Zakatoló dobmunkák, inszomniás lányok és független filmes fesztivál

Csütörtök


Déri Miklós fotókiállítás - beszélgetés a művésszel

Déri Miklós „Nincs ártatlan kép” c. portréfotó sorozata a romákkal szembeni előítéletek gyökereivel foglalkozik, létrejöttük és működésük alapjait értelmezi, a tekintet konstruáló természetéről és hatalmáról beszél. Az apró részletekig gondosan megtervezett portrék mindezzel bátran és rendhagyó módon szembesítik a nézőt, gondolkodtatják el az identitásról, társadalomról, szubjektumról és a valóságról: a fotókhoz roma értelmiségiek álltak modellt, a képpárok egyik oldalán a hétköznapi valójukban, a másik oldalon egy-egy roma sztereotípiát megformálva láthatóak. A képek most a Nem Adom Fel Kávézóban kerülnek kiállításra.

The Grand Budapest Film Festival
Két napos, ingyenes filmfesztivál középpontban a független filmesekkel a Puskinban. Ez a fesztivál biztosít helyet és bemutatkozási lehetőséget azoknak a filmeseknek, akik nem feltétlenül dolgoznak nagy költségvetéssel, épp ezért biztosak lehetünk, hogy a mondanivaló és az okos, kreatív megoldások csodás válogatását fogjuk látni.

Eszeveszett mesék / Relatos salvajes
Pedro Almodóvar biztosra ment, amikor producerként felkarolta a filmet: az Eszeveszett mesék hazai pályán példátlan siker, mely nemcsak a korábbi blockbuster Szemekbe zárt titkok-at, de a legnagyobb hollywoodi filmeket is maga mögé utasította a bevételi listákon. Az elmúlt évek egyik legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Mi imádjuk!

SOLD OUT!! Ricsárdgír & Gustave Tiger & Rock Band For Old Men
Már teltházas, de azért iderakjuk a Ricsárdgír & Gustave Tiger & Rock Band For Old Men szülinapi zsúrját az A38 hajón, aki lemaradt lehet, hogy az eseménynél még talál eladó jegyet. Ráadásul a koncertek után bemutatkozik a megújult TheRicsardGirls Trash Dj Party a legújabb lánytagokkal. Az A38 olyan jó fej volt, hogy a zsúr hajnali 2-ig is tarthat. Ez sokkal jobb lesz mint a Burger Kinges szülinapi bulink kiskorunkban.

Nem alszom 2.0
Csütörtök esti buli a Szakkörben inszomniás lányoknak lányokkal, alvajáró fiúknak fiúkkal és álmukban beszélő lányoknak fiúkkal. Az ébrenlét stimulánsai disco és house a forró kávéhoz,  hideg sörhöz és a a wcre várakozáshoz, deep és dub techno a gátlástalan asztalon táncoláshoz.

Péntek


Kikeltető '18 ★ Záróbuli

Idén 220 jelentkező közül állt össze az ötödik Kikeltető legizgalmasabb 35 produkciójának a listája, melyek közül 12 bandát már novemberben megismerhettünk a Dürerben. Idén egy záróbulival tesznek pontot a KERET blog tehetségkutatójára, amin olyan fellépők lesznek, mint az Analog Balaton, a Carson Coma vagy épp a new school rap legfényesebb üstököse,Kapitány Máté. Utánuk Kikeltető zsűri allstars DJ szett.

Cica koncert a Kolinnal
Kicsit megkésett újévindító cicás koncert az Ötkertben a Kolinnal. Régi és új Kolin számokat lehet majd hallani a téli szezon egyetlen Kolin koncertjén. A koncert a NOÉ Állatotthonnal együttműködve a cica örökbefogadásra hívja fel a figyelmet, szóval a szervezők arra bíztatnak, hogy mindenkin legyen majd valami cicás ruhadarab.

Mella Dee ~ mhmm
Mella Dee llasszikus rave gyökerekből származó producer, akinek zakatoló dobmunkái és nyers szintetizátor használata olyan kamaszkori kedvenceiből merít inspirációt mint az UNDERGROUND RESISTANCE, Robert Hood // Floorplan, és a Head High. Évek óta sorra adja ki a tánctér izzítókat a house és techno különböző árnyalatai között evickélve. Izzadás szobaton a Toldiban.

Turquoise Carpet Night vol.III
Péntek esti nem takarítás, nem mosogatás az Ambientben. Topognivalót szolgáltatják: DISZKÓ, Wooden Soul Crew, Bettina Nem és safety%dance.

Buzi kisfiúk, Sickratman, Flash
Brutális diktatúra ellenes anarchia lesz pénteken az aurórában, ehhez már fűrészgépet hangszerként szerepeltető Flash is elég lenne, de hozzájuk csatlakozik a Buzi kisfiúk és Sickratman is, szóval ellenállásban és anarchiában tényleg nem lesz hiány.

49948901_2313692808860521_2986693637431099392_o.jpgToldi

Szombat


Notorious Reflexes at Vittula Gallery ///

A Vittula szombaton egy igazán egyedi fotókiállításnak ad otthont. A Notorious Reflexes két fiatal és tehetséges fotós, Leroy Drevdal és Kristóf Erdődy sok éves munkájából szemezget, mely segítségével a város egy sokak számára ismeretlen arcát mutatják be: az underground közösség egyszerre hedonista és drámai mindennapjait.

Platon Karataev akusztik duo, Somersault Boy @Gólya
A legelső Platon Karataev koncert a Gólyában volt, 2016-ban. A hely tömve volt, az énekes, Gergő nem mert a mikrofonba énekelni és kétszer kellett eljátszani az Elevatort. Most akusztik duóban lépnek fel és csak egyszer lesz Elevator, de legalább a mikrofonba énekelnek majd.Utánuk a hazai punk/powerpop örökifjú veteránja, a The Somersault Boy hosszú kihagyás után tér vissza a Gólya színpadára és úgy döntött, hogy egy az egyben eljátssza első nagylemezét, az idén 5 éves születésnapját ünneplő How To Do A Somersault című albumot, néhány újabb dallal megfejelve.

Charity Party/Támogatói buli a Deviszont Közösségi Térnek
Adeviszont Közösségi Tér egy közösségi tér kifejezetten szakiskolába és szakgimnáziumba járó fiataloknak Kispesten. A működtető fiatal szociális munkások, pedagógusok és társadalomkutatók céljukul tűzték ki, hogy segítsenek a fiataloknak megismernő az őket körülvelő világot és jobban elhelyezni magukat benne, megismerni a lehetőségeiket és fejlődni. A Három Hollós támogatói bulin fellép a Varsányi Szirének, a Contremarque, a TPSRPRT, a California Nightmares és lesz Tonyo dj set (Dope Calypso), a koncertek között pedig az alapítókkal és a segítőkkel lehet majd beszélgetni.

Don't Funk With My Soul
Úgy tűnik, hogy a soul és a funk egyszerűen nem tud kikopni a divatból, szombaton isThe Ball Hivatalos Funk és Soul szett lesz a Szakkörben. Lehet menni táncolni, sírni és inni.

Street Dreams X Trap Hungary at Analog Music Hall
Újhullámos nagy hiphop és trapbuli, ahol szinte mindenki ott lesz, aki lil: Kapitány Máté
Lil Frakk, Lil Holt, Shy Balenci, Golden Grasa, Zsolaa, Aesztetik, Siaga és Lil Sagittarius.

Designer Drums x Toldi: Young Marco
Jó hát amúgy ajánlgathatunk mi itt bármit, a szombati nagybetűs BULI úgyis a Toldiban lesz. Marco Sterk aka Young Marco aka "Az Ember Akinek, Ha Kedve Szottyan A Last Christmas-szel Zárja a Szettjét, Júliusban" nem először látogat Budapestre, és eddig mindig kíméletlenül megtáncoltatott minket. Annak, hogy harmadszorra is ködös szemekkel fogunk az első sorban táncolni az az egyszerű oka, hogy az a célkitűzése, hogy mindenképp furcsa, obskúrus, szokatlan trackekkel fog bulit csinálni, úgyhogy lesz itt minden, house, afro, tribal, dub, italo, new wave, techno, disco és ki tudja még mi.

Metamorphosis (szürrealista jelmezbál)
Jelmezbál valóságos és valóság fölötti szereplőkkel, láthatatlan tombolával és tomboló vágynélküliséggel. Titkolózó lomha tükrök, tétova lépcsők, buján hullámzó bársonyok. Szürrealista svédasztal és csiklandozó ínyek.A megfelelő zenei aláfestésről gondoskodik Árvay Gábor (Árvácska), Cutfinger, Zovek professzor, Galactic Jackson és Atomik A bál előtt arcfestő és hajszobrász is a bálozók rendelkezésére áll., jelmezkészítő szakkör a helyszínen, az esemény napján négytől nyolcig.

Vasárnap


Finisszázs Weegee - a híres, 1935-1960

Lehet pihengetni, de vasárnap zár a Mai Manó Weegee kiállítása. Weegee a depresszióval és gazdasági válsággal küzdő amerikai társadalomban szembesítette nézőit a magánnyal, a szegénységgel, és a bűnözéssel. Ugyanakkor megmutatta a szépség és a boldogság pillanatait is, mivel ezek is hozzátartoznak a New York-i Lower East Side életéhez, Harlemhez, Boweryhez. Életműve mégsem csupán a témája miatt vált ismertté, képeinek művészi ereje, drámai hatása, nyers realizmusa, éles kontrasztjai úttörő hatással voltak az elkövetkező fotográfus nemzedékekre.

Kultfilmes brunch, belvárosi régiségvásár és a legforróbb beatek

Csütörtök


Dögkeselyű

Cserhalmi György kultikus filmje a Bemben. A kalandos történetben Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van.

Bergman 100 vetítés a Három Hollóban
Szerencsés estéje van a filmek szerelmeseinek, akik már megunták a kanapét. Jane Magnusson rendhagyó dokumentumfilmje Bergman sorsfordító évére, az 1957-es esztendőre koncentrál. Ekkor művészetében egy olyan intenzív időszak kezdődött, amelyben sorra születtek a filmművészet legnagyobb klasszikusai között számon tartott alkotások: a Hetedik pecsét után A nap vége és a Szűzforrás, majd a trilógiaként számon tartott Tükör által homályosan, az Úrvacsora és a Csend. A filmben hozzátartozók, munkatársak, kutatók próbálják megfejteni e mágikus év és Bergman titkát, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó.

Éjszaka a Földön / Night on Earth
Jim Jarmusch klasszikusa hol máshol, mint a Bem moziban. A filmben a világ öt nagyvárosában - Los Angelesben, New Yorkban, Párizsban, Rómában és Helsinkiben - egy időben játszódik az öt véletlenszerűen egymáshoz kapcsolódó történet. Főszereplője öt taxisofőr, illetve az utasaik, a téma pedig az út során köztük kialakuló kapcsolat. Tökéletes bekuckózás a lusta januárban.

Kikeltető Klubest ★ Shima + Triste Ensemble
Idén már az ötödik Kikeltetőt bonyolította le a KERET csapata. A mini tehetségkutató olyan zenekarokat mutatott már meg a szélesebb köröknek, mint az Analóg Balaton, de itt mutatkozott be Krúbi is, aki azóta már a Universal kiadó színeiben koncertezik. A jövőheti záróbuli és eredményhirdetés előtt még két olyan zenekart mutatnak meg a Toldiban, akik nélkül nem zárnák a szezont: érkezik s budapesti elektronikus / experiental popban utazó Shima és a kellemes elektronika és improvizáció ötvözésével játszó Triste Ensemble.

48360041_2149195291799449_8077322209338589184_o.jpgAmbient

Péntek


HELLO 2019 AKCIÓ! -20% MINDEN ÉS INGYEN FORRALT BOR!

Budapest egyik legkirályabb butik-dizájner-adományboltja, a Szia+ ismét 20%-os akcióval kedveskedik minden kedves vásárlójának. Legjobb zoknik, fülbevalók, felvarrók, kitűzők, táskák, Mészáros Lőrinces persely és Orbán Viktoros gyertya is az akció részét képzi, érdemes az eseményben és a hely Facebook-oldalán is körülnézni, mennyi jó cucc van.

End-of-Semester Student Documentary Film Screening
Ha valakit érdekel, hogy mi folyik tulajdonképpen a CEU-n, akkor ez egy remek alkalom az ott készülő munkák megismerésére. A Visual Studies Platform programjának szemeszterzáró eseményén azokat a rövid dokumentumfilmeket ismerhetjük meg, melyeket a CEU Könyvtárának Mirabaud Media Lab műhelye támogatott. A vetítésen a „Dokumentumfilm készítés alapjai”, „Dokumentumfilm a társadalmi változásokért” és „A vizuális gyakorlat alapjai” kurzusok vigzsgafilmjeit láthatjuk majd.

MULATÓ AZTÉKOK a Gólyában + Peppinos' DJ set | 01.11.
Azoknak, akik inkább okoshiphopra vágynának ezen a fagyos péntek estén remek alternatíva a Gólya, itt ugyanis a Mulató Aztékok fog koncertezni, utána pedig a lemezjátszók mögött a Nagy Világ, Crú, Kispeppino és Oldscholpeppino pörgeti a NagyVilági zenéket.

Kimitrak NYC x Vibes and Stuff
A Kimitrak most második alkalommal lakja be a Három Holló csodás tereit. Az este témája a huszadik század kulturális fővárosa, New York lesz. A New York mítoszt ráadásul nem csak ott megszülető és meghatározóvá váló zenékkel járják majd körbe, meghívták a budapesti underground tánc szcéna profi táncosait is a Vibes and Stuff közreműködésével, hogy a táncparkett is kapjon egy erős New York fröccsöt. A parkettkoptató beateket biztosítja: DJ Suhaid, DJ Crimson, Bodoo, DJ Johnny Drama, Vittorio Waxman és The Stanley Maneuver.

PUSHIN' w/ Lau, Galactic Jackson, Reload, S Olbricht
5 év kihagyás után újra indul a Pushin', ami most majd havi egy alkalommal jelentkezik az Ambientből bass music, house, garage, electro, idm és jungle trekkekkel. Kezdésnek LAU, Galactic Jackson, DJ Reload és S Olbricht tekergetik a potikat.

Alcázar ☉ Disko Oriente ☉ Rhythm Sister UK Hanzo & Yaman A/TR
Kedvesen krézi táncestet, és Bécs-Budapest-London házibuli találkozót dobnak a közösbe a novemberi Három Holló után most a Toldiban a srácok. A Rhythm Sister először életigenlő kaotikus streamjeivel rabolta el a szívünket, aztán érkeztek nyáron dunaparti pizzázással egybekötött omega diszkóbált tartani. Azóta a kollektíva egyre aktívabb, olyan szuperfontos projektet indított el mint az elektronikus zenében a nők térnyerését elősegítő 50/50 sorozat, az újévet pedig már a legendás Maurice Fulton oldalán indítják, hoppá. Hozzájuk csatlakozik be szomszédország rokonlelkű zenész-DJ-promóter atomerőműve HANZO & YAMAN akik a kábé tökéletesen elnevezett Belly Dance Services kiadót is igazgatják, és maxi fokozaton pörögnek a bécsi szcéna gondozásában.

▩ Deadbeat live ▩ Technodub Seance ▩ Lärm ▩
Scott Monteith aka Deadbeat egyike lett azon kevés dub techno producereknek, akiknek live-jairól ódákat zengenek; bárhová megy, lehetetlenül súlyos dub reggae rekonfigurációk, átütő techno, vagy kaleidoszkópszerű house groove-ok töltik be a teret. Produceri tevékenysége mellett a Red Bull Music Academy állandó előadója, és többek között a Microsoft és Ableton felkérésére is oktatja a szakma következő generációját. Méltán tartják számon a 21. század legmeghatározóbb és értékteremtő elektronikus zeneszerzői között. Negyedik alkalommal jön Budapestre – de most először hozza tomboló echókból és lehorganyzó basszusokból álló live szettjét a LӒRM-be.

Szombat


Hadik Brunch Jakab Julival és Reisz Gáborral

Az év első Hadik Brunchán felidézhetjük a VAN-t, a rendezők ugyanis terítékre teszik a Rossz verseket, szó lesz a Napszálltáról és az alkotókat a személyes határokról, az írásról és a generációs ügyekről. Jakab Juli játszotta Esztert, aki Reisz Gábor kultikussá vált első nagyjátékfilmjében, a VAN-ban összetöri a főszereplő férfiszívét. Reisz Gábor pedig Tamást, aki a rendező vadonatúj filmjében, a Rossz versekben összetört férfiszívvel bonyolódik saját életének, emlékeinek boncolgatásába.

Harmadik Szimplabolha
Ismét megrendezik a belváros legcukibb régiségvásáráta város szívében, a Szimpla Kertben.
Lesz midnen, de tényleg minden: régi karácsofadíszek, fotók, festmények, akvarellek, szobrok, kisplasztikák, bizsuk, kerámiák, üvegtárgyak, vázák, hamutartók, porcelán nippek, teáskészletek, kisebb konyhai használkati tárgyak, dísztárgyak, lámpaburák, kis asztali lámpák, levélnehezékek, régi játékok, macik, babák, társasjátékok, lemezjátékok, retro játékok,művészeti albumok,régi magyar és külföldi mesekönyvek, szőnyegek. Minden? Minden.

Nulladik óra / The Breakfast Club
Jó, tudjuk, hogy most tényleg nagyon sok filmes programot ajánlunk, dehát van jobb ilyenkor, mint bekuckózni egy filmmel? Viszont néha unalmas a kanapé, és vannak filmek, amiket jobb másokkal együtt nézni, mint egyedül. A Nulladik óra is ilyen, szombaton lesz a Bemben.

Cigány magyar
A fiatal roma művészekből álló, hat éve alakult csoport tagjai a társadalom egészét megszólító rap- és slamszövegek, fórumszínházi előadások és hátrányos helyzetű gyerekekkel való közös alkotások után ezúttal saját emlékeiket dolgozzák fel egy előadásban, olyan eseményekről beszélnek, amelyekről a híradó elmulasztott beszámolni.

Reggae Revival 201g - Love Alliance All Night Long
Az Auróra a kinti hideg ellensúlyozására igazi karibi hangulattal indítja az évet, egész szombat este klasszikus riddimek, lüktető ragga, seggrázós dancehall, bólogatós reggae, jamaikai újdonságok és együtténeklős slágerek Magyarország műfajhonosító sound kollektívájától. Belépő nincs, jókedv van.

Népi Papa és a Haverok Koncert
Évente egyszer van Népipapa és a Haverok koncert, úgyhogy érdemes azt az egy, kivételes alkalmat piros, nagy betűkkel bevésni a naptárba. Ez a csodálatos esemény idén a mostani szombatra esik, a helyszín pedig a Három Holló lesz. Olyan slágerek felcsendülése várható, mint az Urulógus, a Törökugrató vagy a személyes kedvencünk a Habzik a nappali.

The Studios ~ mhmm
A mhmm csapata ezúttal nem más helyszínt vesz be, mint a Brody Studiost, méghozzá egyből három emeleten: az első emeleten lesz egy house tánctér, a pincében egy vad terem, és a földszinten nagy benti fűtött (!!) zárt udvar, illetve pop-up program az oldalsó teremben. Táncoltatónak hozzák DJ Suhaidot & DJ Crimsont, Alexandrt, Gilbert Pomelot, AIWAt, Nyxat és Vatsanaht, további infók az eventben.

Wooden Soulkör vol. IV.
Újra a “deszka lelkek” válogatják szombat hideg éjszakáján a forró house számokat.
S mint tudjuk, a jó house zene melegíti a testet és a lelket egyaránt. Szóval fázósoknak irány a Szakkör, rumos tea biztos, hogy lesz.

Soft Shell & Friends #7: Kamixlo [UK]
Hiánypótló eseménnyel indītják a 2019-es évet a Filterben: meghívták Kamixlot, aki az egyik legizgalmasabb producere a londoni klubéletnek. Kompromisszummentes DJ szettjeiben több stílus keveredik, mint a Spotify historynkban. Számithatunk reggaetonra, indusztriálra, trapre, popra és hardstylera is. Tuti, hogy napokig a szettje hatása alatt leszünk. Fontos, hogy belépni csak éjfélig lehet, ellenben a helyen van CIGISZOBA, tiszta dili.

Erre érdemes tekeregni Szilveszterkor

Vedat Akdağ ~ mhmm x Majorka NYE
Az elmúlt évben kevés olyan izgalmas jelenség volt a Budapesti house szcénán, mint Vedat Akdağ. Van, hogy 70-80-as évekbeli török pszichedelikus rockot húz elő, érintgeti a house-nak is válfajait, nagy kedvence a dark disco, és mindezt analóg hangszerelésű ezoterikus hangszínekkel fűzi össze. Hozzá csatlakozik most a Majorkában Route 8 b2b Soundbank, a Pizza Amores fiúk és Drizzy.

Auróra rendszerváltó szilveszter 89!19 w/ Siketfajd
Az Auróra szilveszteri bulija idén '89-be repít, a rendszerváltás évébe, ami most január 1-én ünnepli majd 30. születésnapját. Be is lehet amúgy öltözni fiatal TGM-nek, Orbán Viktornak vagy Antall Józsefnek, repkedni fognak majd a Szomszédok-idézetek meg a Bonanza Banzai, két őrült tánc között pedig az enyhe déja vu érzésről is lehet diskurálni. Lesz SIKETFAJD, korhű táncdalok, kakis-bajszos beszéd, pezsgő meg tubi meg az ismerőseid. Kell ennél több?

BEAT ON THE BRAT Szilveszteri buli
Én tavaly is itt kötöttem ki az este végén, rendesen olyan volt, mint egy igazi házibuli, asztalon táncolással és nagyon jó zenékkel. Amit idénre is ígérnek: rengeteg sláger, nulla b-oldal, pezsgő, konfetti, rendes volume. Előrre Carson Coma koncert, éjfélkor Dopeman himnusz!

48390336_2325127144382743_7369843453900881920_o.jpgFotó: mhmm

Suttyódiszkó vs Alpáré szilveszteri megahepaj
Annak, aki az ilyesmit szereti tényleg érdemes kimásznia Óbudára, ugyanis összeeresztik a két hírhedt csapat, a suttyó és az alpáré muzikátorait, így tényleg mindenki megkaphatja a magáét úgy, ahogy szereti. A szervezők rengeteg kiegészítővel készülnek az endorfintermelés powerboostja érdekében, lesznek mindenféle világító dolgok és szénhidrátbombák, azaz télifagyi, botrányosan savanyú koponyacukor meg nyelvfestő nyalókák. Basszus, ütemek és melódia!

Vittula_NYE_2018 w/ special guests!!! \m/
Ez lesz az a buli, ahil a Blawan után simán rápakolonak egy Depeche Mode örökzöldet, miközben hely már csak az asztalon maradt táncolni, az izzadtság pedig csöpög a plafonról, pedig a Vittula előtt garantáltan így is többen fognak cigizni, mint lent táncolni.

Újévi Duckshell Házibuli a Gólyában! + after | 12.31.
A Gólya kvázi rezidens házizenekara, a Duckshell elég nagyot ment ebben az évben: játszottak külföldön és lenyomtak egy elég jó turnét. Evidens volt hát, hogy ők jegyezzék az évzáró házibuli hangulatú ereszdelahajamat, a koncert után pedig Lipi Brown és Selecta Áfonya fogják pörgetni a rubadubot és mindent ami jó.

▩ LÄRM ▩ N Y E ▩
Az Akácfa utca feketedoboza szeretettel várja az egész LÄRM FÄMILIÄT és tágabb értelemben vett rokoni köreiket, tagkártyás szabadcsapatait és alkalmi táncolóit egyaránt, hogy velük lépjünk bele az első tizenkilences délutánba, pohárcsörgésektől és lábdoboktól ringó fiatal csontjainkkal. A varázslatos pult mögött az év leglazább szettjeivel Isu, DJ Crimson, Tom Select, Enzo, Manek, Bronksi és Hi.

Pesti Dráma Szilveszter YO!
Hogy milyen lesz az év vége a Telepen? DRÁMAI! Szokásos Pesti Dráma egy kis ünnepi hangulattal megfejelve. A vendég DJ ezúttal Von Johnny.

Központ Szilveszter 2019
Szerintem nem csak nekünk, de kicsit még a Központosoknak is meglepetés, hogy mi várható az utolsó 2018-as éjszakán. Ami viszont biztos, hogy a szokásosnál jobban fullon lesz a járda, bent pedig az átlagosnál sokkal több kéz fog a levegőbe emelkedni.

Óévtaposó Diszkótoros ★ Úri Muri ★
Délkeleti stílusú óévtaposó mulatság a belváros szívének csücskében, az Úri Muriban. Az újhullámos balkán-házibuliról és jókedvről Telenkó Ábel, hivatásos fenegyerek, Puszt asszony, a Muri tapasztalt hangulatfestője és Tigris, a szakértő gondoskodnak.

Lumen Szilveszter 2018
A Lumenesek idén nem hozzák le a csillagokat, hanem hagyjuk, hogy beragyogják a discogömb univerzum égboltját lemezlovasaik, és mi magunk érjük el a táguló tér határait. Összeállt, aminek össze kellett állnia. Ezen az estén nem zárják a vaskaput éjfélkor, úgyhogy egész este lehet ropni Negrora & Cyborg Templarra, HuskyJoera & Sazabiora és Bodoora & Popdavecre.

Házibuli
Sokszor a legrosszabb házibuli is jobb, mint bármelyik klubban idegenek között nyomorogni, bár tény, hogy a mosdóra itt is biztos, hogy órákat kell várni, de legalább a hűtőbe előre bepakolt két tálca sör ingyen van.

+1

Pándi Balázs Újévi IV. Hagyományos Koncertje
Pándi Balázsimmáron negyedszerre köszönti sztárvendégeivel hagyományosan az új évet a Központban, nem kívánhatnánk jobb programot a másnapra, talán csak a kanapén döglődést.

 

 

 

 

Bejgliletáncolás felsőfokon

Csütörtök


Hangember évzáró + Pizza Amore

Eklektikus éjszaka várható a Gólyában karácsony után. Tematikátlan est, ahol nem egy szcéna, vagy egy stílus képviselői, hanem két teljesen különböző formáció lép fel egymás után. Miért? Miért ne? A Hangember feltörekvő belpesti együttes, versekre és saját verselő szövegekre épülő, alterből merítkező, de annál tovább mutató zenével, a Pizza Amores fiúkról meg tudjuk, hogy mindig nagyon különleges szelekcióval készülnek, amitől garantáltan le tudunk mozogni néhány töltött káposzta tölteléket.

Mary PopKids Xmas Special ✘ Trafó /vendég: Ohnody/
A két ünnep között rendhagyó koncerttel készü a Mary Popkids a Trafóban. Dalaikat áthangszerelt formában, a VoiceStation kórus zseniális kíséretével hallhatjukmost. Igazi after karácsonyi esemény lesz! Előzenekaruk az éteri OHNODY lesz. Dresscode: csúnya karácsonyi pulcsi!

Freakin' Disco Monster lemezbemutató / Toldi
A Freakin' Disco bemutatja új lemezét. Jön a Monster! A Chemical Brothers találkozik Thelonious Monkkal. Karácsony utáni veretés. Zenéjükben keveredik az elektronikus zene precizitása a jazz improvizációkkal. Saját maguk definiálására három szót használnak: jazz, űrzene és techno, itt is le lehet adni néhány szelet bejglit.

48926372_1922480861201622_8398474476181782528_o.jpgFotó: ajanosjanos

Péntek


Fekete Zaj Tél 2018 // Dürer Kert

Nem kell jövő nyárig várni a Fekete Zajjal szimpatizálóknak, ha találkozni szeretnének: december 28-án ugyanis szokás szerint megszervezik a téli Fekete Zajt is a Dürer Kertben, ahol 4 színpadon összesen 20 koncertre kerül sor, többek között a török She Past Away, a mexikói Rabia Sorda, az olasz Geometric Vision, a francia Dear Deer és a Vágtázó Halottkémek szereplésével.

Fat & Cute x Not The Bees x Giliszta @Három Holló
A Három Hollóban gondoskodnak róla, hogy a két ünnep között se aludjunk a kajakómától téli álmot, hiszen egymás után lesz három szuper köncert. A föld alatt munkálkodó GiLiSZtA zenekar, ki bizony psychodelickatus pék funk/fék punk stílusban facsargatja a koncertre látogatók fül- és agytekervényeit, gyakorlatilag a huszonnegyedik század közepe óta tulajdonképpen. A szegedi Not The Bees zenekar hagyományos darázsrock bandaként indult, mára azonban a poszt-méh műfaj úttörőivé nőtték ki magukat. Idén sem maradhat el évi rendes egy állomásos budapesti turnéjuk, az anafilaxiás sokk garantált. A Fat&Cute pedig fuzzy haze & babe & roll, hyperpower trió, ep-jük friss és ropogós ráadásul kettéáll tőle a hajunk.

The Qualitons & Deep Glaze - Akvárium Klub
Két csodálatos zenekar csodálatos koncertje egy helyen! A 10 éves fennállását ünneplő The Qualitons zenekar sajátos ízű funk-rock-beat zenéje igazi unikumnak számít a hazai és európai könnyűzenei platformon. Koncertjeiket a vokális, fülbemászó dalok, a groove-os lüktetés, a pszichedélia és az improvizáció különleges találkozása jellemzi. Az alternatív és klasszikus rock and roll elemeket vegyítő Deep Glaze ereje a hitelességében és egyediségében rejlik. Zenéjükben érezhető a folyamatos kísérletezgetés, amely a mediterrán elemek használata mellett a különböző stílusok vegyítésében mutatkozik meg. Egyedülállóan telt hangzásukkal, erőteljes színpadi jelenlétükkel lebilincselik a közönséget. Elég jól hangzik, nem?

Évösszegző MEGA PIMP Péntek
2018 minden idők legpimpebb éve volt. Nincs hát méltóbb zárás, mint egy igazán felpimpelt péntek este. Persze, hogy a Közpiben! Vike & Mr.Mstrs révelnek egész éjjel, ráadásképp még bónusz PIMP vendégek érkezése is várható.

Toldi / Discó Karácsony
A Toldis discó karácsony az év egyik legszebb ünnepe, de tényleg. Tavaly egy csodálatos bejglidobálás alakult ki mindenidők és a jövő diszkózenéire egyaránt nagyokat ropizva. Minden arc mákos és diós lett, és az egész lemoshatatlanul ragadt mindenkire az örömkönnyektől. Az pult mögé náhány számra betáncoló dj barátok nem tudják jobban kifejezni a szeretetet, mint hogy mindannyian felteszik azokat a szürreálisan boldog DISCÓ zenéket amiket éppen a legjobban szeretnek. Ha az otthon melege után valami igazán lélekperzselő táncra is vágyunk, itt ezoterikus magasságokban élvezhejük a Karácsonyi és a DISCÓ szeretet túladagolását.

Szombat


Doktor Zsivágó

A filmtörténet egyik legtragikusabb viszonya a huszadik század elejének Oroszországából újra mozivásznon a Bemben.

Galactic Gymnastic
Év végi önfeledt diszkózás Galactic Jackson pajtásunkkal a Nemdebárban. Ami várható: ritmusra pulzáló fények, csillogó szemű pártnerek, elhagyott magányos flitterek. A stroboszkóp legyen velünk!

THE NéG€RZ X El BAGO - €LőSZiLV€SZT€R (T)RAP BULi
A NéG€RZ bulijainak tartalmát csak az arra érdemesek érthetik: AZ iD€i €LőSZiLV€SZT€RKOR iSMéT OLYAN BULiT HOZUNK €L A TOLDi TALPONáLLóBA, AMiT JöVő iLY€NKOR iS €ML€G€TNi FOGTOK. D€C€MB€R 29-éN N€M MáST, MiNT AZ UTCA €GYiK L€GHiT€L€S€BB RAPP€R€, El BAGO LéP SZíNAPDRA HOSSZú iDő UTáN. ő MáR AKKOR K€MéNY€N NYOMTA TRAP BiZNiSZT, AMiKOR iTTHON MéG AZT S€ TUDTáK, Mi AZ.
A F€LLéPéS €LőTT éS UTáN HAMiSíTATLAN (T)RAP BULi A THE NéG€RZTőL.

▩ CRIME ▩ ▩ Mor Elian ▩ Lärm ▩
A Lärmesek nem bírják hátrahagyni 2018-at egy utolsó felszabadító rave nélkül. Előszilveszteri ünneplésükhöz csatlakozik a Los Angeles-i és berlini székhelyű Mor Elian is, akinek zenéi a Prime Numbers, Hypercolour Records kiadóknál landoltak, szelekcióját pedig az innovatív techno, űrbéli acid és electro hangzások uralják. A fővárosi underground techno mozgalmuk eközben extra b2b szettekkel készül.

Vasárnap


Dress up and go nowhere - Dope Calypso & Felső Tízezer

Nem kell pezsgőt inni, nem kell a petárdázó embereket kerülgetni, nem kell rettegni a magukra hagyott állataink meglesznek-e, nem csókolgatják az arcunkba virsli, és unicum illatú idegenek, csak ha kifejezetten megkérjük. Nem kell üvölteni, csak ha akarunk, nem kell visszaszámolni, csak ha akarunk. Nem érezzük úgy reggel, még egy évünk a levesbe ment, és semmi nem történt, mert csak egy éjjelünk ment a levesbe, azt meg már rég megszoktuk. Nem kell lencsét enni virslivel, és hallgatni a hülyeséget, hogy elúszik a szerencsénk, ha benyomunk egy halrudat. Nem kell fogadalmakat tenni. Ezt kínálja péntekre a Dope Calypso és a Felső Tízezer az Akváriumba.

BOTB előszilveszteri csajbuli vol.7.
Bár egyre több lány kerül be időről-időre a keverők mögé, egy estére most mindenféle műfaji megkötés nélkül teljes mértékben övék az irányítás. Kemény lesz, mint a decemberközepi jég, forró, mint a Beat levegője teltházkor, a szerelembe esés pedig egyszerűen elkerülhetetlen. A szerelem tárgyai: Tightskiller & Lovely Rita és a kösz h aggódsz párosa. Fiúk csak a parketten! (Disclaimer: tightskiller=én)

Street Groove Summit Special > Ambient
Különlegesen kiemelt, lemez- és house-központú baráti sörözés és nagycsalados ölelkezés az Ambientben. Velünk lesz Pæonï Music labelhead Grema Marci ezúttal live set formátummal, megkerülhetetlen Klayman nagymester és a Pizza Amore srácok. Házigazda DJ Reload és Akos V lesz most is. Jelentős koncentráció várható a Chicago - NYC - Detroit aranyháromszögből, de persze néha kitekintünk ebből a biztonságos zónából is.

Garden Party vol. 5
Idén is lesz Garden x Toldi buli, hogy aki szilveszterkor nem menne sehova, az se maradjon TÁNCOS MULATSÁG nélkül! Aki pedig az újévi partit is megtolja, annak nem árt a bemelegítés! A pult mögött erős női karaktereket láthatunk majd, mint például Kreif Zsuzsi és Lovrity Kata, két szuper animációs csaj a legfrissebb arc Szilágyi Róza kurátor lesz, Tomcsányi Dóra divattervező pedig két jóbarátnőjével, múzsájával, rajongójával, Samaras Daphneval és a török istennővel, Mervével játszik majd együtt. Mindenki előtt Doraxplorer warmupol.A ropnivaló mellé vattacukor is lesz, sőt, az első 50 érkező ingyen juthat hozzá! 

Elő-szilveszteri bejgli temető session w/ Drizzy & Pizza Amore
Elő-szilveszteri házalás a TELEP-en, Drizzy b3b Pizza Amore, bemelegítő ácsorgás az ablakon innen és túl, bemelegítás a másnapi topogásra.

 

Ez a hétvége olyan kemény lesz, mint a jég

Csütörtök


Hímző szakkör

Szeretnél valami személyeset készíteni a jóbarátoknak karácsonyra, de nem tudod mit?
Vagy csak simán bepofátlankodott a hideg az aurádba és nem tudod mitévõ legyél? A hímzésnek rengeteg pozitív, terápiás hatása van a szervezetre, nem mellesleg pedig elég forrón néz ki, amikor egyedi mintával készült. Erre van most remek alkalom a Szakkörben. Utána Torso lazulás DJ karddal és CT Kidobóval.

4!!444!!!!
Nem, ez nem valami 444-es támogatói buli, egyszerűen annyi történt, hogy a Dohány utca elejének kis eldugott helye, a skål négy éves lett, aminek alkalmából szinte garantált a pulton arconpörgés.

FotósKarácsony: Csak bor és bejgli!
Szokásos éves összejövetel fotósoknak a Capa Központban, kurátoroknak és mindenkinek, aki érdeklődik a fotográfia iránt. A „Csak bor és bejgli!” tematikájú esten egy kötetlen, baráti összejövetelre, beszélgetésre invitálnak, ráadásul a borról, bejgliről és ásványvízről ők gondoskodnak. A háttérzenét pedig Pentelényi Pál, a Capa Központ programkoordinátora biztosítja zenés alteregójával, Dj Gandharvával.

Galactic Jackson and Friends
A szintikirály havonta legalább egyszer feltünik a Központban, hogy meghívott vendégeivel együtt elkalauzoljon bennünket a diszkó, a house, az acid, a funk és mindezek kombinációjának őrült és varázslatos világába. Vendég ezúttal Wooden Soul Crew.

Popméter 11
Összeállt a kezdő tizenegy. Idén kicsit megkésve, de annál szuperebb módon a karácsonyi időszakra igazítva ünnepeli a Popméter csodás csapata a 11.születésnapunhát egy hamisítatlan popméter-allnighterrel, a legmagasabb színvonalakon, ahogy 2007 óta mindig.

MusicTogether at KAJAHU
Utolsó állomásához érkezett a KAJAHU Musictogether programsorozata, melynek keretében ezúttal Kustánczi Lia, Andrea Lane és Beki M potitekergetésére lehet leengedni a karácsonyi dömping előtt egy kicsit.

Péntek


Céges Karácsony x Exiles x T+U

Hát ez minden túlzás nélkül az év legforróbb bulija, hűsítő témákkal, egy olvadozó bolygóért Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a sokak által várt karácsonyi T+U lapszámbemutató parti. Ezúttal azonban a Céges Buli csapattal, és az EXILES kiadóval közös szervezésben, vadonatúj helyszínen, két tánctéren, valóságos sztáresővel tuti fixre felcelluxozzák a minden eddiginél is felejthetetlenebb hangulatot. Ebből egy szó sem vicc, a lapszámot konkrétan György Péter mutatja be, utána pedig olyan DJ-kre pöröghetünk a lemezekkel együtt, mint Kirba x Csájuhász, Saint Leidal The 2nd x Galactic Jackson, Bertók-Porteleki (Parasztok Atmoszférában), és még ezen kívül lesz világítós jégszobor meg hungarofuturista ripacsverseny, szóval tényleg kemény lesz. mint a jég.

Christmas Special w / Wave Twins & Gyenge Twins
Ha valahol a Gyenge lányok a keverő mögé kerülnek, ott szinte biztos, hogy hátak szárazok, torkok selymesek nem maradnak, sőt, a legkényelmesebb cipőnk sem lesz elég, mert garantáltan szállítják titkon imádott, rég elfeledett kedvenc számainkat, amiket aztán hajnalig kicsit könnybe lábadt szemmel üvölthetünk teli torokból. Hozzájuk csatlakozik most a Wave Twins, hát mi lesz itt, földrengés?!

Bianka+Lujza Naon Neon Hanukkarácsony
Hát komolyan nem lehetne osztódni? Hamisítaltan csajpop, kiváló trash, garantált pultontáncolás Budapest legelvarázsoltabb pincéjében a vittulában.

RAVE-olution // X-mess
Újra a Fészekben lesz a következő alkalom, hogy megróbálják összehozni a technot a művészettel. Már kora délutántól lesznek programok az ünnepi hangulatot elkapva, olyanok mint garázsvásár, SelfGroove, aztán meg DJ-k orrvérzésig, például Technokool, CT Kidobó vagy épp Bronksi. Utána After.

Super Italo '83 speciale
A Superitalo-sorozat '83-as különkiadása a Beat on the Bratben. Sőt, Superitalo di natale '83 különkiadás, mert hogy ez egyben az idei karácsonyi italo disco buli. A lényeg, hogy ezen az estén visszaugorhatunk 35 évet, és kizárólag 1983-as számok szólnak. Ez volt az italo disco csúcséve, a műfaj korai kreatív tetőpontja, lesz miből válogatni, és bár csak egy évet fednek le, a zenei változatosság is garantált. Na meg az örömittas tánc. Balla balla!

Shuriken és Johnny Drama ünnepélye a Tintában
Shuriken és Johnny Drama a saját és Azúr kedvenceit játsszák a Tintában lemezekről, sok szeretettel. Csing-csing!

DJ Seinfeld ~ mhmm
Lesz amúgy nem kifejezetten karácsonyi buli is pénteken, ugyanis DJ Seinfeld érkezik teljes mellszélességgel a Toldiba. Amióta múlt tavasszal igazán elkezdte emberek figyelmét elkapni olyan lo-fi house bangerekkel, mint a 'U' és a 'Time Spent Away From You', Seinfeld-nek látszólag csak felfelé ível a népszerűsége az elektronikus zene világában, sőt az ikonikus Rolling Stone magazin a 2017-es év Top 20 elektronikus albuma közé sorolta, szóval tényleg igazi csemege a fiú.

48357358_1902283223221386_3997149796929372160_o.jpgfotó: Songoro Laura

Szombat


Petri 75 | felolvasás, fotókiállítás, filmvetítés

75 éve született Petri György, költő. December 22-én este összművészeti megemlékezést tartanak a Toldiban, felolvasnak a verseiből, kiállítást tartanakkét fiatal fotográfus munkáiból, amelyek Petri írásainak hangulatát idézik, és megnézhetjük a költő egyik kedvenc filmjét.

The Lumens - Karácsonyi koncert
Hiperszuper karácsonyi koncerttel készül a Lumen! A műsor meglepetés, de annyit elárultak, hogy lesznek kamara és szóló számok a közelgő ünnepek, és az egyéni stílus és hangulat jegyében. Felcsendülnek majd Purcell, Kodály, Presser, Bob Dylan és mások szerzeményei is,és hogy fellépnek a Lumen pultosai, szakácsai, tulajdonosai valamint közreműködik Áron Porteleki dobon és Kiss Péter zongorán.

Karácsonyi LAKÁSVÁSÁR a Terezában
A Lakásvásárosok most Mexikó felé veszikaz irányt és egy szuper autentikus hely, a Tereza fogja vendégül látni a őket a Nagymező utca elején. Óriási beltér, színes, festett falak, mexikói forraltbor, orchata, taco, legmenőbb kofák, szuper Dizájnpiac, jó hangulat vár mindenkit.

Nagy Karácsonyi PunkÜnnep 2018.
Tényleg nagyon durva karácsonyi punkösszejövetel lesz a Dürerben, de hogy olyan fellépőkkel, mint a Hatóságilag Tilos, a Prosectura, a HétköznaPI CSAlódások, a Don Gatto
vagy a Macskanadrág. Érkezés szigorúan acélbetétesben.

WoodenSoul Crew - Christmas House Night Vol.I
Wooden Soul Crew hagyományosnak még nem mondható karácsonyi partyja folytatódik, akarom mondani első ízben kerül megrendezésre. Ha valaki szereti jóféle house zenét a kézműves söröket és a szeme könnybe lábad a ginektől, rumoktól roskadozó bárpolcoktól akkor fixen ott a helye, mert hát lesz dep/raw/lofi house meg cosmic diszkó is.

☉ Alcázar! ☉ Christmas
Az Alcázar most a év vége felé közeledve visszatekintett kicsit a múltba és hát durva, csak ebben az évben 23 DJ-t láttak vendégül különleges univerzumukban, akiket most egy nagy közös karácsonyozásra és sütizésre invitálnak a Szakkörbe.

≈ markett vol.6 ≈ vásár a Lumenben!
Utolsó esély csúcsszuper dizájnajándékok beszerzésére egy helyen, egy időben. Ha valaki még tényleg nem tudja mit adjon, akkor itt szinte biztos, hogy talál valami ínyére valót. Szokásos kiállítók, szokásos tumultus, szokásos hangulat, remek lesz!

Karácsonyi ACID Parti
Nem kell nagyon ragozni a Toldi karácsonyi acid buliját, a lemezjátszók mögött CVRDWELL Maks, David Harleydson, Galactic Jackson, Atomik & Mesterházy & Gördön, szóval ide kell menni veretni!

 

Filmzenekoncert, kisiparos vásárok és diszkóforradalom

Csütörtök


Képregénykönyvtár megnyitó

Csütörtökön nyit a közösségi KépregényKönyvtár a Nem Adom Fel kávézóban. A könyvtár közösségi kezdeményezés, amely abból indul ki, hogy képregényt olvasni jó dolog. A képregény lehet művészi, izgalmas, elgondolkodtató, érzelmes, gyerekes, hátborzongató, rejtélyes, akciódús, irodalmi - tehát mindenki találhat magának valót.

BOZO Lemezbemutató és Fat & Cute @Instant
Hamarosan érkező új lemezét mutatja be elsőként az Instantban a Bozo. A lemez legfőbb érdekessége, hogy négy nyelven íródott, így találunk rajta majd német, angol, olasz és természetesen magyar nyelvű dalok is. Akik abban reménykedtek, hogy az új album végre csehül, svédül, koreaiul és portugálul lesz, nekik sajnos a következő albumig várniuk kell, mert a fiúk még tanulják azokat a nyelveket. Előttük a tavalyi Keret Kikeltető döntőse, Fat & Cute játszik a fuzzos garázsrock és a grunge vonalán valahol.

Rossz versek premier előtti vetítés (SOLD OUT!) és koncert!
December 13-án különleges élmény vár ránk a Toldi moziban: a szerencsések premier előtt nézhetik meg a Rossz versek című új magyar filmet, utána élőben hallgathatjuk meg a filmzenét is: a dalokat a VAN zenekar írta és hívta életre, akik aznap a helyszínen mutatják be TE NEM című lemezüket.

III NoFear #3 III Nora Matisse III Technokool
A Központot és az előtte lévő sarkot Nora Matisse és a Technokook duója tölti meg főképp punk elektrocal, furcsa house-zal, trenszes aciddal és mindennel, amit nem szoktak bulikban játszani.

JUDAS buli w/ Hi & Bronksi
Vele szemben a Telepen ismét két csodálatos férfi, Hi és Bronksi áll a pult mögé, HOOD TANG a Judas bulin.

Péntek


Turquoise Carpet Night Vol.II

Diszkóforradalom az Ambientben safety%dance, diszkó patkány, Galactic Jackson, Wooden soul djs és DJ Ketamin szelekciójával.

Műtő Karácsony X Küss Mich Propaganda
Két éves a MŰTŐ, a Küss Mich pedig tíz. Ezért és persze a karácsony közelsége miatt támogatói bulit rendeznek. Az ünnepet a Küss Mich elmúlt (első) tíz évének válogatott plakátaiból rendezett kiállítás teszi a MŰTŐ falain színesebbé. Láthatók lesznek többek között Illés Etele, Szurcsik Erika, Bertók Márton, Szily Ferenc, Liz Wendelbo, Németh Gábor, Ivan Antunovic, Barta Bence, Csík Hargi, Varga Balázs és még sokan mások grafikusmunkái, köztük ritkaságok, amelyek közül több megvásárolható is lesz.

Trap Hungary x On The Low - Ep.#7
Szinte minden nagyon friss és nagyon ropogós underground trap reménység egy helyen gyülekezik a Filterben, dehogy annyira mindenki, hogy ott lesz ress, lil frakk, kapitány máté, ibbi gang x $ihenc, figura x egs, szóval tényleg mindenki!

48407615_343066773150187_1144232489414295552_n.jpgEzt még én csináltam a Szakkörben, ami most be sem került az ajánlóba, bádámm tsz!

Csókolom és Lopunk koncert a Fészekben
Nincs nagyon ezen mit ragozni, Közgépzászlós Hammer és Ujj Zsuzsi egy este alatt, azért ez elég erős! Utána techno.

Diszkotekova ★ Úri Muri pince ★
Forró afrobeatek, kelet-európai diszkó-csemegék és más arany klasszikusok a régmúltból, mikor még mindenki smárolt. Lemezlovasok: May Garage, Waver és the Ball.

Chaos in the CBD (NZ, Rhythm Section) Toldi / Nightdrive
A Chaos In The CBD tesók (nem úgy mint a tesók a ghettóban, csak simán tesók) ismét beugranak a Toldiba egy falat és lábat rengető szettre, magyar támogatásként pedig Fort Madeline, Pizza Amore és Zovek nyomul majd. Egyértelműen ők az egyik legforróbb új-zélandi exportcikk, sőt talán a legforróbb house testvérpáros evör. Több állomásos tánc utazás várható, mindenféle kompromisszum nélkül. Megeshet, hogy ott maradunk.

▩ LÄRM ▩ DeFeKT live ▩ Inga Mauer ▩ J.Mono live ▩ ▩ Metronóm ▩
A Metronóm célja mélyen alámeríteni mindenkit a hamisítatlan és folyton változó elektróban, és most sem lesz ez másként. Nagyon erős lineuppal készül az Akácfa utca feketedoboza a pénteki éjszakának, komoly konkurenciát csinálva ezzel a fenti elég jónak ígérkező Toldis bulinak: Max Sinclair, J. Mono live, DeFeKT, Inga Mauer és Normal Tamas.

Szombat


Józsefvárosi kisiparos karácsonyi vásár

Ürüljön ki az IKEA, süllyedjen el a WestEnd. A Mindespacesek szerint idén adjunk egymásnak - és magunknak - a nyolcadik kerületben készült, vagy helyben gondozott ajándékot. Ha már fogyasztunk karácsonyra, akkor támogassuk a környék gazdasági diverzitását. Azokat a kisiparosokat, akik szakiskolákban tanulták, hogy hogyan kell kézzel haszontárgyat készíteni. Vagy azokat a kiskereskedőket, akik a Váci utca helyett, ott a kerületben indítottak üzletet. De nem csak vásárolni érdemes lenézni. Lesz zene, ücsörgési lehetőségek, tea, szóval igazi hütte rákócziterezés.

ISBN Xmas market 2018 + FKSE Patron Books!
Az ISBN karácsonyi vásárán független publikációkat, zine-eket, kiállítási katalógusokat és egyéb szakmai kiadványokat vásárolhatunk kedvezményes áron. Lesz egy csomó művészeti kiadvány, artists' book, photobook, fanzin és magazin, még több papír-írószer, notesz és jegyzetfüzet, rengeteg gyerekkönyv és színező meg hát persze könyv-turkáló, ahol fillérekért találhatunk kincsekre.

Weird Xmas Sale & Exhibition
Ezen a napon nem a tipikus karácsonyi pulcsinkat fogjuk viselni/ keresni az Antifactory Vintage boltjában, és biztos, hogy nem az 'All i want for Christmast' kell hallgatnunk. Ellenben csupa különleges vintage holmi közül válogathatunk -20% kedvezménnyel, Y.LD by doramojzes és DoraHegedus designer pop upjával kiegészítve a felhozatalt. Mindeközben Várhegyi Dávid és Müller Karol Vakáció a román tengerparton című kiállítására flesselhetünk egészen addig, míg nem azon kapjuk magunkat hogy Nora Matisse, Alto Castello vagy Mr.Mstrs, szettjére bólogatunk vodka szódával a kezetekben, az Absolut jóvoltából.

Street Groove Institute #23
Lemez- és house-központú baráti sörözés a TELEPen DJ Reload és Akos V koordinálásával. Ezúttal vendégszereplésével Adis Abbé tiszteli meg a nagyérdeműt. A jégkaparóval és kerékpárral érkezőket forró köszöntésekkel üdvözlik.

Oltai Kata x Vida Vera ★ Repül a pontos labda ★ Úri Muri pince ★
Elég egyszer elmenni Vida Vera DJ-szettjére, hogy az ember tudja: nincs még egy olyan ember, aki egyetlen egy tökéletesen megválasztott számmal képes a feje tetejére állítani egy teli termet. Feminim délszláv cigány outsider rockandroll, azaz a ritka alkalom, amikor Oltai Kata és Vida Vera ismét a DJ pult mögé állnak egy súlyos házibuli erejéig. Tényleg súlyos lesz.

Saturday Night Fever Revisited - BOTB 70's Disco Classics
Kereken egy éve tartott a Beat on the Brat legénysége egy full oldschool disco bulit a Saturday Night Fever című alapmű 40. évfordulóján. Kivételesen a 41.-ken is csinálnaklunk egy partit, amin mostmárténylegcsak a disco korszak legnagyobb klasszikusait tolják az 1972 és 1982 közötti időszakból.

▩ LÄRM ▩ LavaLava x mhmm ▩ Dekmantel Soundsystem ▩ Demuja ▩
A LavaLava és az mhmm csapata Demuja személyében találta meg a (sokadik) közös nevezőt, ami végre egy közös buli formájában manifesztálódik. Az osztrák fiatal Mozart szülőhazájából indulva tör a csúcsra, egymilliós YT nézettségű lo-fi house és disco himnuszaival. Az ex-dobos, ex-breaktáncos beatmaker Demuja legfőbb inspirációjaként az alábbi triót nevezi meg: Kerri Chandler, Motor City Drum Ensemble, Glenn Underground. Hozzá csatlakoznak Európa leghaladóbb klubzenei fesztiváljának és egyik megkerülhetetlen kiadójának, a hollandiai Dekmantelnek az alapítói, akiktől várhatóan számos ritka, vagy épp megjelenés előtt álló tétel zendül majd fel. Sűrű kézfeltartásokkal számolni érdemes!

Vasárnap


Stick'n'poke Festival ↝ Budapest ↜

Tavaly már volt egy elég sikeres stick’n’poke fesztivál a Toldiban, idén egy kicsit kisebb helyen, a Központban lesz egy újabb. A szervezők négy figyelemre méltó tetoválóművészt szállítanak, a feltörekvő tehetségekre fókuszálva igyekeznek bemutatni az európai szcéna sokszínűségét. Szóval ha valaki már egy ideje gondolkodik tetováláson, akkor ide mindenképp érdemes lesz lenézni, ha más nem inspirálódni. Közben lesz amúgy zene is, Pizza Amore, Prince Matt és Switch Nollie tekergetik a potikat.

Dzzs Design Market & Gingerbread party ×Christmas edition×
Hatalmas kézműves vásár és mézeskalács party a Dzzs Bárban, a helyet megtöltik jobbnál-jobb kézműves cuccokkal, hogy kedvünkre válogathassunk ajándékot magaunkak, a családnak, meg mindenkinek még karácsony előtt. A célunk itt is, hogy az ünnepekkor ne a multikat hízlaljuk, hanem a hazai kézműveseket/őstermelőket/kisiparosokat/alkotókat támogassuk és vásároljunk hazait/helyit.

Egész hétvége


Some people believe the Sun used to be yellow

A kiállítás egy fiktív tájba vezet minket; egy idegen, mégis ismerős, feltehetőleg jövőbeli helyre, ami nyilvánvalóan emberi interakció és hibrid törté­nelmek által előre meghatározott komplex erők eredményeként jött létre. Remek alkalomnak ígérkezik arra, hogy a kiállított tárgyakon keresztül konfrontálódjuk a lehetséges jövőkimenetelek csökkenő számával és próbáljuk magunkat elhelyezni a káoszban.

Sorrentino-hétvége az Urániában: Ifjúság, Silvio, A nagy szépség
Paolo Sorrentino, az Oscar-díjas A nagy szépség, az Európai Filmdíjat kiérdemelt Ifjúság, valamint Az ifjú pápa rendezője egy hétvégére beköltözik az Urániába, hogy a zordra forduló télbe mediterrán, Fellinit idéző életigenlést és hangulatokat csempésszen.

A mostani hétvége alatt akár le is tudhatjuk az ajándékokat

Csütörtök


Maradék / Leftover

Az Architecture Uncomfortable Workshop kiürítette a műhelyét és felkért néhány művészt, hogy készítsenek a maradék anyagokból tárgyakat.Az anyagokat kisorsolták a résztvevők között, a végeredményeket most csütörtök este láthatjuk a Bethlen tér 3. szám alatti üres üzlethelyiségben kiállítva. Kiállítók: Papp Virág, Kis Judit, Szemző Zsófia, Kostil Luka, Huttl Sarolta, Murányi Mózes Márton, Szavcsay Gergely, Lőw Márton, Zalka Márton, Tillinger Adrienn és Bérdi Tamás.

Pass the Mozz 1. - Szabó Simon a PIZZO pultjában
A PIZZO sorozatának első vendég pizzaiolo-ja Szabó Simon, akit sokan kiváló szinészként, rendezőként, elhivatott állatvédőként, netán dj-ként ismerhettek, de talán kevesebben tudják, hogy a kedves apuka hobbi-pizzaszakácsként is óriási. Simon csütörtökön egyenesen egy Mikulás-buliból fog ellógni a kedvükért,ők pedig lepasszolják neki egy estére a mozzarellát, hogy megkostólhassuk saját extra feltéteit, és spéci sörrel kelesztett pizzatésztáját. Szóval lesz ingyen pizza, forralt bor, a Központban asztalok és magasabb hőmérséklet, illetve DJ EXTRA F€LTéT és DJ HúSiMáDó jóvoltából keleti parti hiphop, amíg bírjuk.

Yorgos&Dimitris ~ Ellátókert akusztik
Egy év elteltével Yorgos és Dimitris, a Deep Glaze gyönyörű ingű férfiai új szettel, ismét duó felállásban áll színpadra az Ellátókertben. Csillogó szemű tinilányokra érdemes lelkileg előre felkészülni.

Péntek


Hímző szakkör

Volt a Szakkörben már diszkógömbkészítő szakkör, rajzszakkör, most pedig hímző szakkör lesz. A srácok szerint a hímzésnek rengeteg pozitív, terápiás hatása van a szervezetre, nem mellesleg pedig elég forrón néz ki, amikor egyedi mintával készült. Érdemes már kész ötlettel menni, de simán lehet, hogy valakit majd ott csókol homlokon az ihlet.

B2B or not to be
házibuli a szövetkezetben! egymás lábára csak kedvesen taposó lemezgazdák adogatják a felfelé utaztató a szetteket a Gólyában. A párosok: Bettina Nem b2b LAU, Adis Abbé b2b Marci Csörgő és a már összeszokott Bronksi b2b Hi.

Szobabuli X Pure Lust: Parra for Cuva
Kb. egy év telt el a Toldi életéből Tom Select Szobabulija nélkül. Pénteken egy 3 szobás szpesöl show-val jelentkezik, a Pure Lust és Parra for Cuva társaságában. Konyha techno és kanapé house!

Post New Punk Wave 1977-1987 Vinyl Party
A beatesek még mindig úgy érzik, hogy ez volt a popzene egyik legizgalmasabb korszaka. Van egy csomó bakelitük a témában. Rengeteg sercegő, búgó és váratlanul ugró VINYL lemezt tesznek fel, amire aztán korlátlanul lehet ugrálni.

47077181_1922281321212296_2192379654109659136_o.jpg

Szombat


≈ markett vol.5! ≈ vásár a Lumenben!

Decemberben újra összegyűlnek Budapest legkúlabb vásározói, hogy egy helyen megtalálhassuka város legjobb cuccait. Akik lesznek: Alma szönyegek, rajzok, táskák, Artkores ékszerek, BPZines riso kincsek, Háttérzaj irodalmi zinek, RACKA bőráruk, Rebu Ceramics kerámiák, RisoPlant növények + printek, Luszil Embroidery hízései, Mano-faktúra szappanok, Müskinn táskák, nandi ékszerek, ruhák, SAPI ékszerek, Verkstaden ruhák, virágéknál kitűzők, táskák, és Vulkán kiadványok.

Galactic Jackson & Saint Leidal The 2nd+Nora Matisse & Floralili
Buli Pécsen! Galactic Jackson - köztünk élő legenda, szintimágus, acidpápa, diszkókirály, Freddie Mercury-hasonmás, Cool Lista 1. helyezett - fogja felszórni savval a Szabadkikötő füsttel és fehér fényekkel borított táncparkettjét. Segítője lesz ebben régi harcostársa, Saint Leidal The 2nd. Készüljünk: 100-tól 200 BPM-ig bármi megtörténhet! A warm-upot pedig Nora Matisse és húga, Floralili vállalta, akik a tőlük megszokott színvonalon prezentálják a lelkeket simogató electro-t, ezúttal élő vokállal.

Tempó könyvbemutató és Rühös Foxi koncert
Még mindig Pécs, őrület! PresSzó vendége Baksa-Soós Attila, a Tempó c. könyv szerzője, utána levezetésként pedig Rühös Foxi, azaz Szűcs Krisztián (ének, gitár), Baksa-Soós Attila (ének, fuvola), Horváth Kristóf (basszusgitár, gitár) és Vazul Császár (kalimba, hugyhang) abszurdpop koncert.

Ricsárdgír Karácsonyi Vásár+Mambo Rumble Lemezbemutató koncert
Ismét itt van a Ricsárdgír Karácsonyi Vásár az Aurórában. .Ráadásul ezen a fantasztikus napon, az ország egyik legmenőbb zenekarát hozzák magunkkal, a Mambo Rumble tart majd lemezbemutató koncertet. Van jobb dolog annál, hogy egy finom forralt bor mellet, elköltöd a PÉNZED RÁJUK és mellette vagy utána lemész táncolni Mambo Rumble-ra?

Téli TASZ buli-Parno Graszt koncerttel!
Szerencsére Budapestnek is marad mit a levesbe aprítani. Szombaton a TASZ hagyományos téli bulijába érkezve érdemes minden nyomasztó közéleti gondolatot otthon hagyni.Az első száz regisztráló vendégünket welcome drinkkel várják, meglepetéskoncertjük sztárja pedig a Parno Graszt lesz, utána és hajnalig táncolhatunk majd bejáratott és közkedvelt dj-ik zenéire. Figyelem: a buli regisztrálós!
https://tasz.hu/tasz-teli-buli-2018

▩ LÄRM ▩ Dr. Rubinstein is back ▩ ▩ Designer Drums ▩
A savasasszony visszatér közénk a Lärmbe Berlinből. Marinával a tavalyi évad egyik legklasszabb buliját csinálták, ezért is döntöttek úgy, hogy ismételten a kése alá fekszenek.
Az ://about blank és a Berghain állandó vendégéről tavaly azt írták, hogy "karrierje egy szinte letűnt világot idéz: se saját számok, se saját label nem segíti, hírnevét tehát kizárólag klub-szettjeiről szóló ódáknak, vad-savas-hipnotikus szelekciójának és igazi raver személyiségének köszönheti" - és ennél jobban idén sem kell összefoglalni a tudnivalókat. Baszakodás ezúttal sem lesz, az biztos.

Vasárnap


Xmas Workshop: Ajándék mindenkinek 1 nap alatt

Avagy a tökéletes megoldás a Karácsony előtti stresszre. Érdemes elnézni a Bodryba egy kis barkácsolásra és letudni az összes karácsonyi ajándékot egy füst alatt, legyen a szerencsés célpont rokon/barát/barátnő/szomszédnéni. Nem kell agyalni és rohangálni, pár óra a alatt egy halom személyre szabott, kreatív ajándékot legyárthatunk, amit még be is csomagolnak velünk.

Csencs-Csencs - Év végi vásár / Year end bazaar.
Ez is egy nagyon jó kis vásár lesz, részben a Lumenből már ismert árusokkal: Hurrikan Press aRizográfia műhely és független kiadó, Rebu Ceramics kerámiák, Sapi ékszer, Tóth Alma szőnyeg, füzet, játékok, Virágéknál kitűzők, felsők és szatyrok, CHANGE-CHANGE étel és ital
és turkáló és bolha blokk!!

WAMP a kedvenc karácsonyi vásárod - Nyugi, még időben vagy!
Decemberben három alkalommal is várja Magyarország kedvenc design vására azokat, akik valóban minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes print termékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről. Az egyedülálló és széles kínálatnak köszönhetően nem lesz nehéz megtalálni a személyre szóló meglepetést. A beszerzést még személyesebbé teszi, hogy közvetlenül az alkotóktól kérhetünk tanácsot, de a többféle workshoppon tervezők iránymutatásával magunk is elkészíthetjük egyedi ajándékainkat.

Extra! Rossz versek premier előtti vetítés
Az egyetlen premier előtti Rossz versek vetítés, amire még vannak jegyek!! A vetítés után Reisz Gáborral, a film rendezővel Kovács Gellért Filmszerész beszélget.

Egész hétvége


The Garden Studio x Budapest Fashion Nights

A Gardes Studio egész hétvégén -20%-os akcióval készül, vasárnap is! Ez is remek alkalom a karácsonyi ajándékok utolsó pillanat előtti beszerzésére vagy saját kívánságaink kiszemelésére.
Az akció minden termékünkre vonatkozik, többek között the Mama Kin ékszereikre, új gardenes vásárlási utalványaikra, a teljes őszi/ téli TOMCSANYI kollekcióra és Perceptual Thinkers régi és új kollekciójára is.

Jégfolyosó - Budapest - 2018 / 2019
Ide nem csak most hétvégén, hanem egész decemberben ki lehet menni, és a képek alapján elég jó programnak tűnik!

Silvio és a többiek | premier előtt a Puskinban!
Paolo Sorrentino, az Oscar-díjas A nagy szépség, az Ifjúság, valamint Az ifjú pápa rendezője visszatért Olaszországba, hogy leforgassa az olasz Wall Street farkasát, Silvio Berlusconival a középpontban. A film most több időpontban vetítésre kerül, nem érdemes kihagyni.

Festive SALE by Société Budapest | Sas utca 15.
A nemrég nyitott Société Budapest magyar és nemzetközi tervezői darabjai között akár 70% árengedeménnyel válogathatunk ezen a hétvégén, olyan tervezőktől, mint 3.1 Phillip Lim, Victoria Beckham, GANNI, Mother of Pearl, Nanushka, Femi Stories, G.Kero, vagy FRAME.

15th BDAY
15 éves lett a Lollipop Factory, ez alkalomból Mikulástól Karácsonyig a Birthday jelszóval 15% kedvezménnyel tudunk hozzájutni a Lollipop, Acid and Zorro és a nemrég debütáló HYPERBOLE márkák darabjaihoz. Ez mindkét üzletünkre érvényes! Haleluja!

Hétfő


Utcazene az utcán élőkért

Az Amnesty International Magyarország idén úgy ünnepli az Emberi Jogok Világnapját, hogy igyekszünk segíteni azok munkáját, akik a legelesettebbekért dolgoznak. Az akció záróeseménye egy ingyenes, akusztikus koncert lesz, ahol ismert zenészek állnak ki dalaikkal a rászorulók és segítőik mellett. Részletes program és támogató jegy a linkre kattintva.

Százforintos garázsvásár, Gyuri bá DJ-szettje és rengeteg animációs film

Csütörtök


Bullás József: Időkerék - Kiállításmegnyitó

A Deák Erika Galéria évadzáró kiállítása két jeles eseményt is ünnepel: Bullás József 60. születésnapját, illetve a galéria fennállásának 20. évfordulóját. Bullás József művészetét emblematikus műveken keresztül mutatják most be a nyolcvanas évektől napjainkig, a megnyitón az ligazításban segítségünkre lesz Petrányi Zsolt, művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője.

A Bármicvó fiúk : filmbemutató és közönségtalálkozó
A Bem moziban mutatják be Olá Katalin új filmjét, A Bámicvó fiúkat. A történet középpontjában két “fiú” Bármicvó ünnepségére történő felkészülés áll. Mindkettőjük számára fontos pillanat ez, ugyanakkor a zsidó hagyomány szerinti férfivé válás útját a köztük lévő 70 év korkülönbség miatt jelentősen különbözően élik meg. A közönségtalálkozón ott lesz Oláh Katalin, a film rendezője és Csukás Sándor operatőr.

Goodbois ¤ Szakkör
Jupiter&Juno és Sazabio zenés gálaestje a Szakkörben, sok diszkóval meg afrobeattel, meg ki tudja még mivel, de az biztos, hogy nem az az ücsörgős buli lesz. Már csak az esemény borítóképéért is édemes kattintani.

TELEP Házibuli / Gyuri bá presents DJ Cadik & Zosha
Gyuri bá a budapesti underground titkos mozgatója: soha nem DJ-zett, nem MC-zett, nem írt veretes albumokat, de ha nem jelent meg egy bulin, akkor biztos lehettél benne: valami nem stimmel. Gyuri bá most előbújik a sötétből, elviszi magával a Teleprea kedvenc basszuszenei lemezelőit, és még saját receptúrájú dzsúzzal is készül! Talp nem marad szárazon.

TOLDI Live / Bozo / The nobody elses
Azt a viccet hallottad már, amikor a Bozo bemegy a Toldiba és találkozik a The nobody elses-zel? Ha nem, akkor jó, mert ez nem egy vicc, hanem tényleg megtörténik és csak ezen a napon ez a két zenekar végre egy színpadon mutatja meg, hogy mit tud. Nézd meg te is, hogy mi történik, ha a balatoni hullámlovasok találkoznak a csíkszeredai menőarcokkal és nyugtázd magadban, hogy ez a november is remekül végződik. Lesznek új számok, régi számok, számok, melyekre még csak nem is számítottál volna, meglepetések, szem nem marad szárazon. Röviden: Bozo és The nobody elses közös koncert. 

Péntek


100 forintok éjszakája.

November utolsó péntek estéjén több ezer tárgy mindössze 100 Ft/darab áron a Tabáni Garázsvásárban. Lemezek, Dvd-k, kazetták, könyvek, konyha felszerelés, szerszámok, műszaski cikkek, szóval mindenféle áru. Ő R Ü L E T!

PestiEstek: Tudósok vinyl-és CD-bemutató, Ricsárdgír Mini /A38/
A Tudósok NEM!!! Az Eszperantó Királyság Hivatalos Himnuszai című, 2001 és 2016 közötti albumainak legkülönösebb számait felvonultató, festményekkel és szöveggel súlyosbított művészeti albummal kiegészített bakelit- és CD-formátumban is megjelent első válogatáslemezét mutatja be ezen az estén, melynek vendége régi barátjuk, a Ricsárdgír zenekar lesz, akik Tudósok feldolgozásokat is játszanak majd, de fellép majd Tövisházi Ambrus is, aki a Trottel Records gondozásában megjelent lemez(eke)t masterelte. A koncertek előtt 19 órától drMáriás tárlatvezetést tart kiállításán az A38 Kiállítótérben, amelyen koncertre váltott belépővel lehet részt.

Shall Not Fade ~ mhmm x Nightdrive
A Shall Not Fade kiadója harmadik szülinapjuk alkalmából az alapító KGW Augusztustól az év végéig Európát, Ázsiát és Ausztráliát turnézza körbe a roster-jéből válogatott zenészekkel. A tavalyi emlékezetes debütjük után úgy gondolták ők is, hogy illene ismét Budapestre elnézni. Hozzá csatlakozik Route 8, Pierre Moritz, Fort Madeline és Drizzy egy-egy szett erejére.

Funkyzeit vol.02.
A Fészek Művészklub a budapesti művészvilág egy régi, majdnem elfelejtett, helyszíne, ahol már az 1900-as évektől festőművészek, szobrászok, zenészek és énekesek mulattak. Ha péntek este barátokra, fílinges zenére és csillogó félhomályra vágysz egy különlegesen titokzatos térben: itt a helyed mert a lemezlovasok a diszkó, funk és house alapokból merítik az inspirációt, azt kevés vodkához keverik, megszórják némi aciddal...egyszóval a forró hangulat garantált.

▩ LÄRM ▩ Éclipse ▩ ▩ Phase Fatale ▩ DJ Stingray ▩
Detroit és Berlin találkozik pénteken az Akácfa utca feketedobozában. DJ Stingray detroit technóját, és húsz év tapasztalatának szelekcióját hozza a világ minden tájáról, Phase Fatale viszont az elektronika igen széles szeletébe nyújt majd nekünk egy kis belehallást.

46244433_1901044770002618_4917180148769357824_o.jpgKüss Mich (fotó: Szombat Éva, ki más)

Szombat


Budai Lemezbörze a Tinta Art Caféban: December 01. szombat

Szombaton a már szokásos hatalmas használt lemez választék a legkülönbözőbb zenei stílusokban, régiségek, ritkaságok, igazi kincsek a Tintában. Még munka után is érdemes lesz benézni, tényleg.

virágéknál PIN workshop vol. 3 ~
Az előző workshopok egyre jobban sikerültek, úgyhogy Virág akarácsonyi időszakra készülve most gyorsan csinált még egyet, hiszen ez tökéletes alkalom arra, hogy mindenki maga készítse el a karácsonyi ajándékot valaki szeretett emberének. Lehet hozni saját ötletet is, mit együtt lehet majd megvalósítani.

K10M: Iron Steel Total Leatherette Norms Új Bála Gördön&Splatter
2008. november 28-án volt az első Küss Mich. A helyzet azóta csak fokozódott. A születésnapi bulin a Gólyában fellép a glasgowi Green Door színtérből kinőtt poszt-indusztriál duó, a Total Leatherette, valahol az Ike Yard, a DAF és a Cruising háromszögéből; az egzisztenciális és életfilozófiai kérdéseket kavargó-rángatózó radikális hülye hardcore-ral hajtó Norms; a poszt-apokaliptikus speed metal black and roll punk trió Iron Steel; valamint a tropikal-indusztriál-proto-techno-szintipunk hibridet tekerő Új Bála. A koncertek után Splatter és Gördön, azaz a Küss Mich játsszák mások zenéit, úgy, ahogy ők szokták.

Volkova Sisters, Terra Profonda
Nagyon nem érdemes kihagyni a Volkova Sisters szombati koncertjét a Trafóban. A jazzből, népzenéből, blues-ból és underground zenei világból merítő trió intenzív jelenléte és intimitása, a zene sámánisztikus ereje és finomsága minden Terra Profonda koncertet szertartássá varázsol. A szerzemények között találunk avant-garde megoldásokkal operáló zsigeri rhythm and bluest, gyötrő szerelmeket temető, gyönyörű folk-balladákat és szóló énekes darabokat is. Fülledt, szenvedélyes, drámai szerzeményeik szakítanak a hagyományos hangzásvilággal és szerkesztésmóddal. E különleges este alkalmából két kiváló zenésszel kiegészülve állnak színpadra: Salamon Soma a népzene frontja felől érkezik a zenekarba, Mózes Zoltán „Mózi” pedig számos műfajban mozog otthonosan: játszik kísérleti zajzenét, flamencót, thrash metalt, világzenét.

Lydmor, vendég: Maneuver Maneuver - Dürer Kert
Lydmor, az excentrikus dán lány mindig a kés hegyén táncol sötétség és világosság, szeretet és hideg, rend és káosz között. Ha sikerül eljutnod egy koncertjére, akkor flörtölni, táncolni, sírni és sikítani fog és megöleli a szívedet a brutálisan őszinteségével, ami a pumpáló, ritmikus elektronikus zenén keresztül érint meg, csakúgy, mint az érzelgős, álmodozós oldala is. Különleges hangját többször hasonlították már Grimes-hez, Kate Bushoz vagy éppen Björkhöz. Lydmor nemrég tért vissza egy rejtélyes utazásról Shanghaiból, azóta pedig az idén megjelenő új lemezén dolgozik. Előtte a magyar Maneuver Maneuver melegít.

Wooden Soulkör
Újra a “deszka lelkek” válogatják az első téli szombat hideg éjszakáján a forró house számokat a Szakkörben. És mint tudjuk, a jó house zene melegíti a testet és a lelket egyaránt.

Emlékbuli - radiocafé 98.6
Már több mint 7 éve hallgatott el sokak kedvenc rádiója, de azóta valahogy senkinek nem jutott eszébe összehozni a dj-ket, műsorkészítőket, és persze a hallgatókat. Pedig ki ne szeretne radiocafés zenékre táncolni, és együtt idézgetni a kedvenc műsorajánlókat? Egy egész éjszakás nosztalgiázás a Mikában azokkal, akiknek a 98.6 hullámhossza örökre a radiocafét jelenti. A dj pultban is mindenki ismerős lesz: Cyborg Templar, Infragandhi, Rob, Marvin.

Vasárnap


Gardróbvásár - Nagymamám gardróbjának kipakolása

Vasárnap mindenkit szerettel egy Nagymam gardróbjának kipakolására, ami valójában nem is egy szekrény, hanem egy szoba volt tele kortalan és rendhagyó darabokkal. Az említett Mama egy stílusikon volt a maga idejében, papát is ő öltöztette. A szervező szeretné, ha olyan emberekhez kerülnének a ruháik, akik nem csak megbecsülik, de büszkén is hordják majd őket. A kipakoláson akadnak majd darabok a 60-as évektől kezdve egészen a 90-es évekig szóval igazi időutazás lesz!

Szabó Veronika: Queendom
Nyolc lény, nyolc női test. Szüzek, királynők, bölcsek, anyák és harcosok. Megjelennek neked és általad. Megelevenednek fantáziáidból és visszaveszik, ami az övék. A Queendom a kortárs színház, a fizikai színház és a dragshowk metszéspontján egyensúlyoz. Improvizációkra épül előre lefektetett játékszabályok mentén, így minden este új előadás születik, amelynek a nézői jelenlét fontos alkotója. Női és férfi ábrázolásokat vonultat fel a reneszánsztól a mai popkultúráig. Szerepeket mutat be és vetít egymásra, amíg a határvonalak elmosódnak, és a néző tekintete rajzolhatja őket újra. Kihagyhatatlan.

Egész hétvége


16. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál

Közel 300 rövidfilm és 14 egész estés alkotás látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Három Hollóban, a Ludwig Múzeumban, a Francia, Legyel és Cervantes Intézetekben, a vetítéseken kívül pedig workshopok, koncertek és további programok várják az érdeklődőket.

Refuge Awakening Weekend
Végre-valahára felébresztik a Menedéket, és igazi bisztrót csinálnakbelőle: új szuperkreatív séffel, komoly kajákkal, igényes piákkal, extrakedves felszolgálással és jó zenékkel érkezünek Asztalt foglalni érdemes.

Sterbinszkyt adod?

Faterodéknak alap, és lehet, hogy a te mixedet is kiválasztja

Próbáld ki: kimondod, hogy DJ Sterbinszky, ötből hárman rávágják, hogy Egy nyár a flörtben, Palace, E-Play, Bedrock. Ha a faterod a Momentet vagy a Dance Tuning Discót is vágja, tuti nem unatkozott, amikor annyi volt, mint most te. DJ Sterbinszky 30 éve nyomja a DJ-pultban, klasszikus hauz-bulik állandó főszereplője, világsztárok itteni bulijaiban warmupol, és folyamatosan jelennek meg friss saját remixei. A DJ WANTED tehetségkutatón, amit a Blog.hu-val mi is lelkesen támogatunk, ő juttatja tovább az élő fellépéses körbe a legjobb beküldött mixeket összerakó wanabe DJ-ket. A versenyről, az ő szerepéről, és általában az elektronikus zenei szcénáról beszélgettünk vele. 

Meddig maradhat az ember aktív, hétvégenként fellépésről fellépésre száguldó DJ?
Elsősorban addig, ameddig hitelesnek érzed magad, olyat tudsz adni a közönségnek, amire vevők és meg tudsz újulni. Másodsorban ameddig szívvel, lélekkel tudod csinálni, ameddig számodra örömet okoz, és főleg örömet szerez a hallgatóságodnak. Úgy érzem, ha a fellépéseim nem lennének a hétköznapjaim részei, akkor nem is élnék igazán.

Az emberek zöme nem akar folyton változni, megújulni. A frizurájukat 40 körül is úgy hordják, ahogy 20 évesen. Nem az imidzsedhez tartozó baseballsapkai értelemben, hanem zeneileg te mennyire vagy a megújulás híve?
Én azt gondolom, hogy olyan DJ vagyok, aki számtalanszor megújult már x év alatt. Mivel az egyik legrégebben színpadon mozgó lemezlovas vagyok, ezért rengetegszer meg kellett újulnom, amiért sokszor kaptam már hideget-meleget egyaránt, mivel sokan a régi, a klassszikus Sterbinszkyt preferálják és valljuk be, hogy a mai DJ szettjeim zömének alkotóelemei nem az elektronikus classic zenékből állnak. Természetesen nem fordítottam hátat a múltnak, hiszen egy-egy bulival mindig gondolok a régebbi énemet kedvelő rajongóimra. Évek óta ebben a classic stílusban tartjuk meg a születésnapomat, idén december 1-jén Budapesten három órás classic szettel készülök. Sok-sok klubslágert is remixeltem, hogy az új szettes fellépéseim alkalmával fel tudjanak csendülni a régi nagy kedvenceink újragondolva.

Mai szemmel milyennek ítéled meg a 18 éve megjelent első DJ-albumod hangzásvilágát? Ciki vagy ma is vállalható az akkori house?
Viccelsz? Nemhogy vállalható, hanem egyenesen imádom és büszke vagyok rá, hogy anno azokat a zenéket felkeverhettem a válogatáslemezeimre! Az egy olyan korszak, egyben olyan időszak zenei csemegéi voltak, amelyeknek a mai napig nagy bolondja vagyok.

sterby.jpg

DJ Sterbinszky

1988-ban az apja lemezjátszóival próbálkozik a lemezlovaskodással, az ősrobbanás után együtt tágul a budapesti partiuniverzummal, az 1989-es idők Moment diszkós és a funky-souljától jut el három évvel később a technóig, és állandó MAYDAY-fellépőként a rave-ig. A magyarországi DMC-bajnokság megnyerése után a Sky Light House Arena állandó rezidense lesz,olyan nemzetközi DJ-k társaságában, mint Da Hool. 1998-ban megjeleni első mixlemeze, melyet 2000-ben egy saját lemez követett, a Discography. Az album címadó dala lesz az első magyar klip, melyet bemutatjnak az MTV Europe Party Zone-ban. Következő slágerét, a  Discography II.-őt még maga Carl Cox is rendszeresen játsza, sőt, az ibizai Space Clubba is meghívja vendégfellépőnek. Később újabb legenda előtt láthatja a közönség, mégpediglen a svédországi, a Stockholmból induló Cinderella nevű hajón, ahol életében immáron harmadszor is TIESTO társaságában állhat DJ pult mögé a lemezlovas.

Azóta hogyan változott egy frissen megjelent track életciklusa, szavatossága az újdonságtól az unalomig szétjátszottig?
A frissen megjelent track életciklusa jelentősen megrövidült a telített piac miatt. Egy-egy track körülbelül egy hónapra tehető fel, utána úgymond elévül, átveszi a helyét egy másik, hasonló stílusú zene. A nagy slágerek körülbelül fél évig-évig tartanak ki, viszont ez idő alatt az előadónak nem érdemes egy újabb sláger erejű zenével kijönnie. Ilyenkor csak egy "kötelező" megjelenéssel szoktak szolgálni.

Voltál már Spotify-DJ buliján? Tudod mi az?
Na azért ennyire még nem vagyok vén, de köszönöm a kérdést.

Melyik elektronikuszenei-alstílust látod leáldozóban és mik az új ágak, hajtások, amiké a jövő?
Az elektronikus zene az utóbbi években egyre szerteágazóbb. A rádiókban és a tv-kben másfajta irány vette kezdetét. A Future Pop, Future Bass és a Trap kezd teret hódítani a Tropical House mellett. Viszont klub és fesztivál szinten a Future House és testvére a Future Bounce jelentősen megerősödött az új hullámú Bass House-okkal együtt. Magyarországon kedvelt még a Brazilian Bass is. A legjobban érezhető “leáldozást” jól láthatóan a Big Room House szenvedi el, ami így is az egyik legtovább fennmaradó és legkevésbé átalakuló stílus, hála a nagy fesztivál láznak.

A tehetségkutatón, amiben zsűrizel, milyen tartományban tartsa a BPM-et, aki eséllyel akar eljutni az élő körbe?
A három stílust összefoglalóan 100-130BPM között.

A DJ-nek általában a közönség táncoltatása a feladata. A KAJAHU versenyére is olyan mixeket vártok, amitől az ember visítva földhöz vágja a burgerét, és zárásig topog a négynegyedre?
Nem, nem kimondottan burger killereket keresünk. Leginkább az volt a cél, hogy ne feltétlenül a populáris slágerekkel nyerje meg a DJ a vendégeket, hanem azért választottuk ezt a vonalat (Deep House, Nu Disco, House), mert ebben reálisabb képet kapunk arról, hogy kik azok, akik erre a feladatra hivatottak, és nem mellesleg a hely miliőjéhez sem illenének a veretős zenék. Inkább mozduljon ütemre a láb az asztal alatt, vagy bólogasson a fej, miközben egy jót ebédel vagy vacsorázik a vendég.

sterby_fb_es_insta.png

Hányadik percnél tudod, hogy a jelentkező szettje nem ide való? Ilyenkor azért végighallgatod vagy tudod, hogy később sem sülhet ki belőle semmi jó?
Sokszor a mix elején már kiderül, hogy nem az, amit feltétlenül jelenleg elvárunk, de van, hogy a végére tartogatják a versenyzők a meglepetéseket. Mindegyiket végig fogom hallgatni, mert sokszor van, hogy egy elsőre kevésbé tetsző produkcióból a végére olyan alakul, amire magam sem gondolnék.

Mit gondolsz a sync gombról?
Nem elvetendő az, ha használják a sync gombot, de mivel ez egy tehetségkutató verseny, az is plusz pont tud lenni, ha valaki nem a sync gombos mixelésre alapozza a mixét.

A mai fiatal DJ-jelölteket a zeneválasztás, a stílus, vagy a technika emelheti az ismertek közé?
Ez mind együttesen és külön-külön is be tud ütni, de azt gondolom, hogy a napjainkban a leginkább sikerrevezető egy jól megírt zene.

A Discography 2000-es kazettakiadásának coverjén a karodban tartott fehér nyúlnak van-e bármi köze pályatársad, DJ Newlhoz? Netán üzentél a beállítással, beleképzelhetjük-e a magyar DJ-szcéna első beefjét a fotóba?
Vicces, mert azt a nyulat nem én tartom - még ha a csodás fizimiskám hasonlít is rá - hanem egy barátom tartotta a kezében. DJ Newlhoz egyáltalán nincs köze, pusztán a videoklip forgatásán készült egyik fotó az, ami rákerült a kazetta coverjére.

Kortársrapest, karibi érzelemdús klubzene és testszőrékszer kiállítás

Csütörtök

 

AŽUR lemezbemutató, M1K, vendég: Hippikiller // Dürer Kert
Az alig egy éve alakult AŽUR, a Dürerben mutatja be első, "Titkod vagyok én" című lemezét, hozzájuk társul be a hosszú idő után Budapesten újra koncertező Mocsok 1 Kölykök, és az ezúttal zenekari formációban érkező Hippikiller.

Simon Zsuzsanna: Ékszőr
Van, aki a verdáját tuningolja, más kisminkeli magát vagy a kertjét csinosítgatja, valaki pedig a testszőrét szépítgeti. A szőrt, ami általában elutasítást vált ki az emberekből. De ha ékesítve van, akkor is csúnyának látjuk vagy inkább szépnek? Megváltozik a testképünk, ha foglalkozunk vele és kicicomázzuk? Ennek próbál utánajárni Simon Zsuzsanna a Lollipop Factoryben.

TOLDI Live / Nunki Bay Starship / The Anahit
A Nunki Bay Starship egy budapesti soul-hop örömkvartett. Zenéjüket az egyedi hangszerelés, lüktető ritmusok, pszichedelikus felhangok, könnyed soulos dallamok jellemzik. A dalok fülbe másznak és elrepítenek, minden koncert egy új élmény. Valahol az absztrakt és a mainstream közötti határon táncol The Anahit, a formáció pillanatmegörökítő minimal elektronikaként összegzi az izgalmas és olykor szívbemarkoló szerzeményeiket. Hát ők lesznek csütörtökön a Toldiban a filmek után.

JUDAS buli // Jojo Makasi albumbemutató
Judas buli Mendrei Miki aka Jojo Makasi beatmaker szupersztár legújabb, Andy c. albumának apropóján lesz most a Telepen. Sok mindent nem tudunk, de azt igen , hogy hiphop meg ilyenek lesznek- Meg ingyen ital is!

Péntek

 

Typo Showroom - Opening Project kiállítás x In silence
Pénteken végre a bolt falain is megtekinthetjük a hála projektünk fotóit, amiket Typo Showroom kedvenc fotósa, Zombori András készített. Az anyag a bolt újranyitására készült azokról a törzsvásárlókról, akik a nehéz idők ellenére is kitartottak: modellt álltak "typo-s" szettben és elmesélték miért fontos számukra, hogy second hand ruhákat vásárolnak és miért éppen a lányoknál teszik ezt. Az est sztárvendége Altay, a projekt egyik résztvevője, aki az In silencecsapat tagja és péntek este nagy izgalommal rakja majd a jobbnál jobb zenéket.

Disko Oriente ☉ Alcázar ☉ Bogdan Ra (RU)
A nyári Alcázar-Disko Oriente haverság arany pecsétjeként közös booking (de még milyen!) ziccert adnak be a Három Holló hasfalában. A szemtelenül fiatal moszkovita Bogdan Ra pályája elején jár, de energiabomba, berántó házibuli szettjeinek és fékezhetetlen produceri ügyködésének hála máris olyan nívós helyekről kap mix-felkéréseket, mint a furadiszkó bástya Bordello A Parigi vagy a litván Whypeopledance sorozat.

Szombat


Shopping Party by Schilling Kolos
Első tart Schilli Kolos kalaptervező, jelmeztervező, stylist egy gardrób frissítést, ahol a 2000-2018 között összegyűlt filmekben látott, televízióban szerepelt, reklámokban használt, videoklipben feltűnt ruháiból lehet majd válogatni. Különleges darabok közül szemezgethetünk, például a Megasztár, Megatánc, Eurovíziós dalfesztivál, a Dal, Vacsoracsata jelmezei között. A kínálatban szerepelnek sapkák, kalapok, amikben a sztárok a Sztárban sztárban szerepeltek, de volyan jelmezek is, amelyek a Honeybeast: Bodottá, Kiscsillag: Karácsony, Majka: Mindenki táncol vagy Martin Jensen: Solo Dance videoklipekben vagy a Majka koncerten, a Rapülök koncerten szerepeltek.

THE NéG€RZ - KORTáRSRAP€ST
A NéG€RZ hosszabb kihagyás után tér vissza a Toldiba, ahova ezúttal a szokásos tengeren túli és inneni legjobb rap és hiphop zenék mellett most a legaktuálisabb zenéket is szállítják, amiben most segítségükre lesz élőben Kapitány Máté, Lil Frakk, gyuris, $IHENC, purple és élőben premierezik Goulash.

Demdike Stare & Michael England, Kelman Duran, Asio Otus
Lélegzetelállító filmfelvételek zajos dub technóra komponálva, karibi érzelemdús klubzene és simogató dzsungelhangok a 17. ELECTRIFY programjában a Trafóban. Michael England élő vetítésével adja elő legújabb műsorát a nagyhírű brit dark-ambient zaj-techno duó a Demdike Stare, fellép a dominikai gyökerű, Los Angelesből érkező Kelman Duran, valamint Lisszabonból hazalátogat Asio Otus, hogy bevezessen minket sokrétegű érzékeny zenei világába.

Beat On The Brat 5. Szülinap
Hihetetlen, de már öt éve tartja Budapest legjobb tematikus bulijait a Beat on the Brat. Stílusosan egy classics bulival ünneplik a kerek évfordulót, lesz torta, pezsgő, miegymás, az eseményből meg megtudhatunk egy csomó érdekes statisztikát az elmúlt időkből.

Boston 168 \ Regal \ 999999999 \\ Involve Showcase \\ Der Morgen
November 17-én komoly mennyiségű savas eső várható Budapesten, hiszen napjaink legnagyobb acid techno hősei érkeznek szeretett városunkba. a külön-külön is teltházas eseményeket produkáló két kiemelkedő live act és egy extrém energikus dj set egetrengető megmozdulást vetít előre, mindehhez pedig hozzájárul egy fekete öves hazai triumvirátus is. Érkezik Boston 168, Regal, 999999999 Live, szupportál Detective Kelly, Experimental és Mankind. kisteremben Galactic Jackson, Zvezda Beta és Manek, kiegészülnek Toloval és
AGA2L-lel.

Technokunst20181117 / I Hate Models / A38
A nagy sikerű A38 debüt után nem volt kérdéses, hogy I Hate Models visszatér a Fővárosba. Lehengerlő, egész estés műsora bővelkedett a techno legfrissebb irányaiból, a klasszikusokból, electro és rave himnuszokból, egy olyan elegyet alkotva, ami minden korosztály számára maradandó emléket hagyott maga után. Fiatalos lendülete előtt az egész világ klubberei meghajolnak. Fellépései mindig tartogatnak zenei meglepetéseket és egy pillanatra sem ajánlott elhagyni a táncteteret, mert életed party momentumáról maradhatsz le, akár pár perc alatt is.A Technokunst örömmel hozza vissza ezt az önfeledt rave hangulatot szombatra a hajóra.

46290345_695892614127546_1713667564279693312_o.jpgBUSH

Egész hétvége

 

13. Román Filmhét
Tizenharmadik alkalommal szervezi a Budapesti Román Kulturális Intézet az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen a budapesti Román Filmhetet. Az ötnapos magyarországi ősbemutató-sorozat alkalmából a budapesti közönség a román filmgyártás nyolc friss, ugyanakkor rangos díjakat is begyűjtő produkcióját tekintheti meg az Urániában. Ezúttal nyolc új filmmel és egy Arany Medvével érkezik november 15. és 19. között a Román Filmhét.

Budapest Showcase Hub 2018
Harmadik alkalommal változik Budapest néhány napra Közép-Kelet Európa legfontosabb zenei csomópontjává, hiszen ebben a pár napban nálunk teng-leng régió legmenőbb előadói & legprominensebb zeneipari szakemberei, hogy egy húron pendüljenek a szomszédokkal.

Földikutya Gála és Forgatag 2018.
Földikutya Gála és Forgatag elnevezésű kétnapos programon minden nemzeti park igazgatóság egy-egy önálló tematikus standdal készül. Az Év Emlőseivel (sün, ürge, denevér, pele és földikutya) kapcsolatos játékos, oktató feladatokat várják a látogatókat, amik illeszkednek a "pecsétszerző" hálójátékhoz. A múzeum ezt családi rendezvényt egységesen 300 Ft-os belépőjeggyel igénybe vehető programként hirdeti meg.