A mostani hétvége alatt akár le is tudhatjuk az ajándékokat

Csütörtök


Maradék / Leftover

Az Architecture Uncomfortable Workshop kiürítette a műhelyét és felkért néhány művészt, hogy készítsenek a maradék anyagokból tárgyakat.Az anyagokat kisorsolták a résztvevők között, a végeredményeket most csütörtök este láthatjuk a Bethlen tér 3. szám alatti üres üzlethelyiségben kiállítva. Kiállítók: Papp Virág, Kis Judit, Szemző Zsófia, Kostil Luka, Huttl Sarolta, Murányi Mózes Márton, Szavcsay Gergely, Lőw Márton, Zalka Márton, Tillinger Adrienn és Bérdi Tamás.

Pass the Mozz 1. - Szabó Simon a PIZZO pultjában
A PIZZO sorozatának első vendég pizzaiolo-ja Szabó Simon, akit sokan kiváló szinészként, rendezőként, elhivatott állatvédőként, netán dj-ként ismerhettek, de talán kevesebben tudják, hogy a kedves apuka hobbi-pizzaszakácsként is óriási. Simon csütörtökön egyenesen egy Mikulás-buliból fog ellógni a kedvükért,ők pedig lepasszolják neki egy estére a mozzarellát, hogy megkostólhassuk saját extra feltéteit, és spéci sörrel kelesztett pizzatésztáját. Szóval lesz ingyen pizza, forralt bor, a Központban asztalok és magasabb hőmérséklet, illetve DJ EXTRA F€LTéT és DJ HúSiMáDó jóvoltából keleti parti hiphop, amíg bírjuk.

Yorgos&Dimitris ~ Ellátókert akusztik
Egy év elteltével Yorgos és Dimitris, a Deep Glaze gyönyörű ingű férfiai új szettel, ismét duó felállásban áll színpadra az Ellátókertben. Csillogó szemű tinilányokra érdemes lelkileg előre felkészülni.

Péntek


Hímző szakkör

Volt a Szakkörben már diszkógömbkészítő szakkör, rajzszakkör, most pedig hímző szakkör lesz. A srácok szerint a hímzésnek rengeteg pozitív, terápiás hatása van a szervezetre, nem mellesleg pedig elég forrón néz ki, amikor egyedi mintával készült. Érdemes már kész ötlettel menni, de simán lehet, hogy valakit majd ott csókol homlokon az ihlet.

B2B or not to be
házibuli a szövetkezetben! egymás lábára csak kedvesen taposó lemezgazdák adogatják a felfelé utaztató a szetteket a Gólyában. A párosok: Bettina Nem b2b LAU, Adis Abbé b2b Marci Csörgő és a már összeszokott Bronksi b2b Hi.

Szobabuli X Pure Lust: Parra for Cuva
Kb. egy év telt el a Toldi életéből Tom Select Szobabulija nélkül. Pénteken egy 3 szobás szpesöl show-val jelentkezik, a Pure Lust és Parra for Cuva társaságában. Konyha techno és kanapé house!

Post New Punk Wave 1977-1987 Vinyl Party
A beatesek még mindig úgy érzik, hogy ez volt a popzene egyik legizgalmasabb korszaka. Van egy csomó bakelitük a témában. Rengeteg sercegő, búgó és váratlanul ugró VINYL lemezt tesznek fel, amire aztán korlátlanul lehet ugrálni.

47077181_1922281321212296_2192379654109659136_o.jpg

Szombat


≈ markett vol.5! ≈ vásár a Lumenben!

Decemberben újra összegyűlnek Budapest legkúlabb vásározói, hogy egy helyen megtalálhassuka város legjobb cuccait. Akik lesznek: Alma szönyegek, rajzok, táskák, Artkores ékszerek, BPZines riso kincsek, Háttérzaj irodalmi zinek, RACKA bőráruk, Rebu Ceramics kerámiák, RisoPlant növények + printek, Luszil Embroidery hízései, Mano-faktúra szappanok, Müskinn táskák, nandi ékszerek, ruhák, SAPI ékszerek, Verkstaden ruhák, virágéknál kitűzők, táskák, és Vulkán kiadványok.

Galactic Jackson & Saint Leidal The 2nd+Nora Matisse & Floralili
Buli Pécsen! Galactic Jackson - köztünk élő legenda, szintimágus, acidpápa, diszkókirály, Freddie Mercury-hasonmás, Cool Lista 1. helyezett - fogja felszórni savval a Szabadkikötő füsttel és fehér fényekkel borított táncparkettjét. Segítője lesz ebben régi harcostársa, Saint Leidal The 2nd. Készüljünk: 100-tól 200 BPM-ig bármi megtörténhet! A warm-upot pedig Nora Matisse és húga, Floralili vállalta, akik a tőlük megszokott színvonalon prezentálják a lelkeket simogató electro-t, ezúttal élő vokállal.

Tempó könyvbemutató és Rühös Foxi koncert
Még mindig Pécs, őrület! PresSzó vendége Baksa-Soós Attila, a Tempó c. könyv szerzője, utána levezetésként pedig Rühös Foxi, azaz Szűcs Krisztián (ének, gitár), Baksa-Soós Attila (ének, fuvola), Horváth Kristóf (basszusgitár, gitár) és Vazul Császár (kalimba, hugyhang) abszurdpop koncert.

Ricsárdgír Karácsonyi Vásár+Mambo Rumble Lemezbemutató koncert
Ismét itt van a Ricsárdgír Karácsonyi Vásár az Aurórában. .Ráadásul ezen a fantasztikus napon, az ország egyik legmenőbb zenekarát hozzák magunkkal, a Mambo Rumble tart majd lemezbemutató koncertet. Van jobb dolog annál, hogy egy finom forralt bor mellet, elköltöd a PÉNZED RÁJUK és mellette vagy utána lemész táncolni Mambo Rumble-ra?

Téli TASZ buli-Parno Graszt koncerttel!
Szerencsére Budapestnek is marad mit a levesbe aprítani. Szombaton a TASZ hagyományos téli bulijába érkezve érdemes minden nyomasztó közéleti gondolatot otthon hagyni.Az első száz regisztráló vendégünket welcome drinkkel várják, meglepetéskoncertjük sztárja pedig a Parno Graszt lesz, utána és hajnalig táncolhatunk majd bejáratott és közkedvelt dj-ik zenéire. Figyelem: a buli regisztrálós!
https://tasz.hu/tasz-teli-buli-2018

▩ LÄRM ▩ Dr. Rubinstein is back ▩ ▩ Designer Drums ▩
A savasasszony visszatér közénk a Lärmbe Berlinből. Marinával a tavalyi évad egyik legklasszabb buliját csinálták, ezért is döntöttek úgy, hogy ismételten a kése alá fekszenek.
Az ://about blank és a Berghain állandó vendégéről tavaly azt írták, hogy "karrierje egy szinte letűnt világot idéz: se saját számok, se saját label nem segíti, hírnevét tehát kizárólag klub-szettjeiről szóló ódáknak, vad-savas-hipnotikus szelekciójának és igazi raver személyiségének köszönheti" - és ennél jobban idén sem kell összefoglalni a tudnivalókat. Baszakodás ezúttal sem lesz, az biztos.

Vasárnap


Xmas Workshop: Ajándék mindenkinek 1 nap alatt

Avagy a tökéletes megoldás a Karácsony előtti stresszre. Érdemes elnézni a Bodryba egy kis barkácsolásra és letudni az összes karácsonyi ajándékot egy füst alatt, legyen a szerencsés célpont rokon/barát/barátnő/szomszédnéni. Nem kell agyalni és rohangálni, pár óra a alatt egy halom személyre szabott, kreatív ajándékot legyárthatunk, amit még be is csomagolnak velünk.

Csencs-Csencs - Év végi vásár / Year end bazaar.
Ez is egy nagyon jó kis vásár lesz, részben a Lumenből már ismert árusokkal: Hurrikan Press aRizográfia műhely és független kiadó, Rebu Ceramics kerámiák, Sapi ékszer, Tóth Alma szőnyeg, füzet, játékok, Virágéknál kitűzők, felsők és szatyrok, CHANGE-CHANGE étel és ital
és turkáló és bolha blokk!!

WAMP a kedvenc karácsonyi vásárod - Nyugi, még időben vagy!
Decemberben három alkalommal is várja Magyarország kedvenc design vására azokat, akik valóban minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes print termékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről. Az egyedülálló és széles kínálatnak köszönhetően nem lesz nehéz megtalálni a személyre szóló meglepetést. A beszerzést még személyesebbé teszi, hogy közvetlenül az alkotóktól kérhetünk tanácsot, de a többféle workshoppon tervezők iránymutatásával magunk is elkészíthetjük egyedi ajándékainkat.

Extra! Rossz versek premier előtti vetítés
Az egyetlen premier előtti Rossz versek vetítés, amire még vannak jegyek!! A vetítés után Reisz Gáborral, a film rendezővel Kovács Gellért Filmszerész beszélget.

Egész hétvége


The Garden Studio x Budapest Fashion Nights

A Gardes Studio egész hétvégén -20%-os akcióval készül, vasárnap is! Ez is remek alkalom a karácsonyi ajándékok utolsó pillanat előtti beszerzésére vagy saját kívánságaink kiszemelésére.
Az akció minden termékünkre vonatkozik, többek között the Mama Kin ékszereikre, új gardenes vásárlási utalványaikra, a teljes őszi/ téli TOMCSANYI kollekcióra és Perceptual Thinkers régi és új kollekciójára is.

Jégfolyosó - Budapest - 2018 / 2019
Ide nem csak most hétvégén, hanem egész decemberben ki lehet menni, és a képek alapján elég jó programnak tűnik!

Silvio és a többiek | premier előtt a Puskinban!
Paolo Sorrentino, az Oscar-díjas A nagy szépség, az Ifjúság, valamint Az ifjú pápa rendezője visszatért Olaszországba, hogy leforgassa az olasz Wall Street farkasát, Silvio Berlusconival a középpontban. A film most több időpontban vetítésre kerül, nem érdemes kihagyni.

Festive SALE by Société Budapest | Sas utca 15.
A nemrég nyitott Société Budapest magyar és nemzetközi tervezői darabjai között akár 70% árengedeménnyel válogathatunk ezen a hétvégén, olyan tervezőktől, mint 3.1 Phillip Lim, Victoria Beckham, GANNI, Mother of Pearl, Nanushka, Femi Stories, G.Kero, vagy FRAME.

15th BDAY
15 éves lett a Lollipop Factory, ez alkalomból Mikulástól Karácsonyig a Birthday jelszóval 15% kedvezménnyel tudunk hozzájutni a Lollipop, Acid and Zorro és a nemrég debütáló HYPERBOLE márkák darabjaihoz. Ez mindkét üzletünkre érvényes! Haleluja!

Hétfő


Utcazene az utcán élőkért

Az Amnesty International Magyarország idén úgy ünnepli az Emberi Jogok Világnapját, hogy igyekszünk segíteni azok munkáját, akik a legelesettebbekért dolgoznak. Az akció záróeseménye egy ingyenes, akusztikus koncert lesz, ahol ismert zenészek állnak ki dalaikkal a rászorulók és segítőik mellett. Részletes program és támogató jegy a linkre kattintva.

Százforintos garázsvásár, Gyuri bá DJ-szettje és rengeteg animációs film

Csütörtök


Bullás József: Időkerék - Kiállításmegnyitó

A Deák Erika Galéria évadzáró kiállítása két jeles eseményt is ünnepel: Bullás József 60. születésnapját, illetve a galéria fennállásának 20. évfordulóját. Bullás József művészetét emblematikus műveken keresztül mutatják most be a nyolcvanas évektől napjainkig, a megnyitón az ligazításban segítségünkre lesz Petrányi Zsolt, művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője.

A Bármicvó fiúk : filmbemutató és közönségtalálkozó
A Bem moziban mutatják be Olá Katalin új filmjét, A Bámicvó fiúkat. A történet középpontjában két “fiú” Bármicvó ünnepségére történő felkészülés áll. Mindkettőjük számára fontos pillanat ez, ugyanakkor a zsidó hagyomány szerinti férfivé válás útját a köztük lévő 70 év korkülönbség miatt jelentősen különbözően élik meg. A közönségtalálkozón ott lesz Oláh Katalin, a film rendezője és Csukás Sándor operatőr.

Goodbois ¤ Szakkör
Jupiter&Juno és Sazabio zenés gálaestje a Szakkörben, sok diszkóval meg afrobeattel, meg ki tudja még mivel, de az biztos, hogy nem az az ücsörgős buli lesz. Már csak az esemény borítóképéért is édemes kattintani.

TELEP Házibuli / Gyuri bá presents DJ Cadik & Zosha
Gyuri bá a budapesti underground titkos mozgatója: soha nem DJ-zett, nem MC-zett, nem írt veretes albumokat, de ha nem jelent meg egy bulin, akkor biztos lehettél benne: valami nem stimmel. Gyuri bá most előbújik a sötétből, elviszi magával a Teleprea kedvenc basszuszenei lemezelőit, és még saját receptúrájú dzsúzzal is készül! Talp nem marad szárazon.

TOLDI Live / Bozo / The nobody elses
Azt a viccet hallottad már, amikor a Bozo bemegy a Toldiba és találkozik a The nobody elses-zel? Ha nem, akkor jó, mert ez nem egy vicc, hanem tényleg megtörténik és csak ezen a napon ez a két zenekar végre egy színpadon mutatja meg, hogy mit tud. Nézd meg te is, hogy mi történik, ha a balatoni hullámlovasok találkoznak a csíkszeredai menőarcokkal és nyugtázd magadban, hogy ez a november is remekül végződik. Lesznek új számok, régi számok, számok, melyekre még csak nem is számítottál volna, meglepetések, szem nem marad szárazon. Röviden: Bozo és The nobody elses közös koncert. 

Péntek


100 forintok éjszakája.

November utolsó péntek estéjén több ezer tárgy mindössze 100 Ft/darab áron a Tabáni Garázsvásárban. Lemezek, Dvd-k, kazetták, könyvek, konyha felszerelés, szerszámok, műszaski cikkek, szóval mindenféle áru. Ő R Ü L E T!

PestiEstek: Tudósok vinyl-és CD-bemutató, Ricsárdgír Mini /A38/
A Tudósok NEM!!! Az Eszperantó Királyság Hivatalos Himnuszai című, 2001 és 2016 közötti albumainak legkülönösebb számait felvonultató, festményekkel és szöveggel súlyosbított művészeti albummal kiegészített bakelit- és CD-formátumban is megjelent első válogatáslemezét mutatja be ezen az estén, melynek vendége régi barátjuk, a Ricsárdgír zenekar lesz, akik Tudósok feldolgozásokat is játszanak majd, de fellép majd Tövisházi Ambrus is, aki a Trottel Records gondozásában megjelent lemez(eke)t masterelte. A koncertek előtt 19 órától drMáriás tárlatvezetést tart kiállításán az A38 Kiállítótérben, amelyen koncertre váltott belépővel lehet részt.

Shall Not Fade ~ mhmm x Nightdrive
A Shall Not Fade kiadója harmadik szülinapjuk alkalmából az alapító KGW Augusztustól az év végéig Európát, Ázsiát és Ausztráliát turnézza körbe a roster-jéből válogatott zenészekkel. A tavalyi emlékezetes debütjük után úgy gondolták ők is, hogy illene ismét Budapestre elnézni. Hozzá csatlakozik Route 8, Pierre Moritz, Fort Madeline és Drizzy egy-egy szett erejére.

Funkyzeit vol.02.
A Fészek Művészklub a budapesti művészvilág egy régi, majdnem elfelejtett, helyszíne, ahol már az 1900-as évektől festőművészek, szobrászok, zenészek és énekesek mulattak. Ha péntek este barátokra, fílinges zenére és csillogó félhomályra vágysz egy különlegesen titokzatos térben: itt a helyed mert a lemezlovasok a diszkó, funk és house alapokból merítik az inspirációt, azt kevés vodkához keverik, megszórják némi aciddal...egyszóval a forró hangulat garantált.

▩ LÄRM ▩ Éclipse ▩ ▩ Phase Fatale ▩ DJ Stingray ▩
Detroit és Berlin találkozik pénteken az Akácfa utca feketedobozában. DJ Stingray detroit technóját, és húsz év tapasztalatának szelekcióját hozza a világ minden tájáról, Phase Fatale viszont az elektronika igen széles szeletébe nyújt majd nekünk egy kis belehallást.

46244433_1901044770002618_4917180148769357824_o.jpgKüss Mich (fotó: Szombat Éva, ki más)

Szombat


Budai Lemezbörze a Tinta Art Caféban: December 01. szombat

Szombaton a már szokásos hatalmas használt lemez választék a legkülönbözőbb zenei stílusokban, régiségek, ritkaságok, igazi kincsek a Tintában. Még munka után is érdemes lesz benézni, tényleg.

virágéknál PIN workshop vol. 3 ~
Az előző workshopok egyre jobban sikerültek, úgyhogy Virág akarácsonyi időszakra készülve most gyorsan csinált még egyet, hiszen ez tökéletes alkalom arra, hogy mindenki maga készítse el a karácsonyi ajándékot valaki szeretett emberének. Lehet hozni saját ötletet is, mit együtt lehet majd megvalósítani.

K10M: Iron Steel Total Leatherette Norms Új Bála Gördön&Splatter
2008. november 28-án volt az első Küss Mich. A helyzet azóta csak fokozódott. A születésnapi bulin a Gólyában fellép a glasgowi Green Door színtérből kinőtt poszt-indusztriál duó, a Total Leatherette, valahol az Ike Yard, a DAF és a Cruising háromszögéből; az egzisztenciális és életfilozófiai kérdéseket kavargó-rángatózó radikális hülye hardcore-ral hajtó Norms; a poszt-apokaliptikus speed metal black and roll punk trió Iron Steel; valamint a tropikal-indusztriál-proto-techno-szintipunk hibridet tekerő Új Bála. A koncertek után Splatter és Gördön, azaz a Küss Mich játsszák mások zenéit, úgy, ahogy ők szokták.

Volkova Sisters, Terra Profonda
Nagyon nem érdemes kihagyni a Volkova Sisters szombati koncertjét a Trafóban. A jazzből, népzenéből, blues-ból és underground zenei világból merítő trió intenzív jelenléte és intimitása, a zene sámánisztikus ereje és finomsága minden Terra Profonda koncertet szertartássá varázsol. A szerzemények között találunk avant-garde megoldásokkal operáló zsigeri rhythm and bluest, gyötrő szerelmeket temető, gyönyörű folk-balladákat és szóló énekes darabokat is. Fülledt, szenvedélyes, drámai szerzeményeik szakítanak a hagyományos hangzásvilággal és szerkesztésmóddal. E különleges este alkalmából két kiváló zenésszel kiegészülve állnak színpadra: Salamon Soma a népzene frontja felől érkezik a zenekarba, Mózes Zoltán „Mózi” pedig számos műfajban mozog otthonosan: játszik kísérleti zajzenét, flamencót, thrash metalt, világzenét.

Lydmor, vendég: Maneuver Maneuver - Dürer Kert
Lydmor, az excentrikus dán lány mindig a kés hegyén táncol sötétség és világosság, szeretet és hideg, rend és káosz között. Ha sikerül eljutnod egy koncertjére, akkor flörtölni, táncolni, sírni és sikítani fog és megöleli a szívedet a brutálisan őszinteségével, ami a pumpáló, ritmikus elektronikus zenén keresztül érint meg, csakúgy, mint az érzelgős, álmodozós oldala is. Különleges hangját többször hasonlították már Grimes-hez, Kate Bushoz vagy éppen Björkhöz. Lydmor nemrég tért vissza egy rejtélyes utazásról Shanghaiból, azóta pedig az idén megjelenő új lemezén dolgozik. Előtte a magyar Maneuver Maneuver melegít.

Wooden Soulkör
Újra a “deszka lelkek” válogatják az első téli szombat hideg éjszakáján a forró house számokat a Szakkörben. És mint tudjuk, a jó house zene melegíti a testet és a lelket egyaránt.

Emlékbuli - radiocafé 98.6
Már több mint 7 éve hallgatott el sokak kedvenc rádiója, de azóta valahogy senkinek nem jutott eszébe összehozni a dj-ket, műsorkészítőket, és persze a hallgatókat. Pedig ki ne szeretne radiocafés zenékre táncolni, és együtt idézgetni a kedvenc műsorajánlókat? Egy egész éjszakás nosztalgiázás a Mikában azokkal, akiknek a 98.6 hullámhossza örökre a radiocafét jelenti. A dj pultban is mindenki ismerős lesz: Cyborg Templar, Infragandhi, Rob, Marvin.

Vasárnap


Gardróbvásár - Nagymamám gardróbjának kipakolása

Vasárnap mindenkit szerettel egy Nagymam gardróbjának kipakolására, ami valójában nem is egy szekrény, hanem egy szoba volt tele kortalan és rendhagyó darabokkal. Az említett Mama egy stílusikon volt a maga idejében, papát is ő öltöztette. A szervező szeretné, ha olyan emberekhez kerülnének a ruháik, akik nem csak megbecsülik, de büszkén is hordják majd őket. A kipakoláson akadnak majd darabok a 60-as évektől kezdve egészen a 90-es évekig szóval igazi időutazás lesz!

Szabó Veronika: Queendom
Nyolc lény, nyolc női test. Szüzek, királynők, bölcsek, anyák és harcosok. Megjelennek neked és általad. Megelevenednek fantáziáidból és visszaveszik, ami az övék. A Queendom a kortárs színház, a fizikai színház és a dragshowk metszéspontján egyensúlyoz. Improvizációkra épül előre lefektetett játékszabályok mentén, így minden este új előadás születik, amelynek a nézői jelenlét fontos alkotója. Női és férfi ábrázolásokat vonultat fel a reneszánsztól a mai popkultúráig. Szerepeket mutat be és vetít egymásra, amíg a határvonalak elmosódnak, és a néző tekintete rajzolhatja őket újra. Kihagyhatatlan.

Egész hétvége


16. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál

Közel 300 rövidfilm és 14 egész estés alkotás látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Három Hollóban, a Ludwig Múzeumban, a Francia, Legyel és Cervantes Intézetekben, a vetítéseken kívül pedig workshopok, koncertek és további programok várják az érdeklődőket.

Refuge Awakening Weekend
Végre-valahára felébresztik a Menedéket, és igazi bisztrót csinálnakbelőle: új szuperkreatív séffel, komoly kajákkal, igényes piákkal, extrakedves felszolgálással és jó zenékkel érkezünek Asztalt foglalni érdemes.

Sterbinszkyt adod?

Faterodéknak alap, és lehet, hogy a te mixedet is kiválasztja

Próbáld ki: kimondod, hogy DJ Sterbinszky, ötből hárman rávágják, hogy Egy nyár a flörtben, Palace, E-Play, Bedrock. Ha a faterod a Momentet vagy a Dance Tuning Discót is vágja, tuti nem unatkozott, amikor annyi volt, mint most te. DJ Sterbinszky 30 éve nyomja a DJ-pultban, klasszikus hauz-bulik állandó főszereplője, világsztárok itteni bulijaiban warmupol, és folyamatosan jelennek meg friss saját remixei. A DJ WANTED tehetségkutatón, amit a Blog.hu-val mi is lelkesen támogatunk, ő juttatja tovább az élő fellépéses körbe a legjobb beküldött mixeket összerakó wanabe DJ-ket. A versenyről, az ő szerepéről, és általában az elektronikus zenei szcénáról beszélgettünk vele. 

Meddig maradhat az ember aktív, hétvégenként fellépésről fellépésre száguldó DJ?
Elsősorban addig, ameddig hitelesnek érzed magad, olyat tudsz adni a közönségnek, amire vevők és meg tudsz újulni. Másodsorban ameddig szívvel, lélekkel tudod csinálni, ameddig számodra örömet okoz, és főleg örömet szerez a hallgatóságodnak. Úgy érzem, ha a fellépéseim nem lennének a hétköznapjaim részei, akkor nem is élnék igazán.

Az emberek zöme nem akar folyton változni, megújulni. A frizurájukat 40 körül is úgy hordják, ahogy 20 évesen. Nem az imidzsedhez tartozó baseballsapkai értelemben, hanem zeneileg te mennyire vagy a megújulás híve?
Én azt gondolom, hogy olyan DJ vagyok, aki számtalanszor megújult már x év alatt. Mivel az egyik legrégebben színpadon mozgó lemezlovas vagyok, ezért rengetegszer meg kellett újulnom, amiért sokszor kaptam már hideget-meleget egyaránt, mivel sokan a régi, a klassszikus Sterbinszkyt preferálják és valljuk be, hogy a mai DJ szettjeim zömének alkotóelemei nem az elektronikus classic zenékből állnak. Természetesen nem fordítottam hátat a múltnak, hiszen egy-egy bulival mindig gondolok a régebbi énemet kedvelő rajongóimra. Évek óta ebben a classic stílusban tartjuk meg a születésnapomat, idén december 1-jén Budapesten három órás classic szettel készülök. Sok-sok klubslágert is remixeltem, hogy az új szettes fellépéseim alkalmával fel tudjanak csendülni a régi nagy kedvenceink újragondolva.

Mai szemmel milyennek ítéled meg a 18 éve megjelent első DJ-albumod hangzásvilágát? Ciki vagy ma is vállalható az akkori house?
Viccelsz? Nemhogy vállalható, hanem egyenesen imádom és büszke vagyok rá, hogy anno azokat a zenéket felkeverhettem a válogatáslemezeimre! Az egy olyan korszak, egyben olyan időszak zenei csemegéi voltak, amelyeknek a mai napig nagy bolondja vagyok.

sterby.jpg

DJ Sterbinszky

1988-ban az apja lemezjátszóival próbálkozik a lemezlovaskodással, az ősrobbanás után együtt tágul a budapesti partiuniverzummal, az 1989-es idők Moment diszkós és a funky-souljától jut el három évvel később a technóig, és állandó MAYDAY-fellépőként a rave-ig. A magyarországi DMC-bajnokság megnyerése után a Sky Light House Arena állandó rezidense lesz,olyan nemzetközi DJ-k társaságában, mint Da Hool. 1998-ban megjeleni első mixlemeze, melyet 2000-ben egy saját lemez követett, a Discography. Az album címadó dala lesz az első magyar klip, melyet bemutatjnak az MTV Europe Party Zone-ban. Következő slágerét, a  Discography II.-őt még maga Carl Cox is rendszeresen játsza, sőt, az ibizai Space Clubba is meghívja vendégfellépőnek. Később újabb legenda előtt láthatja a közönség, mégpediglen a svédországi, a Stockholmból induló Cinderella nevű hajón, ahol életében immáron harmadszor is TIESTO társaságában állhat DJ pult mögé a lemezlovas.

Azóta hogyan változott egy frissen megjelent track életciklusa, szavatossága az újdonságtól az unalomig szétjátszottig?
A frissen megjelent track életciklusa jelentősen megrövidült a telített piac miatt. Egy-egy track körülbelül egy hónapra tehető fel, utána úgymond elévül, átveszi a helyét egy másik, hasonló stílusú zene. A nagy slágerek körülbelül fél évig-évig tartanak ki, viszont ez idő alatt az előadónak nem érdemes egy újabb sláger erejű zenével kijönnie. Ilyenkor csak egy "kötelező" megjelenéssel szoktak szolgálni.

Voltál már Spotify-DJ buliján? Tudod mi az?
Na azért ennyire még nem vagyok vén, de köszönöm a kérdést.

Melyik elektronikuszenei-alstílust látod leáldozóban és mik az új ágak, hajtások, amiké a jövő?
Az elektronikus zene az utóbbi években egyre szerteágazóbb. A rádiókban és a tv-kben másfajta irány vette kezdetét. A Future Pop, Future Bass és a Trap kezd teret hódítani a Tropical House mellett. Viszont klub és fesztivál szinten a Future House és testvére a Future Bounce jelentősen megerősödött az új hullámú Bass House-okkal együtt. Magyarországon kedvelt még a Brazilian Bass is. A legjobban érezhető “leáldozást” jól láthatóan a Big Room House szenvedi el, ami így is az egyik legtovább fennmaradó és legkevésbé átalakuló stílus, hála a nagy fesztivál láznak.

A tehetségkutatón, amiben zsűrizel, milyen tartományban tartsa a BPM-et, aki eséllyel akar eljutni az élő körbe?
A három stílust összefoglalóan 100-130BPM között.

A DJ-nek általában a közönség táncoltatása a feladata. A KAJAHU versenyére is olyan mixeket vártok, amitől az ember visítva földhöz vágja a burgerét, és zárásig topog a négynegyedre?
Nem, nem kimondottan burger killereket keresünk. Leginkább az volt a cél, hogy ne feltétlenül a populáris slágerekkel nyerje meg a DJ a vendégeket, hanem azért választottuk ezt a vonalat (Deep House, Nu Disco, House), mert ebben reálisabb képet kapunk arról, hogy kik azok, akik erre a feladatra hivatottak, és nem mellesleg a hely miliőjéhez sem illenének a veretős zenék. Inkább mozduljon ütemre a láb az asztal alatt, vagy bólogasson a fej, miközben egy jót ebédel vagy vacsorázik a vendég.

sterby_fb_es_insta.png

Hányadik percnél tudod, hogy a jelentkező szettje nem ide való? Ilyenkor azért végighallgatod vagy tudod, hogy később sem sülhet ki belőle semmi jó?
Sokszor a mix elején már kiderül, hogy nem az, amit feltétlenül jelenleg elvárunk, de van, hogy a végére tartogatják a versenyzők a meglepetéseket. Mindegyiket végig fogom hallgatni, mert sokszor van, hogy egy elsőre kevésbé tetsző produkcióból a végére olyan alakul, amire magam sem gondolnék.

Mit gondolsz a sync gombról?
Nem elvetendő az, ha használják a sync gombot, de mivel ez egy tehetségkutató verseny, az is plusz pont tud lenni, ha valaki nem a sync gombos mixelésre alapozza a mixét.

A mai fiatal DJ-jelölteket a zeneválasztás, a stílus, vagy a technika emelheti az ismertek közé?
Ez mind együttesen és külön-külön is be tud ütni, de azt gondolom, hogy a napjainkban a leginkább sikerrevezető egy jól megírt zene.

A Discography 2000-es kazettakiadásának coverjén a karodban tartott fehér nyúlnak van-e bármi köze pályatársad, DJ Newlhoz? Netán üzentél a beállítással, beleképzelhetjük-e a magyar DJ-szcéna első beefjét a fotóba?
Vicces, mert azt a nyulat nem én tartom - még ha a csodás fizimiskám hasonlít is rá - hanem egy barátom tartotta a kezében. DJ Newlhoz egyáltalán nincs köze, pusztán a videoklip forgatásán készült egyik fotó az, ami rákerült a kazetta coverjére.

Kortársrapest, karibi érzelemdús klubzene és testszőrékszer kiállítás

Csütörtök

 

AŽUR lemezbemutató, M1K, vendég: Hippikiller // Dürer Kert
Az alig egy éve alakult AŽUR, a Dürerben mutatja be első, "Titkod vagyok én" című lemezét, hozzájuk társul be a hosszú idő után Budapesten újra koncertező Mocsok 1 Kölykök, és az ezúttal zenekari formációban érkező Hippikiller.

Simon Zsuzsanna: Ékszőr
Van, aki a verdáját tuningolja, más kisminkeli magát vagy a kertjét csinosítgatja, valaki pedig a testszőrét szépítgeti. A szőrt, ami általában elutasítást vált ki az emberekből. De ha ékesítve van, akkor is csúnyának látjuk vagy inkább szépnek? Megváltozik a testképünk, ha foglalkozunk vele és kicicomázzuk? Ennek próbál utánajárni Simon Zsuzsanna a Lollipop Factoryben.

TOLDI Live / Nunki Bay Starship / The Anahit
A Nunki Bay Starship egy budapesti soul-hop örömkvartett. Zenéjüket az egyedi hangszerelés, lüktető ritmusok, pszichedelikus felhangok, könnyed soulos dallamok jellemzik. A dalok fülbe másznak és elrepítenek, minden koncert egy új élmény. Valahol az absztrakt és a mainstream közötti határon táncol The Anahit, a formáció pillanatmegörökítő minimal elektronikaként összegzi az izgalmas és olykor szívbemarkoló szerzeményeiket. Hát ők lesznek csütörtökön a Toldiban a filmek után.

JUDAS buli // Jojo Makasi albumbemutató
Judas buli Mendrei Miki aka Jojo Makasi beatmaker szupersztár legújabb, Andy c. albumának apropóján lesz most a Telepen. Sok mindent nem tudunk, de azt igen , hogy hiphop meg ilyenek lesznek- Meg ingyen ital is!

Péntek

 

Typo Showroom - Opening Project kiállítás x In silence
Pénteken végre a bolt falain is megtekinthetjük a hála projektünk fotóit, amiket Typo Showroom kedvenc fotósa, Zombori András készített. Az anyag a bolt újranyitására készült azokról a törzsvásárlókról, akik a nehéz idők ellenére is kitartottak: modellt álltak "typo-s" szettben és elmesélték miért fontos számukra, hogy second hand ruhákat vásárolnak és miért éppen a lányoknál teszik ezt. Az est sztárvendége Altay, a projekt egyik résztvevője, aki az In silencecsapat tagja és péntek este nagy izgalommal rakja majd a jobbnál jobb zenéket.

Disko Oriente ☉ Alcázar ☉ Bogdan Ra (RU)
A nyári Alcázar-Disko Oriente haverság arany pecsétjeként közös booking (de még milyen!) ziccert adnak be a Három Holló hasfalában. A szemtelenül fiatal moszkovita Bogdan Ra pályája elején jár, de energiabomba, berántó házibuli szettjeinek és fékezhetetlen produceri ügyködésének hála máris olyan nívós helyekről kap mix-felkéréseket, mint a furadiszkó bástya Bordello A Parigi vagy a litván Whypeopledance sorozat.

Szombat


Shopping Party by Schilling Kolos
Első tart Schilli Kolos kalaptervező, jelmeztervező, stylist egy gardrób frissítést, ahol a 2000-2018 között összegyűlt filmekben látott, televízióban szerepelt, reklámokban használt, videoklipben feltűnt ruháiból lehet majd válogatni. Különleges darabok közül szemezgethetünk, például a Megasztár, Megatánc, Eurovíziós dalfesztivál, a Dal, Vacsoracsata jelmezei között. A kínálatban szerepelnek sapkák, kalapok, amikben a sztárok a Sztárban sztárban szerepeltek, de volyan jelmezek is, amelyek a Honeybeast: Bodottá, Kiscsillag: Karácsony, Majka: Mindenki táncol vagy Martin Jensen: Solo Dance videoklipekben vagy a Majka koncerten, a Rapülök koncerten szerepeltek.

THE NéG€RZ - KORTáRSRAP€ST
A NéG€RZ hosszabb kihagyás után tér vissza a Toldiba, ahova ezúttal a szokásos tengeren túli és inneni legjobb rap és hiphop zenék mellett most a legaktuálisabb zenéket is szállítják, amiben most segítségükre lesz élőben Kapitány Máté, Lil Frakk, gyuris, $IHENC, purple és élőben premierezik Goulash.

Demdike Stare & Michael England, Kelman Duran, Asio Otus
Lélegzetelállító filmfelvételek zajos dub technóra komponálva, karibi érzelemdús klubzene és simogató dzsungelhangok a 17. ELECTRIFY programjában a Trafóban. Michael England élő vetítésével adja elő legújabb műsorát a nagyhírű brit dark-ambient zaj-techno duó a Demdike Stare, fellép a dominikai gyökerű, Los Angelesből érkező Kelman Duran, valamint Lisszabonból hazalátogat Asio Otus, hogy bevezessen minket sokrétegű érzékeny zenei világába.

Beat On The Brat 5. Szülinap
Hihetetlen, de már öt éve tartja Budapest legjobb tematikus bulijait a Beat on the Brat. Stílusosan egy classics bulival ünneplik a kerek évfordulót, lesz torta, pezsgő, miegymás, az eseményből meg megtudhatunk egy csomó érdekes statisztikát az elmúlt időkből.

Boston 168 \ Regal \ 999999999 \\ Involve Showcase \\ Der Morgen
November 17-én komoly mennyiségű savas eső várható Budapesten, hiszen napjaink legnagyobb acid techno hősei érkeznek szeretett városunkba. a külön-külön is teltházas eseményeket produkáló két kiemelkedő live act és egy extrém energikus dj set egetrengető megmozdulást vetít előre, mindehhez pedig hozzájárul egy fekete öves hazai triumvirátus is. Érkezik Boston 168, Regal, 999999999 Live, szupportál Detective Kelly, Experimental és Mankind. kisteremben Galactic Jackson, Zvezda Beta és Manek, kiegészülnek Toloval és
AGA2L-lel.

Technokunst20181117 / I Hate Models / A38
A nagy sikerű A38 debüt után nem volt kérdéses, hogy I Hate Models visszatér a Fővárosba. Lehengerlő, egész estés műsora bővelkedett a techno legfrissebb irányaiból, a klasszikusokból, electro és rave himnuszokból, egy olyan elegyet alkotva, ami minden korosztály számára maradandó emléket hagyott maga után. Fiatalos lendülete előtt az egész világ klubberei meghajolnak. Fellépései mindig tartogatnak zenei meglepetéseket és egy pillanatra sem ajánlott elhagyni a táncteteret, mert életed party momentumáról maradhatsz le, akár pár perc alatt is.A Technokunst örömmel hozza vissza ezt az önfeledt rave hangulatot szombatra a hajóra.

46290345_695892614127546_1713667564279693312_o.jpgBUSH

Egész hétvége

 

13. Román Filmhét
Tizenharmadik alkalommal szervezi a Budapesti Román Kulturális Intézet az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen a budapesti Román Filmhetet. Az ötnapos magyarországi ősbemutató-sorozat alkalmából a budapesti közönség a román filmgyártás nyolc friss, ugyanakkor rangos díjakat is begyűjtő produkcióját tekintheti meg az Urániában. Ezúttal nyolc új filmmel és egy Arany Medvével érkezik november 15. és 19. között a Román Filmhét.

Budapest Showcase Hub 2018
Harmadik alkalommal változik Budapest néhány napra Közép-Kelet Európa legfontosabb zenei csomópontjává, hiszen ebben a pár napban nálunk teng-leng régió legmenőbb előadói & legprominensebb zeneipari szakemberei, hogy egy húron pendüljenek a szomszédokkal.

Földikutya Gála és Forgatag 2018.
Földikutya Gála és Forgatag elnevezésű kétnapos programon minden nemzeti park igazgatóság egy-egy önálló tematikus standdal készül. Az Év Emlőseivel (sün, ürge, denevér, pele és földikutya) kapcsolatos játékos, oktató feladatokat várják a látogatókat, amik illeszkednek a "pecsétszerző" hálójátékhoz. A múzeum ezt családi rendezvényt egységesen 300 Ft-os belépőjeggyel igénybe vehető programként hirdeti meg. 

A kézműves vásárok rövidhétvégéje lesz ez

Csütörtök

 

Footshop Art Space vol4. // "DNA" by Ahinaa & Barnie
Ahinaa és Barnie közös kiállítása azon a tényen alapszik, hogy az emberek DNS-e 99.99 %-ban egyezik. Ez az élet molekulája - ez tesz azzá, aki vagy. A DNS lényegében tehát az élet, a vér, az erő. Az erő pedig ugye az egységben van, már csak azért is, mert "az élő organizmusokban a DNS általában nem egyes molekulaként jelenik meg, hanem molekula párokban, amelyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz." A fotósorozat a jelenleg megújuló közösségi érzésről és a fejlődésről szól. A rokonságról, a kötelékről, az együttműködésről és alapvetően az emberi létről. A megnyitó mellé zene is lesz Siaga & glxy szelektálásával, a torkokat megfelelő nedvességtartalmáról pedig a Gin & Juice-ok fognak gondoskodni.

• NIGHT Shopping BAGS
A nemrég a Budafoki úton újranyitó Repertory a csütörtök estét a táskáknak szentelik: végre 15% kedvezménnyel szerezhetjük be a DAIGE, Nuen és Sertees darabokat is. Lesznek DAIGE multibagek, amiket egyaránt lehet háton, hátizsákként vagy oldaltáskaként is hordani, ráadásul vízállóak. A NUEN bőr táskák és kiegészítők tradícionális, kézműves technikák és legfrissebb divatirányzatok játékos keveredése, élénk színek, egyszerű formák és minőségi anyagok jellemzik, a SERTEES-től pedig az új tagok is kaphatóak lesznek: Jutka, az eddigi legpraktikusabb válltáskájuk és Marinka , a modern igényekhez alakított pénztárca. Ha valaki még nem találta meg az álomtáskát, akkor itt jó esélyekkel indul.

Ricsárdgír a 15. Verzió Filmfesztiválon
A Verzió talán az egyik legfontosabb filmfesztivál, de bőven többről szól, mint csupán filmekről. Itt adja csütörtökön a Toldiban idei utolsó pesti koncertjét az európai art-fart pop műfaj megteremtője, a Ricsárdgír zenekar, akit olyan rendkívül híres előadók másoltak le, mint a Hulabalula Jazz Band, Spingrimingrirmi, vagy a londoni Pukachakuchama zenekar.

Kikeltető '18 / Harmadik kör
Utoljára töltjük meg a Dürer Kert középső termét a legizgalmasabb új zenekarokkal és előadókkal a 2018-as Kikeltető keretein belül. Minden alkalommal négy előadó mutatkozik be fél órás szettekkel, melyeket a helyszínen videóra rögzít a KERET stábja. Csütörtökön a tengerparti autózások hangulatát megidéző Perrin, a tökéletes letargiát reprodukáló Asztrik, a felnőttek a pesti psych-rock ifjú reménysége, a Carson Coma és a késő-tinédzser csilingelő, hullámzó szörfös Beach Beach & The Boogey Mango kap lehetőséget.

▩ Lärm ▩ ▩ Dürüm Du Fromage ▩ #3
Ha valaki már legszívesebben csütörtökön megnyitná ezt az amúgy elég rövidnek ígérkező hétvégét, akkor erre tök jó alkalma van a Lärmben, mert Vedat Akdağ és Incotoyable keverik a tőlük megszokott sötét egzotikába hajló négynegyedeket, hozzájuk csatlakozik most Daniel Weil és Ora Kan egyenesen a párizsi Garage képviseletében.

44951206_1151359388355550_765003348377075712_o.jpgRepertory

Péntek

 

TÓTH Márton Emil: Csontleves 18'
Oltai Kata galériájának, a FERinek harmadik éve egy egyéni kiállítással nyílik meg. Tóth Márton Emil, képzőművész új munkái – a tőle megszokott módon – együtt is értelmeződnek egy koherens, a galéria terét betöltő installációként. Saját kiállításáról az alábbiakat mondta: “Ebben a kiállításban olyan tárgyakat használtam fel, amelyek ismerősek lehetnek a magyar valóság egy szeletéből, az állami közétkeztetésből, iskolákból, vagy kórházakból. Egy olyan intézményrendszerből, ahol megállt az idő és elkezdett visszafelé ketyegni, egy olyan feudális disztópia felé, amelyben az emberek alattvalók, moslékot esznek és ha útban vannak, egyszerűen eltüntetik őket. A nem gondolkodás világa ez. 2018, a családok éve, a szegénység kriminalizálásának éve.”

Q3A ~ mhmm x Torso
Pénteken a mhmm és Torso gárdák karöltve szerveznek nagy belvárosi összeborulást a Három Hollóba, valami frisset kínálva. Érkezik LN // SO,akik a mély jamek világaiból hoznak nekünk egy kalandos felvezetőt. New school a Tinta Art Café, TELEP, Tilos Rádió tengelyekről. Utánuk jön Drizzy, leginkább sleazy house warmup a vaduláshoz. Rá pakol majd Core b2b Switch Nollie, ugyanis a Pizza Amore ezen a Torso bulin is kettéoszlik. először a Rumbach Sound System electro, break és más finomságokkal vezetik fel a terepet, 3 évtizedet áttekintve, majd Prince Matt b2b pma, azaz aÜllői Sound System zárják az estét a holló gyomrában, mesterségük címere: W(eird)T(error)T(rance). A két tábor között Q3A érkezik, Route 8 Szilvió bunker techno aliasa, amivel már megjárta a Panorama Bart, és eddig 3 kiadvánnyal jelentkezett. Szokásos dinamika, szokatlan selection.

A sértés | premier előtt + beszélgetés Földes Andrással
A sértés az első libanoni film, amelyet Oscarra jelöltek. A nemzetközi elismerések egyaránt köszönhetők a végig fenntartott, thrillerekhez fogható feszültségnek és az alkotásban bemutatott mélyen emberi, rendkívül aktuális társadalmi problémát kirajzoló személyes történeteknek. Pénteken a Bemben vetítik, utána pedig Földes Andrással lesz beszélgetés a témában.

1998 1998 1998 B O T B 1998 1998 1998
Pénteken a Beat on the Bratben lemegy minden olyan zeneszám, ami 20 évvel ezelőtt menő volt - house, indie, hiphop, elektronika, pop, szinte minden műfaj játszik. Nem szabad elfelejteni, hogy akkoriban jobbnál jobb dalok voltak a slágerlistákon IS, a rosszakat pedig majd direkt jól kihagyják. A lenti pult mögött DeeJay dEndre, DJ Csuklya, DJ Vokoder, DJ Janessz és mások.

PÉNZ és AWOTT (RU) az Aurórában
Ezen a gyűlésen legmelegebben várják a régi és új pénzerinákat, pénzereket, pénzeket és pénzt, hogy tovább tevékenykedjünk együtt a haza felvirágoztatásának szolgálatban. Pénzel DJ Sniccer, DJ Köd, DJ Zsaru, DJ Frontin, Pigmaniac és Mystic Voip, ecsatlakozik az orosz AWOTT aka Asian Women on the Telephone.

Szombat

 

NOS Dressz Diszkont
A NOS-t nyitó lányok már mindent megpróbáltak, hát boltot is nyitottak, hogy megszabaduljanak a nagyon szeretett, de már sehol el nem férő cuccaiktól, mégis még mindig túl sok van belőlük. Szombaton csodás vintage ruhák, vicces pulcsik, szoknyák, blúzok, válogatott darabok diszkont áron.

iamart - November SALE - Lapok 300 Ft darabártól
Szombaton az iamart újra megnyitja manufaktúrájuk kapuit, ahol minden cementlapnak története van és most sokkal olcsóbban tudjuk kiválasztani, melyik illik hozzánk. Eklektikus, apró szépséghibákat tartalmazó cementlapok, melyek teljesített rendelés után maradtak velük vagy kiállítási darabok voltak. Ez teszi őket egyedivé és megismételhetetlenné őket. A lapok kedvezményes ára 300.-/darabártól indul, amíg a készlet tart.

Sazabio Szabi 23. megtartott születésnapja
A mostanában vicces videóival elhíresülő Sazabio szombaton a Központban a születésnapját. Ebből a szerinte vitathatóan ünnepélyes alkalomból többen is zenélnek, úgymint Mahagonee, Jupiter&Juno, Grabo'sky, HuskyJoe és Sazabio. A zene tehát kiváló lesz, mindenképpen érdemes időben érkezni, mert úgy több idő lesz ott lenni. Lehet, hogy lesz party kréker is. Vagy ropi. Ajándékba zoknit lehet vinni.

▩ LÄRM ▩ LavaLava ▩ Point G ▩
POINT G egyenesen Párizsból érkezik szombaton a Lärm ikonikus pultja mögé, de úgy is ismerhejük, mint DJ Gregory. A kilencvenes években csúszott rá a house-ra (igen, az volt az első aranykor náluk: Versatile, I:Cube, Daft Punk, etc.), de azóta elég sok minden történt: körbe DJ-zte a világot és indított egy alteregót a szikárabb cuccainak - hát ezzel jön most.

Vasárnap

 

Erdei Piac-Kóstolj és kirándulj!
Ha valaki friss levegőre vágyik, esetleg ezt a most már nagyon durván hosszúra nyúló indián nyarat használná ki, mondjuk kirándulna egy jót és közben bevásárolna, szétnézne és finom termelői adalékanyagmentes enni és innivalót kóstolna, akkor az Erdei Piacon a helye. Többek között megkóstolhatjátóak az erdő- mező kincsei és egyben szuper családi programot lehet kerekíteni függőágyakkal, kecskesimogatással, szalonnasütéssel, kirándulással melyhez minden helyben adott. Személyesen a termelőktől vásárolhatunk kistermelői és őstermelői termékeket, bográcsételeket ehetünk, szóval tök kellemes napot tölthetünk a szabadban.

Novemberi LemezPiac ⊙ Budapesti Lemezbörze
Vasárnap ismét rendel a legnagyobb hazai lemezbörze a Dürer Kertben. Lesz minden, ami zene, LP, CD, DVD, MC, pólók, poszterek, újságok, könyvek, kitűzők, emléktárgyak és minden IS.

≈ markett vol.4! ≈ vásár a Lumenben!
A nyári sikerekre való tekintettel ősszel is rendez a Lemne egy vásárt, ahol a legkülönfélébb és legmenőbb dolgokkal találkozhatunk. Lesz rengeteg grafika, úgy mint Alma, BPZines, Double Chin Corp, Háttérzaj és a Vulkán, kerámiák a Rebu Ceramicstől és Lakatos Ábeltől, táskák a Müskinntől, a Rackától, rengetegféle kiegészítő virágéknáltól, és Artkorestől, és persze rengeteg ruha.

Terry Riley: In C
Az In C az első repetitív minimalista zenemű, Terry Riley írta 1964-ben. A darab egyik lényege - ha kívülről, műalkotásként vizsgáljuk - hogy nincs a hagyományos értelemben vett kottája; az üzenet egy oldalnyi kottatöredékből és két oldalnyi szöveges instrukcióból áll. A konkrét megszólalás már egy sor pillanatnyi döntés, zenei flow, folyamatos koncentráció és a véletlen dolga. A másik pedig az a szokatlan élmény, a hipnotikus hatás, amely alatt az embert előre kiszámíthatatlan módon körbeveszik a hangok, néhány percnyi lebegés után megszűnik az időérzék, minden lehetséges cselekmény határtalanná és eksztatikussá válik. Az előadás először az idei Tilos Maratonon hangzott el kb. 30 (nagyon) különböző zenésszel, most pedog a Trafóban hallhatjuk újra.

Egész hétvége

 

15. Verzió Filmfesztivál
November 6-án indult az egyetlen hazai emberi jogi tematikájú dokumentumfilmes fesztivál, melyet idén 15. alkalommal rendeznek meg. A 15. Verzió november 6. és 11. között Budapesten, november 15. és 25. között Pécsett, Szegeden, és idén először Kecskeméten mutat be válogatást az elmúlt évek legjobb dokumentumfilmjeiből.

 

Kitűzőkészítő workshop, vasárnapi lemezbörze és az újranyitó Szépművészeti

Szerda

 

Platon Karataev & Deep Glaze // Akvárium
Felszabadító melankólia után elsöprő hangorkán az Akváriumban. A Deep Glaze és a Platon Karataev mögött összesen nincs öt év, de mindkét zenekar elképesztően friss hangzású entrével indult 2016-ban, azóta pedig jóval rutinosabb bandák által is megirigyelhető mennyiségű sikert gyűjtöttek maguknak. Érdemes odafigyelni rájuk, mert hamar eljön az idő amikor már könnyebb lesz a Berlin-Moszkva tengelyen elcsípni őket, mint a budapesti éjszakában.

KERET Halloween ⋂ Halál;orgazmus ⋂ The Swamp Creatures ⋂ Vedat
Szigorúan véve beöltözős Halloween mocsár tematikával a Toldiban. Koncertezik a Halál;orgazmus és a The Swamp Creatures, utánuk pedig Vedat Akdağ sötét pszichedelikus mocsári ütemeire lehet tapicskolni.

Gelato Amore x S.Olbricht
Kéthetente szerdán sör-, fagyi- és pizzafogyasztó verseny baráti társaságban, váltakozó vendégekkel. Edgy youtube csatornák, lemezek szelektálása, minden spektrumot átvizsgálva, de azért Központban a house. A mostani soros S Olbricht: Farbwechsel főnök, e-zenei pionír, számos remek kiadvány szülőatyja (pl.: Lobster Theremin, Opal Tapes, UIQ), gatyákat felkötni, mert ezen az estén bármi megszólalhat.

BOTB Posterstar Halloween Vol.3.
Halloweenkor tök jól lehet beöltözve komolytalankodni - ezt használják ki a Beat on the Brat pultosai. Megint megpróbálják bebizonyítani, hogy össze lehet gyűjteni egy egész estényi vállalható dalt, amit a Bravo, a Popcorn vagy a Smash Hits csini posztersztárjai adtak elő. A küldetésben résztvevő DJ-k különböző évtizedekben voltak tinédzserek, tehát a poptörténelem több korszakából lesznek számok, de a legtöbb természetesen a 80-as és a 90-es évekből, illetve a gyorsan elszállt nullás évekből.

nemdebar.jpgNemdebár

Csütörtök

 

Szabó Benedek és a Galaxisok lemezbemutató / DAS Trio / A38
A másodikai eredeti lemezbemutatóra hiphop elkapkodták a jegyeket, így a Szabó Benedek és a Galaxisok történetében először duplázik, hogy senki se maradjon le a koncertről. A Lehet, hogy rólad álmodtam a zenekar negyedik albuma, ami tovább folytatja a közérzeti-generációs-tábortüzes hangulattól való elkanyarodást, sőt, talán végleg el is szakad tőle. Szabó Benedek letette a gitárt, a lemez összes számát zongorán írta és játszotta fel, a zenekar tagjai pedig minden eddiginél szebb és törékenyebb kíséretet építettek az álmok, a háború és a szerelem lehetőségeit vizsgáló, félálomban hallott szavakból, regényalakokból és szürrealista szabad asszociációkból összeálló számok köré.

Pharoah Sanders Quartet
A 78 esztendős Grammy-díjas Pharoah Sanders a jazz történetének legegyénibb, legizgalmasabb tenorszaxofonosa, karrierje során közel 30 szólóalbumot rögzített és számtalan lemezen szerepelt. A koncert azoknaknak is érdekes lehet, akik inkább a 60-as évek free jazz vonulatában vannak otthon, de az ethno és a kortárs jazz rajongóinak is érdemes elmennie.

Szakíts Mindenszentekkor! a Toldiban
A nyár véget ért, itt az ősz, a levelek is sárgulnak már, mint a jól ápolt exed fogai, így eljött a pillanat, hogy a saját kezedbe vedd a sorsodat, ne csak a rossz vagy mértékkel offenzív halloweeni jelmezválasztást bánd meg, ha a szíved már ezer darabra szakadt, de meg akarod találni a fájdalomra a ragasztót, akkor pumkin spice latte egyedül szürcsölgetése helyett menj el szakítani a Toldiba mindenszentekkor. A háttérzenét biztosítja DJ Lógsz Pénzzel, DJ Maradjunk barátok, DJ Költözzünk a szüleimhez és DJ Egyedül halok meg.

Péntek

 

Paolo Sorrentino: A nagy szépség - Nov. 2-án az Urániában
Aki látta már Sorrentino Oscar-díjas filozófikus alkotását, az tudja, hogy a filmben legalább akkora szerepet kapnak Róma eldugott és kevésbé eldugott lélegzetelállító látványosságai, mint a főszereplő Jep Gambardella. A filmhez illőbb filmszínház pedig nem is lehetne jobb az Urániánál.

Typo Showroom SALE X Lazy Raga
A nemrég újranyitott Typo Showroomban máris leárazás lett, marha jó zenék mellett lehet 1000-3000 forintért kincseket találni.

25 éves a Hajtás Pajtás, születésnapi buli
25 éves lett a Hajtás Pajtás. Stílszerűen a Toldiban egy hatalmas bulival ünneplik meg magukat, titeket, őket. Pénteken este tárt karokkal várnak futárt, volt futárt, megrendelőt, volt megrendelőt, havert, szóval kb. mindenkit. Lesz Kegyelemkettes, Sickratman Rockzenekar, Dj Lupin Tégé és DJ Clairvo meg mindenféle iItalakció, tombola, ölelgetés, dínom-dánom.

Wave Disco Klub - All Souls' Night
Minek és Minich a pult mögött, a lejátszókon egész este a Nemdebárban, neo/italo/post/wave/synth/electro/space/disco/tech/house lemezek barázdáin siklik a tű - zajos emlékezés mellett zenével és tánccal ünneplik, hogy egyelőre a természet sem enged az elmúlásnak.

It Is What It Is #1
House - techno - drum'n'bass - trip-hop - dubstep - electro - acid - minimal - electroclash - electropop - dark wave - broken-beat - break-beat - bigbeat. A Tintában most Alick Sethi és Velocity Girl felülkerekednek a műfajok, alműfajok és mikrokategóriák végtelen sokaságán, és azokat a számokat fogják pörgetni, amiket szabadidejükben is szívesen hallgatnak - megfelelési kényszer és korlátozások nélkül.

Halottak Napi Halott Sztárok Buli
Halottak napja péntekre esik idén. Ezért ezen a napon a Beat on the Brat felelős DJ-i kedvenc elhunyt zenészeiktől játszanak számokat, Elvis-től a Joy Division-öt át egészen George Michaelig tart a skála.

Szombat

 

virágéknál - PIN workshop vol. 2
Újra kitűzőkészítő workshop virágéknál vezénylésvel és óvó tekintetével a Typo Showroomban. Két nagyon kicsi turnus lesz, érdemes időben jelentkezni, hogy biztosan beférjünk.

Az Arkánum / Soundbank, Aron Ya, Yinna, The Stanley Maneuver
Nagyon különleges energiák találkoznak szombat éjjel a Három Holló pincéjében, ahol Soundbank, Aron Ya, Yinna és The Stanley Maneuver szimbolikus hangjai mellett egy jósnő segít majd a tarot jegyében eligazodni az éjszakában.

Colin Stetson, Jessica Moss
Montreal pezsgő független zenei szcénájába tehetünk betekintést ezen az estén, melyen a legendás Constellation kiadó körül csoportosuló művészekből érkezik két rendkívül szuggesztív alkotó a már-már legendának számító amerikai szaxofonos Colin Stetson és a kandai hegedűs-énekes Jessica Moss személyében, akik legfrissebb szólóprudukciójukat mutatják be a Trafóban.

Görögtűz: Gustave Tiger és sokan mások!
A Gustave Tiger az egyik legizgalmasabb zenekar ma itthon, hozzájuk csatlakozik az Aurórába több hozzájuk hasonlóan figyelemre méltó zenekar, sok gitár és dob lesz, az biztos.

BOTB Classics + DJ Válogató B2B vol.4.
Ezen a szombaton zárul a Beat on the Brat DJ válogatója második fordulója, amin a nyolc legjobb jelentkező back to backben próbálhatja ki magát szombati főmüsoridőben, négy héten át.
A negyedik ilyen bulin Bozori Benedek és Juhász Bálint nyomja a számokat felváltva a táncolható számokkat, 1960's, 1980's vagy akár 2018, pop, indie, new wave, hiphop, punk, elektronika, minden korszak és stílus játszik, de azért többségben lesz az elmúlt 20 év és a gitár.

Vasárnap

 

Budai Lemezbörze a Tinta Art Caféban: November 04. vasárnap
Barátságos Lemezbörze Budán, a Tintában, hatalmas használt lemez választék a legkülönbözőbb zenei stílusokban, régiségek, ritkaságok, igazi kincsek.

Egész hétvége

 

Újranyitó Szépművészeti Múzeum
Három év után nyit újra a felújított Szépművészeti, mely nem kevés változáson esett át: állandó kiállításait teljesen átrendezték, lényegében az összes kiállítóteret felújították, sőt, a Román Csarnok a Második Világháború óta várt arra, hogy restaurálják. A múzeumot két etapban lehet most majd újra bebarangolni, a felújított mélyföldszinti terek, így a Román Csarnok és a Leonardo-kiállítás látogatható, az összes új állandó kiállítás pedig majd 2019 közepétől lesz újra nyitva.

 

Irányba tesszük a DJ-karriered a KAJAHUval és Sterbinszkyvel!

DJ Sterbinszkynek öt évet kellett várnia, hogy megnyerje az első jelentős hazai DJ-versenyt, te meg már jövőre rezidens lehetsz a belvárosban, a friss éves DJ Szövetség tagságiddal a zsebedben. Plusz kapsz egy pro pultot, meg egy imponáló fogyasztási keretet, villantani. Nem túl gyakran van ilyesmi DJ-tehetségkutató, amit a KAJAHU hirdetett meg DJ WANTED néven, mert itt tényleg nem a haverod csajának apja fog téged valamikor bemutatni valakinek, aki csendestárs egy klubban, hanem neked azt, hogy jól nyomod. DJ Sterbinszky szerint is. Ezért is állunk a verseny mellé, amit így közelről figyelünk majd, meg mert jó fejek, szeretünk tőlük burgert rendelni és náluk cégesbulikázni.

brandon-zack-425780-unsplash.jpg

Photo by Brandon Zack on Unsplash

Ha érzel magadban ambíciót, az élő bemutatkozáshoz annyit kell csupán megugranod, hogy november 12-ig feltöltöd egy 30 perces friss mixedet a Soundcloudra, csinálsz egy rövid bemutatkozó videót, és pár mondatban leírod, ki vagy, hol játszottál eddig, mik a terveid, kik inspirálnak, ilyesmik. (A videóban nem kell feltétlenül a kamerába beszélj, lényeg, hogy mozgókép legyen, el is bábozhatod a bemutatkozást egy vágatlan, mobilfelvételen.) Ha ezek megvannak, küldd el a pakkot linkestül, videóstul, szövegestül emailen. De előtte mindenképpen olvasd el a DJ WANTED versenykiírást! 

Az élő bemutatkozásokat mi is követjük majd! Hajrá!

Magyar rapbuli, túlfűtött dark diszkó házibuli és az irodalom ünnepe

Péntek

 

THE NéG€RZ - MAGYAR RAP BULi - Beat On The Brat
A NéG€RZ most hosszabb kihagyás után visszatér egyik kedvenc helyére, a Beat on the Bratbe, ahová most kifejezetten csak a magyar hip-hopra koncentrálva mindenkinek elhozza az utca hangját azokból az időkből, amikor a rapnek még volt üzenete. De elvileg lesznek frissebb zenék is.

Para Péntek ★ Mikszi & Makszi ★ Úri Muri pince ★
Múlt héten nagy elánnal ugrott bele az idei szezonnak az Úri Muri pincéje, hogy most pénteken tovább fokozza a hangulatot: most Mikszi és Makszi kalauzol mindenkit eklektikus zenei utazásra térben és időben, a város legmeredekebben átalakuló pinceklubjában.

Nightdrive: Benedek /Live/US/PPU/Leaving rec./ Toldi
Nicky Benedek Los Angeles utcáiról hozza el a Bajcsyra a house, boogie, hip-hop, jazz-fusion és az experementális new age hangzását, amivel még évekkel ezelőtt kampót tett a fülünkbe. Az angyalok városában felnőtt Benedek úgy szívta magába a 90-es évek meghatározó zenei stílusait mint egy szivacs. Előtte/utána szupportál Sazabio, Telenkó Ábel és AIWA.

PIMP péntek - The Queen is Back
A Királynő visszatér a Központba, és varázsceruzájából csillogóbb ütemek szökkenek elő, mint valaha. A forróság, a várható erős hűvös éjszaka ellenére is felszítja az elfojtott vágyakat. Apuci a sétapálcájára támaszkodva, a félhomályból figyeli az eseményeket, hogy a megfelelő pillanatban a színre lépjen.

40779526_355133118574396_3554916205005526107_n.jpgSzakkör

Szombat

 

Rákóczi Kriminál IV. ✯ Kokainbárok és a háború utáni széthullás
Újabb szuper séta a Mindspace szervezésében a Rákóczi tér történetéről, ezúttal a Kokainbárokkal a középpontban. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Perc & Claudio PRC \ Der Morgen \\ Dürer Kert
A tenger alatti mélységből ezúttal egészen a világűrbe utazunk a Dürerben. Claudio PRC meditatív, már-már hipnotikus groovejai méltó felvezetésül szolgálnak Perc fémes, angolos, de annál kevésbé elegáns, beton kemény ritmusképleteinek, a tapasztalt szakértőkből álló magyar támogatás pedig csak hab a bizonyos tortán.

☉ Alcázar! ☉
Túlfűtött házibuli napnyugtától napkeltéig a szakkörben cosmo és dark diszkóval, vintage groove-okkal, house beütésekkel. Főmufitik Vedat Akdag és Aron Ya, vendégeskedik Gandharva.

Black Mamba pres: GusGus
Szinte pontosan két esztendővel legutóbbi telt házas bulija után ismét az Akvárium Klub vendége lesz az izlandi elektronikus zene talán legnépszerűbb formációja, az azóta kéttagúra fogyatkozott GusGus. Ezúttal a februárban megjelent, Lies Are More Flexible című album dalaival érkeznek az Erzsébet térre.

Diszkont #19 w/ Zovek
Diszkók, funkok, ezektől és néha saját maguktól is eltérő zenék, tehát gyakorlatilag ingyen táncolás, mert hát ezt ülve csak a Központ előtt állva lehet bírni, az is biztos. Rak Sazabio, rá pedig majd Zovek pakol.

Vasárnap


Pakold ki a gardróbod vásár - Akvárium Klub - Október 21.
Cseréld le ruhatárad és frissítsd fel a gardróbod fillérekből Ősszel is. Budapest egyik legnagyobb női-férfi-gyerek hasznàltruha vására az Akváriumban.

Mato Kultur ❑❑ Adis Abbé ❑ Marci Csorgo ❑ Bettina Nem
Képzeletbeli erdő bebarangolás fúvós szekciók, házias jazzek és diszkóbokrok csapásain, csikágó-patagónia-szíriusz tengelyen Adis Abbé, Marci Csorgo és Berrina Nem vezetésével az Ambientben.

Kedd


Sajátszínház / Éljen soká Regina!
Az Éljen soká Regina! egy hosszabb művészetpedagógiai, közösségi színházi, részvételi kutatási folyamat egyik fontos eredménye. Az előadás a (roma) nők és az ellátórendszer találkozásainak személyes tapasztalatait dolgozza fel. A nyolc szomolyai szereplő saját történetén keresztül a színdarab azt a kérdést feszegeti, hogy mit jelent az anyaság ma Magyarországon a vidéki kistelelpüléseken, nehéz anyagi körülmények között élő cigány nők számára.

Egész hétvége

 

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár
Ősszel a Margó történetében először beveszi a Várkert Bazárt, hogy az eddigieknél nagyobb helyen, több programmal, színesebb könyvvásárral ünnepelhessük együtt az irodalmat. Külföldi vendégekkel, koncertekkel, könyvbemutatókkal, beszélgetéssorozatokkal, családi programokkal várnak mindenkit egész hétvégén.

Macskafogó kiállítás
Most indul, de egész december végéig ingyenesen látogatható a Pannónia Stúdióban a film 32. születésnapja alkalmából nyílt tárlat, ahol mindenféle kulisszatitkot ismerhetünk meg.

8. Mozinet Filmnapok / and the Oscar goes to:
Budapesten a Puskin moziban és országosan további 13 város art mozijában immár hetedik alkalommal tekintheti meg a közönség a világ művészfilmtermésének legjavát, jóval a hivatalos hazai mozibemutató előtt.

 

Felszabadító érzelemkitörések, autentikus diszkóparádé és művészeti vásár a hétvégére

Péntek

 

Gosheven @ Akvárium
A Gosheven Szabó Bálint szóló projektje, tavaly megjelent lemezével a igyekszik megmutatni egyrészt, hogy milyen kemény és véget nem érő küzdelemmel jár elszakadni attól a konstruált férfiideáltól, amelyet már a megszületésétől fogva magán kell hordjon minden férfi, másrészt kísérletet tesz a nyugati zenét eluraló hangolási rendszer sztenderdjétől való elszakadásra is és a mai fül számára gyakran szokatlan hangolásokban igyekszik megtalálni az őseink ártatlanságát. Pénteken az Akváriumba már új lemezével érkezik.

Az Él a Béla bemutatja: Czeglédi Szasza akusztik
Czeglédi Szabolcs, azaz "Szasza" megkerülhetetlen figurája a magyar zenei életnek. A Manager és programszervező, énekes ésdalszerző a Run Over Dogs frontembereként többször bejárta Európát, turnézott az USA-ban, megjárta már a VOLT nagyszínpadát és kirobbanthatatlan fellépője az összes kis és közepes hazai fesztiválnak. A Bélába szólóban érkezik, ahol saját szerzemények mellett a zenei karrierjében meghatározó, számára fontos dalokat ad elő egy szál gitárral.

Top Gun
Naplementebén motorozó Tom Cruise alatt halkan felcsendülő Take My Breath Away - a jelenet. amiről mindenki tudja, hogy a Top Gunról van szó, még akkor is, ha igazából nem is szereti a filmet. Annak aki szereti, annak az a jó hírünk van, hogy megnézheti (megint) mozivásznon a Bemben.

Post New Punk Wave 70s 80s Party
A péntekenként szigorúan tematikus bulikkal készülő Beat on the Bratben most a punk, a new wave és a post punk van terítéken. Jehova, Vibrator és Janes Z főleg bakelitről fog játszani, ígéretük szerint eengeteg sercegő, búgó és váratlanul ugró VINYL lemezt tesznek majd fel.

Galactic Jackson & Saint Leidal The 2nd
Egy éjszakára Galactic Jackson és Saint Leidal The 2nd elfelejti a youtube-dj-zés korát és autentikus diszkóparádét csinál az Auróra pincéjében bakelitekkel.Számot csak akkor lehet kérni, ha eltaláljuk, hány darabot számlál Galactic Jacksonék párját ritkító lemezgyűjteménye. Ami lesz: 90-es évekbeli acid, techno, rave, trance, jungle, happy hardcore és egy kis gabber, ami ehhez kell: susogós melegítők cipzárját megjavítani, görkorikat szorosan bekötni.

RAVE-olution // Realité
A péntek elég rave-központú lesz, ugyanis a Fészek Kulturális Központban is ravebuli lesz, csak kicsit máshogy, itt ugyanis a techno művészettel párosul. A kiállítók között olyan neveket találhatunk, mint Almási Ádám, Juhász Levente vagy Vizi András, miközben a zenét olyan DJ-k szállítják mint a Tachnocool vagy Crime.

Pure Lust Night with Adis Abbé by Toldi
Jobb későn mint soha: pénteken a Pure Lust Night is szezont indít a Toldiban, játszanak: Adis Abbé, Kristóf Kelemen, Marcello Baptiste, Daniel Santiago és Bán Dániel, ebből adódóan hauztól világzenei ihletésű technón át minden is lehet.

37534513_2236870956599156_5865716988826877952_o.jpgBéla

Szombat

 

Rákóczi oázis : növény :: vásár : csere : örökbefogadás
Az óriási sikerre való tekintettel egy darabig szombatonként lesz Rákóczi oázis a Rákóczi téri Vásárcsarnokban. Lehet vinni megunt növényeket cserélni vagy akár eladásra is, de ha örökbefogadni vagy venni szeretnénk valamit otthonra, akkor is érdemes kinézni. Fontos: az árusítás regisztrációhoz kötött.

Mödanszié | Prsly, Zovek, The Stanley Maneuver
A szombat legjobb bulijáért egészen a Népszigetig kell menni, de megéri! A Mödanszié egy évente néhányszor jelentkező nyitott házibuli, egy egész estés egybeolvadás, ahol a hajtóerőt a zene és a tánc adja. Biztos, hogy lesz sok felszabadító érzelemkitörések, sok-sok közös pillanat és persze természetfeletti hangulatok a psych, disco, soul, jazz, house, funk, afro, r&b, dub, hiphop, rock és kísérleti elektronika keveredéseiből az 50-es évektől 2018-ig.

Klinika / Dope Calypso selector set
A Dope Calypso egyik fele tiszteletét teszi a Klinikában, hogy a legkedvesebb dalait elindítsa a zenelejátszónkon. De vajon melyik fele? Vagy lehet, hogy végül mindannyian elmennek? Csak akkor derül ki, ha mi is elmegyünk.

Falunap a Telepen!
Szombaton Telepen a Slow Village tagjai a színpad helyett most a DJ pult mögé állnak be, hogy egész este pakolják kedvenc zenéiket. Az biztos, hogy hip-hopnehéz buli lesz, de azért számíthatunk meglepetésekre is.

Visszajáró PÉNZ a Gólyában
A PÉNZ bulik a szervezők szerint olyanok, ahol csak a részvételért osztanak díjakat és a szíveink a dobogósok. Ahol nincs kis menü, csak agy menü. Ahol megőrizzük az igazság és a szeretet szellemét és a tempó határa a csillagos ég. Ha más nem, akkor azért érdemes menni, mert most még rophatjuk az utolsókat a Bókay utcában.

Le Grand Opening ★ Úri Muri pince ★
Az őszi-téli szezont nem akárhogy kezdi meg az Úri Muri pincéje, mindjárt öt DJ-vel, elkoptathatatlan bakelitekkel, fényesen csillogó CD-kkel, ízletes filékkel és gomolygó füsttel vágnak bele. A táncparkett várja a nyár során lógatott lábakat többek között DJ Titusszal, Telenkó Ábellel, DJ Kanada Káosszal és DJ Lavórral.

Egész hétvégén

 

Art Market Budapest 2018
Az ART MARKET BUDAPEST Közép- és Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő művészeti vására, Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs kiállítása. A 2018-ben nyolcadik alkalommal jelentkező esemény közel 6.000 négyzetméteren mintegy 500 művész több ezer alkotását mutatja be. A 4 kontinens 25 országából érkező 100 kiállító között valamennyi jelentős hazai kortárs galéria is jelen van.

Design Hét Budapest
Párhuzamosan zajlik a budapesti Design Hét megszámlálhatatlan nagyon jó programmal, lehetetlen kiemelni bármelyiket, a részletekért érdemes kattintani.

Grafityisz – Pop-up kiállítás a magyar karikatúra 170 évéből
Vicclapok a 19. század második felétől, az első magyar illusztrált élclap, a Charivari-Dongó, a Jókai Mór által kiadott Üstökös vagy a Bolond Miska. A felsorolt kiadványok az Országos Széchényi Könyvtár gyűjteményében is megtalálhatók. Októberben egy pop-up kiállításon keretében – többek között – ezeket is bemutatják a nemzeti könyvtárba látogatóknak.

Vintage kincsek vására, bolondos dallamok szülinapja és amerikai sütiünnep

Csütörtök


Budai+Kuslits - VIII. este 8 után
Budai Balázs a BRFK galeri "B" betűjének tulajdonosa, aki ezen a kiállításon Kuslits Máté sajátos Shared Cities definíciójához/koncepciójához exponált esténként a VIII. kerület utcáin. A koprodukció apropója a Rákócziterezés három (erről bővebben az Egész hétvégén részben), melyben a BRFK galeri aktív közszereplő.

THE NéG€RZ //GiN & JUiC€ @Telep
Nehéz lenne a NéG€RZ bulijait jobban összefoglalni, mint ahogy ők tették: €LHOZZUK N€KT€K AZ UTCA HANGJáT K€L€TTőL NYUGATIG, AZ ARANYKORTóL NAPJAiNKiG. €LŐV€SSZüK A L€GNAGYOBB SLáG€R€K€T AZOKBóL AZ iDőKBőL, AMiKOR A RAPN€K VOLT üZ€N€T€. D€ L€SZN€K SZAFTOS ZENéK iS. A MűFAj LEGNAGYOBB éLő éS M€GHALT L€G€NDÁI éLőB€N FöLVéT€LRőL! Szóval ez várható csütörtök este a Telepen, krézi!

TOLDI Live / Maneuver Maneuver / Quixotic / Vulé Vu
Megint koncert lesz a Toldiban, mos a Maneuver Maneuver veszi be a színpadot. Róluk zeneileg leginkább egy olyan elegyet érdemes elképzelni, amiben ugyanúgy megfér a mai alternatív és indie előadók világa, mint a 80-as és 90-es évek sötétebb, szintetizátor alapú zenéi és az amúgy alapjáraton slágeres popzene is. Talán a New Order, a 2 Unlimited, Crystal Castles, Gary Numan és a Late of The Pier szerelemgyerekeként fogható fel a duó stílusa, ami azért tudatosan korszerű formában hozza vissza az említett hatásokat. Hozzájuk csatlakozik a Quixotic, a synthwave stílus egyik első és legismertebb hazai úttörője.

Péntek


Rákóczi Iroda :: közös dolgozás a csarnokból

Otthonról dolgozóknak vagy az irodai környezetbe belefásultaknak remek alternatívát nyújt a Mindspace - szintén a Rákócziterezés három keretében. Mindenkit várnak, aki kicsit firssítene a munkakörnyezetén a Rákóczi téri Vásárcsarnokba, pontosabban a savanyúságpultnál, ahol együtt lehet dolgozni más frissítésre vágyó emberekkel.

diszkógömb készítő szakkör
Mindenkinek, aki a múltkor lemaradt róla: megint diszkógömb készítő szakkör a Szakkörben. 3500 forintért, némi kenegetés és ragasztgatás, és remélhetőleg zéró elvágott ujj után mindenki hazaviheti saját kis diszkógömbjét, közben lehet enni vegán kajákat és még egy dj is lesz.

Ruben Brandt, a gyűjtő | premier előtt!
Állítólag legutóbb talán a Macskafogónál dobott akkorát a magyar animáció, mint most a Ruben Brandt, a gyűjtőnél. A film körül egy igazi alkotóműhely jött létre, Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazással, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. most premier előtt lehet megnézni a Puskinban.

BᎬᏒᏒᎥᏞᎾᎾm ᎪᏁᎠ ᏆhᎬ ᎠᎾᎾm │mᎬᏞᏆmᎬᏁ │bᏞᎪᏟᏦ mᎾᏁᎶᎾ
Péntek este geek heavy metal, charming noise rock és dazzling post-punk, azaz Berriloom and the Doom, Meltmen és Black Mongo a Gólyában. Utánuk DJ Yeast Infection & DJ Jogosultságtudat nyomatják majd az empowerment diszkót.

Bolondos Dallamok vol. 2: Születésnap
Hát az biztos, hogy ez lesz a hét egyik szülinapi bulija, hiszen a fodrász-dj Telenkó és a 24.hu-s újságíró Attila együtt 56 évesek lesznek, ezalkalomból többek között kelekótya lemezek, bolondos kínálat, furcsa tánczenék és egyéb nyalánkságok kerülnek terítékre a Központba. Telenkó mellett játszik majd még egy másik Telenkó is, meg Dj Államérdek, Kanada Káosz, Pizza Amore, Sazabio és Telefunken is.

Wannabe XXL - Best of 90'S + 00's // Akvárium NagyHall // 10.05
Ha valakinek mond valamit a Neccparty, akkor biztos, hogy ezt a bulisorozatot is ismeri. Akinek már hiányzik a szélben szálló titkos üzenet, felmenne hétvégén a hegyekbe vagy csak szeretné, hogy nyaralni vigye az álomhajó, akkor pénteken az Akvárium környékén biztos, hogy jó helyen jár.

Légy az oligarchánk! - Lady Mrd. luxusbuli az Aurórában
Nagyon durva luxibuli az Aurórában, ahol bárki megtapasztalhatja, milyen egy NER lovag élete. Ami lesz: beszélgetés az Átlátszó újságíróival, NER-különkiadásos Monopoly, Hatalommámor koktél, Videoton meccsek látástól vakulásig és hát nyilván bármi.

42003131_565948937171415_4695342492174698993_n.jpgKözpont (ajanosjanos)

Szombat


III. Vintage Garázsvásár - Raktárkisöprés

Az elmúlt években Európa szerte szerzett kincsek sajnos már túlságosan sok helyet foglalnak a Judy Poster Shop és az Industrial Lamp Budapest raktárában, így készen állnak számukra új otthont találni. Egy baráti hangulatú, szabadtéri gyerek- és kutyafriendly garázsvásárra keretében lehet tőlük venni többek között bútorokat, lámpákat, dekoracios elemeket, retro vintage postereket, mágneseket, de akár ruhákat, cipőket kiegészítőket és háztartási holmikat, úgyhogy mindent is.

Forrest Gump
Vannak filmek, amik egyszerűen minden részletükben annyira jók, hogy muszáj őket időről-időre újranézni - erre remek hely a Bem Mozi, ahol sajnos az utóbbi időben érdemes minél előbb megvenni a jegyet, mert már a vetítések előtt betelik a nézőtér. A Forrest Gump sokmindenkinek ilyen film, ami most a Best of Tom Hanks-sorozat keretében kerül vetítésre.

Gumipop 16. szülinapi buli
Tizenhat évvel ezelőtt startolt a Gumipop bulisorozat a Csengeri utcai Subway-ben. És annak is majdnem 6 éve, hogy a partiestet befejezték a Trafó pincében. A buliban többnyire a gumis évek (2002-2012) legjobb és legvállalhatóbb számai mennek majd, de pár korábbi emblematikus dal is várható. DJ pultban az egykori Gumipoposok.

Vanishing Point 2018
A Vanishing Point a Middlemist Red kezdeményezése volt tavaly, egy potenciális rétegfesztivál első szárnypróbája. Azóta elhatározták, hogy tovább folytatják ennek az eseménynek az építését, amely otthon ad a pszichedelikus rock és más hasonló rokonműfaj alkotóinak és kedvelőinek a találkozásra, hazai és a szomszéd régiókból érkező művészekkel.

SOiLED w/ NYXA & YINNA
Yinna és NYXA kivételesen klub sötétjén kívül szelektálnak szombat este a csukott ablakban a Központban.

Vasárnap


Budai Lemezbörze a Tinta Art Caféban: Október 07. vasárnap

Egyre több lemezvásár, sőt, lemezbolt van a városban, de Budán még mindig hiány van - de mint mindenben mostanában, Buda ebben is fejlődik. Hatalmas használt lemez választék a legkülönbözőbb zenei stílusokban, régiségek, ritkaságok, igazi kincsek is lesznek vasárnap a Tintában, érdemes felkelni.

Egész hétvége


Rákócziterezés három :::
Eddig kétszer vette be magát a Mindspace a Rákóczi téri Vásárcsarnokba, hogy kicsit felpezsdítse a négyes metró megállója mögé rejtett gyönyörű épületet és környezetét, két év munkája pedig meghozta a gyümölcsét: egyre több érdekes üzlet, galéria nyílik a környéken, de nyáron tartottak gyerektábort a környékbeli gyerekeknek, szombatonként közösségi reggelit tartanak, és most három napra is bombra programokkal készülnek: lesz például közös dolgozás a csarnokban, növénycsere- és vásár, koncertek és mindenféle workshopok, érdemes odanézni.

Budapest Ritmo
A Budapest Ritmo az egyszeri találkozások és a felfedezések fesztiválja: magyar és külföldi előadók mutatják meg az Akváriumban a hagyomány izgalmas oldalát és azt, hogy mindannyian beszéljük a zene univerzális nyelvét. Olyan sztárokat hallhattok, mint a Muzsikás vagy a Ladysmith Black Mambazo, olyan izgalmas művészeket ismerhettek meg, mint Gili Yalo vagy a TUULETAR - Vocal Folk Hop és Maija Kauhanen, három kontinens zenei kincseivel ismerkedhettek a produkciókon keresztül.

Indiai Filmhét / Indian Film Week
Captain Rahul Balinak, az idei Indiai filmfesztivál kurátorának nem volt könnyű dolga: rendkívül nehéz hűen ábrázolni az ikonikus indiai mozi sokoldalúságát és nagyszerűségét egy maroknyi film segítségével. Ő mégis szeretett volna összeállítani egy olyan filmválogatást, ami hűen tükrözi az indiai filmek jellegzetes atmoszféráját és a lehető legjobban mutatja be az emberi érzelmek és erények széles skáláját, úgymint szerelem, kötődés, hűség. A filmfesztivál arra ad lehetőséget, hogy ezeket az érzéseket igazi mozivásznon is megtapasztalhassuk indiai dalok, táncok és zenék segítségével a Puskinban. 

Fald fel Amerikát!—Amerikai sütik fesztiválja!— Sütit Akarok!
Ha mindig is nyálcsorgatva nézted a hollywoodi filmek ikonikus büféjeleneteit, nem tudtad levenni a szemed a juharsziruppal meglocsolt palacsintáról, vagy akár már a klasszikus mogyóróvajas üveg látványától kicsit mélyen belül elaléltál, akkor ez a program neked szól: a Sütit Akarok cukrászdáiban most két napon keresztül csupa amerikai finomság lesz terítéken.

Hétfő


Son Lux, vendég: SK Kakraba - Akvárium Klub, NagyHall

Nem csak hétvégén vannak ám jó koncertek, ideje lenne egyébként a koncertekre elsősorban zenehallgatás és nem alkoholfogyasztás céljából menni. Több olyan szervezőcsapat is van ma szerencsére Budapesten, mint a New Beat, akik küldetésükként tekintenek a hazai koncertkultúra megváltoztatására és természetesen arra, hogy minél több friss, itthon talán kevéssé ismert előadót mutassanak meg az arra nyitottaknak. Ilyen lesz a hétfői Son Lux koncertjei is, akik zenéje post-rock és az elektronikus pop széles skáláján nyúlik végig, különlegessége, hogy az intim és „szélesvásznú” érzéseket is képes hangokra lefordítani.