A kézműves vásárok rövidhétvégéje lesz ez

Csütörtök

 

Footshop Art Space vol4. // "DNA" by Ahinaa & Barnie
Ahinaa és Barnie közös kiállítása azon a tényen alapszik, hogy az emberek DNS-e 99.99 %-ban egyezik. Ez az élet molekulája - ez tesz azzá, aki vagy. A DNS lényegében tehát az élet, a vér, az erő. Az erő pedig ugye az egységben van, már csak azért is, mert "az élő organizmusokban a DNS általában nem egyes molekulaként jelenik meg, hanem molekula párokban, amelyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz." A fotósorozat a jelenleg megújuló közösségi érzésről és a fejlődésről szól. A rokonságról, a kötelékről, az együttműködésről és alapvetően az emberi létről. A megnyitó mellé zene is lesz Siaga & glxy szelektálásával, a torkokat megfelelő nedvességtartalmáról pedig a Gin & Juice-ok fognak gondoskodni.

• NIGHT Shopping BAGS
A nemrég a Budafoki úton újranyitó Repertory a csütörtök estét a táskáknak szentelik: végre 15% kedvezménnyel szerezhetjük be a DAIGE, Nuen és Sertees darabokat is. Lesznek DAIGE multibagek, amiket egyaránt lehet háton, hátizsákként vagy oldaltáskaként is hordani, ráadásul vízállóak. A NUEN bőr táskák és kiegészítők tradícionális, kézműves technikák és legfrissebb divatirányzatok játékos keveredése, élénk színek, egyszerű formák és minőségi anyagok jellemzik, a SERTEES-től pedig az új tagok is kaphatóak lesznek: Jutka, az eddigi legpraktikusabb válltáskájuk és Marinka , a modern igényekhez alakított pénztárca. Ha valaki még nem találta meg az álomtáskát, akkor itt jó esélyekkel indul.

Ricsárdgír a 15. Verzió Filmfesztiválon
A Verzió talán az egyik legfontosabb filmfesztivál, de bőven többről szól, mint csupán filmekről. Itt adja csütörtökön a Toldiban idei utolsó pesti koncertjét az európai art-fart pop műfaj megteremtője, a Ricsárdgír zenekar, akit olyan rendkívül híres előadók másoltak le, mint a Hulabalula Jazz Band, Spingrimingrirmi, vagy a londoni Pukachakuchama zenekar.

Kikeltető '18 / Harmadik kör
Utoljára töltjük meg a Dürer Kert középső termét a legizgalmasabb új zenekarokkal és előadókkal a 2018-as Kikeltető keretein belül. Minden alkalommal négy előadó mutatkozik be fél órás szettekkel, melyeket a helyszínen videóra rögzít a KERET stábja. Csütörtökön a tengerparti autózások hangulatát megidéző Perrin, a tökéletes letargiát reprodukáló Asztrik, a felnőttek a pesti psych-rock ifjú reménysége, a Carson Coma és a késő-tinédzser csilingelő, hullámzó szörfös Beach Beach & The Boogey Mango kap lehetőséget.

▩ Lärm ▩ ▩ Dürüm Du Fromage ▩ #3
Ha valaki már legszívesebben csütörtökön megnyitná ezt az amúgy elég rövidnek ígérkező hétvégét, akkor erre tök jó alkalma van a Lärmben, mert Vedat Akdağ és Incotoyable keverik a tőlük megszokott sötét egzotikába hajló négynegyedeket, hozzájuk csatlakozik most Daniel Weil és Ora Kan egyenesen a párizsi Garage képviseletében.

44951206_1151359388355550_765003348377075712_o.jpgRepertory

Péntek

 

TÓTH Márton Emil: Csontleves 18'
Oltai Kata galériájának, a FERinek harmadik éve egy egyéni kiállítással nyílik meg. Tóth Márton Emil, képzőművész új munkái – a tőle megszokott módon – együtt is értelmeződnek egy koherens, a galéria terét betöltő installációként. Saját kiállításáról az alábbiakat mondta: “Ebben a kiállításban olyan tárgyakat használtam fel, amelyek ismerősek lehetnek a magyar valóság egy szeletéből, az állami közétkeztetésből, iskolákból, vagy kórházakból. Egy olyan intézményrendszerből, ahol megállt az idő és elkezdett visszafelé ketyegni, egy olyan feudális disztópia felé, amelyben az emberek alattvalók, moslékot esznek és ha útban vannak, egyszerűen eltüntetik őket. A nem gondolkodás világa ez. 2018, a családok éve, a szegénység kriminalizálásának éve.”

Q3A ~ mhmm x Torso
Pénteken a mhmm és Torso gárdák karöltve szerveznek nagy belvárosi összeborulást a Három Hollóba, valami frisset kínálva. Érkezik LN // SO,akik a mély jamek világaiból hoznak nekünk egy kalandos felvezetőt. New school a Tinta Art Café, TELEP, Tilos Rádió tengelyekről. Utánuk jön Drizzy, leginkább sleazy house warmup a vaduláshoz. Rá pakol majd Core b2b Switch Nollie, ugyanis a Pizza Amore ezen a Torso bulin is kettéoszlik. először a Rumbach Sound System electro, break és más finomságokkal vezetik fel a terepet, 3 évtizedet áttekintve, majd Prince Matt b2b pma, azaz aÜllői Sound System zárják az estét a holló gyomrában, mesterségük címere: W(eird)T(error)T(rance). A két tábor között Q3A érkezik, Route 8 Szilvió bunker techno aliasa, amivel már megjárta a Panorama Bart, és eddig 3 kiadvánnyal jelentkezett. Szokásos dinamika, szokatlan selection.

A sértés | premier előtt + beszélgetés Földes Andrással
A sértés az első libanoni film, amelyet Oscarra jelöltek. A nemzetközi elismerések egyaránt köszönhetők a végig fenntartott, thrillerekhez fogható feszültségnek és az alkotásban bemutatott mélyen emberi, rendkívül aktuális társadalmi problémát kirajzoló személyes történeteknek. Pénteken a Bemben vetítik, utána pedig Földes Andrással lesz beszélgetés a témában.

1998 1998 1998 B O T B 1998 1998 1998
Pénteken a Beat on the Bratben lemegy minden olyan zeneszám, ami 20 évvel ezelőtt menő volt - house, indie, hiphop, elektronika, pop, szinte minden műfaj játszik. Nem szabad elfelejteni, hogy akkoriban jobbnál jobb dalok voltak a slágerlistákon IS, a rosszakat pedig majd direkt jól kihagyják. A lenti pult mögött DeeJay dEndre, DJ Csuklya, DJ Vokoder, DJ Janessz és mások.

PÉNZ és AWOTT (RU) az Aurórában
Ezen a gyűlésen legmelegebben várják a régi és új pénzerinákat, pénzereket, pénzeket és pénzt, hogy tovább tevékenykedjünk együtt a haza felvirágoztatásának szolgálatban. Pénzel DJ Sniccer, DJ Köd, DJ Zsaru, DJ Frontin, Pigmaniac és Mystic Voip, ecsatlakozik az orosz AWOTT aka Asian Women on the Telephone.

Szombat

 

NOS Dressz Diszkont
A NOS-t nyitó lányok már mindent megpróbáltak, hát boltot is nyitottak, hogy megszabaduljanak a nagyon szeretett, de már sehol el nem férő cuccaiktól, mégis még mindig túl sok van belőlük. Szombaton csodás vintage ruhák, vicces pulcsik, szoknyák, blúzok, válogatott darabok diszkont áron.

iamart - November SALE - Lapok 300 Ft darabártól
Szombaton az iamart újra megnyitja manufaktúrájuk kapuit, ahol minden cementlapnak története van és most sokkal olcsóbban tudjuk kiválasztani, melyik illik hozzánk. Eklektikus, apró szépséghibákat tartalmazó cementlapok, melyek teljesített rendelés után maradtak velük vagy kiállítási darabok voltak. Ez teszi őket egyedivé és megismételhetetlenné őket. A lapok kedvezményes ára 300.-/darabártól indul, amíg a készlet tart.

Sazabio Szabi 23. megtartott születésnapja
A mostanában vicces videóival elhíresülő Sazabio szombaton a Központban a születésnapját. Ebből a szerinte vitathatóan ünnepélyes alkalomból többen is zenélnek, úgymint Mahagonee, Jupiter&Juno, Grabo'sky, HuskyJoe és Sazabio. A zene tehát kiváló lesz, mindenképpen érdemes időben érkezni, mert úgy több idő lesz ott lenni. Lehet, hogy lesz party kréker is. Vagy ropi. Ajándékba zoknit lehet vinni.

▩ LÄRM ▩ LavaLava ▩ Point G ▩
POINT G egyenesen Párizsból érkezik szombaton a Lärm ikonikus pultja mögé, de úgy is ismerhejük, mint DJ Gregory. A kilencvenes években csúszott rá a house-ra (igen, az volt az első aranykor náluk: Versatile, I:Cube, Daft Punk, etc.), de azóta elég sok minden történt: körbe DJ-zte a világot és indított egy alteregót a szikárabb cuccainak - hát ezzel jön most.

Vasárnap

 

Erdei Piac-Kóstolj és kirándulj!
Ha valaki friss levegőre vágyik, esetleg ezt a most már nagyon durván hosszúra nyúló indián nyarat használná ki, mondjuk kirándulna egy jót és közben bevásárolna, szétnézne és finom termelői adalékanyagmentes enni és innivalót kóstolna, akkor az Erdei Piacon a helye. Többek között megkóstolhatjátóak az erdő- mező kincsei és egyben szuper családi programot lehet kerekíteni függőágyakkal, kecskesimogatással, szalonnasütéssel, kirándulással melyhez minden helyben adott. Személyesen a termelőktől vásárolhatunk kistermelői és őstermelői termékeket, bográcsételeket ehetünk, szóval tök kellemes napot tölthetünk a szabadban.

Novemberi LemezPiac ⊙ Budapesti Lemezbörze
Vasárnap ismét rendel a legnagyobb hazai lemezbörze a Dürer Kertben. Lesz minden, ami zene, LP, CD, DVD, MC, pólók, poszterek, újságok, könyvek, kitűzők, emléktárgyak és minden IS.

≈ markett vol.4! ≈ vásár a Lumenben!
A nyári sikerekre való tekintettel ősszel is rendez a Lemne egy vásárt, ahol a legkülönfélébb és legmenőbb dolgokkal találkozhatunk. Lesz rengeteg grafika, úgy mint Alma, BPZines, Double Chin Corp, Háttérzaj és a Vulkán, kerámiák a Rebu Ceramicstől és Lakatos Ábeltől, táskák a Müskinntől, a Rackától, rengetegféle kiegészítő virágéknáltól, és Artkorestől, és persze rengeteg ruha.

Terry Riley: In C
Az In C az első repetitív minimalista zenemű, Terry Riley írta 1964-ben. A darab egyik lényege - ha kívülről, műalkotásként vizsgáljuk - hogy nincs a hagyományos értelemben vett kottája; az üzenet egy oldalnyi kottatöredékből és két oldalnyi szöveges instrukcióból áll. A konkrét megszólalás már egy sor pillanatnyi döntés, zenei flow, folyamatos koncentráció és a véletlen dolga. A másik pedig az a szokatlan élmény, a hipnotikus hatás, amely alatt az embert előre kiszámíthatatlan módon körbeveszik a hangok, néhány percnyi lebegés után megszűnik az időérzék, minden lehetséges cselekmény határtalanná és eksztatikussá válik. Az előadás először az idei Tilos Maratonon hangzott el kb. 30 (nagyon) különböző zenésszel, most pedog a Trafóban hallhatjuk újra.

Egész hétvége

 

15. Verzió Filmfesztivál
November 6-án indult az egyetlen hazai emberi jogi tematikájú dokumentumfilmes fesztivál, melyet idén 15. alkalommal rendeznek meg. A 15. Verzió november 6. és 11. között Budapesten, november 15. és 25. között Pécsett, Szegeden, és idén először Kecskeméten mutat be válogatást az elmúlt évek legjobb dokumentumfilmjeiből.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr4414360531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása