Punkkoncert, házibulifesztivál fotókiállítás és turulrap

Csütörtök


I. Ubik house party festival - photo exhibition

Már tavaly óta lehet érezni, hogy az igazi bulik már nem a szórakozóhelyeken és klubokban, hanem lakásokban és házakban vannak. Január 26. és 28. között volt az első Ubik házibuli fesztivál, amin három nap két éjszakáján összesen 15 házibuliba lehetett egy gatyaszaggatót tombolni. A házibulisorozaton készült fotókat pedig most kiállítják a Skanzenklubban, és tényleg érdemes elmenni, nem kisebb művészek munkálkodtak, mint a budapesti éjszakai élet egyik eklektikus alakja, Szabó R. János, Varga Orsi, Kranicz Richárd és Mohácsi Márk. Nyolctól Vedat Akdağ, fél tizenegytől tombola.

37. Magyar Sajtófotó Kiállítás – megnyitó
Kicsit nagyobb volumenű fotókiállítás lesz a Capa Központban, mégpedig a Magyar Sajtófotó Kiállítás, amit nem más, mint Vámos Miklós író nyit meg. Erre annyira nem kell rohanni, egészen május közepéig megtekinthető, a kiállítás képanyaga – immár harminchetedszer – a Sajtófotó Pályázat díjazott képeiből, illetve nem díjazott, a rendező által fontosnak, érdekesnek tartott fotókból áll.

Flash & Lopunk
“Úgy és még úgyabb. Hazafias átkozódások, kuruc-stonerség és a szolgalelkűség tömény utálata. Sok Pistols.” - ezt írja magukról a Toldis koncertje kapcsán a Flash vagy a Lopunk, de az is lehet, hogy mindkettő. Mi csak annyit fűznénk hozzá, hogy az egyik hangszer egy láncfűrész.

Péntek


Visszatér a Kale Lulugyi a Gólyába! | 04.05.

Molnár Tibor, a Kale Lulugyi egyik tagja a teljes vendéglistát végigjelölte ismerősnek a Gólyás koncertjük eseményénél, ez pedig mindent elmond arról, mennyire belsőséges, családias és jó hangulatú koncerteket szoktak adni, nem csoda, hogy időről-időre visszahívják őket. Autentikus roma zene, elképesztő atmoszféra.

SOLD OUT! Soap&Skin / Jungstötter /A38 Hajó/
Ismét érdemes izzítani az ismert jegycsencselős oldalakat és az esemény csevegős fülét, mert a Soap&Skin A38-as koncertje bizony nem véletlenül teltházas.Elektronikával finoman átitatott akusztikus art-pop zongorára, laptopra és kamarazenekarra, amit egyértelműen Soap&Skin mély, érzelmes, már-már tragikusba hajló személyisége ural. Varázslatosnak ígérkezik.

Denis Sulta - LavaLava x Cruisin
A tavaly februári Lärm-es első Sulta bulin már érezhető volt, hogy valami elkezdődött és a nyári A38-as happeningen egyértelművé vált, hogy tökéletesen működik a kémia Denis és a műértő közönség között. A LavaLava meghívására most ismét Budapestre érkezik a tejfelszőke glasgow-i és ezúttal a Cruisin-nal karöltve teszi még magasabbra a lécet. Most majd az Európa Hajón lehet kézfeltartva topogni, after utána a Tipen.

FOUK | Love is the Message
A Fouk név mögött két egyenként is ismert producer, Daniel Leseman és Junktion áll. A gyerekkori barátok első közös projektje a hangzásteremtő Outplay Records létrehozása volt, aztán összeültek a stúdióban is. Kill Frenzy EP-jükre egyből a Detroit Swindle csapott le és szerződtette őket a Heist Recordings istállójába, de a srácok közben megszórták EP-kkel a “Room With A View”, a “The House of Disco” és a “Razor-n-Tape” címkéket is, miközben belefért egy-egy remix a Groove Armadának, a Kraak & Smaak-nak és Joey Negronak. A Glastonbury, a Concrete Paris és az Output New York után a Toldiban is: Just say Fouk! Atom 

SOLD OUT ▼ Dé:Nash koncert / RapCaviar by Black Trap ▼
A turulrap megvan? És az Index videója az egészről? És tetszik? Akkor irány jegyért kuncsorogni a Facebook-eseményhez, mert sajnos már ez is teltházas. Viszont előre szólunk: az átlagéletkor 16 lesz, ugyanis a most induló bulisorozat az itthon feltörekvő státuszban lévő soundcloud / mumble rappereket vegyíti hazai trap lemezlovasokkal, nagyon lit lesz!

Alpáré házibuli @Auróra
Az Alpáré nyolc szóban: szex, celeron, gyengédség, kevert, hardcore, trance, numetál. Az eseménynél eddig olyan világraszóló slágerek vannak felsorolva, mint a Dance4ever - 1001 Éjjen, Dupla KáVé - A Füredi Anna-bálon vagy a Link Park - Paper Cutm és ez mindent el is mond a várható zenei színvonalról. Van beugró, de ezért cserébe alkohol jár és az Aurórát lehet vele támogatni. Ja igen, mert ez az egész az Aurórában van.

Szombat


Rákóczi Reggeli

Már többször ajánlottuk a Rákóczi Reggelit, de ismétlés a tudás anyja, és egy ilyen kedves eseményt nem árt a szívbe és a fejbe jó alaposan bevésni. A közösségi reggelire bevásárlás után vagy előtt vagy közben is oda lehet ülni, van kávé, tea és minden jó. Közösségi reggeli lévén a belépő egy reggelialapanyag, cserébe tényleg minden van, ami szem-szájnak ingere, termelői sajtoktól kezdve friss zöldségeken és gyümölcsökön át illatozó pékárún át minden.

AZVLM
Az AZVLM bemutatkozó eseménye kiállítással, performansszal, játékkal és zenével tölti meg a Dürer kert termeit. Délutántól hajnalig eljátszhatjuk, riszálhatjuk, hallgathatjuk, rajzolhatjuk, tapsolhatjuk, beírhatjuk, megtapogathatjuk, meg is kóstolhatjuk, végig gondolhatjuk vagy egyszerűen beérezhetjük. Frissen alakult kollektívájuk célja a művészet kiemelése hagyományos környezetéből és bekapcsolása a mindennapi szórakozásba, eközben pedig a közönség bevonása az alkotás folyamatába. A részletes programért katt az eseményre, tényleg nagyon színes!

Czeglédi Szabolcs (Run Over Dogs)| Akvárium Tavasz Terasz
A Run Over Dogs frontemberének akusztikus koncertje az Akvárium teraszán. Saját dalok + feldolgozások lesznek, na meg kellemes napfény aztán naplemente, fröccs, sör, vagy épp koktélok, és ha összebeszélünk, akkor barátok is.

30713758_1816800691674048_8982437432544722944_o.jpgAkvárium Terasza tavasszal

Hailu Mergia, Stella Chiweshe
Ritkán hallhatunk zenészeket Etiópiából és Zimbabwéből, főleg nem egy estén, de eljött az idő, hogy ezen változtassunk. A pentatónia összeköti Kelet- és Dél-Afrika tradicionális zenéit, így nem véletlen, hogy ugyanazon a színpadon köszönthetjük az etióp jazz koronázatlan királyát, Hailu Mergiat és a zimbabwei mbira királynőjét, Stella Chiweshét.

Distant Objects : 5 years of Voxnox Records (Berlin)
Az ötödik szülinapját ünneplő Voxnox kiadó egyenesen Berlinből érkezik most a budapesti fotóstúdió kísértetiesen kongó tereibe. Illusztris lokális szupportot is kapnak az akácfai feketedoboz tulaja Manek, a technicsászár Isu és a kedvenc bajuszos külföldi dj-nk, Vedat Akdağ személyében.

Gaspar Noé: Extázis | premier előtt!
Szombat este a Művészben tetőfokára hág a hangulat. Az Extázis története szerint táncosok gyűlnek össze egy erdő közepén lévő, bezárt iskolaépületben, hogy eltáncolják az utolsó táncukat. Az egész éjjel tartó buli hallucinogén rémálomba fordul, amikor rájönnek, hogy a szangriájukba valaki LSD-t tett. Hamarosan képtelenek lesznek ellenállni a bennük lévő neurózisoknak és pszichózisoknak, bódult hipnózisukat pedig tovább fokozza a zene elektronikus ritmusa. A drog mindenkiből mást hív elő: míg egyesek a paradicsomban érzik magukat, mások a poklot járják meg. Na így merjen az ember utána bárhova továbbmenni.

▩ LÄRM ▩ Persephone ▩ ▩ Tama Sumo
Tama Sumo ismét visszatér a lármás Lärmbe, neve az évek során megkerülhetetlenné vált a queer dance music műfajában, mind DJ-ként, mind aktivistaként az LMBTQ kultúra diszkriminációja ellen küzd. Elklképesztően eklektikus szettjeivel, melyeknek mind a klasszikus diszkó, mind a vocal house az elememeit képzik, mindenkit azonnal önfeledt táncolásra ösztönöz.

Vasárnap


POKET - 1. születésnap - HáyComeBeck

A POKET első születésnapja kapcsán rendhagyó eseményen először Háy János legújabb novelláskötetét mutatja be a POKET sorozat 15. részeként az Európa Könyvkiadóval együttműködésben.A bemutató után Háy János és Beck Zoltán közös koncertjét a Háy Come Beck-et láthatjátuk, valamint az esten debütál majd a POKET projekt első versválogatása „A szarvassá változott fiú” címmel. Az említettek mellett, az esten közreműködik: Grecsó Krisztián, Vecsei H. Miklós, valamint a POKET Csapat.

Egész hétvége


Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál nem egy egyhétvégés program, egészen április 22-ig lehet mindengéle összművészeti műsorral felspannolnunk magunkat a megújulás évszakában. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel, illetve a fesztiválon számos bemutató, valamint társintézményekkel szoros együttműködésben megvalósuló program is lesz. Minden infó az esemény nevére kattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr9814739487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása