Elnézést, osztódni nem lehet?!

Csütörtök

 

Dr. Fabio és Dj Államérdek a Tintában zenél
Budapest szívcsakrájánál, a Gellért-hegy lábánál a Tintában, ahova minden út befut. Dr. Fabio, alias Telenkó végre vett egy csomó lemezt, DJ Államérdeknek, alias Fridvalszkynak meg amúgyis volt egy rakás, úgyhogy reméljük középpontba helyeződnek a bakelit lemezek. Stílusilag behatárolhatatlan, gyakorlatilag bármi lemehet.

•Repertory Gellért tér opening
Ha már a környéken járunk benézhetünk az új helyen nyitó Repertoryba is, ahol a tárgyak és a növények tökéletes öszzhangjában válogathatunk ruhák, ékszerek és növények mellett olyan friss alkotókat és autentikus brandeket cuccai között, amik illeszkednek a hely esztétikájába.

Alkony sugárút / Sunset Boulevard (Film Noir-sorozat)
Nagyon rég hiányzott Budapestről az a mozi, amit az utóbbi években a BEM megvalósított: olyan klasszikusokat vonultatnak fel hétről-hétre, amiket már évek óta nem, vagy csak nagyon különleges alkalmakkor lehetett mozivásznon látni. Új sorozatukban noirklasszikusok kerülnek sorra, csütörtökön rögtön az Alkony sugárúttal.

HENRI • Dokumentumfilm Premier
Az indexes Szőke Barna és Szilli Tamás filmje Henri Gonzóról, a Fran Palermo frontemberéről, ami nem csak a kulisszák mögé enged betekintést, de egy kivételes sorsú, sokszor fura figurának vélt multiinstrumentalista tehetséget és az ő alkotási folyamatát mutatja be. Vajon miért sikeres a zenekar itthon? A dalok miatt? Az energiájuk miatt? Vagy a frontember, Henri karizmája és színpadi jelenléte az, ami tömegeket vonz? Mások ennyi idősen szoktak zenekart alapítani. A vetítés már sajnos teltházas, de az utána lévő bulira érdemes lehet benézni.

JUDAS buli w/ Alto Castello & Angelo Moroncicco
Italo diszkó 1000 fokon a Telep kirakatának ablakából, aperollal és macsó srácokkal. Érdemes időben érkezni, 10 körül már csak csukott ablak mögül vagy hátulról lehet megcsodálni a két dzsigolót, Alto Castellot és Angelo Moronciccot.

Galactic Jackson and Friends
A szintikirály havonta legalább egyszer feltűnik a Központban, hogy meghívott vendégeivel együtt elkalauzoljon bennünket a diszkó, a house, az acid, a funk és mindezek kombinációjának őrült és varázslatos világába.

Disko Oriente
Utolsó szabadtéri lehetőség a keleti sötétdiszkóra, halálhauzra és trópikus dobgépekre táncmenetbe állítani magunkat a Pontoonon, lábmozgatás-felelősök: Fossiles de l'Atlas, Adis Abbé, Vedat Akdağ és Kristof Kelemen.

Péntek

 

Kikeltető Deadline Buli
A KERET Kikeltetője szép lassan a hazai underground zenei élet egyik meghatározó eseménye lett, olyan előadók felbukkanását köszönhetjük neki, mint például a tavalyi nyertes Krúbi. A tehetségkutatóra való jelentkezés határidejének kapcsán tartanak most egy kis összejövetelt az Aurórában régi és új Kikeltetős arcokkal, koncertekkel, beszélgetéssel és bulival.

A közterület mindenkié! Utcajogász 8. születésnap @Gólya
Az Utcajogász csoport 2010 óta működik önkéntes alapon, nyolc éve minden pénteken két jogászuk ingyenes jogi tanácsot ad hajléktalan és szegény embereknek a Blaha Lujza téren. Szülinapjuk alkalmából most egyszerre lehet őket támogatni és egy jót bulizni olyan előadókra, mint Nové Soma, Kinetic Erotic, Kula Band vagy a Pénz Crew tagjai, de lesz amúgy utcajogász kvíz meg tombola is!

Too Cool For School - ELTE MÉDIA Welcome Nap After
Tematikus tanévnyitás a Beat on the Bratben, ahol a Desperado Tanár úrja után könnyen lemehet majd a Jackson 5 ABC-je vagy a Britney One more Time-ja. A bulit az ELTE MÉDIA tanárai és diákjai felügyelik majd - kizárólag a DJ pult mögül.

Luvless & Big Miz ~ mhmm
Az mhmm szezonnyitója a TOLDIban, a soulos-funkos-diszkós Luvless-szel és a nyersebb house-t szállító Big Mizzel, körítésnek pedig érkezik melléjük Drizzy és a Pizza Amore ifjai, a leizzadás garantált.

Budabeats BDay vol. 1.
Az idén tíz éves Budabeats kiadó jubileumi ünnepségsorozatának első felvonása ez az őszköszöntő Duna-parti buli. Indiai diszkó, tropical bítek, afrikai grúvok, na meg a Funk, lemezekről és vasakról.

30741159_1910841518926954_2203985641507760992_n.jpgGólya

Szombat

 

Rákóczi Kriminál ✯ stricik, prostik és kuncsaftok a szociban
Az első alkalommal Bezsenyi Tamás kriminológus a “Rákóczi tér girbe-gurba, minden sarok áll egy tűzoltókocsi”-féle egykor igen kétes erkölcsű negyedben sétáltat meg minket. A szocialista időszakban a Rákóczi tér egyszerre stigmatizált, veszélyes környéknek számított, amelyet ugyanakkor a külföldi turistáknak mutogatták, mint látványosságot. A bűnügyi sétán megismerhetjük a prostituáltak, a futtatók világát, akik itt, a városi teret használták a mindennapi megélhetésükhöz. A séta ingyenes.

BEMatiné Filmklub: 10 dolog, amit utálok benned
A BEMatiné FILMKLUB havi 1-2 vetítéssel jelentkezik (szombatonként 17:00 órakor), melynek keretében az elmúlt évtizedek legjobb ifjúsági filmjeit lehet megtekinteni eredeti nyelven, magyar felirattal. Most a 10 dolog, amit utálok benned című klasszikus kerül terítékre, hát van olyan millenial, aki ne nézné meg bármikor?!

Ruben Brandt, a gyűjtő // premier előtt!
A Bem után át is lehet menni egyből a Puskinba, ahol az utóbbi évek egyik legjobban várt magyar animációs filmjét a Ruben Brandt, a gyűjtőt vetítik perimer előtt. Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazással, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket.

Komissiya (UA), The Somersault Boy, Tpsrprt, Mambo Rumble
Először Budapesten, az Aurórában az ukrán Komissiya. Fiatalok, dühösek, és értenek a dinoszauruszok nyelvén: frissen megjelent debütlemezükön, az R.Complexen a kilencvenes évek hangulatában felváltva játszanak gyors punkattakokat és elszállós pszichedelikus indie rockot. Az indiánnyár legszebb éjszakáján lesz még Hüsker Dü-i értelemben vett slágerparádé (The Somersault Boy), poszttinédszer krautrockelszállás (TPSRPRT) és még ki tudja mi (Mambo Rumble).

Kiállítás megnyitó - Horváth Győző: We can't go out
Horváth Győző, aki a Kisüzem pultja mögött áll, és amikor nem sört csapol, fényképezi a vendégeket. A képeket a Tumblren és a Facebookon posztolja kortárs írók szövegeivel párosítva. Most a Három Hollóban ezekből a képekből nyílik kiálíltás, addig is érdemes megnézni az Index tavalyi válogatását

Diszkont #17 w/ Mahagonee
Diszkók, funkok, ezektől és néha saját maguktól is eltérő zenék. Táncmegkezdés Sazabioval, csörgésfolytatás Mahagoneeval, megállás az nincs.

BOTB Classics + DJ Válogató finálé
Már csak két induló maradt a Beat on the Brat hetek óta tartó DJ Válogatóján, ahol most is minden korszak és stílus játszik, 1960's, 1980's vagy akár 2018, pop, indie, new wave, hiphop, punk, elektronika, de azért többségben lesz az elmúlt 20 év és a gitár. 

LavaLava w/ Kornél Kovács & Matt Karmil
Kornél nem először játszik Budapesten, ezúttal stúdiópartnerét, a brit Matt Karmilt hozza magával, aki többek közt a Talaboman (Axel Boman & John Talabot) album végső simításaiért is felel, nem mellesleg Kornél egyik kedvenc DJ-je. Az éjszaka folyamán a srácok külön-külön is szóhoz jutnak, de az összesen (minimum) ötórás set time-jukba valószínűleg egy jókora freestyle back-to-back jam is belefér majd.

Guerra de Titanes // Dope Calypso vs. Deep Glaze at A38
Gyönyörűre olajozott férfiak harca az A38 gyomrában, egy csodálatos audvióvizuálsi élmény, ahol a Dope Calypso és a Deep Glaze ifjai csapnak össze egymással.

38600531_1662090630568068_7886499578336247808_o.jpgPontoon

Vasárnap


Ezek a legszebb éveink? – kiállításmegnyitó
A MODEM kiállítása azon fiatal magyar képzőművészek köréből válogat, akik az elmúlt öt évben szereztek diplomát valamely felsőfokú művészeti képzés keretei között. A kiállítás nem pusztán egy releváns válogatást nyújt ebből a művészgenerációból, de mindemellett bepillantást kíván engedni a pályakezdés élményébe is.

Nightdrive dj's at Pontoon
Vasárnap esti lelazulás, amihez a Pontoonon minden kellék adott: koktélok, duna-part, függőágyak, funk, mezítlábas dj-k, kutyák, vibe halászat, cabrio életstílus, felső tízezer, d-vitamin, nightdrive.

 

Egész hétvége

 

Telekom Electronic Beats Festival Budapest 2018
A Várkert Bazárban és környékén szeptember 13. és 15. között zajlik Budapest következő nagy elektronikus zenei ünnepe, amit ezúttal kifejezetten nagynevű német és angol DJ-k fognak uralni, olyanok, mint a Berghain kirobbanthatatlan rezidense és egyik legrégibb alapembere, Ben Klock, Ben UFO vagy a Floating Points. Rekreációs szabadfoglalkozásként nappal pedig hajósbulival és ügyes hazai tervezőkkel és gépzenészekkel teletömött Lifestyle Markettel lehet kicsit az az elektronikus tánczenéhez ezer szállal fonódó határterületekbe belekukkantani.

VIII. Zebegényi Sárkányfesztivál
A közösségi finanszírozású fesztivál idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Dunakanyarban. Itt minden a papírsárkányokról és azok készítőiről szól. Itt nem kell sietni, míg megszárad a festék az általad készített sárkányodon. Van idő szemügyre venni a Börzsöny és a Pilis közeli dombjait, a kanyargó Dunát, eggyé válni a természettel, és ha úgy adódik kérni egy hosszúlépést két reptetés között. Amúgy is: mikor futkostál utoljára mezítláb egy réten? Csak mert itt azt is lehet!

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr4814238651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása