30 koncert, amit ne hagyj ki az idei Szigeten - 1. rész

A Sziget már rég nem csak a koncertekről szól, hiszen a különböző zenei programok mellett évek óta nagyon erős színházi programmal, egyre több társadalmi kérdéseket érintő beszélgetéssel, szélesebb merítésű civil kitelepüléssel, egyre színesebb művészeti aktivitással és installációval találkozthatunk. Nehéz azonban szó nélkül elmenni a tény mellett, hogy az idei extrémmagas büdzsé segítségével olyan line-upot sikerült összehozni, hogy csak úgy kapkodjuk a fejünket - és talán idén először komolyabb koncertütközések nélkül megússzuk.

SZERDA

 

Stormzy - 17:45, Dan Panaitescu Nagyszínpad
A brit hiphop egyre inkább felkapott képviselője, az egyik első, akinek a grime műfajával sikerült betörnie a szigetország maintream slágerlistáira, mégpedig ezzel a dallal:

Lykke Li - 19:30, Dan Panaitescu Nagyszínpad
Lykke Li nevéről mindenkinek először az I Follow Rivers ugrik be, valószínűleg abból is valamelyik remixváltozat, pedig az énekesnő munkássága már bőven túllépet az öt évvel ezelőtti slágeren, érdemes rá egy kis időt szánni:

Kendrick Lamar - 21:30, Dan Panaitescu Nagyszínpad
Az idei Sziget egyik legnagyobb fogása, nagyon rég volt példa olyanra, hogy ennyire kurrens, globálisan ismert és elismert előadó érkezzen hozzánk, mint amilyen Kendrick. 

CSÜTÖRTÖK

Unkown Mortal Orchestra - 18:30, Mastercard Színpad by A38
Kisérletezős psych-rock-pop (igazából elég nehéz bekategorizálni is), de a nagyon-nagyon jó fajtából:

Bonobo - 19:35, Dan Panaitescu Nagyszínpad

Az újhullámos downtempo pionírja idén egyszer már megmutatta magát a Budapest Parkban, most megnézhetjük, hogy működik mindez egy kicsit nagyobb színpadon:

Cigarettes After Sex - 20:15 - Mastercard Színpad by A38
Melankólikusan merengő, puhán simogató dallamok - biztos, hogy az egész nagyon, tényleg nagyon szép lesz:

PÉNTEK

The Kooks - 17:45, Dan Panaitescu Nagyszínpad
A Forbes szerint a legnépszerűbb zenekar, akit nem ismerünk. Hogy ez hogy lehet? Könnyű, vidám indie-slágereik nem csak a slágerlisták élét, de sok filmet is megjártak már betétdalként. Persze nem csak ezért érdemes megnézni őket, de biztos, hogy lesz, ami ismerősen fog csengeni:

 

Lana Del Rey - 21:30, Dan Panaitescu Nagyszínpad
Lana a Sziget másik idei nagy fogása, valószínűleg nem lesz lány pénteken a fesztiválon, akin ne lenne legalább egy virágkoszorú az énekesnő tiszteletére. Reméljük, hogy melankólikus dalainak különleges atmoszférája egy ekkora közönségben is átjön majd:

SZOMBAT

Everything Everything - 18:30, Mastercard Színpad by A38
Erős vokálok, eszméletlen ütemek, zajos gitár és fekete ingek:

Fink - 20:15, Mastercard Színpad by A38
Különlegesen meghitt, nagyon személyes és érzelmes dalok - Fink már többször is bizonyította nálunk, hogy nem érdemes lemaradni róla:

Tommy CA$H - 20:30, Európa Színpad 
A három csíkos adidas és a posztszovjet irónia legnagyobb királya a tallini lakótelepről a Budapest Parkon és az Akváriumon át most a Sziget Európa Színpadán:

Mumford & Sons - 21:30, Dan Panaitescu Natgyszínpad
Folk-rock zenekar, benjoval, egyenes angiából. Titokban mindenki szereti, akkor is, ha még magának se vallja be.

Sofi Tukker - 22:00, Mastercard Színpad by A38
Nem ők az első zenekar, akik egy reklámnak köszönhetően futottak be, viszont mindenképpen érdemes a többi dalukkal is megismerkedni:

Aurora - 23:45, Mastercard Színpad by A38
A Björk és a Grimes szerelemgyerekeként emlegetett Aurora mindössze még csak 22 éves, mégis nagyon különleges koncertre számíthatunk tőle:

Ámokfutók - 00:00, Sláger FM Színpad
A Sláger FM Színpad felhozatala végig nagyon erős lesz, nehéz volt egy előadót kiemelnünk, ezt viszont nem hagynánk ki:

ZHU - 01:30, Mastercard Színpad by A38
Zhu azok közé az előadók közé tartozik, akikről a mai napig nagyon keveset tudunk, többek között például azt se, hogy hogyan néz ki. Helyette itt vannak nekünk jellegzetes hangzásvilágú elektonikus számai, amikhez többek között olyan közreműködőket sikerült meggyőznie, mint AlunaGeorge, Bone Thugs-N-Harmony, Skrillex vagy épp a Tame Impala:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://programfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr4614168641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása