheti magának a bátorságot, hogy megismerkedjen a kortárs képzőművészet világával.

Budapesti Klasszikus Film Maraton / BudapestClassicsFilmMarathon
6 nap alatt több mint 60 film: A Magyar Nemzeti Filmarchívum és a Filmlabor által restauralt magyar filmek, válogatás a világ legjobb filmjeiből, ritkaságok, újrahangszerelt közönségkedvencek, európai filmarchívumok legfrissebben felújított gyöngyszemei, magyar és magyar vonatkozású külföldi filmremekek, Hollywoodot megteremtő közép-európai alkotók örökzöld filmjei, magyar amatőr sci-fi a 30-as évekből, előadás a 3D történetéről a 20. század elejétől napjainkig, Danielle Darieux mint a budapesti forgatagban elveszett magyar falusi kislány egy 1938-as francia vígjátékban, huszárfilmek Ridley Scott-tól Háry Jánosig, filmóriások a vadnyugatról és a világűrből - nagyvásznon, igazi moziélményként, szabadtéren is, hazai és nemzetközi sztárvendégekkel, szakmai és zenés programokkal.

Búcsú a Kuplungtól: Hello Goodbye!
Kuplungzáró (és újranyitásváró) fesztivál, búcsú a Király utcától, viszlát és kösz a cethalakat, sírás-vigadás, gyászbuli és csapatás többek között olyan előadókkal, mint az Indigó Utca duó ft. Fluor Tomi, Járai Márk, Czeglédi Szasza ft. Nóvé Soma, Maneuver Maneuver vagy az Analog Balaton.

27. Budapest Borfesztivál / 27th Budapest Wine Festival
Nagyon impozáns panorámával, több ezer borral, gasztronómiai ínyencségekkel, játékos, szakmai és zenei programokkal idén is megrendezik a Budapest Borfesztivált, ahova az élvezetek csúcsra járatásáért azért továbbra is érdemes vastag pénztárcával érkezni. 

Jövő hét

 

Apaépítő
Az apaépítő eseménysorozatának első felvonása jövőhéten lesz, de már most érdemes bebiztosítani a helyünket. Az első hétvége egy Taktikum küldetés, amin megvédjük az erdők szellemét a gonosz hatalmaktól. Kutatás, túrázás, lézer harc, ereszkedés. A két nap során a csapat összegyűjti a Taktikum energia elemeket, amelyek szükségesek a gonosz erők kordában tartásához. A helyszín Mátraháza, úgyhogy bőséggel van benne erdő, patak, hegyek, friss levegő és élmény.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr5614226325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása