30 koncert, amit ne hagyj ki az idei Szigeten - 2. rész

VASÁRNAP

 

Rhye - 16:45, Mastercard Színpad by A38
Nagyon érzéki és balzsamosan simogató dalok valahol a soulpop és az R&B határáról. Állítólag volt olyan fesztivál, ahol a teljes nézőteret székekkel pakolták tele a koncert idejére, sajnos a Szigeten valószínnáleg ez nem megvalósítható, mondjuk a legújabb lemezük kicsit táncosabbra is sikeredett:

Slaves- 18:30, Mastercard Színpad by A38
A Slaves már a Budapest Parkban és a tavalyi Bánkitón is teljesen letarolta a közönséget elemi erőkkel átjárt punk számaikkal. Az egy gitárból és egy dobszerkóból álló duó elképesztően erős látvány, már csak azért is, mert a dobos állva üti a bőrt:

Liam Gallagher - 19:30, Dan Panaitescu Nagyszínpad
A Gallaghar-testvérek viszályának alakulását már rég elég nehéz követni, ha jól értelmezzük jelenleg pont Liam hajlik épp jobban a kibékülés felé. A Wonderwall biztosan lesz, de érdemes azért a szólóprojekt számaira is odafigyelni:

Wolf Alice - 20:15, Mastercard Színpad by A38
A grunge és a folk szerelemgyerekeként jellemzett londoni Wol Alice a korábbi rockzenekarok hagyományiból építkezik, énekesnőjük számaikban tökéletesen keveri az érzelmek különböző skáláját érzéki suttogástól kiabálós kitörésekig:

Dua Lipa - 21:30, Dan Panaitescu Nagyszínpad
Dua Lipa mindössze még csak 22 éves, övé most a legfiatalabb előadó rekordja, aki elérte az egymilliárd megtekintést YouTube-on. Idén nyáron mindenhonnan Calvin Harris-szel közös One Kiss-je ömlik, de saját számaival is megjárta már a slágerlisták élét:

King Gizzard & The Lizard Wizard- 22:00, Mastercard Színpad by A38
Az ausztrál zenekar valóban varázslatos, szörfös garázszenétől a pszichedelikus rockon és a folk-popon át, a jazzes hangzásokig sok féle elem fedezhető fel zenéjükben. Különleges hangulatú koncertjük jó alternatíva annak, akit annyira nem vonz Dua Lipa:

Desiigner - 23:45, Mastercard Színpad by A38
Desiigner Panda című szűműval robbant be a köztudatba, a hiphopon belül is inkább a trap és a mumble rap egyik fontos képviselője, de sajnos a műfaj királyának, Future-nak árnyékából még nem sikerült kibújnia. Koncertjein elképesztően energikus, biztos, hogy bólogatás helyett inkább ugrálni fogunk:

HÉTFŐ

 

MØ - 17:45, Dan Panaitescu Nagyszínpad
MØ már szinte hazajár a Sziget különböző színpadaira, úgy is mondhatnánk, hogy a szemünk láttára cseperedett A38-as előadóból  Nagyszínpados sztárrá. Olyan nem csak rádió, de fesztiválslágereket köszönhetünk neki, mint a Lean On vagy a Final Song, idénre ez pedig a Sun In Our Eyes:

La Femme - 22:00, Mastercard Színpad by A38
A zenekart alapvetően a psych-punk műfajába szokták sorolni, de zenéjük ennél sokkal szerteágazóbb, a yé-yé hagyományait ugyanúgy megtalálhatjuk benne, mint a német krautrockot vagy az angolszász cold wave-t. A vegyület valahogy így hangzik:

Little Dragon - 23:45, Mastercard Színpad by A38
Reméljük, hogy senkinek sem kell bemutatni Little Dragont, hiszen több mint húsz éves pályafutásuk alatt zeneszeretők generációji élvezhették mindig előremutató, sohasem tradícionális elektronikus zenéjüket:

Nick Muphy FKA Chet Faker - 01:30, Mastercard Színpad by A38
Eddigi művésznevét polgári nevére cserélő Nick Murphy, ezzel is jelezve, hogy zenéje is inkább az önmegvalósítás irányába tolódik. Persze azért biztosak lehetünk benne, hogy a legnagyobb slágerek lesznek:

 

KEDD

 

Børns - 18:30, Mastercard Színpad by A38
Szintipop és rock keveréke, egy lehelletnyi funk spriccel; a 24 éves Børns különlögese atmoszférája azonnal magába szippant és nagyon nehezen ereszt:

The War on Drugs - 19:30, Dan Panaitescu Nagyszínpad
A War on Drugst olyan zenekarokkal szokták egy lapon emlegetni, mint az Arcade Fire, a National vagy az LCD Sound System, és nem is véletlenül. Zenéjük a 80-as években nagyot menő heartland rockot vegyíti krautrock ritmusokkal, shoegaze és new wave elemekkel, ami - hogy egyik ismerősünket idézzük - úgy hangzik, mint "bármelyik szám, amit egy sörreklám alá raknál". Mégis nagyon jó:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr2014176317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása