Ezeket a dj-ket most hallhatod először, de közülük párat biztosan nem utoljára. Egyikükből pedig még Sterbinszky is lehet.

Szombaton a 12 döntős monstre dj-szettjével ér véget a #MusicTogether és a Kajahu közös tehetségkutatója, ahol DJ Sterbinszky és cégesburgerező-helyünk keresi a fiatal tehetségeket, akik kis szerencsével végigturnézhatják a nyarat a mesterrel, és élőben rakhatják a csillt kedvenc érintőképernyős éttermünkben a szürkemarhaburger alá. Az esemény nem elég, hogy ingyenes, amiért rögtön 12 DJ-t kaptok, plusz olyan legendákat testközelben, mint DJ Newl, és a 4/4 arányban életnagyságú Sterbi, de még igényelhettek 50%-os kedvezménykupont is, amiből mi kaptunk hármat a Kajahutól, de nyilván nektek adjuk.

A művésznevekről a jóég tudja, honnét jönnek, de maguk a művészek biztosan, mindenesetre érdemes barátkozni mind a tizenkettővel, mert a nyertesről, amikor guettai világhírnél jár majd, elmondhatjátok, hogy akkor láttátok már benne a fantáziát, before it was cool.

Chris Croatia, Galajda Music, Goldyn, RWin, PullMaxx, MarkWice, Low Contrast, Mattaja, Marloo, JozsefNemeth, Szücsi, Roger Daniels

fél-fél órás fellépéséből áll össze a szombat esti zenei program a Kajahuban, kezdés már ötkor, záróra este tízkor, de kis szerencsével valami fasza afterba is belecsaphattok az eredményhirdetés és öröm után, ha ügyesen barátkoztok.

week18_kocka.jpg

Mi ott leszünk, hogy támogatóként kivegyük a részünket a pezsgőzésből, sőt, még forgatunk is, úgyhogy ha érdekel a média, van véleményed a korszerű hauzról, még egy ok, hogy ott legyél, és elhozd a spanokat is! Ingyenes, és aztán még lehet bármi!

Erre számíthattok

 

Az 50%-os Kajahus kuponért pedig szombaton délután ötig írj egy emailt a jatek kukac blog pont hura, a tárgyban elég annyi, hogy ide vele!, az első, a tizenkettedik és a harmincadik jelentkezőnek odaadjuk a tudnivalókkal együtt!

Füstös-főzős fesztivál, zöldülő vásár és különleges bulik

Csütörtök


Rákócity: Két Ferenc közéleti nyomozó iroda

Miért van évek óta zárva a hentes? Mi történt Kovács Gyulával miután elhagyta az országot? Létezik-e még a víztornyot és a volt Nemzeti Színházat összekötő alagút? Hova szállítják a szelektált hulladékot? Kinek érdemes szólni, hogy javítsák ki a kátyút az utcasarkon? Hogyan közlekedtek a környék méltóságos kisasszonyai az 1930-as években? A Mindspace Nyomozó irodája a Rákóczi tér környékének lakosságát foglalkoztató, a helyi társadalmat érdeklő kérdésekre keresi a választ. Az eredmények, szöveges és fotódokumentáció formájában az irodában megtekinthetőek nyitvatartási időben.

Kale Lulugyi Pontoon
Szerdán szép csendben kinyitott a Pontoon, csütörtökön pedig már a Kale Lulugyival csapnak a húrok közé. A Kale Lulugyi mottója: meghallod, megszereted. De tényleg! Zenéjükkben keverednek a magyar, felvidéki, székely és cigány népi dallamok, hol világzenei, hol jazzes vagy rockos felhangokkal. szerintük hogy a zene képes összekötni az embereket, és összehozni a legkülönfélébb társadalmi csoportokat, szubkultúrákat, ha csak egy koncert erejéig is. Nagyon ajánlós.

▩ Lärm ▩ ▩ Dürüm Du Fromage x Sister Riot ▩
A legjobb kebabos-sajtos bulisorozaton a Lärmben ezúttal Vedat Akdağ és Incotoyable nyomatnak egy kis minimált, darkot, tribalt, vagy úgy általában elektronikát, és hozzájuk csapódik majd be Lau és Alexandr.

Péntek


Volkova Sisters 360°

Nehéz nem involválódni érzelmileg a Volkova Sisters bármelyik számának első néhány másodperce után. Ezt a bevonódást most egy egészen különleges koncertélmény segíti, pénteken ugyanis 360°-os elrendezésben, azaz a zenekart körbeállva lehet őket megnézni és garantáltan sírni az A38-on. Nehéz ritmusok és sérülékeny lelkek tökéletes találkozása lesz ez.

Makers of Budapest - Könyvbemutató
Végre bemutatják a régen várt Makers of Budapest című könyvet, mely képet ad a budapesti kortárs kézműves tervezők változatos és gazdag közegéről egyfajta élő korlenyomat létrehozásával. A 38 designert és 22 fővárosi boltot bemutató angol-magyar nyelvű kiadvány formátuma a képes album és a design guide határán született: informatív, esztétikus és funkcionális kötet egyben, amely egyszerre működik kreatív útikönyvként és gyűjteményes albumként. Az alkotóterületek alapján csoportosított designerek mellett felsorakoznak azok az üzletek és galériák is, ahol a tárgyak a tervezők saját műhelyei mellett elérhetőek. Az üzletek és műhelyek fellelését segítendő térképre is rendezték ezeket a pontokat. Szóval ennek a bulija lesz pénteken az Anker’tben!

Shaibo klippremier + live / Klinika
Pénteken a Klinikában lesz a Marokkóban készült Shaibo új klipjének, a Sun brought premierje. Az exkluzív klipbemutató eseményen debütál a megújult Shaibo hangzásvilága is, egy rövid koncerten megismerkedhetünk a Shaibo új zenei irányaival, vendégük pedig Chaerin Im lesz, egyenesen Koreából, aki közreműködőként ezentúl sokszor csatlakozik majd hozzájuk.

THE NéG€RZ CLASSiC R&B PARTY
A szöveget megfejtők részt vehetnek az eseményen a Központban: BUDAP€ST L€GjOBB RAP BULijA OLYANRA KéSZüL, AMiR€ MéG N€M VOLT PéLDA: THE NéG€RZ CLASSiC R&B PARTY A KöZPONTBAN! €LHOZZUK N€KT€K AZ R&B HANGJáT K€L€TTőL NYUGATiG, €LőV€SSZüK A L€GNAGYOBB SLáG€R€K€T AZOKBóL AZ iDőKBőL, AMiKOR AZ R&B-N€K VOLT üZ€N€T€. D€ A RAP SZ€R€LM€S€iRőL S€M F€L€DK€ZüNK M€G! A MűFAj LEGNAGYOBB éLő éS M€GHALT L€G€NDÁI éLőB€N FöLVéT€LRőL!

Tulpen & Narzissen
Végre a Tulpen & Narzissen is kiolvasztja télen befagyott energiáit, ezúttal a Beat on the Bratben tér vissza, vendégük mostl Hullámdiszkó Balázs lesz.

▩ LÄRM ▩ Tanz Global x DD ▩ ▩ Dauwd ▩
Lehet, hogy Berlinben most (is) éppen (szinte) minden a technóról szól, de a látszat csal: számolatlan olyan dolog fonódik kúszóbab módjára az egyértelmű, síkegyenes lábdobdöngetések alatt, amik szintén organikus talajra leltek a német fővárosban. A beszédes nevű African Acid Is The Future kollektívája először derék módon belekanalaz minden válogatott jóságba az etióp jazztől a kubai son-on át Fela Kuti taposós afrobeatjéig, hogy aztán desztillálja a hatásokat, és a kortárs elektronikus klubzene nyelvén kezdje beszéltetni azokat. Az eredmény olyasmi, mintha egy afrofuturista lelkész elment volna élete élményére a Tresorba, majd valahol a kettő között cikázva megtalálta volna a saját hangját. Dauwd, a AAITF szócsöve ezt a világokat összekapcsoló misszióját komolyan véve a Tanz Global eddigi talán legerősebb igazolása a Designer Drumsszal közösen, úgyhogy készüljünk fel a magas páratartalmú képzeletbeli dzsungelben való elveszésre az Akácfa utca feketedobozában.

42788018_1729041733872957_3979218772325040128_o.jpgVégre megint van Pontoon!

Szombat


Zöldülők Vására

Most kezded a "zöldülést"? Ezer kérdésed van, de nem tudtad eddig senkinek feltenni? Ezért találták ki a Zöldülők Vásárát! Ha sikerül felkelni, itt találkozhatunk a környezetbarát termékek gyártóival, forgalmazóival, beszélgethetünk velük és a többi zöldülővel is arról, hogyan tudunk kisebb környezeti terheléssel járó háztartást vezetni.

Rákóczi Reggeli
Sokszor ajánlottuk már, ez a hétvége sem kivétel. Tényleg nagyon hangulatos, tényleg nem éri meg kihagyni. Kellemes a kellemessel, hasznos a hasznossal.

FILA GRAFF JAM
Ismét Fila Graff Jam hol máshol, mint a Filatorigáton. Az idei rendezvény fő csapásvonala ismét a graffiti, de egy picit fűszerezik különböző workshopokkal, throw up battlelel és egyéb programokkal. A zenei részen DJ-k mellett idén meglepetés MC-k is helyet kapnak majd a színpadon. Részletek az eventnél.

Ruhavásár & tetkózás
Frenetikus ruhavásárt A Dürerben. Lesznek ruhák, cipők, kiegészítők, minden, ami szem-száj ingere, leginkább női ruhákra lehet számítani, de lesz néhány fiú cucc, de semmi flancolás. Lehet majd tetkóztatni őrületes stick n pokeokat Emma és Dorottya jóvoltából, Szilvia pedig igyekszik mindennek megfelelő zenei aláfestést biztosítani, illetve a teremben fellelhető alkoholos és nem alkoholos italok hol- és mibenlétéről felvilágosítást adni.

Füst Fesztivál - Az első
Az első tavaszi jó időt a Füst Fesztvál szervezői nem hagyhatták ki szabadtéri szórakozás nélkül.
Nem véletlen hogy a neve FÜST FESZTIVÁL! Több féle füsttel való ételkészítéssel találkozhatunk az egy napos program keretein belül. Főznek a föld alatt (pit oven) egy méter mélyen, lesz feszített nyárson sütés (assado), kerámia és szekrény smokerekben füstölögnek majd a húsok és a zöldségek. Zebegény fölé ereszkedő csodás dombok közé tették a helyszínt, pontosan a Sárkány dombra, ahonnan a jó kedv és finom ízek mellé eszméletlen látvány terül a Duna hosszú vonalaira. Igen, a naplemente is gyönyörű lesz.

Fran Palermo N°7 ✭ Akvarium Klub
Istét Fran Palermo az Akvában. A főváros egyik legmeghatározóbb fiatal koncertzenekarának ritmusos hangzásvilágában nagy szerepet játszik, hogy különböző nemzetek (köztük spanyol, kubai és görög) vére csörgedezik ereikben. Az excentrikus, multiinstrumentalista Henri Gonzo vezette – róla és az alkotói folyamatokról nemrég az Index egy 45 perces dokumentumfilmet is forgatott – banda trópusi megszólalásával és féktelen energiájával már jó ideje beírta magát a budapesti éjszakák nagykönyvébe. Most egy újabb felejthetetlen hangulatú rock and roll revüvel, illetve új dalokkal ünneplik meg fennállásuk hetedik évfordulóját.

Sun Ra Arkestra under the direction of Marshall Allen / SOLD OUT
Sun Ra Földre érkezésének 105. évfordulója és a hatvan éve megszakítás nélkül működő legendás zenekar vezetőjének, a szaxofonos Marshall Allennek 95. születésnapja alkalmából egy felejthetetlen európai turnéra indul a fáradhatatlan űrbéli big band, a Sun Ra Arkestra, és fényéveket bejáró útjuk során űrhajójukkal a Trafót is útba ejtik. Földöntúli élmény, jegyekért a jegycsencselős oldalakon és az eventben érdemes próbálkozni.

Vasárnap


I bike Budapest bringás felvonulás 2019

Örömtekerés és demonstráció egy olyan Budapestért, ahol mindenki biciklire tud ülni. Mert ahol jó bringázni, ott jó élni. Idén zenés piknik az elején és a végén is, új útvonal (Óbuda először), 4 híd, 2 rakpart, Alagút, Lánchíd, Andrássy út, utcazenészek, gyerekfelvonulás, biciklis programok, bringaemelés.

KERET Piknik + Focikupa
A KERET Szülihét utolsó napján egy csillezős piknikkel várnak minket a Keretesek a Bikás parkban, ahol megrendezik az első KERET Focikupát is. Pályára lépő csapatok: Deep Glaze SC, Platon Galaxisok FC, Carson Coma Football Club, Bohemian Betyars SC.

Midnight Music
Újra #MidnightMusic, azaz klasszikus zene azoknak, akik éjjel élnek! Ezúttal orosz vizekre evezünk Csajkovszkij dallamaival, a kapitányunk pedig Manfred Honeck lesz, akinek a vezényletével világszerte legendás koncertek születtek már. Babzsák, humor és zene most is lesz, már csak mi kellünk!

Egész hétvége


KERET Szülihét

Hetedik éves fennállásukat hétfő óta klubfesztivállal ünnepli a Keret, minden nap Budapest más meghatározó klubjába látogatnak el, mindenhova csudajó programokat víve.

Pontoon ~ Season 4!
Végre valahára kinyitott a Pontoon, ez a program igazából nem hétvégére, hanem egész nyárra szól. Túl vagyunk már velük jó pár élményekben bővelkedő nyáron. Bele sem kezdünk annak felsorolásába, hogy mennyi koncert / dj / vendég adta egymásnak a kulcsot a verbalizálhatatlan panoráma közepén. Arról, hogy idén is méltó szezon nyitásban legyen részünk, a szívünkhöz nagyon közel álló fellépők fognak gondoskodni. Egyértelmű, hogy 2019 nyarán is tali a parton!

Tavaszkert Dísznövény 2019 Szakkiállítás és Vásár
Még mindig nincs késő elkezdeni a tavaszi/nyári balkon/erkély/terasz/kertnövényzeten gondolkodni, a Budai Arborétumban pedig egész hétvégén virágok, növények kertészeti kellékek és szolgáltatások, gasztronómiai finomságok, természetközeli design alkotások mellett kiállítások, előadások és különféle növényes, zöld programok várják a kedves érdeklődőket.

Hip-hop workshop, locsolkodás és szabadtéri topogás

Szombat


Easter Hip-Hop Weekend '19

Egy hétvégére az utcai művészetek veszik át a terepet a Trafóban, az első itthoni hip-hop workshop sorozaton a graffiti, az utcai táncok, a MCing – rappelés – és a DJing művészetében merülhetnek el az érdeklődők két teljes napon keresztül. Lesz folyamatos gyakorlási lehetőség is, jamek, a tapasztaltabbaknak haladóbb foglalkozások, illetve filmvetítés, diskurzusok a kultúráról, a művészetről, az alkotásról.

santsat
Újraindul Budapest kedvenc félig titkos szabadtéri bulisorozata, a santsat, ahol mindig valamilyen igazán különleges helyszínen lehet naplementébe topogni magunkat. Szombaton déltől tízig a Pál-völgyi-barlang mellett van lehetőség önmagunk agyagból való meggyúrására, majd akut állószolárium-állapotba kerülésre a budai dombok bal orrlukában. Zenei aláfestés Kristóf Kelementől, Csörgő Marcitól, Adis Abbétól és az este a Toldiban folytató Tom Slecttől. 

Jazzékiel / Tranzkaphka live - Akvárium Klub
A Jazzékiel utoljára koncertlemezét mutatta be az Akváriumban bő másfél évvel ezelőtt. Ezen az estén új dalokat hoznak az év végére ígért negyedik albumukról. A zenekar egyetlen fővárosi koncertje a tavaszi szezonban. Závada Péter zenei projektje a Tranzkaphka ezúttal nem a new wave hiphop felől érkezik, hanem a Ratkóczi Hubával közös experimentális spoken word, gitár-szöveg felállással.

36085429_1936611749963068_6574259367145635840_n.jpgsantsat

Tomszeret: Aera (Innervisions, Permanent Vacation)
Tom Select vendége ezúttal vele együtt érkezik Berlinből. A 2 szelektor majdnem szomszéd a neuköllni no-go zónában, nem kérdés hogy veszélyes estére lehet majd számítani! Aera többször járt már Budapesten. Legutoljára a Lärm nyitása környékén valamikor 2014-ben. Azóta eléggé beindult a srác karrierje, megjelentek zenéi Dixon és me kiadóján az Innervisions-nél, majd Mano Le Tough kiadójánál a maeve-nél és pár hónappal ezelőtt pedig a Permanent Vacation adta ki új albumát The Sound Path címmel. Amikor nem zenéket ír akkor a világ különböző top klubjaiban játszik dj/live szetteket New York-tól Mexico City-n át Kuala Lumpurig, nem megfeledkezve saját hood-jának techno templomáról a Berghain / Panorama Bar-ról. A 420 day alkalmából Tom és Aera egy egész estés zenei utazással készül a 4/4-es zenék bugyrain át egészen a hajnali megvilágosodásig.

B+L ✦ A Very 420 Easter Special
Bűnös és bűntelen élvezetek mellett full glam is lesz Bianca és Lujza 420 dayes easter specialján a Vittulában.Részletekért és hangulatfestőkért a katt az eseményre!

ROBOT2 II Shell Beach I Berriloom & The Doom I AFLMSMP [RO]
Április 20-án a Shell Beach érkezik a ROBOTba Undos (Seen/Grand Mexican Warlock/My Small Community) vezetésével, aki a tavalyi beugrós szerep után immáron teljeskörű frontembere a zenekarnak. Az este vendégei a ʙᴇʀʀɪʟᴏᴏᴍ ᴀɴᴅ ᴛʜᴇ ᴅᴏᴏᴍ és a bukaresti Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut.

Nem alszom 8.0
Szokásos csütörtök esti nem alvás, csak most szombaton.Inszomniás lányoknak lányokkal, alvajáró fiúknak fiúkkal, álmukban beszélő lányoknak fiúkkal. Stimulánsok: disco és house a forró kávéhoz, hideg sörhöz, a wcre várakozáshoz, deep és dub techno a gátlástalan asztalon táncoláshoz. Házigazda: Missetill, grátisz: Hexcode.

Vasárnap


Hollókői Húsvéti Fesztivál 2019

Hollókőn idén is rengeteg programmal készülnek a Húsvétot hagyományosabb keretek között ünneplőknel. Vasárnap több locsolkodással, Aurevoir és Kerekes Band koncerttel, és táncházakkal is készülnek, a történések pedig hétfőn is folytatódnak.

Hétfő


KERET Szülihét

A hétéves Keretblog idén egy egy hetes ünnepi körúttal lepi meg magát, melynek az első állomása hétfőn, a Vittulában lesz rögtön két koncerttel.

Amúgy meg mindenki egyen-igyon, locsolkodjon, kiránduljon, piknikezzen, napozzon, mert végre isteni idő van!

 

 

Illegálrave, fékezhetetlen rotterdami fenevad és húsvéti pezsgőlocsolás

Csütörtök


Húsvéti pezsgőlocsolás az Aperban

A most nyitó Aper elhozza az aperitivo intézményét a bulinegyedbe. Itt pezsgőt uzsonnázhatunk eperrel. Vagy beülhetünk csipegetni és italozni munka után. Vagy helyett. Most a nyitás alkalmával mindenféle izgalmas programmal készülnek, érdemes benézni!

Szomszédolás vol. 1 - Typo Showroom x Müskinn
Ismét buli lesz a Typoban, ezúttal egy új sorozattal, a szomszédolással rajtolnak el. Csütörtökön, a szomszéd utcából érkeznek hozzájuk vendégeskedni a Müskinn márka lányai, Eszter és Noémi. Ez alkalomból elérhető lesz egy-két Müskinn termék is a boltban, sőt a lányok pakolják majd a zenéket, hogy komplett legyen a házibuli hangulat. A Typosok is készülnek meglepetéssel, az este fő programja a TOMBOLA sorsolás lesz! Természetesen leárazás is lesz, egy egész állvány akciós ruha vár majd ránk.

Bunker Rave Party
Megvan a Project X? Head will roll meg minden? Na hát ez körülbelül ugyanolyan lesz. A szervezők nem szeretik a mogorva biztonsági őröket, face kontrollt, a piát tilos behozni szabályokat, úgyhogy csináltak egy “zártkörű” bunkerbulit a város szélén e célból, ahol nem lesznek szabályok.

Disco Vs Punk - The 1979 Party
1979 az egyetemes popzenetörténet talán legizgalmasabb éve volt. Íme a legfontosabb tények: Ez volt a diszkózene csúcs éve! Lehet, hogy a Saturday Night Fever 78-ra érett be igazán, de számszerűsítve 79-ben született a legtöbb igazi disco sláger. Ez volt a klasszikus punk korszak utolsó jó éve, amit stilszerűen zárt le a Clash a London Calling albummal az év végén. Ez volt a 2tone mozgalom első éve olyan zenekarokkal, mint a Specials, a Madness, a Selecter meg a többi. Ez volt a new wave élvonalba jutásának éve, több örökzöld listavezető slágerrel. ENNYI. Ezen az estén békésen megfér egymás mellett a disco és a punk. ANNYIRA, hogy félóránként fogják a Beat on the Bratben váltani a stílusokat. Utolsó órában meg összevissza lesz minden.

Lipelis (RU) ☉ Alcázar ☉ Decentralizált Pálmafák
A múltkori, focicsapatnak is alkalmas nemzetközi lineup után a haver haverja booking (c) keretében íme Moszkva egy szem Lipelise a Toldiban. A mindenhonnan merítő szettek orosz nagykövetét ki egy Lente Kabinet mixszel, ki egy gyerekkórust felvonultató számmal, ki pedig egyszerűen csak mint szláv Young Marco-t zárta a szívébe, más pedig csak majd ezután a buli után fogja, de akkor biztosan. A cipőt az előszobában a Decentralizált Pálmafák legénysége veteti le, az Alcázar színeiben Aron Ya kínál papucsot, azt pedig, hogy Alto Castello mit csinál a vendéggel, mindenkinek a fantáziájára bízzuk. A másnap mindenesetre szabad!

54433129_2354703814759420_2036863930613104640_o.jpgToldi

Péntek


Black Bartók & Deep Glaze // Dürer Kert

A Black Bartók a stúdiófelvételei készítése során mindig igyekezett visszaadni az élő koncertek hangulatát, így nem meglepő, hogy első nagylemezként egy koncertfelvétellel jelentkeznek. A DraZe Records gondozásában kizárólag vinyl-en megjelenő albumon sikerült megörökíteni a zenekar energikus játékát és Minda Endre sodró, szuggesztív előadásmódját. Most a Deep Glaze társaságában a Dürer Kertben mutatják be elsőként ezt a lemezt.

The Wave Pictures - Dürer Kert
A The Wave Pictures örömteli, spontán és szellemes gitárpopot játszik. A brit trió igen termékeny: az elmúlt évben két lemezt is megjelentettek. A Brushes With Happiness azt a kísérleti vonalat vitte tovább, amit 2016-ban kezdtek meg az A Season In Hull-lal, azaz a lemezt egy az egyben, akusztikusan rögzítették a stúdióban. Az album varázsát így a komplett improvizáció adta, ahogy a zenekar által csodált jazz és blues lemezek is születtek. Elvarázsolódási lehetőség a Dürerben.

Sold out! Little Big, vendég: Tatarka - Akvárium Klub, NagyHall
Az ősz legőrültebb videós challenge-ének kitalálói, a péniszgitárral és bohóccal nyomuló Little BIG visszatér Budapestre, hogy ismét megkapjuk éves adagunkat. Az orosz rave csapat csak úgy dönti magából a betegebbnél betegebb videókat, élőben pedig olyan erősek, mint egy üveg orosz vodka meg egy medve egybegyúrva. Tavalyi Antipositive korongjukkal és őrült jelenlétükkel tolják meg ismét a kelet-európai életérzést pénteken az Akvárium Klubban. Már teltházas, de érdemes a jegycsencselős okladalok körülnézni.

Gesamtkunstwerk X Filip ~ extremes
Pénteken egy összművészeti kiállítás keretein belül közel 30 művész tanuló mutatja be a « szélsőségek » témára épülő munkáit. Kiállításunk mozgatórugója a különböző ellentétek, végletek, tabuk, és extremitások szembesítése korosztályunkkal. A kiállító művészek Budapest legrangosabb művészeti egyetemeinek diákjai, akiknek még nincs szakmai hírnevük, de különlegességük kreativitásukban és frissességükben rejlik. Biztos lehetsz benne, hogy akiknek itt találkozol a munkáival, azok pár év múlva a magyar kulturális élet aktív résztvevői lesznek. Az egész napos kiállítás programjai mellett zenei fellépők is biztosítják a hangulatot.

Arcélek, útszélek // Bem mozi
Mi a közös a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, a 89 éves Agnès Varda és a 33 éves francia fotós és street artist, JR világlátásában? Több, mint gondolnánk: hasonló filozófia és életre szóló szenvedély a képek megalkotása, kiállítási módja, közzététele iránt. A két alkotó együtt indul útnak JR fotóautomatává átalakított lakókocsijával Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. A képek házak, pajták, gyárépületek faláról, vonatok oldaláról köszönnek vissza. Az Arcélek, útszélek ezeket a szívmelengető találkozásokat dokumentálja, és a nem mindennapi barátságot, mely az út során szövődik a furcsa páros között. Varázslatos hangulatú és felejthetetlen road movie a Bemben.

▩ LÄRM x RINSE FM ▩ KK x BNC ▩ ▩ David Vunk ▩
A rotterdami fenevadat felismerni nem nehéz. Kopasz, fékezhetetlen, körmei gyakran feketék, és általában egy szál atlétában csapja ki túlmozgásos páráját a DJ-pultban, amit bárhol a világon a hóna alá csap, meghág, leural, és az embernek néha az a benyomása lehet tőle, hogy valójában a szúrós tekintetével irányítja a tökéletes mixeit. A Kreative Kontrol és a B O U N C E most a Lärmben gondoskodik erről az élményről.

Punkkoncert, házibulifesztivál fotókiállítás és turulrap

Csütörtök


I. Ubik house party festival - photo exhibition

Már tavaly óta lehet érezni, hogy az igazi bulik már nem a szórakozóhelyeken és klubokban, hanem lakásokban és házakban vannak. Január 26. és 28. között volt az első Ubik házibuli fesztivál, amin három nap két éjszakáján összesen 15 házibuliba lehetett egy gatyaszaggatót tombolni. A házibulisorozaton készült fotókat pedig most kiállítják a Skanzenklubban, és tényleg érdemes elmenni, nem kisebb művészek munkálkodtak, mint a budapesti éjszakai élet egyik eklektikus alakja, Szabó R. János, Varga Orsi, Kranicz Richárd és Mohácsi Márk. Nyolctól Vedat Akdağ, fél tizenegytől tombola.

37. Magyar Sajtófotó Kiállítás – megnyitó
Kicsit nagyobb volumenű fotókiállítás lesz a Capa Központban, mégpedig a Magyar Sajtófotó Kiállítás, amit nem más, mint Vámos Miklós író nyit meg. Erre annyira nem kell rohanni, egészen május közepéig megtekinthető, a kiállítás képanyaga – immár harminchetedszer – a Sajtófotó Pályázat díjazott képeiből, illetve nem díjazott, a rendező által fontosnak, érdekesnek tartott fotókból áll.

Flash & Lopunk
“Úgy és még úgyabb. Hazafias átkozódások, kuruc-stonerség és a szolgalelkűség tömény utálata. Sok Pistols.” - ezt írja magukról a Toldis koncertje kapcsán a Flash vagy a Lopunk, de az is lehet, hogy mindkettő. Mi csak annyit fűznénk hozzá, hogy az egyik hangszer egy láncfűrész.

Péntek


Visszatér a Kale Lulugyi a Gólyába! | 04.05.

Molnár Tibor, a Kale Lulugyi egyik tagja a teljes vendéglistát végigjelölte ismerősnek a Gólyás koncertjük eseményénél, ez pedig mindent elmond arról, mennyire belsőséges, családias és jó hangulatú koncerteket szoktak adni, nem csoda, hogy időről-időre visszahívják őket. Autentikus roma zene, elképesztő atmoszféra.

SOLD OUT! Soap&Skin / Jungstötter /A38 Hajó/
Ismét érdemes izzítani az ismert jegycsencselős oldalakat és az esemény csevegős fülét, mert a Soap&Skin A38-as koncertje bizony nem véletlenül teltházas.Elektronikával finoman átitatott akusztikus art-pop zongorára, laptopra és kamarazenekarra, amit egyértelműen Soap&Skin mély, érzelmes, már-már tragikusba hajló személyisége ural. Varázslatosnak ígérkezik.

Denis Sulta - LavaLava x Cruisin
A tavaly februári Lärm-es első Sulta bulin már érezhető volt, hogy valami elkezdődött és a nyári A38-as happeningen egyértelművé vált, hogy tökéletesen működik a kémia Denis és a műértő közönség között. A LavaLava meghívására most ismét Budapestre érkezik a tejfelszőke glasgow-i és ezúttal a Cruisin-nal karöltve teszi még magasabbra a lécet. Most majd az Európa Hajón lehet kézfeltartva topogni, after utána a Tipen.

FOUK | Love is the Message
A Fouk név mögött két egyenként is ismert producer, Daniel Leseman és Junktion áll. A gyerekkori barátok első közös projektje a hangzásteremtő Outplay Records létrehozása volt, aztán összeültek a stúdióban is. Kill Frenzy EP-jükre egyből a Detroit Swindle csapott le és szerződtette őket a Heist Recordings istállójába, de a srácok közben megszórták EP-kkel a “Room With A View”, a “The House of Disco” és a “Razor-n-Tape” címkéket is, miközben belefért egy-egy remix a Groove Armadának, a Kraak & Smaak-nak és Joey Negronak. A Glastonbury, a Concrete Paris és az Output New York után a Toldiban is: Just say Fouk! Atom 

SOLD OUT ▼ Dé:Nash koncert / RapCaviar by Black Trap ▼
A turulrap megvan? És az Index videója az egészről? És tetszik? Akkor irány jegyért kuncsorogni a Facebook-eseményhez, mert sajnos már ez is teltházas. Viszont előre szólunk: az átlagéletkor 16 lesz, ugyanis a most induló bulisorozat az itthon feltörekvő státuszban lévő soundcloud / mumble rappereket vegyíti hazai trap lemezlovasokkal, nagyon lit lesz!

Alpáré házibuli @Auróra
Az Alpáré nyolc szóban: szex, celeron, gyengédség, kevert, hardcore, trance, numetál. Az eseménynél eddig olyan világraszóló slágerek vannak felsorolva, mint a Dance4ever - 1001 Éjjen, Dupla KáVé - A Füredi Anna-bálon vagy a Link Park - Paper Cutm és ez mindent el is mond a várható zenei színvonalról. Van beugró, de ezért cserébe alkohol jár és az Aurórát lehet vele támogatni. Ja igen, mert ez az egész az Aurórában van.

Szombat


Rákóczi Reggeli

Már többször ajánlottuk a Rákóczi Reggelit, de ismétlés a tudás anyja, és egy ilyen kedves eseményt nem árt a szívbe és a fejbe jó alaposan bevésni. A közösségi reggelire bevásárlás után vagy előtt vagy közben is oda lehet ülni, van kávé, tea és minden jó. Közösségi reggeli lévén a belépő egy reggelialapanyag, cserébe tényleg minden van, ami szem-szájnak ingere, termelői sajtoktól kezdve friss zöldségeken és gyümölcsökön át illatozó pékárún át minden.

AZVLM
Az AZVLM bemutatkozó eseménye kiállítással, performansszal, játékkal és zenével tölti meg a Dürer kert termeit. Délutántól hajnalig eljátszhatjuk, riszálhatjuk, hallgathatjuk, rajzolhatjuk, tapsolhatjuk, beírhatjuk, megtapogathatjuk, meg is kóstolhatjuk, végig gondolhatjuk vagy egyszerűen beérezhetjük. Frissen alakult kollektívájuk célja a művészet kiemelése hagyományos környezetéből és bekapcsolása a mindennapi szórakozásba, eközben pedig a közönség bevonása az alkotás folyamatába. A részletes programért katt az eseményre, tényleg nagyon színes!

Czeglédi Szabolcs (Run Over Dogs)| Akvárium Tavasz Terasz
A Run Over Dogs frontemberének akusztikus koncertje az Akvárium teraszán. Saját dalok + feldolgozások lesznek, na meg kellemes napfény aztán naplemente, fröccs, sör, vagy épp koktélok, és ha összebeszélünk, akkor barátok is.

30713758_1816800691674048_8982437432544722944_o.jpgAkvárium Terasza tavasszal

Hailu Mergia, Stella Chiweshe
Ritkán hallhatunk zenészeket Etiópiából és Zimbabwéből, főleg nem egy estén, de eljött az idő, hogy ezen változtassunk. A pentatónia összeköti Kelet- és Dél-Afrika tradicionális zenéit, így nem véletlen, hogy ugyanazon a színpadon köszönthetjük az etióp jazz koronázatlan királyát, Hailu Mergiat és a zimbabwei mbira királynőjét, Stella Chiweshét.

Distant Objects : 5 years of Voxnox Records (Berlin)
Az ötödik szülinapját ünneplő Voxnox kiadó egyenesen Berlinből érkezik most a budapesti fotóstúdió kísértetiesen kongó tereibe. Illusztris lokális szupportot is kapnak az akácfai feketedoboz tulaja Manek, a technicsászár Isu és a kedvenc bajuszos külföldi dj-nk, Vedat Akdağ személyében.

Gaspar Noé: Extázis | premier előtt!
Szombat este a Művészben tetőfokára hág a hangulat. Az Extázis története szerint táncosok gyűlnek össze egy erdő közepén lévő, bezárt iskolaépületben, hogy eltáncolják az utolsó táncukat. Az egész éjjel tartó buli hallucinogén rémálomba fordul, amikor rájönnek, hogy a szangriájukba valaki LSD-t tett. Hamarosan képtelenek lesznek ellenállni a bennük lévő neurózisoknak és pszichózisoknak, bódult hipnózisukat pedig tovább fokozza a zene elektronikus ritmusa. A drog mindenkiből mást hív elő: míg egyesek a paradicsomban érzik magukat, mások a poklot járják meg. Na így merjen az ember utána bárhova továbbmenni.

▩ LÄRM ▩ Persephone ▩ ▩ Tama Sumo
Tama Sumo ismét visszatér a lármás Lärmbe, neve az évek során megkerülhetetlenné vált a queer dance music műfajában, mind DJ-ként, mind aktivistaként az LMBTQ kultúra diszkriminációja ellen küzd. Elklképesztően eklektikus szettjeivel, melyeknek mind a klasszikus diszkó, mind a vocal house az elememeit képzik, mindenkit azonnal önfeledt táncolásra ösztönöz.

Vasárnap


POKET - 1. születésnap - HáyComeBeck

A POKET első születésnapja kapcsán rendhagyó eseményen először Háy János legújabb novelláskötetét mutatja be a POKET sorozat 15. részeként az Európa Könyvkiadóval együttműködésben.A bemutató után Háy János és Beck Zoltán közös koncertjét a Háy Come Beck-et láthatjátuk, valamint az esten debütál majd a POKET projekt első versválogatása „A szarvassá változott fiú” címmel. Az említettek mellett, az esten közreműködik: Grecsó Krisztián, Vecsei H. Miklós, valamint a POKET Csapat.

Egész hétvége


Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál nem egy egyhétvégés program, egészen április 22-ig lehet mindengéle összművészeti műsorral felspannolnunk magunkat a megújulás évszakában. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel, illetve a fesztiválon számos bemutató, valamint társintézményekkel szoros együttműködésben megvalósuló program is lesz. Minden infó az esemény nevére kattintva.

Kisfilmfesztivál, pop up növényvásár és rengeteg buli

Csütörtök


Somló Dávid, Makkai Dániel: Utcamágnes/téráram a Rákocityben

Somló Dávid és Makkai Dániel ezen a héten térelemző labort nyitottak a Rákocityben. A hét folyamán az érdeklődők bevonásával, játékos módon kutatták a közterek mozgásainak koreográfiáit. Lehetett csak érdeklődni, beszélgetni, de részt is venni a kutatásban, megfigyelésben. Mosz szerdán hattól az összegyültekkel közösen fognak kimenni a Blahára megfigyelni és némileg meg is változtatni a tér dinamikáját.

Fleet goes North x DISCO NAP EP bemutató
Télzáró szeánsz tánccal, levitálással és pasztelköddel az Instantban. A Fleet Goes North hagyományos definició alapján egy instrumentális post-rock zenekar, vagy inkább egy elfeledett hajóflotta, ami északra tart. A zenekar elegánsan állítja kontrasztba a művészi, finom zenei megoldásokat a zajosabb, kirobbanó hangzatokkal és lebegteti a közönséget a végtelen vizeken. A Disco Nap pedig négy budapesti lány hangszeres álmodozása a garázsból, valahol a Bikini Kill és a Warpaint között félúton. A zenekar a nyers, őszinte gitárzene és a pasztelszínű ábrándok ötvözetéből építi fel saját világát. Ráadásul ezen az estén mutatja be hamarosan megjelenő, első kislemezét is, és egyéb meglepetésekkel is készülnek a nagy napra.

Telepházibuli Originals: Senigeriádi+Dave
Mi ehhez valószínűleg nagyon fiatalok vagyunk, de elvileg volt még olyan idő a Madáchon, amikor még nem volt Gozsdu, nem volt Központ, nem volt ’’madácstér’’, csak TELEP volt. Az is még éppen a szárnyait próbálgatta, de márt azt sem akárhogyan. Amikor a Madách Imre út 8. szám előtt napnyugtától napkeltéig tömörülő tömeg közül sokan nem jutottak haza, hanem a bár valamelyik sarkában tértek nyugovóra, várva, hogy nyisson a reggeli műszak, hogy kiszabadulva a napsütötte teraszra elfogyaszthassák reggeli cappucinójukat (sima tejjel, cukorral, koffeinnel). Most ezeknek az időknek lesz emlékbuli.

Péntek


▩ LÄRM ▩ BNC x DD x KK ▩ ▩ Job Sifre ▩

Három szervező csapat - B O U N C E, a Designer Drums és a Kreative Kontrol - szoros ölelésében érkezik az amszterdami illetőségű Job Sifre a Lärm sötét menedékébe.Produceri munkája és dj stílusa egyaránt az EBM-ből, indusztriálból, hömpölygő technóból, a wave-zenék miriádjából vagy akár elcseszett szintipopból építkezik, élőben azonban az ezek elegyéből adódó morózus hangzást és komoly - sőt provokatív - szettjeit mindig letörölhetetlen, tejfelesszájú mosollyal kíséri.

Changing grey (live)/ Crimson/ Galactic Jackson at Toldi
Pozitív zenei és képi hullámokban gazdag estének ígérkezik a Friss Hús Budapest és a TOLDI pénteki összeborulása! Lesz Changing Grey live szett, DJ Crimson és a szintimágus Galactic Jackson.

55865239_1292523147569560_1145818285829259264_o.jpgFriss Hús közönsége a megnyitón

Szombat


Be Massive x Dunakanyar x daytime open-air

Tavaszköszöntő Be Massive Open Air party a Dunakanyar legszebb parti sétányán, 3 helyszínen. Ezzel az első bulival indít különleges szabadtéri sorozatot a Be Massive, ami a Dunakanyar legizgalmasabb helyszíneiről fog jelentkezni rendszeresen.Most Visegráddal pontosan szemben, közvetlenül a Duna partján fekvő Nagymaros egy csendes, békés hangulatú kisváros, úgyhogy ész nélkül veretés nem lesz.

Álmodj rózsaszínt / Pretty in Pink
Utolsó állomásához érkezett a Bem mozi Sulifilmek című sorozata, mely az Ákmodj rózsaszínttal zárul. Andie gimnazista a város rosszabbik oldaláról. Blane gazdag szívtipró, aki elhívja a lányt az érettségi bankettre. De amilyen gyorsan bontakozik ki a románc, olyannyira fenyegeti a körülmények nyomásának fájdalmas valósága. Szép idp lesz, de ha valakit nem vonz a séta és inkább bekuckózna, akkor tök jó program lehet.

Electrify vol. 19 // Gaika, Huerco S, Alpár
Az évad utolsó Electrify-ának főszereplői a brit rap legfrissebb tettre kész hangja Gaika, a légies ambient nosztalgikus vonalát újra divatba hozó Huerco S és a csodaszép szintetizátor miniatűröket megálmodó Alpár. Mindennek pedig a kortárs művészetek legotthonosabb otthona, a Trafó ad otthont.

Pesti Dráma? Hároméves!
Három éve pörgeti a legdrámaibb jános, Johhny Dráma nagyjából havi egyszer a legdrámaibb trekkeket a TELEPen válogatott világsztár vendégeivel, ezúttal DJ Crimsonnal. Arconpörgés tuti lesz.

Pizza Day II
Tavaly csurig töltötték a Három Hollót a kedvenc pizzás fiúink, úgyhogy most egy lényegesebb nagyobb - és ipari környezetben - ünneplik meg második szülinapjukat a Flashback Photo Studioban. Nagyon-nagyon erős a lineup, játszik például Adis Abbé, Max Sinclair, S Olbricht és Lau is. Egyelőre meghívásos, de érdemes bepróbálkozni.

Old School Breakbeat Party x Palotai, Retroid, DSH x Ambient
Dj Palotai, DSH és Retroid egy estére megidézik a Breakbeat aranykorát, és csak és kizárólag 2006 előtti break és tech-funk megjelenéseket fognak pörgetni. Hűha!

Frank Carter & The Rattlesnakes, support: The Pearl Harts
Első koncertjét adja itthon az Akvárium Klubban Frank Carter and the Rattlesnakes. A zenekar az End of Suffering című legújabb albumával érkezik a KisHallba. Három a magyar igazság: a Blossom és a Modern Ruin lemezek lélegzetelállító, kegyetlenül hatékony ‘csapásai’ után elérkeztünk a Frank Carter and the Rattlesnakes End of Suffering című harmadik albumához, amely egyszerre stadionokat megtöltő szándéknyilatkozat és mélységesen személyes segélykiáltás.

Egész hétvége


7. Friss Hús Rövidfilmfesztivál

7. alkalommal is van Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. Még a héten lehet megnézni a legújabb hazai és nemzetközi rövidfilmes termést. Évről évre egyre többen kíváncsiak, egyre gyorsabban fogynak a jegyek és egyre kevesebb az üres hely. Tavaly először volt LMBTQ+ szekció, idén egy volt Friss Hús, Tóth Barna az Oscar shortlistig jutott Susotázs című rövidfilmjével, egy másik, Tóth Luca pedig a Berlinale versenyprogramjába kapott meghívást, Lidérc úr című alkotásával. Érdemes mazsolázni a filmek között.

Urban Jungle Budapest Szobanövény Lakásvásár
Az Urban Jungle Budapest első pop up szobanövény vásárán most mindenki felfrissítheti az otthoni dzsungelt. A helyszínen (és persze online is) segítenek, hogy a számunkra a legmegfelelőbb növényeket választhassuk ki és vihessük haza. A négy napon át tartó vásáron a klasszikus kedvencek mellett limitált mennyiségben szobanövény-különlegességekkel is készülnek, pluszban rengeteg egyéb kiegészítő program lesz.

Budapest Central European Fashion Week AW1920
Minden évben itt gyűlik össze minden fashionista, hogy szétpózolja, szétfotózza aztán pedig szétposztolja a Várkert Bazárt. Ugyanakkor itt lehet megismerkedni a hazai designerek legfrissebb kollekciójával.

Közös piacos reggeli, speciális olasz űrdiszkóbuli és észt animációk

Csütörtök


Rákóczi Varróiskola: ég veled kisnejlon!

Előfordult már veled, hogy miközben bevásároltál megirigyelted másnak a zacskóját? A piros almák szebbnél szebb mintás anyagokba kerültek. Pöttyös, csíkos, virágos, párducmintás, akelás. Te pedig a kezeid közé pillantottál és ráeszméltél a nejlon ideje már lejárt. A Mindspace workshopján most mindenki elkészítheti saját kis zsákocskáit, amivel a környezetet se szennyezzük és a bevásárlás is vidámabb lesz.

FoodPlay / Gasztrojáték kiállításmegnyitó | exhibition opening
Megvan az “Ennék valami finomat” Facebook-csoport? Na ez nem olyan lesz! Mostanában sokat puffogtatják a gasztronómiai forradalom kifejezést, amihez szorosan hozzákapcsolódik a forradalmi ételek forradalmi ábrázolása is. Az ételfotók minősége természetesen igen változatos képet mutat, nemcsak technikai, de esztétikai és koncepcionális szempontból is. Az egyik végponton a tisztán funkcionális igénnyel létrehozott, étvágygerjesztő ételképeket látjuk – ilyenek az étlapokon megjelenített fogások, a szakácskönyvek illusztrációi, óriásplakátok vágykeltő vagy árkommunikációs céllal készült fotói –, a másikon a mögöttes tartalmakat hordozó, autonóm műalkotásokat, amelyeken az étek önmagán túlmutató, játékos asszociációra, esetleg valamilyen szimbolikus jelentés megfejtésére buzdító inspiráció. Ezekből a képekből nyílik most kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Nem érdemes éhesen menni.

Nem alszom 6.66
Szokásos csütörtök esti nem alvás a Szakkörben, inszomniás lányoknak lányokkal, alvajáró fiúknak fiúkkal, álmukban beszélő lányoknak fiúkkal. Stimulánsok: disco és house a forró kávéhoz hideg sörhöz a wcre várakozáshoz illetve electro és techno a gátlástalan asztalon táncoláshoz.

Jambient - Free Flow Session vol. III.
Eklektika, különböző személyiségek kölcsönhatása, műfajokon átívelő örömzene az Ambientben. Zenél a Middlemist Redes Nóvé Soma, a Péterfy Boris Mészáros Ádám, a Best Bad Tripes Kapusi Viktor, a Makrohangos Gyányi Marcell, a Bujdosós Klausz Ádám és a szintén Best Bad Tripes Csernovszky Márton.

Péntek


Növényiskola gyerekeknek

Jön a tavasz és a kikeleti kertészkedés, ráadásul gyerekek erősítésében. A Rákóczi Rekreáció becsukja kapuit és a sok növényt pedig átköltöztetik a csarnokba, hogy a reggeliket és más programokat keretezzék. A tavaszi nagytakarítást viszont el kell végezni előtte, kicsinosítani, átültetni, szaporítani a virágokat. Főleg gyerekeket várnak (3 éves kortól), de mindenkit szívesen látnak egy közös botanikázásra. Lesz egy rakás féle növény, amikkel meg lehe ismerkedni, és egy igazi növényszakértő, hogy a kisérők/szülők/nagy tesók is kérhessenek tanácsot az otthoni növények gondozásáról.

SUPER SALE - Typo Showroom x Sazabio and Jupiter&Juno
Elég a nagykabátokból, a polár pulcsikból, a gyapjú nadrágok is túl melegnek bizonyulnak, úgyhogy ideje váltani. Szuper nagy leárazós bulit csapnak a Typi Showroomosok péntek este, hogy helyet csináljanak az új tavaszi készletnek. A boltban lévő ruhákat is leértékelik a lányok és újra lesznek turkálós dobozok is, amik mindig meglepetéseket rejtenek. Ahogy ez lenni szokott, a ruházás mellé dj-k segítségével alapozhatjuk majd a hangulatot a péntek estéhez. Ez alkalommal régi kedvencük Sazabio zenél majd, kedves barátjával Jupiter&Juno-val.

Smárolj a Vittula előtt!
A verekedés óta sok a hate és a negativitás, szóval ennek a bulinak a lényege a SZERETET <333 Lehet menni párosan, egyedül, vagy akár hárman, lehet egyet smárolni a Vittula előtt, aztán irány megünnepelni a szeretetet egy jó sörrel! Egész éjszaka romantikus-nyálas zenék várhatóak.

☉ Alcázar! ☉
A legutóbbi helyből kifolyós Alcazar után megint keleties hullámokat lovagolhatunk meg, ezúttal a házigazda Aron Ya és Vedat Akdag Suhaidot látják vendégül. Egyiptomi jazzlemezek várhatóak.

B2B or not to be w/ Artrax (FR, Vitamine)
Házibuli és kétfejű DJ jellegek a szövetkezetben! Kolozsvári brigád, a Vitamine jóhiszemű emberei Léo és Q Artrax néven pörgetik a szcénát a szomszédban (ház-diszkó-italo központban), most meg érkeznek a Gólyafészekbe krézi tánctanulmányútra, welcome. Szupportálják őket Adis Abbé és Marci Csörgő.

Superitalo Cosmico // Galactic Jackson
Musica SPAZIALE, avagy ezúttal a Superitalósok kikövik a bulit a Beat on the Bratből kozmoszba és kizárólag a 80-as években olasz módra készült szintetikus űrdiszkó zenékkel repítik messzi-messzi galaxisokba. És hogy SPECIALE is legyen ez a retrofuturista este, erre az alkalomra GALACTIC JACKSON barátuk előszedi az idevágó SPACE ITALO lemezeit. Balla balla!

MAKAÓ @Toldi
Az ázsiai kaszinók kártyajátékának lüktetése egy estére vizuál terén a Toldiba költözik, ahol Kristof Kelemen, HI, Bettina Nem és YAMBO diszkót, funkot, világot és house-t fog pörgetni.

Technokunst & Casino Rave / 20190322 / Vatican Shadow / A38
A Technokunst visszatér a hajó gyomrába, ahol a Prurient alteregójával csikorgató zajviharokat keltő Dominick Fernowt látják vendégül. Néhány éve gondolt egyet, és útjára indította a Vatican Shadow nevű pszeudovallásos-milicista iparitechnó projektjét, ami nem válaszokat szolgáltat, hanem kérdéseket vet fel. Baljós és konspiratív hangulatú, nem túl rózsás jövőképet festő kémjáték-zenéjének nincsenek hősei, csak bábui az aggasztó korszellem sakktábláján, amiket ő mozgat minduntalan - de amik egy pillanatra sem árulják el, hogy melyik oldalon állnak.

Bolondos Dallamok 5. w/Mahagonee
Az Úr harmadik hava sem hagyhatja el rendes Bolondos Dallamok nélkül idusát a Központban. Ím tehát az ötödik felvonás, melyen Ábel kiváló vendége ezúttal Mahagonee szelektor úr, kinek újabban Wax&Wein nevű zenés netkönyvtárának üzenőfalán amellett hogy hazai kiváló zenetudós dj-k podcastjei jelennek meg, folyton-folyvást személyes kedvencei bukkannak fel, ilyen-olyan érdekes hozzáfűzések kíséretében. Az estén biztosan fel-fel sír egy-egy közös kedvencük.

41922902_10155770562228030_8876261627624685568_o_1.jpgUtolsó falatok egy tavalyi Rákóczi Reggelin

Szombat


Rákóczi Reggeli

Újra indul a szezon így természetesen a Rákóczi Reggeli is, azaz a szombatonkénti közös csarnokos kajálgatás, barátkozás, ücsörgés, zenehallgatás. A Mindespace hozza a szokásos körítést: asztalokat, székeket, zenét vágódeszkát, vízforralót, poharakat, mi meg az alapanyagokat. Ajánlják a pont mellettük lévő termelőket, mert szombatonként mindig nagyon főúri a kínálat. A nullakilóméteres közösségi reggeliző most is a savanyúságos sarokban lesz (a Vásár utcai bejáratnál), ahol immár egy saját kis bódéval, az egykori dohányárú kutricával bővül a terep.

Delirium
Ez az a buli, amire nem alszol rá, ez a tökéletes after. Már reggel hattól dübörög a négynegyed, délután kettőig pedig olyan ikonikus éjszakai alakok szelekcióira tipeghetünk, mint Vedat Akdag, az OMOH-s fiúk vagy Dorayplorer.

The Soft Moon, vendég: How To Dress Well - Akvárium Klub
Befordult darkwave, indusztriál szintipop, újraértelmezett postpunk – lehetetlen egyetlen műfajba besorolni őket, egyedi hangzásvilágú, sajátos ötletekből felépített zenéjüket élőben különleges színpadi látvánnyal egészítik ki, és így gyakorolnak lehengerlő hatást minden érzékszervünkre. A The Soft Moon a producer, énekes és szövegíró Luis Vasquez szólóprojektjeként indult 2009-ben, most pedig már a negyedik stúdiólemezüknél tartanak. A februárban megjelent Criminal középpontjában a bűntudat sötét szelleme áll, Vasquez személyes ihletettségű szövegeiben keresi a feloldozást, miközben újra megküzd démonjaival, egyre mélyebbre és mélyebbre nyúlva a legsötétebb emlékeibe. Luis célja, hogy az embereket kimozdítva megszokott közegükből egy időtlen, poszt-apokaliptikus világba helyezze át őket, erre számíthatunk most szombaton az Akváriumban is.

MOON ROCK w/ Deep Glaze + more
Ez van amikor az alternatív psychrock, fúvos hangszerek és a keverőpultok krémje összeáll egy komolyabb szeánszra. A hold pályaadatai alapján, találkozzunk két nappal a márciusi szuperhold után, hogy mindenki kellően fel legyen töltve a szükséges energiákkal. A szokásostól eltérően, a Deep Glaze egy exkluzív áthangszerelt klubszettel már 23h-kor kilő minket az űrbe, majd jön Yambo & Shayo egy fúvós-DJ liveacttel, és a végére érkezik pár komolyabb lemezes is.

Szabó Benedek és a Galaxisok // Akvárium NagyHall
A tavaly októberben megjelent Lehet, hogy rólad álmodtam volt a Szabó Benedek és a Galaxisok negyedik lemeze hat év alatt, de a gép forog tovább és az alkotó sem pihen: a zenekar idén januárban máris elkezdett új számokat írni, hogy március végén be is mutathasson közülük párat az Akvárium nagytermében, természetesen nagyszüleink kedves melódiáival együtt. Állítólag a bácsszentgyörgyi falunapon nem volt annyi sláger, mint itt lesz.

Vasárnap


12. Észt Hét // Új észt animációk

Az Észt Hét programjában már hagyománnyá vált, hogy a legfrissebb észt animációkból is hoznak egy válogatást. Idén hét új, sikeres fesztiválkörutat bejáró animációt mutatnak be, melyek nagy része az Észt Művészeti Egyetemről került ki, de láthatók kisfilmek az egyik legnagyobb észt animációs stúdió, a Joonisfilm kínálatából is.

 

Hétvége a techno jegyében: huszonnégy órás technobuli, ötéves technoklub és kulturális techno forradalom

Csütörtök


SOLD OUT ! / Middlemist Red / A38 / support: Carson Coma

Fél év dalírás és stúdiózás után ismét az A38 színpadára vonul tavasszal a Middlemist Red. A hazai neo-psych szcéna elkötelezett képviselői egy eseményekkel teli évet, illetve egy 4 megállós hazai, tavaszi turnét kezd meg a koncerttel. Őszig sajnos várnunk kell az új albumra, azonban nemrég már egy tényleg nagyon szuper videó kíséretében kaphattunk egy kis ízelítőt. Előttük a szupercuki Carson Coma játszik. A koncert már sold out, de ticketswapen még lehet jegyekre vadászni. Ha más nem, utána after a Beatben.

▩ LÄRM ▩ 5 év ▩ ▩ Bufiman ▩
Hihetetlen, hogy már öt éve lehet topogni az Akácfa utca fekete dobozában a Lärmben. Ezalkalomból helyi és kevésbé helyi elemek nyomulgatnak majd a pult mögött: Bufiman után The Stanley Maneuver, Adis Abbé, Manek és Hi táncoltat.

JUDAS buli w/ Perrin special live, utána jönnek az oroszok!
Elég színes kis este lesz a Telepen: először egy szuper live Perrin koncertet nyomnak a Somáék, kicsit soul, kicsit funk, kicsit rnb, kicsit underground meg egy kicsit minden. Ha jó lesz az idő, akkor az ablakokat is kinyitják, hogy áradjon a tavaszflesh. Utána jönnek az oroszok, Iryna Skyba és Annamaria Ligosztajeva orosz youtube diszkókirálynők, 2 kivetítő, vodka, uborka!

Pure Lust pres. Christian Löffler Live (DE) at Toldi
Christian zenéje egyszerre komor és hívogató, de mindig őszinte. Saját bevallása szerint is igyekszik ezt a kettősséget újra és újra megjeleníteni, bátran mozogva akár egymástól távoli stílusokban is. 14 éves kora óta autodidakta módon képezte magát zeneileg, melyre nagy hatással volt a külvilágtól elzárt környezet, amiben felnőtt. A vizuális művészként is számon tartott zenész a szavak nélküli történetmesélés nagy mestere, aki bátran nyúl az akusztikus és elektronikus hangszerek eddig ismeretlen kombinációihoz. A Toldiban lehet megnézni, hogy is néz ki mindez élőben.

Péntek


Nyitó+Záró /// zene tábortűz tánc

A Valyó idén csak egy napra nyit ki, hogy rögtön be is zárjon, miután csodálatos városunk ugyebár minden év sportvárosa próbál lenni, úgyhogy ez a terület is egy sportlétesítménynek adja át a helyét. Ez egy búcsú buli és egy örömünnep, amikor “egy ajtó bezárul és egy újabb kinyílik, ha-ha”, ezért nem lesz fullos Kikötő infrastruktúra, arra senki se számítson. Egy pici adománypult lesz, ahol mindenféle Kikötős és valyós relikviák megszerzésével lehet támogatni a Valyót, a záróbulit és a levonulást a helyszínről. Részletek az eventnél, elöljáróban annyit, hogy nagyon hideg lesz, pokrócot vinni ér.

PUSHIN' w/ Crimson, CT Kidobó, Reload, S Olbricht
Havi egy alkalommal jelentkezünk az Ambientből bass music, house, garage, electro, idm és jungle trekkekkel, ezúttal DJ Crimson, CT Kidobó, DJ Reload, és S Olbricht szállítja a trackeket.

DISZKÓ at Szakkör \\ 03.15
A Szakkörben sok szeretettel várnak minden egyes patkányt, albínó egeret, szárnyas hüllőt és erszényes BKK ellenőrt, akiben ott a bugi és nem fél elengedni magát egy Szakkörös Diszkózás keretei között. Jó társaság, klassz környezet és szuper hangulat. Lesz dizsi meg tánc meg Diszkó.

Techno, B**d M*g! vol. 2. (Forradalom)
Kulturális techno forradalom a szabadságharc 171. évében, Bem-tengely ferdülés és A Boldog Pestiek a Fészek Kulturális Központban. Két teremben megy majd a forradalmi vérpezsdülés levezetése, olyanokra lehet őrjöngeni, mint Bernathy Zsiga, DJ GREGA, NUOWO vagy épp Compact Noise.

Nemzeti Elektro
Máshol is lehet technóra forradalmárkodni, a Toldiban orwell, Sematic4, Mesterházy, ATomik és Gördön Gábor pumpálják majd az utánpótlást az izzó hangulatba.

23270406_801103250061603_3387740624577760214_o.jpgSzülinapos Lärm

Szombat

 

Coco Loco x Bastian Bux (Elrow Dj) at Cinema Hall
Kövér basszusokkal megrakott rotyogtatós diphauzért, meg a fél világon a cirkuszt brazil fiesztával, és keleti bazárünneppel vegyítő, elképesztően látványos showjával végigsöprő Elrow partisorozat rezidens DJ-jéért most csak a Városligetig kell kitaxizni A világ particsomópontjaiban egymás után rezidenciát nyitó barcelonai anyaklubból Sebastian Bux jön headlinerkedni a Cinema Hallba, de a fel-, és levezetésre is érdemes figyelni, többek között Domján Márióra, akinek a fél világ rakja a Collective Machine alkotói néven készült, erősen haladó zenéit. Ez mikomolymár!-rakjadneki! spring fiesta, pirkadatig nagyon nagyban az Ajtósi Düreren! /programfrédi/

elrow Ibiza


Peter Bjorn and John / teepee /A38 Hajó/

Svédország egyik legsikeresebb triója, a folkos indie-popot slágerekbe öntő Peter Bjorn and John pár hete jelentette meg legfrissebb lemezét. A korábbiaknál kissé érettebb, sötétebb tónusú Darker Days lemezzel turnéra is indul a pár éve a Sziget A38 Színpadán óriási sikerrel fellépett zenekar. Ennek során mutatja be az új albumot, és persze régi nagy slágereit, köztük a klasszikus "füttyös dalt", a Young Folkst.

Tpsrprt + The nobody elses
A TPSRPRT nem várja el, hogy megértsék vagy megjegyezzék, mert saját magukat sem értik.
A rítusaik ritmusokon és zajokon alapulnak. Kisérletezés, zúzás, no bullshit. Minden hangnak oka van, de nem célja. Összetevőiben punkot tartalmaz. Pszichedelikus élményt okozhat. Minőségét megőrzi. Mindez a Lumenben.

Window | Freakin Disco az Instantban!
A Freakin' Discot ha leginkább egy szóval kéne jellemezni, az a psychedelektronika. A decemberi, telt házas lemezbemutató után ismét Budapesten játszanak, az Instantban. Lesznek szörnyek, pszichedelia, tánc és utazás. A Window pedig neosoul, trip hop és elektronika vizeire evez majd el mindket. Itt szörnyek nem lesznek.

GurlBosss
Mi lehet jobb egy tecfhnobulinál a Brodyban? Hát olyan, amin csak lányok játszanak! Hogy az miért olyan jó? Hát a Brodyban kiderül.

LOKAL
Egy igenhosszú házibuli, trillió táncos árnyalatot a membránokra festő városlegjavával, de átdörömbölő szomszédok nélkül = a maraton, amiről még a nyár végén is bevillódznak majd az emlékek. 20 előadó, 16 act, 24 óra.

PÉNZ utoljára a régi Gólyában
Hamarosan most már tényleg költözik a Gólya, úgyhogy most van az utolsó esély, hogy nagyon ütemes zenére nagyon gyorsan lehessen nagyon ugrálni.

Vasárnap


▼・ᴥ・▼ // Doggos & Daggers \\ ▼・ᴥ・▼

A Szimpla Teremben lehet tetoválódni, meg pettelni a doggókat, ameddig bírjátok. A Herosz Budapesti Állatotthon-tól jönnek gazdára vágyó és már befogadott borkók is, szóval lesz puhaság bőven.A permanens testfestést @tattanna_ és @awkwardaron szolgáltatják témába vágó flash designokkal. Ha van egyedi kutyás elképzelésünk, akkor e-mailben vagy Instagramon lehet előre időpontot foglalni (legkésőbb 3 nappal az event előtt), ha pedig a helyszínen kapunk kedvet a fájdalomhoz, az még jobb. A befolyt összeg a HEROSZ állatotthonnak megy, amitől mégcoolabb ez az egész.

SOLD OUT! Night Lovell (CA) - Akvárium Klub, Nagy Hall
Erre is sajnos már csak ticketswapem tudunk jegyeket vadászni, ugyanis Night Lovell Ottawa talán legihletettebb fiatal szövegírója és producere szcénájának. Dark Lighttal hozta el azt a friss hangzást, ami már rég hiányzott Kanadából.

Egész hétvége


FRESH MEAT

Szerdán nyitott, de április elejéig látogatható a Budapest FotóFesztivál és a Hybridart együttműködésben hagyományteremtő céllal pályázatra beérkező munkákból született kiállítás. A Pályázatot 35 év alatti fotográfusok számára hirdették meg csoportos kiállításon való megjelenésre.A tematikailag kötetlen felhívásban arra keresték a választ, hogy mi foglalkoztatja most a fiatal fotográfusokat, melyek azok a tematikák, kérdések, melyek mentén sorozataik / portfóliójuk formálódik. A díjazottak: Diósi Máté, Hitre Imola, Lázár Dóri, Milica Mrvić, Rédling Hanna, Sivák Zsófi

Növénybörze, tetőfok a pincében és óriási garázsvásár

Csütörtök


Jó estét, Mr. Waldheim! premier előtti vetítés

Ruth Beckermann aktivistaként próbálta megakadályozni Kurt Waldheim megválasztását, de emellett kamerájával dokumentálta is a politikai eseményeket. Több, mint 30 év távlatából újra elővette az archívumából a filmeket, és tévés anyagokkal kiegészítve próbálja elemezni az ausztriai politikai kultúra eme fordulópontját. A film bemutatja, hogyan kapálózik a hazugságból szőtt hálóban csapdába esve a korábbi ENSZ Főtitkár, aki két háborús évet „kifelejtett” az életrajzából. A film azt is elemzi, hogy hogyan omlott össze a nagy illúzió, hogy Ausztria csupán a nácik első áldozata volt. A Berlinalén a Legjobb dokumentumfilm díját bezsebelő filmet most a Három Hollóban lehet premier előtt megtekinteni.

Eksztázis / Climax
Táncosok buliznak egy erdő közepén, hogy a próbák után levezessék magukat. Szól a zene (a tracklisten többek között: Cerrone, Patrick Hernandez, M/A/R/R/S, Daft Punk, Aphex Twin, Soft Cell, Moroder) , folyik a sangría, ez utóbbi egy kis LSD-vel feljavítva, ami meg is teszi a kellő hatást: lüktetés, hallucináció, transz, felszínre törő neurózisok és pszichózisok. Kinek a menny, kinek a pokol. Gaspar Noé filmjét pedig a Puskinban lehet megnézni, a Frankofón keretében.

Mordái
Most már végre élőben is bemutatkozik Budapest legfrissebb folk zenekara, a Mordái a Toldiban.
A Mordái a 60-as, 70-es évek kisérletező magyar népzenei vonulatok repertoárjából táplálkozó folk rock zenekar. Hangvételében az útonállók sötét szellemiségét idézi meg.

Péntek


Konferencia: Bölcsészet és kreatív gazdaság

Nagyon szuper konferencia lesz az ELTE BTK szervezésében arról, hogy milyen pontokon kapcsolódik a kreatív gazdaság és a különböző bölcsészettudományi ágak. A Kreativ.hu-n volt nemrég egy tök jó cikk arról, hogy az utóbbi években hogyan közeledtek egymáshoz az ELTE BTK Média szakja és a hallgatókat felszívó különböző kreatív iparágak, így a konferencián többnyire arról lesz szó, hogy milyen a kreatív szakmák piaci helyzete, hol kapcsolódik össze a kettő és hogy hogyan lehet ezt továbbfejleszteni.

Sekilonil és Akkordance koncert @Gólya
A sekilonil első koncertje a Gólyában volt, december 30-án - most újra bemutatják szerzeményeiket. Fellép velük az Akkordance. Az Akkordance egy a gimis évek alatt alakult zenekar, a tagok azóta felnőttek, harmincas fiatalok lettek, új hangzásukban pedig elektromos ritmusokat vegyítenek torzított gitárokkal. A sekilonil az élet nagy problémáira keresi a megoldást mi mással mint egy kis gitárzenével.

Virginia Beach Party
Lehet menni segget rázni egy tematikus buliba a Vittulába, ahol három Virginia államból, szomszédos városokból (Norfolk, Virginia Beach) származó producer munkásságát játszák majd, akiknek történetesen a kétezres évek legnagyobb slágerei voltak köszönhetőek: Pharrell Williams, Chad Hugo, Timbaland. Lesz minden Justin Timberlake-től Gwen Stefaniig, Nelly Furtado-tól Nelly-ig, a Clipse-től Ariana Grandéig, Beyoncétől Missy Elliottig, Snoop Doggtól Britney Spears-ig.

Nőnapi Girl Power buli a Beatben
Nőnapon csak csajok a DJ pultban! Unod már, hogy mindig fiúk tolják a zenét a Beatben? Bár egyre több lány kerül be időről-időre a keverők mögé, egy estére most mindenféle műfaji megkötés nélkül teljes mértékben övék az irányítás. Kemény lesz, mint a tavaszeleji hajnalok jege, forró, mint a Beat levegője teltházkor, a szerelembe esés pedig egyszerűen elkerülhetetlen.
A szerelem tárgyai: Tightskiller & Lovely Rita, kösz h aggódsz, Csók, Izomláz, Klór (Dia+Panna). Fiúk csak a parketten! (Disclaimer: tightskiller=én)

Galactic Jackson & Saint Leidal The 2nd | Auróra Boogie Nights
Egy éjszakára az Aurórában elfelejtik youtube-dj-zés korát és autentikus diszkóparádét csinálnak a pincében bakelitekkel. Számot csak akkor kérhetünk, ha eltaláljuk, hány darabot számlál Galactic Jacksonék párját ritkító lemezgyűjteménye.90-es évekbeli acid, techno, rave, trance, jungle, happy hardcore és egy kis gabber.Susogós melegítők cipzárját megjavítani, görkorikat szorosan bekötni!

Dan Shake ~ mhmm
Dan Shake az elmúlt években meghatározó nyomot hagyott a világ tánc zenei színterén a funk lelkületű produkcióival és lehengerlő DJ szettjeivel. Amellett, hogy egy kifinomult lemez turkálóról van szó, 2014 óta komoly kiadóknál jelennek meg alkotásai. A debüt lemeze Moodymann Mahogani Music kiadójánál 3AM Jazz Club néven robbant be a köztudatba, azóta pedig érzéki cut-ok sokaságát adta ki Shake kiadóján és máshol. Most Alexandr és Soundbank társaságában táncoltatja izzadtra a Toldit.

Kérem a Következőt! \ Suhaid / HuskyJoe / TelenkóÁbel \ 03.08.
Nőnap alkalmából mindhárom fiú kitesz magáért a Gólyában, csakis magasztos céljuk lebeg majd a szemük előtt: alaposan megtáncoltatni minden lányt.

Amigos club ba lesz egy felejthetetlen buli lesz.
Ehhez nem is fűznénk hozzá semmit, az esemény leírása mindent elmond:
“2019.03.08 an az amigos club ba 20.00 tol reggel 6.00 it tartó buli lesz egy Nőnapi alkalmából Egy felejthetetlen buli Zenéről gondoskodik skupina Boss és Zenekarja Belépőjegy 1500 Ft / fő ingyenes buszjárat telefonszám 70/606-4765 sok szeretettel vár mindenkit”

49864301_2317658031799901_1567802323059605504_o.jpgAuróra

Szombat


Közösségi ruhavásár a Jelenben: Pesti szakadt #1

Somody Evelin újságíró és Kemény Gabriella költő-influencer a minimalizmus és zero-waste jegyében közösségi ruhacserét szerveznek a hasonlóan gondolkodó ladybossoknak a Jelenben. “Szekrényeink túlcsordulnak ruhákkal, mégis kiolthatatlan a vágy, hogy ezt bővítsük, és beszorítsunk még egy 27. felsőt a többi 26 mellé, miközben csak 10-et szeretünk igazán hordani.” Hasonló késztetéseket érzőknek ott a helye.

≈ markett vol.7 ≈ vásár a Lumenben!
Végre itt a tavasz, és itt az idei első ≈ markett ≈ ! Szombaton a megszokott fantasztikus kínálattal találkozhatunk a nagy Lumenben, többek között kitelepül a Müskinn, a Hurrikán Press, a Rebu Ceramics, a Racka, a Lüszil Stúdió, de lesz Csató Csenge-Szurcsik Erika tetkó is!

Növénybörze - Dzzs Bár
Palántakedvelők, növényzabálók és fotoszintézisben élők figyelem! Elérkezett a Dzzs Bár első növénybörzéje, ahol első kézből szerezhetjükbe legújabb fikuszunk, pozsgásunk vagy épp a Chilei Araukáriánk a lakásunklegnagyobb örömére. Az eventben lehet jelentkezni árulni is.

So, which band is your boyfriend in? // Nőnapi filmvetítés
So, which band is your boyfriend in? filmvetítés nőnap alkalmából az Aurórában. A film nők és gender-fluid emberek élményeit mutatja be a nagy-britanniai zenei szcénában, a pozitív és negatív dolgokat egyaránt, na meg azt, hogyan lehet érdemben változtatni az utóbbiakon. A belépés ingyenes, ám a szervezők minden női higiéniai terméket szívesen fogadnak, amit másnap a Food Not Bombs Budapest aktivistái osztanak majd szét. És ha már ott vagyunk, maradhatunk is a támogatói házibulira, ugyanis a kerületi önkományzat megint inzultálja az Aurórát.

Tetőfok a pincében. Lopunk és Balaton a Hunniában
A Lopunk és a Balaton egyesült erővel fejti ki. Az est állítása: Ülni fogsz. A Lopunk fenderdecibel-poétikája miatt pontosan kezd 9-kor. Közgép-zászló is lesz.

Distant Objects : Business City (FIN)
A Distant Objects bulijához tényleg kicsit messzire kell menni, ugyanis kint lesz Óbudán, a kilences megállójánál. Viszont megéri. A Business City kb. a legforróbb underground technocsoport, egyenesen Finnországból. Acid technoval érkeznek, szettjeik a live és a DJ-zés elemeit vegyítik. Melléjük érkezik Justine Perry, aki a berlini klubok után mostanában inkább Párizsban próbálgatja magát, de játszott már Londonban és Isztambulban is.

Kruder & Dorfmeister / 3 hours DJ Set / Akvárium Klub - NagyHall
Kruder & Dorfmeister három órás szettel térnek vissza az Akvárium nagytermébe, ahová potitekergetésük 25 éves évfordulóját ünneplő turnéjuk keretében érkeznek.

BestOf Klub ★ Hip Hop Boyz ✘ Dj Dominique ★ 03.09.
Hegyek helyett most elég a Népligetig menni, hogy kitomboljuk azt a sok mindenfélét, ami a fejünkben van. A Hip Hop Boyz éjjel ott fog várni ránk, míg a party véget ér, utána pedig DJ Dominique vár mindenkit egy kis arconpörgéssel.

Egész hétvége


Óriás kétnapos garázsvásár!

Tavaszindító kétnapos kültéri garázsvásárt tartanak a MÖBELKUNST szomszédságában. A szervezők szeretnek mindenfélét összegyűjteni, hát most felhalmozódott egy szép nagy kupac, amiből lehet válogatni. Lesz sok-sok bútor és lámpa, párszáz darab új design ajándéktárgy, sokszáz kisebb-nagyobb régiség, rengeteg régi magyar és külföldi hanglemez, régi Hifik, lemezjátszók, orsós magnók, sokezer érdekes könyv, sehová sem sorolható mindenféle és még ingyen elvihető dolgok is!

 

Acidos lüktetés, női önvédelmi workshop és francia filmnapok

Csütörtök


Verkstaden Ruhaklinika

Unalmas a pulcsid vagy elszakadt a kedvenc farmered? A Verkstadenes lányok most megpróbálják megmenteni. Hímzést, foltozást és felvarrózást tanítanak Vásár urcai üzletükben, adományalapon.

Nóvé Soma akusztik a Bélában
A Bartók legimpozánsabb bálterme, a Béla ismét vendégül lát egyet az aktuális underground zenei színtér megkerülhetetlen figurái közül. A nemzetközileg is jegyzett, pszicehdéliát és beatet mesteri módon összerázó Middlemist Red zenekar frontemberének - Nóvé Soma - akusztikus estje lesz csütörtökön, ahol elhangzanak feldolgozások és saját, a zenekar által nem játszott számai.

MHRS félévzáró-vizsgatemető & Budapest Open Mic
A MAjdnem Híres Rocksuli és a Budapes Open Mic közös Beat on the Brates buliján most mindenki megkaphatja a neki kijáró 15 perc hírnevet, hiszen most bárki beállhat a színpadra zenélni egy negyed óra erejére.

Galactic Jackson and Friends
A szintikirály havonta legalább egyszer feltűnik a Központban, hogy meghívott vendégeivel együtt elkalauzoljon bennünket a diszkó, a house, az acid, a funk és mindezek kombinációjának őrült és varázslatos világába.

Péntek


Tárlatvezetés és beszélgetés > No abracadabra

A Trafó Galéria Szinyova Gergő No Abracadabra című önálló kiállításához kapcsolódóan kerekasztalbeszélgetést szervez a fiatal magyar festészet jelenlegi helyzetéről, a digitális képkorszakhoz kapcsolódó kihívásairól és az elmúlt évek új absztrakt hulláma utáni lehetőségeiről. A beszélgetést Fenyvesi Áron, a kiállítás kurátora moderálja; résztvevői Szinyova Gergőn kívül Batykó Róbert és Kristóf Gábor képzőművészek, akiknek szintén az elmúlt hetekben nyíltak önálló kiállításaik. Alapból egy nagyon jó kiállítás, de így meg főleg sokkal izgalmasabb lesz.

Skate Kitchen
Esküszünk, nem szándékos az elfogultságunk a Bem mozival szemben, dehát nincs Budapesten még egy ilyen hely, ahol folyamatosan ilyen jó filmeket adnak. Többtízezres Instagramos rajongótáborral rendelkező valódi gördeszkasztárok a főszereplői a lélegzetelállító mutatványokkal teli Skate Kitchennek, amely a New York-i szubkultúrát mutatja be testközelből. A Sundance Filmfesztivál zajos sikerű közönségkedvencében a lányok megmutatják, hogy a deszkázás nem csak a fiúk világa. Mi ez, ha nem nagybetűs GIRLPOWER?

Calvin Love - A38 Hajó, Kiállítótér
Az egyébként szintisebb alapokkal operáló Calvin Love most akusztikus gitárral és - mindenki kapaszkodjon meg most kicsit - szaxofonnal érkezik az A38 kiállítótermébe, hogy a dunai fullpanorámában adja elő útkereső számait.

Alto Castello & Moroncsik szakkör
Dr. Bakonyi és Moroncsik kapitány rendel és minden ügyét, baját feledteti aka Alto Castello & Moroncsik ALLNIGHTER a Szakkörben.A maratoni duó maratoni szelekciója az elmúlt ötven évből: 1970-1980 - híradó és tv-szignál protódiszkók, 1980-1990 - nagyon vidám, vagy nagyon sötét szintis bolondságok középút nélkül, 1990-2000 - kompromisszummentes zongorista elektronika az évtized elejéről és végéről, 2000-2010 - péntek esti blokk a Viva Zwei-ról, 2010-2018 - Baleártól Bolíviáig, B-oldalaktól a 132 lejátszásos youtube slágerekig.

Csaknekedkislány ❥ Avm + Ule ❥ Táncolva Támogatni
A Város Mindenkié nem érti, miért lehetséges ma hazánkban, hogy gyermekes családokat lakoltatnak ki, ezért érdekvédelemmel küzd ez ellen. Az Utcáról Lakásba Egyesület nem tudja elfogadni, hogy ezek az emberek az utcán éljenek, ezért házakat építenek, hogy mindenkinek legyen hol laknia. A Csaknekedkislány szeretné, ha bulizás közben zenéjükkel jó dolgokat támogathatnának, ezért csinálnak egy fergeteges koncertet, hogy támogassák az AVM-et és az ULE-t. Hát ez lesz pénteken az Instantban.

Magdalena (DE) 20190301 at Akvarium Klub by PrimeFm & DHBP
Magdaléna visszatér az Akváriumba jelenlegi kedvenceivel, az Akvárium falai közé. Legutolsó alkalommal is komoly hangrobbanásoknak lehettek az ottlévők fültanúi, és most is hasonlóra, ha nem többre számíthatunk.

Analog Balaton // A38 - vendég: Hataah
Az Analog Balaton szerint hajó a legalkalmasabb helyszín arra, hogy megmutassák, miket tekergettek a télen. Elég sok olyan téma fog megszólalni ami eddig soha nem kapott helyet a setlistjükön és megvan rá az esély, hogy nem is fog. De azért aggódni nem kell, eljátszanak azokat is amiket már ismerünk.

Pure Lust pres. Hazai Nyitás 2.0 at Toldi
A Pure Lust most a hazai tehetségekre fókuszál legújabb sorozatában, pénteken először Kristóf Kelemen X Henri Gonzo (Fran Palermo) előben zenél majd, aztán Marci Csörgő b2b-zik HuskyJoeval, végül Daniel Santiagora köszönhetjük topogva a hajnalt.

ACID is the new black
Többször bebizonyosodott, hogy jól fekszik az acidos lüktetés a Premier Club-nak, úgyhogy időről időre tematizáltan savval árasztják el a helyet. Most két teremben is érvényesül amaró hatás, az első teremben Gactic Jackson, CRIME, LAU, Technokool, a végén Experimental b2b Mankind veretei, a második teremben Lake People, Mirmur, Marcello Baptiste, DJ Reload tekerget.

29388883_964868573681451_7195139293994549248_o.jpgAnalog Balaton egy éve a Kuplungban

Szombat


Budapest Art_Book Fair 2018 könyvbemutató, díjátadó

Szombaton megjelenik az első Budapest Art_Book Fair kiadvány, ezalkalomból pedig ki is hirdetik a Publikációs díj győztes munkáit az ISBN Galériában. Kötetlen beszélgetés keretében itt tekinthető meg először az elkészült négy művészkönyv: Kling Johanna, Kolcsár Zsolt, Moldovan Alíz, és a ZSÜD grafika munkái.

Nem virágot akarunk! ~ minifeszt
A NEM! - Nők Egymásért Mozgalom alternatív nőnapot / minifesztivált szervez, hogy arról beszélgessenek, hogy valójában mire lenne szüksége a nőknek. Lesz Adománygyűjtődoboz-készítő workshop menstruációs szegénységben élő nőkért, Női önvédelmi workshop és egy nőkkel foglalkozó alapítványokat és egyesületeket felvonultató érdekes kerekasztalbeszélgetés is. A programok után koncertek és buli!

2012 BULI
Hogyha valakit érdekel, hogy hogyan is nézhettek ki 2012 feltörekvő zenekarai és dj-i, annak mindenképpen az Aurórában a helye szombaton. Lesz Fancy Dress Party, Hó Márton és a Jégkorszak, Mayberian Sanskülotts, Halál Judit 2007-2012, Zombie Girlfriend és The Somersault Boy is!

Ricsárdgír NőnapiTrashCirkusz /The nobody elses /TheRicsardGirls
Éljenek a Lányok! Szombaton a nőké a főszerep az Instantban, ahol a Ricsárdgír megtartja a Nőnapi TrashCirkusz MegaShowt. Ünnepeljük együtt a GírLányokat és minden nőt A VILÁGON! Elképesztő vendégfellépő LÁNYOK, egyedi mörcsök, új dalok egy Gíres TrashCirkusz keretein belül. Állandó vendégénekeseik nélkül a zenekar saját bevallása szerint csak büdös kis lúzerek gyülekezete lenne. Fellép előttük a zseniális The nobody elses, és a nyertes zenekar, utánuk pedig a TheRicsardGirls Trash Dj Party.

Techno Műhely
Az immáron kiadóvá avanzsált Műhely idei első megjelenésének, Untitled99 LP2 lemezének bemutatója a Dürer kertben. Fullos techno, maximális topogás.

John Digweed /Extended Set/ - Akvárium Klub - NagyHall
John Digweed egy az igazi régi motorosok közül, annak idején az acd house egyik úttörőjének számított, és nem ám a levegőbe beszélünk, 2001-ben ő lett a DJ Mag Top 100 listáján a legjobb DJ az olvasók szavazata alapján. Ma már 52 éves, de lendülete cseppet sem kopott.

Egész hétvége


Budapest Photo Festival 2019

Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye, a Budapest Fotófesztivál igazi különlegességgel és egyben közép-európai premierrel nyitja meg 2019-es rendezvénysorozatát a február 28-án a Műcsarnokban. A harmadik éve megrendezett Fesztivál nyitókiállítását nem más, mint David Lynch, az amerikai függetlenfilm élő legendája, rendező, forgatókönyvíró, festő és zenész jegyzi. David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása, melyhez izgalmas tárlatvezetések és programok kapcsolódnak majd.

Budapest International Documentary Festival 2019 Extra
Rengetegen jelezték a BIDF rendezőinek, hogy időhiány vagy teltház miatt nem jutottak el egyes vetítésekre, így a mostani hétvégén újra leadják a fesztivál legnépszerűbb alkozásait.

SALE SALE SALE! Vol.2.
Visszatér a Spáros árzabáló és elsősorban a télikabátokat veszi célba a STORE5621-ben. Ugyanis jövőre is lesz tél. A piros pöttyel jelölt cuccok 50%, a kék pöttyel jelöltek 30%-os kedvezménnyel vihetők haza szerető új otthonukba.

9. Frankofón Filmnapok és Fesztivál
Ismét Fraankofón! Premier előtti vetítésekkel, csak a filmnapokon látható, egyedülálló alkotásokkal és beszélgetésekkel készülnek Budapeseten és 12 vidéki városban is! Természetesen az idén is több francia rendezővel és színésszel találkozhatunk a fesztiválon. A filmvetítések mellett koncertek, előadások, felolvasóestek és további programok is várnak minket.