Különleges vetítések, pesti tressrap tripladebüt és egy izgalmas gasztrofesztivál

Csütörtök


Müskinn 3rd Birthday SALE

Három éves lett a Müskinn csapata, úgyhogy ennek örömére óriásii leárazásokkal köszönik meg az elmúlt éveket a vásárlóknak, aminek ma van az utolsó napja. A legkedvencebb darabok a készlet erejéig 15-20% kedvezménnyel vásárolhatóak meg a Bodryban és a webshopjukban is, szóval mindenképpen érdemes benézni. Aztán senki se lepődjön meg, ha a boltból kifelé jövet néhány bakelit is “véletlenül” mellészegődik.

NEXT film: Mozgóképes egyetemi szakok kisfilmjei / nextfeszt_3
Csütörtökön és Pénteken két napon keresztül négy budapesti egyetem: az ELTE, a Metropolitan, a MOME, és az SZFE mozgóképes képzésein tanuló vagy végzett diákok animációs-, dokumentum- és rövidfilmjeibe nyerhetünk betekintést a Trafóban. Eltérő képzési rendszerek, különböző látásmódok, más-más megközelítés, de van-e közös bennük? Van-e köztük kommunikáció? Hogyan kerülnek párbeszédbe alkotások és alkotók? A filmeket beszélgetés követi a hallgatókkal, ahol ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Urban Jungle Budapest Meetup #1
Februárban egy éves lesz az Urban Jungle Budapest közösség, de eszük ágában sincs a meetup szervezéssel még egy hónapot várni, úgyhogy csütörtökön egy kötetlen hangulatú baráti találkozóval nyitják meg az évet a Lumen Kávézóban. Velük tart a Növénydoki, Koltai Tomi is, így lesz lehetőség személyesen megkérdezni tőle, hogy miért szomorú a fikusz és vajon mi baja lehet a könnyező pálmának, érdemes az en jellegű kérdéseket képekkel illusztrálni. Egy növény sem marad szárazon!

Az ötödik pecsét
Fábri Zoltán digitálisan felújíott klasszikusa a Bemben kerül újra filmvászonra. A történet szerint 1944-ben a helyi kiskocsmában a törzsvendégek (az órás, a könyvügynök, az asztalos, a fényképész és a kocsmáros) mindennapos dolgokról beszélgetnek. A borjúszegy elkészítésének módjáról, az ismerősökről, meg arról, hogyha módjuk lenne haláluk után feltámadni, a gazdag zsarnok vagy a szerencsétlen, de tisztességes rabszolga sorsát választanák-e. Nem is sejtik, hogy a felvetett elméleti kérdésre másnap már a nyilasok kínzókamráiban, a gyakorlatban, tetteikkel kell felelniük.  

TOLDI Live / Dé:Nash / Pe$tipatkány / Lil Iom
Tripladebütre készülnek a pesti tress rap frissen felbukkant kiválóságai. Ironikus hungaristáktól a figyelemhiányos művészhallgatókig lesz minden, folyik majd a lean és a pálinka. Aki debütálnak: Dé:Nash, Pestipatkány, LIL IOM, akik utána tekerik: Lil Afolt + D¥NA. (disclaimer: Lil Afolt=én)

Péntek


Typo Showroom Winter SALE X Kali

Pénteken újra a Typos lányokkal együtt melegíthetünk be a hétvégére, leárazással és tetszés szerint választható mozgásos gyakorlattal, amihez a zenét egyik kedvenc női DJ-ük, Kali szolgáltatja. Nullák tűnnek el az árcédulákról, százalékok zuhannak az árakból, méghozzá azokról a cuccokról is, amiket az állványokon találunk. Ezen kívül újra lesznek a turkáló dobozok és kedvünkre merülhetünk mélyre a párezres darabok tengerében.

TRIP Hajó ⇇ 11 Years of LavaLava w/ Kevin Saunderson
A 11 éves szülinapját ünneplő LavaLava 11 órán keresztül rendkívüli, kirendelt szülinapi bulija különleges helyszínen a Trip hajón a legendás Kevin Saunderson vendégszettjével. Rajtuk kívül lötyögni lehet majd még Isu, Po:ti, Hi, Tolo / Mate Tollner, Falcao,Fanki Ridm, VRKO és CT Kidobó szelekciójára is. After parlamenti-dunai panorámával!

Bjarki + Kyoka ► Casino RAVE
A pénteken a Dürerbe érkező izlandi Bjarki Rúnar Sigurðarson minden szempontból nagy nyereménye a nemzetközi szcénának: fiatal, kreatív, brutálisan termékeny, cserébe olyan játékosan csúszik rá bármelyik stílusterepre, hogy azzal közvetve prankeli szét a technót vérkomolyan vevő modoroskodókat. Ha éppen nem oldschool zsánerek eszközkészletét túrja fel és legózgat belőle valami újat, akkor kristálytiszta trekkeket políroz, egyszer a Rephlex Records örökzöld “intelligens” tánczenéit jutattva az eszünkbe, a következő pillanatban pedig mintha rulettkerékbe hajított üveggolyók hangjából gurítana elő kortárs technót. Ha pedig eléraknak egy táncteret, akkor a reggelre elsavasodó izmok jó előre borítékolhatók.

IronSteel&SexRiders&FoltosJimmy a Gólyában! | 01.25.
Nincs nagyon mit hozzáfűzni. Négy zenekar a káosz nevében a Gólyában. Az Iron Steel leginkább olyan élmény mint életedben először hallani a Darude-tól a Sandstormot, csak ez egy metál zenekar. A Sex Ridersben kicsit több szólózás mint amennyit egy átlag ember elbír, a Foltos Jimmy és a 87-es Üzemegység pedig fiatal srácok feltörekvő punk-rock zenekara pest megyéből és környékéről. Utána maradnak lemezeket pakolgatni. Vagy épp törni.

50104973_2240220429355294_521056086501883904_o.jpgA NEXT vetítései már múlt héten is zajlottak

Szombat


Amerikai szépség / American Beauty

Elég Thomas Newman ikonikus filmzenéjének első néhány taktusait hallani, hogy becsukott szemmel magunk előtt lássuk a tökéletesen rendezett, tipikusan amerikai kertvárosi fasort, a szél által fel-fel kapott műanyagzacskóról szóló videófelvételeket vagy a rengeteg, Lester Burnham kertjében növő vörös rózsát. Ha ez így minde megvan, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért kell menni szombaton a Bembe.

Société Music: Babé Sila Acoustic Band
A legutóbbi dalát egy népszerű amerikai lapban debütáló Babé Sila olyasmihez nyúlt, amihez itthon egyelőre nem sokan, és nagyon jól tette: amíg a nemzetközi zenei piacon jelentős sikereket érnek el a legjobb értelemben vett R’N’B projektek, annyi soullal kitöltve, mint egy évtizednyi Motown lemez, itthon valamiért kevesek kapták el ezt a szelet. Stahl Barbi az elmúlt években két albummal és megannyi koncerttel bizonyította, hogy kiemelt szereplője a hazai könnyűzenei életnek. Képviselte már hazánkat showcase fesztiválokon, illetve különleges, teljes zenekaros koncertet adott az MR2 Petőfi Rádió stúdiójában. Most egy különleges helyen, a Sociétében lehet elcspíni, mielőtt véglegesen elveszítjük a nemzetközi vízeken.

SKH x Központ
A Központban az a jó, hogy kisméretű jellegéből adódóan minden buli kicsit olyan lesz, mint egy házibuli. Bizonyosan most sem lesz ez másként, szombaton kifejezetten különleges alkalom, különleges vendégekkel: A Rév testvérek először együtt a pultban! Kever: Rév Marci, Rév Dani, Závada Péter, Böheim Gábor.

Electrify vol. 18 // Emptyset, Steven Warwick, AIWA
A 18. Electrify-on a Trafóban a bristoli Emptyset zsigeri erejével rázza fel a hallgatókat, fellép a korábban Heatsick néven ismert Steven Warwick furcsa hangmintákból épített melankolikus-elektronikus balladáival, míg a magyarországi színteret AIWA képviseli majd álomszerű hangulatképeivel.

▩ LÄRM ▩ Éclipse totale ▩ ▩ Schwefelgelb live ▩
Schwefelgelb zenéje EBM, techno és electro elemeken alapul, már a 2008-as bemutatkozó albumuk óta védjegyüké vált kemény és szikár tánczene. Sid és Eddy legutóbbi megjelent lemezeik a ‘Dahinter Das Gesicht’ és ‘Aus Den Falten’ csodás példái, hogy miképp ötvözik a technot modern industrial és klasszikus EBM hangzással. Nem csoda, ha olyan nevek játsszák a zenéiket, mint Helena Hauff, Silent Servant és Tommy Four Seven. Az estet Panoramic Barrier, a hazai industrial és EBM szcéna egyik alappillére indítja egy live-al és a rendkívül sok oldalú szelekciókkal operáló DJ Crimson folytatja, a masszív zárásról pedig az Éclipse totale rezidensei, Yinna és NYXA fognak gondoskodni. Figyelem, az antré trükkös, részletek az eventben!

Új Látásmód Fúzió + Lavor @Gólya
Az Új Látásmód Fúzió tulajdonképpen egy kimért modorú szinti-pank, aki zenekarával a végítélet előtti utolsó pillanatok presszó-rockját játssza. Rájuk lehet hasonlóan kimérten ugrálni a Gólyában.

Vasárnap


Havizaj DIY elektronika workshop és koncert

Vasárnap a kanapén csorgó nyállal tévézés helyett mindenki elkészítheti saját hangszerét. A workshopon bevezetést nyerhetünk az áramkörök és elektronikus alkatrészek világába, a munka próbapanelekkel, ledekkel, és fény szabályozott ellenállásokkal folyik majd. A cél pedig saját fényvezérelt oszcillátor építése és modulációja.Elképesztően izgalmasan hangzik, nem?!

Egész hétvége


2019 Chinese New Year Street Food Festival

A hol máshol, mint a Millenárison megrendezésre kerülő gasztrofesztiválon hat kínai étterem képviselteti magát, ahol frissen készítik az igazi, autentikus kínai ételeket, ahol most azokat a különlegességeket is megkóstolhatjuk, amiket aMonori Center nyaranta rendezett kínai street food fesztiválján lehet csak kapni. A három nap mellett nem csak az ízlelőbimbóinkat kényeztethetjük, regeteg kulturális program is lesz, ami viszont inkább a szemnek és a fülnek lesz ingere: panda-show, kultúrműsorok, hagyományos kínai orvoslás bemutató ingyenes diagnózissal és kezeléssel egybekötve, tea-szertartás, kungfu, tradicionális kínai ruhák (qipao és hanfu), hagyományos kínai hangszerek (erhu, guzheng, kínai dob), kalligráfia és festészet.

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr6014586614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása