Közös piacos reggeli, speciális olasz űrdiszkóbuli és észt animációk

Csütörtök


Rákóczi Varróiskola: ég veled kisnejlon!

Előfordult már veled, hogy miközben bevásároltál megirigyelted másnak a zacskóját? A piros almák szebbnél szebb mintás anyagokba kerültek. Pöttyös, csíkos, virágos, párducmintás, akelás. Te pedig a kezeid közé pillantottál és ráeszméltél a nejlon ideje már lejárt. A Mindspace workshopján most mindenki elkészítheti saját kis zsákocskáit, amivel a környezetet se szennyezzük és a bevásárlás is vidámabb lesz.

FoodPlay / Gasztrojáték kiállításmegnyitó | exhibition opening
Megvan az “Ennék valami finomat” Facebook-csoport? Na ez nem olyan lesz! Mostanában sokat puffogtatják a gasztronómiai forradalom kifejezést, amihez szorosan hozzákapcsolódik a forradalmi ételek forradalmi ábrázolása is. Az ételfotók minősége természetesen igen változatos képet mutat, nemcsak technikai, de esztétikai és koncepcionális szempontból is. Az egyik végponton a tisztán funkcionális igénnyel létrehozott, étvágygerjesztő ételképeket látjuk – ilyenek az étlapokon megjelenített fogások, a szakácskönyvek illusztrációi, óriásplakátok vágykeltő vagy árkommunikációs céllal készült fotói –, a másikon a mögöttes tartalmakat hordozó, autonóm műalkotásokat, amelyeken az étek önmagán túlmutató, játékos asszociációra, esetleg valamilyen szimbolikus jelentés megfejtésére buzdító inspiráció. Ezekből a képekből nyílik most kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Nem érdemes éhesen menni.

Nem alszom 6.66
Szokásos csütörtök esti nem alvás a Szakkörben, inszomniás lányoknak lányokkal, alvajáró fiúknak fiúkkal, álmukban beszélő lányoknak fiúkkal. Stimulánsok: disco és house a forró kávéhoz hideg sörhöz a wcre várakozáshoz illetve electro és techno a gátlástalan asztalon táncoláshoz.

Jambient - Free Flow Session vol. III.
Eklektika, különböző személyiségek kölcsönhatása, műfajokon átívelő örömzene az Ambientben. Zenél a Middlemist Redes Nóvé Soma, a Péterfy Boris Mészáros Ádám, a Best Bad Tripes Kapusi Viktor, a Makrohangos Gyányi Marcell, a Bujdosós Klausz Ádám és a szintén Best Bad Tripes Csernovszky Márton.

Péntek


Növényiskola gyerekeknek

Jön a tavasz és a kikeleti kertészkedés, ráadásul gyerekek erősítésében. A Rákóczi Rekreáció becsukja kapuit és a sok növényt pedig átköltöztetik a csarnokba, hogy a reggeliket és más programokat keretezzék. A tavaszi nagytakarítást viszont el kell végezni előtte, kicsinosítani, átültetni, szaporítani a virágokat. Főleg gyerekeket várnak (3 éves kortól), de mindenkit szívesen látnak egy közös botanikázásra. Lesz egy rakás féle növény, amikkel meg lehe ismerkedni, és egy igazi növényszakértő, hogy a kisérők/szülők/nagy tesók is kérhessenek tanácsot az otthoni növények gondozásáról.

SUPER SALE - Typo Showroom x Sazabio and Jupiter&Juno
Elég a nagykabátokból, a polár pulcsikból, a gyapjú nadrágok is túl melegnek bizonyulnak, úgyhogy ideje váltani. Szuper nagy leárazós bulit csapnak a Typi Showroomosok péntek este, hogy helyet csináljanak az új tavaszi készletnek. A boltban lévő ruhákat is leértékelik a lányok és újra lesznek turkálós dobozok is, amik mindig meglepetéseket rejtenek. Ahogy ez lenni szokott, a ruházás mellé dj-k segítségével alapozhatjuk majd a hangulatot a péntek estéhez. Ez alkalommal régi kedvencük Sazabio zenél majd, kedves barátjával Jupiter&Juno-val.

Smárolj a Vittula előtt!
A verekedés óta sok a hate és a negativitás, szóval ennek a bulinak a lényege a SZERETET <333 Lehet menni párosan, egyedül, vagy akár hárman, lehet egyet smárolni a Vittula előtt, aztán irány megünnepelni a szeretetet egy jó sörrel! Egész éjszaka romantikus-nyálas zenék várhatóak.

☉ Alcázar! ☉
A legutóbbi helyből kifolyós Alcazar után megint keleties hullámokat lovagolhatunk meg, ezúttal a házigazda Aron Ya és Vedat Akdag Suhaidot látják vendégül. Egyiptomi jazzlemezek várhatóak.

B2B or not to be w/ Artrax (FR, Vitamine)
Házibuli és kétfejű DJ jellegek a szövetkezetben! Kolozsvári brigád, a Vitamine jóhiszemű emberei Léo és Q Artrax néven pörgetik a szcénát a szomszédban (ház-diszkó-italo központban), most meg érkeznek a Gólyafészekbe krézi tánctanulmányútra, welcome. Szupportálják őket Adis Abbé és Marci Csörgő.

Superitalo Cosmico // Galactic Jackson
Musica SPAZIALE, avagy ezúttal a Superitalósok kikövik a bulit a Beat on the Bratből kozmoszba és kizárólag a 80-as években olasz módra készült szintetikus űrdiszkó zenékkel repítik messzi-messzi galaxisokba. És hogy SPECIALE is legyen ez a retrofuturista este, erre az alkalomra GALACTIC JACKSON barátuk előszedi az idevágó SPACE ITALO lemezeit. Balla balla!

MAKAÓ @Toldi
Az ázsiai kaszinók kártyajátékának lüktetése egy estére vizuál terén a Toldiba költözik, ahol Kristof Kelemen, HI, Bettina Nem és YAMBO diszkót, funkot, világot és house-t fog pörgetni.

Technokunst & Casino Rave / 20190322 / Vatican Shadow / A38
A Technokunst visszatér a hajó gyomrába, ahol a Prurient alteregójával csikorgató zajviharokat keltő Dominick Fernowt látják vendégül. Néhány éve gondolt egyet, és útjára indította a Vatican Shadow nevű pszeudovallásos-milicista iparitechnó projektjét, ami nem válaszokat szolgáltat, hanem kérdéseket vet fel. Baljós és konspiratív hangulatú, nem túl rózsás jövőképet festő kémjáték-zenéjének nincsenek hősei, csak bábui az aggasztó korszellem sakktábláján, amiket ő mozgat minduntalan - de amik egy pillanatra sem árulják el, hogy melyik oldalon állnak.

Bolondos Dallamok 5. w/Mahagonee
Az Úr harmadik hava sem hagyhatja el rendes Bolondos Dallamok nélkül idusát a Központban. Ím tehát az ötödik felvonás, melyen Ábel kiváló vendége ezúttal Mahagonee szelektor úr, kinek újabban Wax&Wein nevű zenés netkönyvtárának üzenőfalán amellett hogy hazai kiváló zenetudós dj-k podcastjei jelennek meg, folyton-folyvást személyes kedvencei bukkannak fel, ilyen-olyan érdekes hozzáfűzések kíséretében. Az estén biztosan fel-fel sír egy-egy közös kedvencük.

41922902_10155770562228030_8876261627624685568_o_1.jpgUtolsó falatok egy tavalyi Rákóczi Reggelin

Szombat


Rákóczi Reggeli

Újra indul a szezon így természetesen a Rákóczi Reggeli is, azaz a szombatonkénti közös csarnokos kajálgatás, barátkozás, ücsörgés, zenehallgatás. A Mindespace hozza a szokásos körítést: asztalokat, székeket, zenét vágódeszkát, vízforralót, poharakat, mi meg az alapanyagokat. Ajánlják a pont mellettük lévő termelőket, mert szombatonként mindig nagyon főúri a kínálat. A nullakilóméteres közösségi reggeliző most is a savanyúságos sarokban lesz (a Vásár utcai bejáratnál), ahol immár egy saját kis bódéval, az egykori dohányárú kutricával bővül a terep.

Delirium
Ez az a buli, amire nem alszol rá, ez a tökéletes after. Már reggel hattól dübörög a négynegyed, délután kettőig pedig olyan ikonikus éjszakai alakok szelekcióira tipeghetünk, mint Vedat Akdag, az OMOH-s fiúk vagy Dorayplorer.

The Soft Moon, vendég: How To Dress Well - Akvárium Klub
Befordult darkwave, indusztriál szintipop, újraértelmezett postpunk – lehetetlen egyetlen műfajba besorolni őket, egyedi hangzásvilágú, sajátos ötletekből felépített zenéjüket élőben különleges színpadi látvánnyal egészítik ki, és így gyakorolnak lehengerlő hatást minden érzékszervünkre. A The Soft Moon a producer, énekes és szövegíró Luis Vasquez szólóprojektjeként indult 2009-ben, most pedig már a negyedik stúdiólemezüknél tartanak. A februárban megjelent Criminal középpontjában a bűntudat sötét szelleme áll, Vasquez személyes ihletettségű szövegeiben keresi a feloldozást, miközben újra megküzd démonjaival, egyre mélyebbre és mélyebbre nyúlva a legsötétebb emlékeibe. Luis célja, hogy az embereket kimozdítva megszokott közegükből egy időtlen, poszt-apokaliptikus világba helyezze át őket, erre számíthatunk most szombaton az Akváriumban is.

MOON ROCK w/ Deep Glaze + more
Ez van amikor az alternatív psychrock, fúvos hangszerek és a keverőpultok krémje összeáll egy komolyabb szeánszra. A hold pályaadatai alapján, találkozzunk két nappal a márciusi szuperhold után, hogy mindenki kellően fel legyen töltve a szükséges energiákkal. A szokásostól eltérően, a Deep Glaze egy exkluzív áthangszerelt klubszettel már 23h-kor kilő minket az űrbe, majd jön Yambo & Shayo egy fúvós-DJ liveacttel, és a végére érkezik pár komolyabb lemezes is.

Szabó Benedek és a Galaxisok // Akvárium NagyHall
A tavaly októberben megjelent Lehet, hogy rólad álmodtam volt a Szabó Benedek és a Galaxisok negyedik lemeze hat év alatt, de a gép forog tovább és az alkotó sem pihen: a zenekar idén januárban máris elkezdett új számokat írni, hogy március végén be is mutathasson közülük párat az Akvárium nagytermében, természetesen nagyszüleink kedves melódiáival együtt. Állítólag a bácsszentgyörgyi falunapon nem volt annyi sláger, mint itt lesz.

Vasárnap


12. Észt Hét // Új észt animációk

Az Észt Hét programjában már hagyománnyá vált, hogy a legfrissebb észt animációkból is hoznak egy válogatást. Idén hét új, sikeres fesztiválkörutat bejáró animációt mutatnak be, melyek nagy része az Észt Művészeti Egyetemről került ki, de láthatók kisfilmek az egyik legnagyobb észt animációs stúdió, a Joonisfilm kínálatából is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr3214707746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása