Szuperjó filmekkel és vízparti koncertekkel gurulunk az őszbe

Csütörtök

 

Disco d'azzurro // TRIP Terasz
A 80-as évek egyik legfelkapottabb irányzatának, az italo diszkó bűnös élvezetének hódolhatunk a csütörtöki lemenő nap fényében, budapesti fullos panorámával a háttérben a TRIP hajó teraszán. A napfényes olasz szinti-diszkó szállítói d'Endre és Hifi Nyuszi, reméljük slágerekből és különleges csemegékből sem lesz hiány, táncmozdulatokat például innen lehet ellesni.

Chicas eat ceviches • Henri Gonzo Dj Set
Budapest egyik legújabb és egyben leghangulatosabb mexikói étterme, a Tereza most csütörtökön tartja első gasztróeseményét, melyre külön a ceviche sort menüt és mezcal alapú italkreációkat alkottak. A főzőpult mellett a DJ pult megfelelő személyzetéről is gondoskodtak, a zenei aláfestést a Fran Palermo frontembere, Henri Gonzo szolgáltatja. 

Nagyi projekt premier előtti vetítés és buli
A Valyon sötétedéskor, kb. fél kilenckor premier előtt nézhetjük meg a Nagyi Projekt című filmet, mely három fiatalember felnőtté válásának és nagyszüleik elmúlásának története - egy tényleges és egy szimbolikus utazás formájában. A fiúk európai barangolása során egy virtuális utazás is kibontakozik, ahogy a nagymamáik - egy angol kém, egy náci németországi táncosnő és egy magyar kommunista holokauszttúlélő – felelevenítik élményeiket. A film után koncert és buli hajnalig. 

38023529_220382478664442_2054591575631069184_o.jpgTrip

Péntek

 

Dope Calypso - Middlemist Red - Szabó Benedek és a Galaxisok
A Dunapestről később kicsit bővebben is beszámolunk, de ezt a csodálatos koncertegyüttálást vétek lenne nem külön is kiemelni: egy estén, egy helyen, egymás után fog játszani három tényleg nagyon jó zenekar: a jóféle humorral beoltott szintipopos-garázsrockos Dope Calypso, a pszichedelikus rockos Middlemist Red és a huszonévesek lelkivilágát megéneklő Szabó Benedek és a Galaxisok. Pénteken irány a Kabin!

Szesz & Zsír pres.: Crisisss & Friends vol.4
Lassan már szokásos open grill a Szabadság téren az Impostor - Mistressben, ahol a húst a látogatók, de a húsalávalót a teljesség igénye nélkül olyan válogatott potitekerők szolgáltatják, mint A I W A, Pándi Balázs, Imre Kiss és S Olbricht.

Nagy Magyar Búcsúbuli @Auróra
Nem érdekel a Brexit? Csak boldog akarsz lenni? Vagy kint jobbak a fizuk? Csikágó? Moszkva? London? Univerzális emigrálósbuli az Aurórában minden kedves disszidens fiatal felnőttnek, ahol az összes itthoni barátodtól egyszerre tudsz elköszönni, amíg legközelebb haza nem jössz a karácsonyi bejglire.

Pacific Phunk Pre Session // Telep
Miközben a Telep ablakából közkedvelt és sosem hallott funk, disco és hip hop variációkat pakol Tomsun, Rambo és Suhaid, a téren a magyar földalatti táncszcéna hangolódik rá a hétvégi Pacific Phunkra. A rílek időben, azaz hétre érkeznek.

Selected Sounds: Laurel Halo (US)
Torz énekfoszlányok, bekoszolt csilingelések, glitchelt dobok, túlvilági dallamsepregetések, freejazzből átmentett szaxofonjátékok - ezek egyvelegéből olyan egyedi hangzásvilágot kapunk, amilyenre csak a lassan 10 éve alkotó Laurel Halo képes, aki pénteken érkezik a Toldiba, hogy nyár utolsó napján szép csendben tulajdonképpen megnyissa az őszi klubszezont.

3+6=9
Tesla óta tudjuk, hogy a 3, 6 és a 9 az univerzum kulcsa. Három a magyar igazság, a macskának kilenc élete van, a Valyon pedig pénteken hat nem is akármilyen DJ vezényli az űrbemenetelt: tolo, manek, hi, rah-miro (cl), cyborg templar, kali.

Cc:disco! (AUS) w/ Decentralizált Pálmafák
Az első rádióműsorát mindössze 15 évesen indító Courtney Clarke, AKA CC:DISCO! elsősorban nagyon táncolós diszkóra fókuszál szettjeiben, de ami még fontosabb, hogy egy igazi good vibes only perszónával és önfeledt táncoltatóval lesz dolgunk, amire kismillió mixe és fellépése mellett ars poeticája, a "Less chin stroking, more dancing" is garancia.

Szombat


CityMatiné s07e07 - Big in Japan
A hetedik szezon egyik utolsó CityMatinéje ezúttal a Palatinuson, mely most japán tematikájával a Fudzsi szentelt, égnek szökellő hegyének, a cseresznyevirágos lankáknak, kékellő hullámok ezüst habpárnáinak Matinéországába kalauzol minket.

Engedetlen - premier előtti vetítés
Bálint 18 éves, az érettségi utáni hónapok a bulikról, a zenélésről szólnak. Engedni a vágyaknak, megtalálni valamit, ami igazi. Egy fesztivál után találkozik egy titokzatos lánnyal, aki az erdőben él. Egy másik lány, a városban, azt állítja, évek óta vár rá. A legjobb barátjának új barátnője is izgatja. Hány első szerelem lehetséges? Kettő? Három? Erre keresi a választ az Engedetlen című film, melyet premier előtt szombaton lehet megtekinteni a Bem Moziban.

Pizza Amore All Night Long at Pontoon
Aki a pizzát szereti rossz ember nem lehet: a nógrádi duó beköltözik szeptember első napjára a Pontoon pultjába nyitástól zárásig, diszkótól technóig tulajdonképpen bármi várható a fiúktól. Már csak egyetlen kérdés maradt: ananász jöhet?

BOTB Classics + DJ Válogató vol.12.
Még mindig tart a Beat on the Brat DJ-válogatója, ahol éjféltől most Mózes Misi próbálja megugrani a magasra tett lécet. 1960's, 1980's vagy akár 2018, pop, indie, new wave, hiphop, punk, elektronika, minden korszak és stílus játszik, de azért többségben lesz az elmúlt 20 év és a gitár. DJ pultban a klub rezidensei váltják egymást, lehetőleg párban.

20988537_1999261256972915_4706028761618179699_o.jpgAuróra

Vasárnap

 

Vízimozi: Friss Hús X Dunapest
A szombati bulik utáni vasárnapi kanapészörfölés helyett a Valyoban nézhetünk nagyon jó, válogatott kisfilmeket. Olyan Friss Hús filmek lesznek adásban, mint az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje, de lesz Kis Hajni Last Call című filmje vagy épp Nagy Szabolcs fiaskója. A kisfilmek mellett vizes tematikájú animációkban is lubickolhatunk.

≈ markett vol.3! ≈ vásár a Valyo Kikötőn!
Aktívabb időtöltésnek egy szuper vásár táskákkal, zinekkel, rajzokkal, könyvekkel, kerámiákkal, növényekkel, pólokkal és szappanokkal. 

Egész hétvége

 

Dunapest
Harmadik éve rendezik meg a Dunapestet, melyen változatos helyszíneken és még változatosabb programkínálattal lehet most is búcsút inteni a nyárnak. Szeptember első hétvégéjén városnéző séták, képzőművészeti happeningek, színház, film és irodalom, gyerekprogramok és sportesemények is lesznek, valamint tucatnyi szuperjó koncertre is sor kerül majd több dunai és Duna-parti helyen.

14. Budapest Short Film Festival
A Budapest Short Film Festivalon idén 64 rövidfilm versenyez díjakért, melyből 43 fikciós, 16 animáció valamint 5 kísérleti film. Minden filmet eredeti nyelven vetítenek, angol felirattal a Puskinban. Már szerda óta megy és egészen keddig eltart, program és minden további infó az esemény nevére kattintva, tényleg érdemes benézni.

III. UbikEklektik
Az idén új helyszínre költöző UbikEklektik fesztiválja saját univerzumot, pontosabban Ubikverzumot épít. Belépéskor „az Ubikverzum ismerősvezetőinek” segítségével minden fesztiválozó megtalálja a maga törzsét, megkapja törzsi jelvényeit és hazatér közösségéhez. A törzs tagjává válva különböző mitológiák és kedvezmények részese lesz, illetve ez a beosztás képzi majd alapját a törzsek közötti számháborúnak is, valamint a törzsek köré szerveződik a 4+1 színpad is: a Deepfields, a Takatuka, a Vuur, a Friz és az Ubikon.

Pacific Phunk ≡ 010918 ≡ Budapest
Háromnapos breakingfesztivál, ahol lesz az egész napos beton jamen és cyphereken túl 1vs1 párbaj, koncertek, bbq, graffiti jam, dmc bajnokság, mindenféle workshopok, hip hop piac és még sok meglepetés.

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr5514212291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása