Vízparti topogás és hűsítő chillezés kánikulára kalibrálva

Csütörtök:

 

Botellón - Philosophy of Summer!
A Botellón csapata nem tesz mást, mint szép időben elfoglalja a város egyik kellemes pontját, hogy helyet és alkalmat biztosítson beszélgetéshez, mulatáshoz, vegyüléshez a megszokott helyzetektől, bároktól és klubboktól függetlenül. Ők biztosítják a zenét, a poharakat és a szemeteseket, az emberektől csupán annyit kérnek, hogy hozzanak magukkal inni egy nagy üveg bort vagy amit szeretnénk, és legfőképpen nyitottságot, jókedvet. Csütörtökön már harmadszorra a tartják táncos-zenés, naplemente-nézegetős banzájukat a Gellért-hegyen, a Filozófusok kertjében.

Sayonara Summer Sunset w/ Gensi(Changing Grey) & Vikipop
Gensi és Vikipop kísérlete a csütörtök esti naplemente változó fényeinek ritmusos aláfestéséhez, hogy atmoszférikus ütemekre, mindig az éppen odaillő dallamokra búcsúzhassunk el az utolsó napsugaraktól a Pontoon kavicsain ücsörögve. Disco vagy House? Teljesen mindegy, ami ettől a két úriembertől jön az mindig passzol a pillanathoz.

▩ LÄRM ▩ ▩ Dürüm Du Fromage (TR / FR) ▩ #2
Sokan megpróbálták már körülírni a Dürüm Du Fromage hangzásvilágát - sikertelenül. Magukat jelemezve általában inkább a világ minden tájáról érkező elektronikus / sötét / törzsi diszkóról beszélnek, legyen szó formátumát tekintve bakelitbe karcolt vagy digitális felvételekről, a Lärmben halánték nem marad szárazon.

Manaky ~ Pontoon
A Manaky a Pontoonon igyekszik mindenkivel elfelejtetni a reggae műfajához kapcsolódó sztereotípiákat, berögzült gondolakat, ami a műfajhoz kapcsolódik. A hangzás friss, újító, fiatal és magával ragadó. A zenéjükben ugyanúgy megtalálhatóak a soul, a hiphop és az elektronikus elemek is, vagy bármilyen műfaj, ami épp hatással van rájuk. Szövegeik társadalom központúak, a mai generáció problémáiról, lehetőségeiről szólnak - ez is egyfajta visszatérés a kiveszőben lévő tudatos, gondolat ébresztő szövegíráshoz, ami a reggae műfajnak valaha védjegye volt.

Galactic Jackson and Friends
A szintikirály havonta legalább egyszer feltűnik a Központban, hogy meghívott vendégeivel együtt mindenkit elkalauzoljon a diszkó, a house, az acid, a funk és mindezek kombinációjának őrült és varázslatos világába.

36885996_1053275984830066_4796762137806503936_o.jpgBotellón

Péntek:

 

Henri Gonzo & Daniel Perez (Fran Palermo) // ZSIRÁF // 0803
Lépcsős akusztik a Zsiráfban ezúttal Henri Gonzoval és Daniel Perezzel, a Fran Palermo két tagjával, akik anyazenekaruk trópusi esszenciáját megragadva, mégis egy merőben más megszólalású duófelállásban adják elő legnagyobb slágereiket és a szívüknek kedves feldolgozásokat. Az énekes-gitáros Henrit Daniel kongán és egyéb ütőshangszereken kíséri, így egy igazán különleges karibi hangulatot csempésznek az egyébként általában melankolikus dallamok közé.

Seb Wildblood ~ mhmm
A mhmm csapatának első Pontoonos bulija, amire vendégként Seb Wildblood érkezik erősíteni az elektronikában már amúgy is elég jártas csapatot. Seb szettjeiben a fiúk elmondása szerint zseniálisan ötvözi a jazz finomságát house ütemekkel - egy pacsiért a bejáratnál bárki utánajárhat.

Csaknekedkislány + Giliszta Valyo Kikötő
Végre a Csaknekedkislány is eljut a Valyora, ahol belesusogjhatják titkolt szerelmeiket a Duna habjaiba, és a szélbe kiabáhatják minden kínos randevújukat. Előtte a Giliszta zenekar csalogatja elő mindenkiből a bennünk lakozó sárkányt.

1970’s Disco Summer
A Beat on the Brat vezérkara szerint sem létezik nyáriasabb popzenei korszak a klasszikus diszkónál. Tavaly decemberben a Szombat Esti Láz 40. évfordulóján egyszer már belekóstolhattunk náluk, ezen a nyáron folytathatjuk a dizsizést. A klub két rezidense leporolja a régi témába vágó 45-ös kislemezeket a 70-es évek elejétől a 80-as évek elejéig. A tavalyi bulin kiderült, hogy egy estébe nem fér bele az összes klasszikus, ezért érdemes éjfél előtt érkezni, mert egy szám csak egyszer forog.

Ricsárdgír / The Keeymen / Panel Surfers // GírFilm Beach Party
A belvárosból kijjebb merészkedők mindenképpen célozzák be pénteken a szentendrei Barlangot, ahová Ricsárdgír legmenőbb haverjaival, az ultrazseniális szörfpunkrock Keeymennel és a gigafantasztikus rockszörfpunk Panel Surfers-szel érkezik. A buli ráadásul egyben a zenekar készülő trashmusical-katasztrófa-scifi filmjének támogatóbulija is. After a Pótkulcsban.

▩ Lärm ▩ Technodub Seance Lives 002 ▩ ▩
A Lärm második alkalommal enged teret a TDS egy egész klubestet kitöltő dubtechno live act performansz-sorozatnak. Érkezik Banyek, aki a klasszikus dubtechno tónusait és tereit hívja elő hangszerparkjának új elemeivel, Garpo változatlan hardware setuppal, de új live act-tel készül, delayből és zengetőből megint nem lesz hiány. Bekø-től lendületes grooveokra alapozott akkord-rengeteget, minimális kiállásokat, maximális ekhót várhatunk, aki Krisz Deakkal és ZOL-lal speciális felállásban, egymást váltva játssza track-jeit, mely egyedülálló az itthoni dubtechno-, de a live act kultúrában is.

37912012_2049414538652193_6716743665944887296_o.jpgValyo

Szombat:

 

BCB 2018 / Welcome to Planet Beach
Őrület, de de ez már a 11. buli lesz a néhai pártüdülő, a Club Aliga területén, ami a tulajdonosi változások tekintetében sajnos valószínűleg az utolsó is lesz ezen a helyszínen. Ha voltál már, akkor azért, ha pedig nem, akkor azért - ezt elég nehéz szavakba foglalni.

A Cream come True in Sounds
Már déltől zene, lazulás, kötetlenség, szabadság, kaja, pia, tánc és később egy csodás naplemente is várható a Kabinban, ahol szombaton a Truesounds Music és a Cream Of Sounds életének folyama fogja keresztezni egymást. Kutyák is jöhetnek!

Vulé Vu buli + early Brandon Bday
Ismét ingyenes Vulé Vu buli az Akvárium teraszon, a sok nu disco, chillwave, synthwave és filter diszkó mellett lesz néhány japán és francia különlegesség is, meg persze jeges italok, árnyékos ücsörgők és napsütötte ejtőzők.

0180804 / Technokunst / Free Time / A38
Az őszi szezonra melegítve technokunst szelekció hajnalig az A38 gyomrában Dork, Atomik, Aga2L, Mrtn és Balint vendégszettjeivel, amíg Isu Ozorán, a Dome-ban szelektál. Végtelen topogás, maximális füst, minimális fény.

Mezomo (br) ~ Sobek ~ Palmfood at Pontoon
A trópusi időjárásnak megfelelően fülledt house és techno ütemek a Pontoon Duna-partján, a potitekerésről Mezomo Music, Dj Sobek és PALMFooD gondoskodik, a városi panoráma, a gyönyörű naplemente és a kavicsok a cipőkben adottak.

BOTB Classics + DJ Válogató vol.8
Folytatódik a Beat on the Brat DJ válogatója, most Juhász Bálint szelekciójára lehet a térdmozgás hajlandóságát tesztelni. 1960's, 1980's vagy akár 2018, pop, indie, new wave, hiphop, punk, elektronika, minden korszak és stílus játszik, de azért többségben lesz az elmúlt 20 év és a gitár - mint mindig.

Vasárnap:

 

SANTSAT
Ezt iderakjuk, de igazából a város legtitkosabb bulisorozatának harmadik felvonása, titkos helyszínen. Annyit elárulhatunk, hogy Dunavizen leúsztatott papayahouse és pop-up kérészklub, az alkalmi pult mögött Fossiles de l'Atlas, Kristof Kelemen, Daniel Santiago, Adis Abbé, Marci Csörgő naptól holdig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr914158267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása